شنبه ۳۰، فروردين ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۰۲۷
باشگاه ها مي توانند وارد بورس شوند
مشكل قانوني تبديل مؤسسات به شركت هاي سهامي حل شد
مؤسسه پرسپوليس به زودي به شركت سهامي عام تبديل و سهام آن نيز به مردم واگذار خواهد شد
مشكل قانوني تبديل باشگاه ها و مؤسسات به شركت هاي سهامي و ورود آنها به بورس حل شد.
به گزارش خبرنگار ما، سازمان ثبت اسناد و مقامات سازمان تربيت بدني در جلسات متعددي كه برگزار كردند، موضوع تبديل مؤسسات و باشگاه هاي فوتبال به شركت هاي سهامي را از طريق تمهيدات قانوني حل كردند.
پيش از اين اعلام شده بود تنگناهاي موجود در قانون تجارت مانع از تبديل مؤسسات به شركت هاي سهامي است و مقامات باشگاه پرسپوليس نيز اعلام كرده بودند به دليل وجود اين مشكل قانوني، قادر نيستند شرايط ورود اين باشگاه به بورس را فراهم كنند.
به گزارش خبرنگار ما با توافق قوه قضاييه و سازمان هاي تربيت بدني و ثبت اسناد، باشگاه هاي فوتبال مي توانند با طي مراحل قانوني پيچيده به شركت هاي سهامي تبديل و سپس از بورس تقاضاي عضويت كنند.
مقامات باشگاه پرسپوليس به دنبال جلب اين موفقيت طي روزهاي گذشته، جلسات متعددي برگزار كردند و براساس شنيده ها، اين باشگاه معروف كشور قصد دارد براي احراز شرايط مورد نياز، نتايج اصلاح ساختار مالي خود را به سازمان بورس اوراق بهادار اعلام كند.
يك عضو هيأت مديره باشگاه پرسپوليس گفت: در پي حل مشكلات قانوني، هيأت مديره قصد دارد مراحل تبديل اين باشگاه به شركت سهامي را هرچه زودتر به پايان برساند.
او گفت: درصورت ثبت نام پرسپوليس به عنوان شركت سهامي، به زودي بخشي از سهام آن در نخستين مرحله، به عموم مردم و هواداران واگذار خواهد شد.
حميد پورمحمدي افزود: ارتباط ما با سازمان بورس به طور مداوم درجريان است و در صورت مساعدت آنها، پرسپوليس به زودي وارد بورس خواهد شد.
پورمحمدي همچنين گفت: تلاش ما و سازمان تربيت بدني در مورد رفع مشكل قانوني تجارت موانع ورود ديگر باشگاه ها را هم حل كرده و آنها مي توانند بعد از اصلاح ساختار و احراز شرايط از بورس تقاضاي پذيرش كنند.

هيأت دولت بررسي مي كند:
پيشنهاد بانك هاي مطرح خارجي براي فعاليت در ايران
بانك مركزي، آيين نامه فعاليت  بانك هاي خارجي در ايران را نهايي كرده  و قصد دارد به زودي آن را به هيأت دولت تقديم كند
همزمان با نهايي شدن آيين نامه فعاليت بانك هاي خارجي در بانك مركزي، پيشنهاد چند بانك مطرح اروپايي، براي راه اندازي شعب بانكي و «بانك هاي سرمايه گذاري»  به زودي در هيأت دولت بررسي مي شود.
به گزارش خبرنگار ما، در حالي كه آيين نامه فعاليت بانك هاي خارجي در كشور هنوز
به تصويب دولت و مجلس نرسيده است، چند بانك مطرح اروپايي از مقامات ايراني خواستند پيشنهادهايشان به صورت موردي در جلسات دولت ايران مطرح شود.
درهمين حال گفته مي شود بانك مركزي موافقت خود را با چند پيشنهاد مطرح شده از سوي چند بانك فعال در آلمان، انگليس، اسپانيا، ايتاليا و كانادا اعلام و نتيجه نهايي را به تصميم گيري هيأت دولت مشروط كرده است.
از سوي ديگر وزارت امور اقتصادي و دارايي چند پيشنهاد ديگر براي اجازه فعاليت شعب بانك سرمايه گذاري دريافت كرده است.
گفته مي شود «دويچه بانك»، «كومرز بانك» و يك بانك انگليسي از ايران خواسته اند مجوزهاي لازم براي راه اندازي بانك سرمايه گذاري با مشاركت بانك هاي خصوصي ايران را به آنها اعطا كند.
بر همين اساس شنيده مي شود، بانك خصوصي «اقتصاد نوين» مذاكرات اوليه براي تشكيل بانك سرمايه گذاري با مشاركت «دويچه بانك آلمان» را آغاز كرده است.
وزارت امور اقتصادي و دارايي هنوز درمورد اين پيشنهاد خاص تصميم گيري نكرده است، اما گفته مي شود اين درخواست و به طور كلي آيين نامه فعاليت بانك هاي سرمايه گذاري به زودي در هيأت دولت بررسي خواهد شد.
بانك هاي سرمايه گذاري مؤسساتي هستند كه درزمينه مشاوره، پذيره نويسي و عرضه  سهام شركت ها در بازارهاي اوليه، فعاليت مي كنند.

در گفت وگو با يك كارشناس اقتصادي مطرح شد:
خسارات جنگ بر بدنه اقتصاد كشور
يك كارشناس ارشد مسائل اقتصادي گفت: حمله آمريكا و انگليس به عراق و بروز تنش هاي سياسي و اقتصادي در منطقه و همزماني آن با شروع سال جديد اقتصادي براي ايران، خسارات فراواني به بدنه اقتصادي كشور تحميل مي كند.
«بامداد پرتوي» در گفت وگو با ايرنا در خصوص آثار جنگ آمريكا با عراق و تنش هاي سياسي بر اقتصاد ايران افزود: چون اقتصاد ايران تقريباً بسته و بدون تحرك و آزادي تجاري است، اثرات منفي جنگ بر آن هنوز احساس نشده است.
وي با اشاره به حجم كم مبادلات تجاري ايران با دنيا گفت: اين امر سبب شده جنگ بحران خاصي را در بخش هاي صنعتي و كشاورزي ايجاد نكند.
وي تصريح كرد: در اين ميان كشورهايي كه با ساير ملل جهان رابطه تجاري داشتند به شدت دچار بحران هايي نظير كاهش ارزش پول ملي، افزايش تورم و سقوط بازار سهام شده اند.
پرتوي در خصوص تأثير جنگ بر اقتصاد ايران گفت: در حال حاضر اين جنگ بر بازارهاي نفت و سرمايه اثر گذاشته و سبب افزايش خطر (ريسك) فعاليت هاي اقتصادي و سرمايه گذاري در ايران شده است.
وي با اشاره به اين كه بيش از ۸۰ درصد درآمدهاي ارزي كشور وابسته به نفت است، گفت: هرگونه تغيير در بازار اين ماده حياتي براي اقتصاد كشور بسيار مهم است.
وي با توجه به پيش بيني هاي قبلي درخصوص قيمت نفت افزود: در حالي كه قبل از جنگ قيمت هر بشكه نفت بالاتر از ۳۰ دلار بود، كارشناسان پيش بيني مي كردند پس از جنگ قيمت آن به بيش از ۴۰ دلار افزايش يابد اما اكنون قيمت هر بشكه نفت بين ۲۳ تا ۲۵ دلار است.
وي تصريح كرد: با توجه به كاهش تنش در منطقه و تمام شدن جنگ ، اضافه توليد كشورهاي عضو اوپك، گرم شدن هوا در نيم كره شمالي، كاهش مصرف در اروپا و آمريكا و ورود عراق به بازار جهاني نفت، انتظار مي رود ظرف چند هفته آينده قيمت نفت در بازارهاي جهاني به كمتر از ۲۰ دلار كاهش يابد.
وي با اشاره به اقتصاد تك محصولي ايران گفت: با توجه به بحران بازارهاي نفتي و وضعيت بودجه امسال، بدنه اقتصادي كشور در ماه هاي آتي با خطرات بسياري روبه رو خواهد شد.
وي درخصوص تحولات بازار سرمايه ايران گفت: ايجاد يك ركود تقريباً دو ماهه در بازار سرمايه يا بورس اوراق بهادار از ديگر اثرات اقتصادي جنگ بر پيكره ايران است.
پرتوي بااشاره به اين كه بورس تهران تا قبل از جنگ با يك حركت منطقي و رو به رشد در حال حركت بود، گفت: در حال حاضر بورس دچار ركود شده و در نتيجه قيمت سهام پايين آمده است. وي تصريح كرد: خوشبختانه با حركت هاي به موقع سازمان بورس تهران و كاهش تنش هاي سياسي در منطقه در سال جاري بورس روند رو به رشد را آغاز كرد لذا پيش بيني مي شود بيش از ۵۳ درصد بازدهي داشته باشد.
وي در خصوص تحولات سرمايه گذاري و افزايش خطر اقتصادي ايران گفت: ناامني در منطقه يكي ديگر از اثرات جنگ بر پيكره اقتصاد ايران است كه سبب ايجاد شرايط نامطمئن براي سرمايه گذاران خارجي شده است.
وي افزود: در آغاز تنش هاي سياسي در منطقه، در ايران سرمايه گذاري هاي خوبي انجام مي گرفت ولي با شروع جنگ و ناامن شدن منطقه ريسك سرمايه گذاري در خليج فارس افزايش يافت و ديگر سرمايه گذاران خارجي حاضر به فعاليت در ايران نشدند.
وي در پايان گفت: اگر اين جنگ طولاني شود ريسك سرمايه گذاري بالا رفته و ايران كه نيازمند به جذب سرمايه گذاري خارجي است در بخش توليد، اشتغال و ساير مؤلفه هاي اقتصادي با مشكل اساسي روبه رو خواهد شد.

دادوستد سهام ۳۹ شركت در بورس تهران متوقف شد
001475.jpg
سازمان بورس اوراق بهادار تهران در دو هفته گذشته دادوستد سهام ۳۹ شركت را به دلايل مختلف متوقف كرد.
به گزارش خبرنگار ما در آخرين روز معاملات هفته گذشته سهام ۳ شركت پرخريدار سيمان از چرخه دادوستدها در بورس تهران خارج شد. بر اين اساس نهادهاي نظارتي بازار با توجه به در راه بودن گزارش تازه سيمان تهران از عملكرد مالي و پيش بيني سود، از خريد و فروش سهام اين شركت جلوگيري كردند.
همچنين دادوستد سهام دو شركت سيمان خزر و سيمان غرب به حال توقف درآمد تا سهامداران اين دو شركت با حضور در مجمع عمومي فوق العاده 
در مورد افزايش سرمايه  تصميم گيري كنند. نماد نفت پارس نيز براي انجام افزايش سرمايه به طور موقت متوقف شد.
سازمان بورس دادوستد سهام لعابيران را به حال توقف درآورد تا مديران اين شركت تازه ترين پيش بيني سود خود را به بازار اعلام كنند.
دادوستد سهام سينادارو هم روز سه شنبه متوقف شد اما دليلي براي اين اقدام اعلام نشد. سهامداران سرمايه گذاري بانك ملي و سرمايه گذاري توسعه معادن و فلزات نيز روز چهارشنبه دست از خريد و فروش كشيدند تا سرمايه گذاري بانك ملي مجمع عمومي فوق العاده خود را برگزار كند. توسعه معادن و فلزات هم درنظر دارد آخرين پيش بيني سود خود را به بازار ارائه كند.
دليل توقف داد وستد سهام روغن نباتي ناب نيز تعديل سود اعلام شده اما دليل جلوگيري از خريد و فروش آلومينيوم پارس و قند شيروان و قوچان و بجنورد نامعلوم است.
قند ثابت خراسان از ديگر توليدكنندگان مواد قندي است كه روز چهارشنبه از دادوستد سهام آن جلوگيري شد، دليل اين اقدام انجام افزايش سرمايه شركت اعلام شده است.
در دو هفته گذشته سهام شركت هاي پارس خزر و كمپرسورسازي ايران به دلايلي نامعلوم از چرخه دادوستدها در بازار سهام تهران خارج شد. سهامداران پشم شيشه ايران هم براي انجام افزايش سرمايه به طورموقت خريد و فروش سهام را متوقف كردند.
در روزهاي ۲۳ تا ۲۷ فروردين ماه نهادهاي نظارتي بورس تهران سهامداران رادياتور ايران، صنايع ريخته گري ايران، فنرسازي زر و پارس الكتريك را از خريد و فروش برگه هاي سهام خود محروم كردند. دلايل اين اقدام مشخص نيست.
س-هامداران آذريت و صنايع شيميايي فارس نيز به طور موقت تالار سهام را ترك كردند تا در مجامع عمومي عادي سالانه در مورد سود نقدي قابل تقسيم تصميم گيري كنند.
هفته پيش از دادوستد سهام شركت هاي دارويي لقمان، لابراتوار عبيدي، داروسازي ابوريحان و دوده صنعتي پارس به دلايلي نامعلوم جلوگيري شد. دليل توقف دادوستد سهام گروه صنعتي سديد و بيسكويت گرجي نيز هنوز منتشر نشده است.
هفته گذشته وقتي بخش نظارت بر شركت هاي بورس از در راه بودن پيش بيني تازه سود سالمين مطلع شد، دادوستد سهام اين شركت به حال توقف درآمد. دادوستد سهام جام دارو و قند پيرانشهر هم طبق سنت بورس قبل از انجام افزايش سرمايه متوقف شد.
آذرآب، تراكتورسازي و تأمين ماسه ريخته گري نيز از چرخه دادوستدهاي بورس خارج شدند بدون آن كه دليلي براي اين موضوع اعلام شود.
لاستيك سهن-د وجنرال دو شركت ديگري هستند كه از دادوستد سهام آنها تا ارائه پيش بيني سودشان جلوگيري شد.
اين گزارش حاكي است: در فهرست ياد شده نام شركت هاي پاكريس، سايپا ديزل، صدرا و ماشين سازي اراك نيز ديده مي شود.

بانك و بورس
آب و كشاورزي
اقتصاد
انرژي
بين الملل
رويداد
گزارش
|  آب و كشاورزي  |  اقتصاد  |  انرژي  |  بانك و بورس  |  بين الملل  |  رويداد  |  گزارش  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |