نگاهي به مشكلات و استعدادهاي رودبار قصران
سايه روشن هاي فرهنگي يك ييلاق
|
|
منطقه رودبار قصران مشتمل بر شهرستانهاي اوشان، فشم و ميگون از مناطق ييلاقي و خوش آب و هواي اطراف تهران است كه به ويژه در فصل گرما پذيراي خيل شهروندان تهراني براي گذران آخر هفته اي آرام مي باشد. به همين دليل در اين شهرستان اهالي غيربومي اقدام به احداث ويلاهاي بسيار زيادي كرده اند كه بافت بومي اين منطقه را دگرگون كرده است. افرادي اغلب متمكن و متمول كه در كنار واقعيت هاي اجتماعي منطقه چون اختلاف سطح فرهنگ و تفاوت باورها توجه ويژه اي را به مقولات فرهنگي مي طلبد.
خسروي شهردار اين شهر در باره مسافران و گردشگراني كه به صورت اتفاقي به ويژه در ايام تابستان به اين منطقه سفر مي كنند مي گويد: حدود ۷۵هزار وسيله نقليه حداقل با چهار سرنشين طي ۴۸ ساعت وارد اين شهر مي شوند كه به طور ميانگين حدود ۲۵۰هزار نفر به جمعيت منطقه در آخر هفته افزوده مي شود. به طوري كه در ايام تعطيل تعداد افراد غير بومي به بيش از ۵ برابر افراد بومي مي رسد.
وي درباره توجه به مسايل فرهنگي و كمبودهاي آن در منطقه مي گويد: ويژگي مسافرپذيري و ييلاقي بودن شهر توجه به مقولات فرهنگي در كنار و متناسب با امكانات مادي شهري را طلب مي كند كه متأسفانه به اين مهم كم توجهي شده است و اين منطقه حتي از لحاظ
زير ساخت هاي آموزش و پرورش هم با كمبودهاي اساسي روبه روست. منطقه رودبار قصران در ابعاد مختلف فرهنگي از جمله كتابخانه، فرهنگسرا و امكانات ورزشي بسيار فقير بوده و به هيچ وجه سرانه فضاهاي فرهنگي موجود تكافوي نيازهاي جمعيت رو به افزايش منطقه را نمي كند. به همين دليل با توجه به اين نگرش كلي كه بايد به موازات كارهاي عمراني و شهرسازي حداقل زمينه هاي توسعه فرهنگي را ايجاد كنيم اقداماتي را شروع كرديم كه مهمترين آنها افتتاح فرهنگسراي ميگون است.
مقدمات و كارهاي ابتدايي ايجاد فرهنگسرا با تلاش و كوشش شهروندان و همياري و همكاري آنها فراهم شده بود. شهرداري هم در راستاي نهادينه كردن مشاركت و حضور مردم به ويژه در امور فرهنگي از اين امر استقبال كرد چرا كه سياست كلي شهرداري در اين زمينه تعامل سياستگذاران فرهنگي و مردم است.
فرهنگسراي ميگون در ساختماني با زيربناي حدود ۴۰۰ متر مربع ايجاد شده است. بخش هاي مختلف اين فرهنگسرا كه هم اكنون مورد بهره برداري قرار گرفته كتابخانه اين مجتمع فرهنگي با حدود ۱۲ هزار جلد كتاب مي باشد كه تأمين كننده بخشي از نيازهاي فرهنگي و كتابخواني شهروندان خواهد بود.
ضمناً قسمت عمده كتاب هاي مورد نياز نيز از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و با پيگيري هاي مجدانه دكتر سليماني مسئول فرهنگسرا تأمين شده و بخشي از كتب نيز اهدايي اهالي است.
با افتتاح اين كتابخانه وضعيت سرانه كتاب به تناسب جمعيت منطقه وضعيت مناسبي پيدا كرده است.
همچنين بخش رايانه و ارتباطات اينترنتي فرهنگسرا نيز آماده ارائه خدمات به مراجعين مي باشد.
از جمله ديگر فعاليت هاي اين فرهنگسرا بخش قصران شناسي است كه با شناسايي مراجع و منابعي كه درباره منطقه قصران تحقيق كرده و به معرفي آن پرداخته اند مجموعه اي منقح و مفيد براي علاقمندان به مقوله قصران شناسي آماده خواهد شد. هيأت مؤسسين و فعالين در فرهنگسرا ارتباط با مدارس براي جذب دانش آموزان به فرهنگسرا را در سر لوحه فعاليت هاي خود قرار داده اند كه ضمن پربار ساختن اوقات فراغت دانش آموزان در شناسايي استعدادهاي مختلف آنان در حيطه ادبيات و هنر مؤثر بوده است.اين فرهنگسرا بويژه براي ايام تابستان و تعطيلي مدارس كلاس ها و كارگاه هاي آموزشي مختلفي را از جمله آموزش نقاشي، خط، كارگرداني و بازيگري تئاتر برگزار مي كند.
|