مقام معظم رهبري در پيامي به اين گردهمايي رئوس اولويتها و برنامه هاي شوراها و شهرداريها را براي منتخبان شوراها تبيين كردند
رئيس جمهوري: بدون ترديدروزي كه كارنامه انقلاب را خواهند نوشت ، از جريان شوراها به عنوان موفق ترين دستاوردهاي اين نظام ، ياد خواهند كرد
گردهمايي منتخبين دومين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا روز گذشته در تهران با پيام مقام معظم رهبري و با حضور سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري و موسوي لاري وزير كشور برگزار شد.
در ابتداي اين گردهمايي كه حدود شش هزار نفر اعضاي شوراهاي اسلامي شهر و روستا در سراسر كشور حضور داشتند، حجت الاسلام والمسلمين محمدي گلپايگاني متن پيام مقام رهبري را قرائت كرد.
سپس رئيس جمهوري طي سخناني تصريح كرد: كار شوراها، كار سياسي نيست اما هر انسان مسلمان و متعهدي نبايد نسبت به مسائلي كه در كشور مي گذرد، بي تفاوت باشد.
وي اظهار داشت : رشد و بينش سياسي داشتن به معناي اعمال سياست در دستگاهي نيست .
خاتمي ، از شوراهاي اسلامي شهر و روستابه عنوان هسته هاي اوليه مردم سالاري ديني ياد كرد و گفت : شوراها و شهرداريها نبايد فعاليت سياسي كنند بلكه بايد بيش از گذشته در جهت خدمت رساني به مردم بكوشند.
رئيس جمهوري لزوم «تفاهم ، همدلي و همكاري» در شوراها را ضروري دانست و از همه دستگاههاي مختلف خواست تا با شوراها نهايت همكاري و همدلي را داشته باشند. وي با اشاره به ميزان رشد سياسي و اجتماعي مردم ، بروز برخي اختلاف نظرها در شوراها را امر طبيعي دانست و گفت : اختلاف در شوراها يك اصل است اما نبايد اختلافات را بزرگ نمايي كرد و از آن ترسيد.
رئيس قوه مجريه ، عملكرد شوراهاي اسلامي شهر و روستا و بويژه شوراهادر روستاها را موفق و «شگفت انگيز» ارزيابي كرد و گفت : «دست و بازوي اعضاي شوراي روستاها را مي بوسم .»
خاتمي ، حفظ و كشف منابع روستايي براي رشد، توسعه و پيشرفت روستاها،تلاش براي حل اختلافات و دفاع از هويت روستايي در شهرها و ادارات را ازجمله دستاوردهاي شوراهاي روستاها برشمرد.
رئيس جمهوري ، موفقيت ها و دستاوردهاي مثبت شوراها در دوره نخست رابه مراتب بيشتر از اشكالات اين نهاد مردمي دانست و بااشاره به اظهار يأس وترديدهايي كه نسبت به عملكرد شوراها مطرح مي شد، اضافه كرد: بدون ترديدروزي كه كارنامه انقلاب را خواهند نوشت ، از جريان شوراها به عنوان موفق ترين دستاوردهاي اين نظام ، ياد خواهند كرد.
رئيس جمهوري در ادامه سخنانش ، از بروز برخي مشكلات در برخي شوراهاي شهرهاي بزرگ نظير تهران در دوره نخست فعاليت شوراها ابراز تاسف كرد وگفت :مشكلات در شهرهاي بزرگ به مراتب بزرگتر از آنچه كه هست ، نشان داده مي شودو بايد نقش چنين مسائلي را در دلسردي و دلگرمي مردم ارزيابي كنيم .
وي ، حضور مردم در دومين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا راخوب ارزيابي كرد و گفت : نبايد جلوه حضور مردم در چند شهر را به حساب كل شوراها بگذاريم .
رئيس جمهوري در بخش ديگري از سخنانش ، به نامگذاري سال ۸۲ از سوي مقام معظم رهبري به نام سال «نهضت خدمت رساني به مردم» اشاره كرد وگفت :بهترين راه خدمت رساني به مردم از طريق شوراها و شهرداريها است .
رئيس جمهوري ، تاسيس دهياريها به عنوان دستگاه اجراكننده برنامه هاي شوراهاي روستايي را گام مهم دولت براي حل مشكلات روستاها دانست و ابرازاميدواري كرد، روند تاسيس دهياريها كه از سال گذشته آغاز شده است ،ادامه يابد.تاكنون ۷ هزار و ۷۵۵ دهياري در روستاهاي كشور تشكيل شده است و كارتاسيس و راه اندازي ۲ هزار و ۵۰۰ دهياري ديگر نيز در حال انجام است .
در اين مراسم ، رئيس جمهوري همچنين لوح تقدير شوراهاي اسلامي را به آقاي «بهشتي سرشت» رئيس شورايعالي استانها به نمايندگي از شوراها اعطاكرد.
در مراسم ديروز همچنين موسوي لاري وزير كشور و اشرف بروجردي معاون امور شوراهاي وزارت كشور در سخنان كوتاهي، گزارشي از فعاليت شوراها ارائه كرده و به تبيين جايگاه شوراها در عرصه مديريت اجتماعي پرداختند.
موسوي لاري با اشاره به رقابت حدود ۲۲۰ هزار نفر از داوطلبان براي دومين دوره انتخابات شوراها گفت: در اين دوره از انتخابات، ۵۸ هزار و ۵۰۷ شعبه در سراسر كشور فعال بود و حدود ۹۰۰ هزار نفر در قالب ستادهاي اجرايي، نظارت و نيروهاي نظامي و انتظامي در اين انتخابات انجام وظيفه كردند.