۲۳۰ مركز آموزش صنايع دستي در سراسر كشور فعال است
|
|
هم اكنون در ۲۸ استان كشور، ۲۳۰ مركز آموزش صنايع دستي فعال است. اين مراكز در سال جاري ۵۶ هزار نفر را آموزش داده و ۲۱ هزار و ۴۰۰ فرصت شغلي نيز ايجاد كرده اند.
يدالله طاهرنژاد- مديرعامل سازمان صنايع دستي- با بيان اين مطلب گفت: علاوه بر اين، دو طرح ۲۰ و ۱۰۰ هزار شغلي نيز هم اكنون در ستاد اشتغال كشور در نوبت داريم.
وي در يازدهمين گردهمايي مسؤولان و مديران صنايع دستي سراسر كشور احيا و به روز كردن اطلاعات آثار هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي را از جمله فعاليت هاي در دست اقدام سازمان عنوان كرد و گفت: اين طرح با هدف شناخت و بهينه سازي وضعيت موجود و ايجاد بستر مناسب براي نيل به وضعيت مطلوب در ده ماه سال جاري آغاز شده و اميدواريم در پايان بتوانيم يك بانك جامع اطلاعاتي در اين خصوص داشته باشيم.
وي ادامه داد: در ۷ استان كشور نيز مراكز علمي- كاربردي راه اندازي شده و اميدواريم تا پايان برنامه سوم بتوانيم در تمام مراكز استان ها دانشگاه جامع علمي- كاربردي راه اندازي كنيم.
مديرعامل سازمان صنايع دستي ايران با انتقاد از بي توجهي به صنايع دستي در برنامه سوم توسعه اظهار داشت: متأسفانه در برنامه سوم، مدافعان صنايع دستي نتوانستند از حقوق آن دفاع كنند. اميدواريم كه در برنامه چهارم توسعه، دولت و مجلس حق اين هنر- صنعت ملي را ادا كنند.
رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس نيز در اين گردهمايي گفت: خوشبختانه ظرفيت و توان اشتغال زايي و سرمايه گذاري در كشور ما فراوان است ولي متأسفانه تاكنون نتوانسته ايم
به طور مطلوب از آنها استفاده بهينه كنيم.
مهندس نوروززاده افزود: يكي از صنايعي كه علي رغم سرمايه گذاري اندك در آن نسبت به ساير صنايع بزرگ كشور مانند فولاد و پتروشيمي، قادر است اشتغال زايي بيشتري براي جوانان ايجاد كند صنايع دستي است. از اين رو، دولت ناگزير است در اين صنعت سرمايه گذاري بيشتري كند.
وي اضافه كرد: برخي از كشورها مانند چين با برقراري ارتباط سازنده و مستمر با توليدكنندگان مشكل اشتغال خود را با صنايع دستي حل كردند.
رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي، اتصال زنجيروار تمام دست اندركاران، توليدكنندگان، توزيع كنندگان و مصرف كنندگان صنايع دستي را يادآور شد و تصريح كرد: چنانچه سازمان صنايع دستي ايران بتواند با شناسايي هنرمندان، ايجاد تشكل هاي صنفي در قالب تعاوني يا خصوصي براي هنرمندان و... ارتباط مطلوب و مستمري با آنها برقرار كند مي تواند به وظيفه اصلي خود يعني سياستگذاري، جامه عمل بپوشاند. از طرفي برخي از هزينه هاي مربوط به صنايع دستي را نيز كاهش دهد.
نوروززاده آمادگي مجلس در خصوص تصويب قوانين مورد نياز صنايع دستي را يادآور شد و تصريح كرد: بايد بستر مناسب را براي هنرنمايي و عرض اندام صنايع دستي در كشور آماده كرد زيرا صنايع دستي جدا از فرهنگ و تمدن با شكوه و پرسابقه ايران نيست.
وي همچنين به اهميت صنايع مكمل صنايع دستي در كشور اشاره كرد و گفت: در كنار صنايع دستي بايد به صنايعي چون گردشگري و... توجه جدي شود تا در كنار رونق آنها صنايع دستي نيز بتواند فروش و رونق مناسبي داشته باشد.
مهندس نوروززاده ارتباط بين صنايع بالادستي و پايين دستي را اجتناب ناپذير خواند و افزود: تا صنايع بالادستي نباشد صنايع پايين دستي نيز شكل نمي گيرند و ارزش افزوده صنايع پايين دستي نيز همواره بيشتر از صنايع بالادستي است و لذا ارتباط بين آنها بسيار محكم است.
|