• انتقال پيكر شريعتي
سايت «رويداد» خبر داد: «موضوع انتقال پيكر دكتر شريعتي به ايران از سوي مراجع مسئول مورد تصويب قرار گرفته است. » اين سايت خبري در عين حال افزود كه هنوز با اجرايي شدن اين مصوبه موافقت نشده است. گفتني است طي سال هاي اخير عده اي از نمايندگان به ويژه نمايندگان استان خراسان در تلاش بوده اند تا اجازه انتقال پيكر دكتر شريعتي به ايران را بگيرند. دكتر شريعتي در سوريه به خاك سپرده شده است.
• پايان برخوردهاي خودسرانه
در پي نامه شكايت «عزت الله سحابي» به سران سه قوه در مورد احضارهاي مكرر وي كه يك نسخه آن براي مهدي كروبي فرستاده شد، رئيس مجلس با تعيين هيأتي، موضوع احضارهاي جديد سحابي را مورد بررسي قرار داد و با رايزني آن را متوقف كرد. اواخر هفته گذشته، سحابي طي نامه اي به كروبي از تلاش هاي وي براي رفع مشكلات ايجاد شده و توقف كامل روند گذشته تشكر و قدرداني كرد.
• پاسخگويي خاتمي
اواخر هفته گذشته در پارلمان شايع شده بود كه برخي نمايندگان قصد دارند «سيدمحمد خاتمي» رئيس جمهوري را به مجلس احضار كنند تا در جلسه اي غيرعلني به پرسش هاي آنان درباره آنچه كه «عدم توفيق در تنش زدايي» مي نامند، پاسخ دهد. به گزارش خبرنگار «همشهري»، محور اصلي سوالات به عدم تحرك كافي دولت خاتمي در زمينه تنش زدايي با ايالات متحده مربوط مي شود. اين نمايندگان مي گويند كه پيگيري ناكافي دستگاه ديپلماسي فرصت طلايي بهبود روابط در دوره كلينتون را از ايران گرفت.
• يك دادگاه ديگر
از اواسط هفته گذشته دادگاه تازه اي عليه ايران در آمريكا بر پا شده است. در اين دادگاه، ايران متهم شده كه در انفجار انتحاري سال ۱۹۸۳ در بيروت نقش دارد. ايران در اين دادگاه بيش از ۹۰ شاكي دارد و بيش از ۵ ميليارد دلار عليه آن ادعاي خسارت شده است. روزنامه «واشنگتن پست» اين محاكمه را «يكي از بزرگ ترين موارد دعاوي » از زمان تدوين قانون دعاوي بين المللي در سال ۱۹۹۶ از سوي كنگره آمريكا توصيف كرده است.
• تبليغ خود را باور كردند
به اعتقاد دكتر «صادق زيباكلام»، حمله آمريكا به عراق باعث تقويت كوتاه مدت محافظه كاران شده و خواهد شد. وي در اين باره به ايسنا گفته: «با شروع حمله، محافظه كاران مي توانند و عملا توانسته اند تا حد زيادي به انتقاد از سياست هاي تشنج زدايي آقاي خاتمي و به سياست تنش زدايي با آمريكا از ناحيه برخي از اصلاح طلبان بپردازند. واقعيت هاي موجود نشان مي دهد كه محافظه كاران در ارزيابي خود از جنگ چندان موفق نبوده اند. [زيرا] گمان مي شد صدام، ارتش او، گارد رياست جمهوري، شبه نظاميان حزب بعث و فداييان صدام و ساير نيروهاي زبده محكم بايستند و با آمريكايي ها و انگليسي ها بجنگند، اين تصور عملا چندان درست از آب درنيامده است و مقاومت كلي نظامي عراقي ها مانند جنگ اول خليج بسيار ضعيف تر، شكننده تر و ناپايدارتر از آن چيزي بود كه تصور مي شد. مسئولان، به خصوص جناح محافظه كار و شماري از اصلاح طلبان تا حد زيادي تحت تأثير تبليغات ضدآمريكايي قرار گرفته اند، در حالي كه پوشش خبري تبليغاتي يكسويه، يكجانبه و يك طرفه بود و به نظر مي رسد كه متأسفانه شماري از محافظه كاران، آنچه را كه خود تبليغ مي كردند باور كردند؛ يعني آنها باور كردند كه آمريكايي ها گير كردند، باور كردند كه حمله آمريكايي ها اشتباه بود، باور كردند كه مقاومت عراقي ها خيلي زياد است؛ در حالي كه شواهد و قرائن و اخبار و اطلاعاتي كه توسط رسانه هاي غربي از عراق مخابره مي شد، عكس اين مطلب را نشان مي داد. »
• تكذيب شد
موسسه خيريه آيت الله خويي كه در قم واقع است، روز سه شنبه با صدور اطلاعيه اي اخبار درج شده مبني بر عدم پذيرش «سيدمجيد خويي» به مديريت شهر نجف از سوي برخي مراجع را رد كرد. در اين اطلاعيه آمده است: «در پي درج خبر روزنامه كيهان مورخه ۱۸/۱/۱۳۸۲ به اطلاع جميع مومنين مي رساند كه طي تماس با دفتر حضرت آيت الله العظمي سيستاني دام ظله و دفتر حضرت آيت الله العظمي حكيم دام ظله در قم خبر منتشره مبني بر عدم پذيرش مراجع نجف از حجت الاسلام والمسلمين سيدعبدالمجيد خويي فرزند حضرت آيت الله العظمي خويي فاقد صحت و كذب محض مي باشد. »
اين اطلاعيه مي افزايد: «براساس آخرين گزارش ها، حجت الاسلام و المسلمين حاج سيدعبدالمجيد خويي طي ديدار با حضرت آيت الله بهشتي از علماي نجف اشرف ايشان را در جريان پاكسازي حرم هاي مطهر ائمه اطهار عليهم السلام در نجف و كربلا از فداييان صدام قرار داد. »