|
|
|
|
|
|
حكمتيار ارتباط با شبكه القاعده را تكذيب كرد
گلبدين حكمتيار جنگ سالار افغان و نخست وزير پيشين دولت اسلامي افغانستان كه آمريكا وي را تروريست خوانده است ، ارتباط با جنگجويان شبكه القاعده وابسته به بن لادن و طالبان را تكذيب كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه به نقل از خبرگزاري اسلامي افغان ، وي با ارسال نامه اي سه صفحه اي به دفتر روزنامه پشتو زبان وحدت در شهر پيشاور پاكستان هر گونه ارتباط خود را با القاعده تكذيب كرد.
حكمتيار در اين نامه آمريكا را كشوري تروريستي ناميد كه سازمان ملل متحد را فلج كرده است .
وي همچنين با تشبيه هرگونه حمله آمريكا به عراق به اعمال صليبيون قرون وسطي ، از اينكه چرا هيچ يك از رهبران كشورهاي اسلامي جهان به مقابله با برخي دولتهاي طرفدار صليبيون كه پايگاه نظامي در اختيار آنها قرار مي دهند، برنمي خيزند ابراز تاسف كرد.
وي به مردم عراق توصيه كرد از اقدام نظامي به رهبري آمريكا وحشت نكنند. وي خطاب به مردم عراق افزود :شما نبايد نگران باشيد. شما مي توانيد با آمريكايي ها بجنگيد زيرا نيروهاي آمريكايي هيچ كاري نمي توانند بكنند جزاينكه بر روي اهداف نظامي بمب بريزند.
اين جنگ سالار افغان همچنين ضمن اشاره به اينكه نيروهاي ائتلافي به رهبري آمريكا در افغانستان مشكلات خاص خود را داشتند، گفت عراق باجمع آوري نيروي ده تا دوازده هزار نفري از مجاهدان قادر است با نيروي يكصد هزار نفري آمريكا رويارويي كند.
|
|
|
سيزدهمين اجلاس سران غيرمتعهدها امروز در مالزي آغاز به كار مي كند
سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري اسلامي ايران ، صبح ديروز در صدر يك هيأت بلندپايه سياسي براي شركت در نشست سران كشورهاي عضو جنبش غير متعهدها تهران را به مقصد كوالالامپور ترك كرد.
به گزارش ايرنا، سـيزدهمين اجلاس سران كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها، امروز و فردا در كوالالامپور پايتخت مالزي برگزار مي شود.
همچنين قرار است خاتمي در نشست ويژه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي كه احتمالا چهارشنبه اين هفته و پس از نشست غيرمتعهدها در مالزي برگزار خواهد شد، شركت كند.
۵۷ كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامي كه از اعضاي جنبش غيرمتعهدها نيز به شمار مي روند، در نشست ويژه خود بحران عراق و پيامدهاي ناگوار حمله و اقدام يك جانبه احتمالي آمريكا به اين كشور مسلمان را مورد بحث وبررسي قرار خواهند داد.
قطر هم اكنون رياست دوره اي سازمان كنفرانس اسلامي را به عهده دارد.
جنبش غيرمتعهدها در سال ۱۹۶۱ تأسيس شد و ۱۱۴ عضو كنوني اين جنبش اميدوارند در نشست جاري خود در كوالالامپور براي تجديد حيات جنبش غيرمتعهدها گام هاي اساسي بردارند. در نشست غيرمتعهدها در مالزي ، حدود ۶۰ كشور در سطح سران شركت مي كنند
سيزدهمين اجلاس وزيران جنبش غيرمتعهدها كه از پنجشنبه گذشته در پايتخت مالزي آغاز به كار كرده، فردا (سه شنبه) با صدور اطلاعيه پاياني به كار خود خاتمه مي دهد. پيش از شروع سفر خاتمي به كوالالامپور، كمال خرازي وزير خارجه در رأس هيأتي به منظور شركت در اجلاس وزيران خارجه اعضاي جنبش غيرمتعهدها- كه پيش از برگزاري اجلاس سران تشكيل شد رهسپار مالزي شده بود.
|
|
|
اخرين تحولات شوراها
جدال نظم و بي نظمي؛ شكست انتخابات شوراها به نفع هيچكس نيست
در پي شبهه آفريني هاي اخير درباره سلامت انتخابات شوراهاي شهر و روستا و تلاش منتقدان اصلاحات به القاي فضاي سردرگمي و يأس در رأي دهندگان، مسئولان انتخابات و نمايندگان مجلس با انتقاد از اين رفتارها، مردم را به شركت در انتخابات فراخواندند.
به گزارش خبرنگار همشهري، اين نخستين بار در تاريخ جمهوري اسلامي است كه بخش هايي از حاكميت به تصريح يا تلويح درصدد منصرف كردن مردم از شركت در انتخابات هستند. پيش از اين هرگونه گفتار و رفتاري كه از آن شائبه تضعيف انتخابات يا كاهش مشاركت مردم تلقي مي شد، اقدام ضدانقلابي شمرده مي شد.
تلاش براي كاهش مشاركت مردم در انتخابات شوراها از سوي منتقدان دولت خاتمي در روزهاي اخير چنان شتابي گرفته است كه اگر بر تصميم گيري مردم تأثير بگذارد و آنان را به عدم شركت در انتخابات وادار كند، مي توان گفت جمهوري اسلامي براي نخستين بار به دست خود ميدان را براي جدايي از مردم آماده كرده است.
مخالفان برگزاري انتخابات شوراها، ديروز نيز مانند چند روز گذشته با ادعاي ناكامي كامل شوراهاي اول، كوشيدند فضاي انتخاباتي را تيره و تار نشان دهند. يك روزنامه، استعفاي دو عضو هيأت مركزي نظارت را كه هنوز قطعي نشده است، نشانه «ابهام در انتخابات» ارزيابي كرد و يك جمعيت سياسي با سابقه از اين كه «ناظران و مجريان انتخابات از يك جريان سياسي اند» از عدم اطمينان مردم به انتخابات سخن گفت. اين گروه سياسي به برخي انتخابات بزرگ در سال هاي گذشته كه مجريان و ناظران آن از اعضا و هواداران خود بودند، اشاره اي نكرد.
محور ديگري كه منتقدان جناح اصلاحات بر آن تأكيد زيادي مي ورزند، سياسي بودن چهره هاي انتخاباتي است.
معاون سياسي وزير كشور و رئيس ستاد انتخابات در پاسخ به اين شبهه آفريني ها، اين نكته را به منتقدان دولت گوشزد كرد كه شكست اين انتخابات به نفع هيچكس نيست.
به گزارش ايرنا، سيدمرتضي مبلغ كه شنبه شب در جلسه شوراي اداري استان اصفهان سخن مي گفت ادامه كار شوراها را از مباني بقاي نظام سياسي خواند و خطاب به كساني كه مردم را به عدم شركت در انتخابات تشويق مي كنند، گفت: اين چه ايده اي است كه برخي بگونه اي عمل مي كنند و خوششان مي آيد كـه مشاركت در انتخابات كم شود و با اظهار نگراني مردم را دلسرد مي كنند.
وي بر لزوم تلاش همه بر مشاركت هرچه بيشتر در انتخابات شوراها تأكيد كرد و گفت : افزايش مشاركت بيشتر بر تارك جمهوري اسلامي مي درخشد و همه جناح ها نفع مي كنند.
وي ، شوراها را يكي از بزرگترين نهادهاي مدني عنوان كرد.
معاون سياسي وزارت كشور با بيان اين كه سه نگراني امنيتي ، مديـريتي و سياسي در برگزاري اولين دوره انتخابات شوراها در مسئولان وجود داشت ، گفت : بدون ترديد افزايش ضريب امنيتي از دستاوردهاي بزرگ شوراها بوده است .
مبلغ ، كاستي هاي دوره اول انتخابات شوراها را حداقل و دستاوردهاي آن را زياد عنوان و خاطرنشان كرد: متاسفانه در تقويت شوراها كمتر كوشيديم .
وي توضيح داد: بايد به شوراها به عنوان يك نهال نوپا نگاه كرد و نه يك درخت تنومند.
معاون سياسي وزارت كشور ادامـه داد: اين كه تبليغ مي شود چهره هاي سياسي نبايد به شوراها راه يابند، درست نيست ، بلكه كار سياسي به نهاد شورا آسيب مي زند و عناصر سياسي نيز كه عضو شورا مي شوند حق ندارند به عنوان شورا كار سياسي كنند.
وي دورنماي آينـده شوراهاي اسلامي شهر و روستا در كشور را بســيار مطلوب توصيف كرد.
به گفته مبلغ ، نظام مردمسالار ديني مستلزم تغيير وسيع و عميق و همه جانبه در همه ساختارها، رفتارها و نهادست .
وي تصريح كرد: اين تغييرات به معني كامل خودش بايد محقق شود كه تاكنون بسياري محقق شده و بسياري ديگر نيز بايد محقق شود تا بتوانيم يك نظام مردم سالار ديني به معني صحيح كلمه داشته باشيم .
معاون سياسي وزارت كشور افزود: لازمه تحقق يك چنين نظامي با ابعاد لازمـه آن ، ايجاد يك سلسله نهادهاست كه در اين راستا نيازمند نهادهاي ساختاري و نهادهاي نرم افزاري هستيم .
به گفته وي، شوراها هم نهاد ساختاري و هم نهاد نـرم افزاري است كه هم مشاركت را تضمين مي كند و هم رفتارسازي را ايجاد و فرايند دمكراسي را تعميق مي بخشد.
معاون سياسي وزارت كشور تأكيد كرد: همه مديران بايد به سرعت روزآمد شوند و تحولات را با سازوكارهاي انديشمندان و پژوهشگران برابر و حلاجي كنند و به سرعت بستر شرايط پاسخگويي به تحولات را فراهم كنند.
به گفته وي هنر مديريت جامعه اين است كه بايد متناسب بـا شرايط جامعه و ارزشهاي نظام ساماندهي بكند و كساني كه نمي توانند اين كار را بكنند آسيب به جامعه مي زنند.
وي توضيح داد: عدم درك تحولات روزآمد، شكاف در اركان حكومت شـده و اين در سطح جامعه گسترش مي يابد.
وي اضافه كرد: اين بزرگترين موضوعي است كه در مديريت جامعه بايد پرداخته شود كه ما در كجاي تاريخ قرار داريم و روش هايمان چيست و چگــونه اعتمادسازي كنيم .
در همين حال ۱۶۲ نفر از نمايندگان مجلس در نامه اي از تمامي اقشار مردم دعوت كردند تا با حضور پرشكوه خود در انتخابات شوراها، گامي اساسي در جهت پيگيري اهداف نظام و حاكميت مردم بردارند.
در اين نامه كه در پايان جلسه علني ديروز مجلس توسط محمد نعيمي پور عضو هيأت رئيسه مجلس قرائت شد، اظهار اميدواري شده است ، در روز نهم اسفند ماه مردم با اميد به آينده اي در خور و شكوهمند، آراء خود را به صندوق هاي رأي بيندازند. چراكه اين حركت در تضمين حقوق اساسي آنان و تثبيت حضور آنها در تعيين سرنوشت خويش ، مؤثر و پربركت خواهد بود.
در اين نامه همچنين آمده است : انتخابات شوراهاي اسلامي يكي از حركت هاي اصولي و درخشان در تاريخ جمهوري اسلامي ايران است كه مي تواند بستر مناسبي براي مشاركت آحاد ملت براي تأمين زندگي بهتر و افزايش نشاط وآباداني شهر و روستا باشد و ازاين رو تك تك آراء شهروندان پاسخ مثبتي به پيشرفت و اصلاح امور در حوزه زندگي اجتماعي و توسعه زيربناهاي رفاهي و آباداني هرچه بيشتر ميهن عزيزمان است .
نحوه صف آرايي موافقان و مخالفان برگزاري موفق انتخابات شوراها نشان مي دهد كه نوعي نظم و بي نظمي در برابر يكديگر صف آرايي كرده اند. منتقدان دولت كه از سال ۱۳۷۴ تاكنون در هيچ انتخاباتي به پيروزي قاطع نرسيده اند، خواسته يا ناخواسته و گروه هايي كه در اين سالها در چند انتخابات پيروز شده اند و اكنون دولت و مجلس را در دست دارند به عنوان حاميان نظم مي كوشند از غلتيدن جامعه به ورطه بي نظمي جلوگيري كنند. به اعتقاد طرفداران دولت، همسويي جريان منتقد دولت با تحريم كنندگان سنتي انتخابات در ايران، امنيت ملي را به خطر انداخته است و ناكامي احتمالي در انتخابات شوراها به نتايج نامعلومي منجر مي شود كه يك اثر آن از هم اكنون روشن است: اگر در جدال نظم و بي نظمي، دومي پيروز شود، بازگرداندن جامعه به تعادل، اگر ناممكن نباشد، بسيار دشوار و پرهزينه خواهد بود.
|
|
|
درخواست جنبش غيرمتعهدها براي محاكمه جنايتكاران جنگي اسرائيل
۵ فلسطيني در بيت حانون توسط نظاميان اسرائيلي به شهادت رسيدند
|
|
جنبش غير متعهدها در پيش نويس بيانيه نشست خود كه ديروز انتشار يافت ، خواستار آن شد كه اسرائيلي هاي متهم به ارتكاب جنايات جنگي بر ضدفلسطيني ها، در ديوان كيفري بين المللي محاكمه شوند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از كوالالامپور، رهبران كشورهاي خاور ميانه ، آفريقا، آسيا و آمريكاي لاتين در پيش نويس بيانيه همچنين براي واداركردن اسرائيل به عقب نشيني از سرزمين هاي فلسطيني خواستار اعمال تحريم بر ضد تل آويو شدند.
درخواست براي محاكمه و تحريم در مقايسه با موارد گذشته كه در آن جنبش غير متعهدها صرفا به محكوم كردن اقدامات اسرائيل مي پرداخت يك گام به جلو محسوب مي شود.
رهبران كشورهاي عضو جنبش غير متعهدها همچنين موارد مستمر نقض حقوق بشر و جنايات جنگي را كه نيروهاي اشغالگر اسرائيلي بر ضد مردم فلسطين مرتكب مي شوند به شدت محكوم خواهند كرد. اين بيانيه در پايان نشست بايد به تصويب برسد.
در همين حال، منابع فلسطيني اعلام كردند در تهاجم ديروز يك دستگاه تانك اسرائيل به بيت حانون در شمال نوار غزه، دو فلسطيني ديگر به شهادت رسيدند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از غزه، با كشته شدن اين دو فلسطيني شمار تلفات فلسطينيان در اين حمله به پنج نفر رسيد. اين دو فلسطيني ۳۲ و ۳۱ ساله كه يكي پليس و ديگري كارگر بود در بيت حانون جان خود را از دست دادند.
اين در حالي است كه حزب ليكود به رهبري آريل شارون براي ائتلاف با حزب افراطي معذال كه نماينده شهركهاي يهودي نشين در سرزمين هاي اشغالي است، به توافق رسيد. اين توافق امكان دستيابي به تفاهم بين حزب ليكود و حزب كارگر را كاهش مي دهد.
|
|
|
نيروهاي آلماني افغانستان را ترك نمي كنند
اعضاي آلماني نيروهاي پاسدار صلح سازمان ملل متحد در افغانستان ديروز احتمال خروج از اين كشور در صورت بالا گرفتن تنش به علت حمله آمريكا به عراق را رد كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از كابل سخنگوي يگان آلماني ايساف گفت: ما هرگز در چنين حالتي افغانستان را ترك نخواهيم كرد. وي افزود: اظهارات پتر اشتروك وزير دفاع آلمان در برلين كه گفته بود تنش هاي منطقه اي سبب خواهد شد غير نظاميان و بعد سربازان ظرف يك هفته منطقه را ترك كنند به اشتباه برداشت شده است .
وي در جمع خبرنگاران در كابل گفت: تعهدات آلمان به افغانستان محكم باقي خواهد ماند و تغييري نخواهد كرد.
آلمان و هلند روز دهم فوريه رياست ايساف را از تركيه تحويل گرفتند و براي مدت شش ماه همچنان در اين مسئوليت باقي خواهند ماند.
|
|
|