• سياه نمايي هاي قبل از ۶۶
روزنامه «جمهوري اسلامي» در شماره يكشنبه خود با اشاره به طرح موضوع «سياه نمايي» از سوي رئيس جمهوري و موضع گيري رئيس مجمع تشخيص مصلحت در اين باره، مواضع هر دو را پيرامون «سياه نمايي هاي پس از دوم خرداد» تاييد كرده اما در عين حال، به وجود «سه نوع سياه نمايي» در سال هاي قبل از دوم خرداد نيز اشاره نموده است.
اين روزنامه، نوع اول سياه نمايي را «تبليغات مسمومي» دانسته كه در جريان انتخابات رياست جمهوري و در ماه هاي منتهي به دوم خرداد ۶۶ عليه شخص خاتمي صورت گرفت.
جمهوري اسلامي نوع دوم سياه نمايي را مربوط به مسايلي دانست كه در طول سال هاي رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني، عليه شخص وي و عملكرد دولت صورت مي گرفت. به نوشته اين روزنامه، «آن روزها تعداد روزنامه ها محدود بود ولي بعضي از روزنامه هاي جناح راست و جناح چپ همواره به بهانه انتقاد مشغول تبليغات عليه دولت آقاي هاشمي رفسنجاني بودند كما اين كه بعضي از همين روزنامه ها عليه دولت آقاي مهندس موسوي نيز تبليغات مي كردند و كار را به جايي رساندند كه مورد عتاب حضرت امام قرار گرفتند.»
اين روزنامه در پايان به تداوم سياه نمايي در حال حاضر اشاره كرده و نوشته است: «روزنامه هاي جناح مخالف دولت ضعف ها را بزرگ تر از آنچه هست جلوه مي دهند و قوت ها را ناديده مي گيرند. در طرف مقابل، روزنامه هاي دولتي و طرفدار دولت آن قدر سياسي شده اند و به جنگ قدرت مشغولند كه اصلا كاري به حال و روز مردم و اقدامات عمراني دولت ندارند و تمام امكاناتي كه در اختيار دارند را براي تخريب جناح مقابل به كار مي گيرند.»
• روس ها و پروتكلي براي ايران
«گئورگي مامدوف» معاون وزير خارجه روسيه در ديدار با «غلامرضا شافعي» سفير ايران در مسكو از دولت ايران خواسته است هر چه زودتر پروتكلي را امضا كند كه به آژانس بين المللي انرژي اتمي اجازه مي دهد به صورت اعلام نشده و سرزده به تاسيسات هسته اي ايران بازرس اعزام كند. ايران از امضاكنندگان پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي است و به تازگي نيز در ديدار محمد البرادعي رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي از ايران موافقتنامه اي ميان طرفين به امضا رسيد كه دولت ايران در آن متعهد شد هدفش از فعاليت هاي هسته اي كاربرد صلح جويانه انرژي اتمي است اما حاضر نشد پروتكل الحاقي به اين موافقنامه را امضا كند كه به بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي اجازه مي دهد بدون اطلاع قبلي از تاسيسات هسته اي ايران بازديد كنند.
فعاليت هاي هسته اي ايران با همكاري روسيه صورت مي گيرد و بخشي از برنامه سفر «ايگور ايوانف» وزير خارجه روسيه به تهران كه دوشنبه گذشته صورت گرفت، گفت وگو در مورد همكاري هاي هسته اي طرفين بود.
• يادبود روزنامه نگار اعدام شده
هفته گذشته دفتر هفته نامه انگليسي «آبزرور» براي عضو سابق تحريريه خود كه يك ايراني است، مراسم دعا برگزار نمود. «فرزاد بازفت» كه در سال هاي دهه ۸۰ از ايران به بريتانيا مهاجرت كرده بود، در سال ۱۹۸۹ به عنوان خبرنگار آبزرور براي پوشش خبري انتخابات مناطق كردنشين عراق به اين كشور سفر كرد. وي در آنجا با انفجاري سهمگين مواجه شد و به دنبال كشف علت و ارتباط احتمالي آن با سلاح هاي كشتار جمعي عراق رفت. فعاليت هاي او در اين زمينه به آنجا انجاميد كه هنگام نمونه برداري از خاك محل انفجار به دست ماموران حفاظتي عراق بازداشت، به اتهام جاسوسي اسرائيل محاكمه و سرانجام اعدام شد. اين اعدام سيزده سال پيش صورت گرفت و هر سال ياد بود او از سوي همكارانش برگزار مي شود. تحريريه «آبزرور» همچنين امسال به تجمع خاموش در برابر سفارت عراق در لندن نيز اقدام كرده است.
• درخواست رد لايحه
در نماز جمعه هفته گذشته بوشهر توماري خطاب به دبير شوراي نگهبان امضا شده كه در آن نمازگزاران اعتراض خود به بخش هايي از لايحه مصوب مجلس براي اصلاح قانون انتخابات را اعلام كرده و خواستار رد آن از سوي شوراي نگهبان شده اند.
• در عرض ۲۴ ساعت
«غلامرضا حسني» امام جمعه اروميه اخيرا گفته: اصلاح طلبان امروزي ما فساد طلبان آمريكايي هستند. شعارهايي كه آن ها استعمال مي كنند شعارهايي است كه ۱۲۰ سال پيش در آمريكا استعمال شده و به درد جامعه ما نمي خورد. همه اين شعارها ملعون و شكست خورده است ولي حالا زمان آن است كه صاحبان اين شعارها خجالت بكشند و توبه كنند. ما اصلاحات را اگر درون زا باشد مي پذيريم و اصلاحات اين آقايان شعارهاي برون زا است و آمريكا آن ها را ديكته مي كند. اصلاحات مورد نظر آقايان يعني تجديدنظر در اصول اسلام ولي اصلاح طلبان بايد بدانند تا ما زنده هستيم با اين افسادات مبارزه خواهيم نمود. اگر امروز خاموش هستيم و مبارزه نمي كنيم به اين دليل است كه منتظر هستيم در عرض ۲۴ ساعت همه آن ها را نابود خواهيم نمود. تا فرمان رهبري به ما رسيد بدانيد ما كفن پوش، اين اصلاح طلبان را از داخل كشور پاكسازي مي كنيم، آن ها هم يا بايد توبه كنند يا بايد بروند آمريكا. خطيب جمعه اروميه در ارتباط با كاهش تعداد راي دهندگان در انتخابات دومين دوره شوراها گفت: «زماني كه شما به جاسوس هاي انگليسي اجازه داديد از دانشگاه تهران فيلمبرداري كنند، جبهه ملي را در انتخابات راه داديد و به حضرت امام و اسلام توهين كردند شما حرفي نزديد آيا انتظار داشتيد مردم در انتخابات به طور گسترده حضور پيدا كنند. علما و وعاظ بايد وجوه مشترك حكومت يزيد و حكومت غربي ها و غرب دوستان و ليبرال ها را به مردم بازگو كنند. مردم بايد بدانند كه چه شباهت هايي بين حكومت يزيد و دوستداران مذاكره و مراوده با آمريكا وجود دارد.»