• سپرها فرار كردند
چندي پيش در خبرها بود كه گروهي متشكل از مردم مليت هاي مختلف به ويژه اروپايي و آمريكايي با نام سپر زنده به سوي بغداد حركت كرده وارد اين شهر شدند. هدف اين گروه تشكيل سپري انساني در مقابل حملات و بمباران هاي آمريكا بود. در ابتدا اين گروه با صلابت در پالايشگاه هاي عراق و در نقاط مختلف بغداد تحصن كرده و اعلام كردند كه به هيچ وجه دست از هدف خود برنمي دارند اما جالب اينكه با جدي تر شدن احتمال حمله آمريكا به عراق گروهي از انگليسي ها ترسيده و بغداد را ترك كردند. كريستن بريجز نماينده گروه انگليسي مخالف جنگ در بغداد با بيان اينكه ۱۲ نفر از اين گروه به دليل دغدغه هاي مالي و ترس از بمباران عراق را ترك كرده اند افزود كه هنوز ۱۲ نفر ديگر در بغداد مستقر هستند. بريجز در ادامه گفت كه با توجه به اين شرايط پروژه سپر انساني بايد از نو بررسي شود چرا كه شايد تا قبل از جنگ حتي يك نفر هم در عراق نماند.
• جاسوسان آمريكايي
شوراي امنيت ملي آمريكا براي يافتن دليلي مشروع براي آغاز جنگ اكنون به حربه هاي مختلف و حتي غيرقانوني و غيراخلاقي متوسل شده است. روزنامه آبزرور با اعلام اين نكته كه آمريكايي ها منتظر قطعنامه دوم و مجوز شوراي امنيت سازمان ملل براي حمله به عراق هستند نوشت كه ماموران شوراي امنيت آمريكا اخيرا سعي كرده اند كه با نصب دستگاه هاي شنود، تلفن هاي بازرسان تسليحاتي را كنترل كنند. علاوه بر اين به نظر مي رسد اين گروه حتي نامه هاي الكترونيكي بازرسان را در اينترنت نيز رديابي كرده و به صندوق هاي پستي الكترونيكي آنها نيز راه يافته اند. اين روزنامه در ادامه افزود آژانس امنيتي در آمريكا در راستاي شنود تمام تلفن ها و كنترل تمام پست هاي الكتريكي مهم دنيا براي حفظ منافع كاخ سفيد تشكيل شده است و اين روزنامه به طور تصادفي از طريق پيامي الكترونيكي در يك سايت به اين واقعيت دست يافته است.
طبق گزارش آبزرور آنگولا، كامرون، شيلي، بلغارستان، گينه و پاكستان از جمله اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل هستند كه بيش از ديگر كشورها تحت كنترل هستند. چرا كه آمريكا و انگليس از مدت ها پيش براي اطمينان از مثبت بودن آراي اين كشورها جهت حمله به عراق دست به تلاش هاي گسترده اي زده اند و اكنون نيز با شنود و كنترل ارتباط افراد خاص اين كشورها سعي دارند از عدم تغيير راي آنها مطمئن شوند.