پايان ناتو
نشريه آمريكايي Opinion Journal در آخرين شماره خود فرانسه و آلمان را به ايجاد شكاف در ائتلاف غرب و ركن اصلي آن يعني پيمان آتلانتيك شمالي موسوم به ناتو متهم كرد. در مقاله اي كه در اين نشريه چاپ شده با توجه به تلاش هاي فرانسه و آلمان براي جلوگيري از همراهي ناتو با آمريكا در جنگ عليه عراق تاكيد شده تداوم اين روند مي تواند فروپاشي ناتو را در پي داشته باشد. فرانسه و آلمان كه اكنون بلژيك هم با آن ها همراه شده بر اين باورند كه آمريكا ناتو را به ابزاري براي تامين منافع خود تبديل كرده و آمريكا هم متقابلا تهديد كرده در صورت تداوم روند جاري از سطح همكاري هايش با ناتو خواهد كاست.
گمشده اي در زندان
دادگاهي در چين يكي از اتباع ناراضي اين كشور را كه تابعيت مضاعف ايالات متحده و چين دارد به اتهام جاسوسي و مشاركت در اقدامات تروريستي به حبس ابد محكوم كرد. حكم محكوميت تعيين شده براي ونگ بينگ زنگ ۵۵ ساله يكي از شديدترين محكوميت هايي است كه تاكنون براي فعالان حقوق بشر و طرفداران دموكراسي در چين صادر شده است كه همين مسئله خشم و اعتراض گروه هاي حقوق بشر آمريكا را بر انگيخت. ونگ و دو تن از دوستانش كه ماه ها بود مفقود شده بودند عاقبت با انتشار خبري در شين هوا، خبرگزاري رسمي چين مشخص شد در چين هستند و مقامات پكن ادعا كردند آن ها را در استان گوانگ زي در نزديكي مرز ويتنام از چنگ آدم ربايان رهانيده اند اما اين سه ادعا كردند مقامات امنيتي چيني آن ها را به بازداشت خود در آورده بودند. اين مسئله موجب آغاز دور جديدي از تنش ها بين ايالات متحده و چين شده است.
بلژيك در كنار آلمان و فرانسه
كمتر از دو هفته قبل بود كه برخي از اعضاي ناتو در نشست وزراي امور خارجه كشورهاي عضو با استقرار موشك هاي پاتريوت و اعزام هواپيماهاي شناسايي به تركيه براي محافظت از اين كشور در برابر اقدامات تلافي جويانه احتمالي عراق در صورت حمله آمريكا مخالفت كردند و گذر زمان مي رفت اين نكته را اذهان پاك كند اما با تكرار درخواست آمريكا و اظهارات تند و صريح وزير امور خارجه بلژيك اين مسئله بار ديگر سوژه داغ مطبوعات اروپايي شده است. لوئيس ميشل وزير امور خارجه بلژيك در گفت وگو با [راديو صداي آمريكا] VOA News كه روز دوشنبه هفته گذشته انجام شد تصريح كرد كشورش تلاش هاي آمريكا، انگليس و تركيه را براي استقرار موشك هاي پاتريوت و هر گونه تمهيد ديگر براي حفاظت از تركيه بلوكه خواهد كرد.
كردهاي عراق و سركوب انصارالاسلام
رهبران اكراد عراق موفق به جلب نظر كاخ سفيد براي حمله به گروه كوچكي تحت عنوان انصارالاسلام شده اند كه ايالات متحده از حدود يكسال قبل ادعا داشت از جمله گروه هاي همگرا با القاعده است. گالف نيوز با انتشار خبري ادعا كرد جلال طالباني در ديدار با زلماي خليل زاد نماينده ويژه آمريكا در امور عراق در آنكارا اطلاع يافت واشنگتن از رويارويي اكراد با انصارالاسلام حمايت نظامي به عمل مي آورد.
گالف نيوز با اشاره به گفت وگوي طالباني با ساندي تلگراف انگلستان بخش هايي از اظهارات طالباني را منتشر كرده است: «ما نمي توانيم براي هميشه حضور انصارالاسلام را در مناطق كردنشين بپذيريم. اين گروه دربر گيرنده بنيادگراياني از همسايگان عراق و فلسطين است. ما به كمك آمريكا براي متوقف كردن فعاليت هاي اين گروه نيازمنديم. » مشخص نيست طالباني اطلاعات خود را در مورد حضور همسايگان عراق در انصارالاسلام از كجا كسب كرده است چرا كه طي يك سال گذشته حتي مقامات آمريكا هم ادعاي حضور آنان در صف انصارالاسلام را مطرح نكرده بودند.
بزرگ ترين تهديد براي آمريكا
جمهوري خلق چين جدي ترين تهديد عليه امنيت ملي ايالات متحده است و تا آينده اي دور هم كماكان اين كشور بزرگ ترين خطري خواهد بود كه آمريكا را تهديد مي كند. تهديدات امنيتي عمده اي كه از سوي چين متوجه آمريكا است در برگيرنده بازدارندگي منافع آمريكا در منطقه اقيانوس آرام و حتي در گرفتن جنگي هسته اي بين دو كشور است اما با سياست مشاركت و گفت و گوي كلينتون و مشاورانش اين ديدگاه غيرواقع گرايانه كه در تحولي آرام مي توان چين را به سوي دموكراسي رهنمون ساخت خط مشي اي ضعيف و انفعالي است كه نمي تواند به درستي منافع ملي آمريكا را تامين كند.اين ها عباراتي است كه روزنامه واشنگتن تايمز در يكي از شماره هاي اخير خود در اعتراض به عملكرد دولت آمريكا در قبال چين منتشر كرده است. بعد از عراق و كره شمالي حالا نوبت چين است كه به تهديد منافع ملي آمريكا و غرب متهم شود.