۶۰ درصد سهام بانك صادرات واگذار شد
گروه اقتصادي: هيأت وزيران مالكيت دولت نسبت به ۶۰ درصد از سهام بانك صادرات ايران را به صورت مساوي به صندوق بازنشستگي كشوري و سازمان تأمين اجتماعي واگذار كرد.به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور، صندوق بازنشستگي كشوري و سازمان تامين اجتماعي موظف شده اند، اداره سهام واگذار شده ازبانك صادرات را بر عهده گيرند و اقدامات قانوني را در اين زمينه انجام دهند.
بر اساس اين مصوبه قيمت سهام واگذار شده توسط كارشناسان تعيين شده وصندوق بازنشستگي و سازمان تامين اجتماعي وظيفه دارند مراتب را جهت ثبت دردفاتر قانوني به دستگاههاي مربوط اعلام كنند.
هيأت وزيران ، وزارت امور اقتصادي و دارايي و دستگاههاي ذي ربط را نيز موظف كرده كه معادل مبالغ قيمت گذاري سهام را كه در اجراي بند «ك » تبصره ۵ قانون بودجه سال ۸۱ كل كشور تأمين مي شود، بابت رد ديون دولت به صندوق بازنشستگي و سازمان تأمين اجتماعي منظور و اقدامات لازم را در اين زمينه انجام دهند.
|
|
نانوايان استان تهران خواستار اعلام نرخ جديد نان شدند
|
|
تهران بزرگ -خبرگزاري جمهوري اسلامي: نانوايان استان تهران صبح امروز در ساختمان اتحاديه نانوايان استان تهران براي اعاده حقوق خود، تجمع كردند.
دراين اجتماع نانوايان استان تهران ازرئيس اتحاديه نانوايان استان خواستندتا هرچه سريعتر موضوع استفاده از جوش شيرين در نان هاي سنتي و همچنين نرخ جديد نان را در سال جاري اعلام كند.
يكي از نانوايان اظهار داشت : اگر مسئولين دستوري مبني براستفاده نكردن از جوش شيرين در نان هاي سنتي مي دهند بايد جايگزيني براي آن معرفي كنند درغير اين صورت ضروري است اجازه مصرف جوش شيرين را به نانوا بدهند.
وي افزود: حدود دو ماه است به تمامي اصناف نرخ جديد را اعلام كرده انداما در خصوص نرخ نان هنوز چيزي تصويب و اعلام نشده است .
يكي ديگر از نانوايان گفت : در حال حاضر كارخانه از يك نوع گندم ، ۱۲نوع مختلف آرد توليد مي كند كه بدترين نوع آن را به نانوايي سنتي مي فرستد.
وي خاطر نشان كرد: نرخ فروش نان با هزينه هاي مربوط به توليد، هماهنگ نيست و اين موضوع نانوايان را دچار مشكل مي كند.
وي افزود: جوش شيرين سالهاست كه در نان سنتي مصرف مي شود و باوجود اعلام مضربودن مصرف جوش شيرين از سوي وزارت بهداشت ، عده اي از كارشناسان مصرف مقداري از اين ماده را در نان بلامانع اعلام كرده اند.
در اين تجمع نانوايان تهراني برخي از مشكلات خود را با رئيس اتحاديه نانوايان استان تهران در ميان گذاشتند.
يكي از نانوايان گفت : در گذشته نان سنتي ۳۰ درصد ضايعات داشت ، اما درحال حاضر فراوري نان سنتي با ۶۰ درصد ضايعات همراه است .
يك نانوا نيز فروش نان بسته بندي در خوار و بار فروشي را غيربهداشتي اعلام كرد و گفت : نان موجود در خواروبار فروشي گاهي كپك زده است و اصول بهداشتي نگهداري در آن رعايت نمي شود.
وي گفت :سهميه آردي كه به توليدكنندگان نان انبوه داده مي شود، متفاوت است و از ۵ تا ۱۲ تن را شامل مي شود كه اين امر باعث از بين رفتن تعدادزيادي ازنانوايي ها مي شود و سبب مي شود تا نانواها به احداث اين گونه نانوايي ها معترض باشند.
رئيس اتحاديه نانوايان استان تهران در پاسخ به درخواست هاي نانوايان استان گفت : در جلسه اي كه اخيرا با حضور وزير بازرگاني برگزار شد از وي درخواست شد اگر قرار است در استان نان صنعتي توليد شود، بايد به طرف علمي شدن و بر اساس استاندارد پيش برود.
حسين نظري اظهار داشت : چون توليد گندم داخلي تابستان سال گذشته ، دراستان تهران افزايش يافته است و به دليل اين افزايش ، گندم خارجي واردنخواهد شد و گندم يك دستي در سيلوها موجود است .
وي گفت : در اين جلسه از وزير بازرگاني درخواست شد تا درصورت عدم واردات گندم ، گندم داخلي را غني سازي كنند مثلا افزودني هاي مجاز به گندم اضافه كنند تا آردي كه تحويل نانوايي مي دهند ازكيفيت مطلوبي برخوردار بوده و از نارضايتي مردم و نانوا و نامرغوب بودن نان جلوگيري شود.
نظري در خصوص اعلام نرخ جديد نان اظهار داشت : براي اعلام نرخ جديد قبل ازسال نو نامه نوشتيم كه وزير بازرگاني قول داد تا نرخ جديد را در فروردين ماه اعلام كند اما به دليل اعلام شوراي اقتصاد مبني بر تغيير نرخ آرد هنوزنرخ نان اعلام نشده كه در اين مورد پيگير هستيم .
وي در خصوص صدور جواز براي احداث نانوايي گفت : در حال حاضر جوازي براي احداث نانوايي داده نمي شود زيرا سهميه جديد آرد از سوي دولت قطع شده است وتنهابراي انتقال نانوايي به مكاني ديگر جواز صادر مي شود كه دراين حالت هم قبل از انتقال جواز مي بايست اتحاديه آن را بررسي كند.
|
|
يادداشت
خودروسازان و رضايت مردم
محمدصادق جنان صفت
مديريت ارشد صنعت خودرو كشور در ستادهاي سياستگذاري و كارخانه هاي توليدكننده در ۱۰ سال گذشته موفق شده اند جهش فوق العاده اي در توليد خودروسواري ايجاد كنند. افزايش توليد خودرو سواري به ويژه در ۲ سال گذشته موجب شده است، متوسط نرخ رشد قيمت اين محصول نسبت به متوسط نرخ عمومي قيمت ها در دامنه اي پايين تر حركت كند و كمتر از نرخ تورم كشور باشد. اما مديران صنعت خودرو بايد ۲ اقدام را در دستور كار قرار دهند تا خوش آتيه باشند.
نخستين كار اين است كه توليد خودرو سواري كه با متوسط سطح قدرت خريد جامعه سازگار باشد را در دستور كار قرار دهند.متوسط قدرت خريد مردم براي خودرو اكنون ۵ الي ۶ ميليون تومان است. خودروسازان كشور اگر موفق به اجراي اين استراتژي نشوند خوشبخت نخواهند شد. دومين اقدامي كه از سوي خودروسازان بايد مورد توجه قرار گيرد، توجه واقعي به نظرات مردم به ويژه درباره خدمات پس از فروش است. واقعيت اين است كه خودروسازان اين اصل مهم را تاكنون به سهو يا به عمد چندان جدي نگرفته اند. استفاده از نظرات مصرف كنندگان به ويژه خريداراني كه با آرزوي فراوان و پس انداز مرارت بار توانسته اند خودرو خريداري كرده و در برابر مشكلات فني خودرو خود پاسخگويي نمي يابند يك اصل خدشه ناپذير است.
|
|
يادآوري
حيف نان
نان در سبد غذايي مردم ايران به ويژه گروههاي كم درآمد جامعه سهمي قابل توجه دارد. دولتهاي ايران پس از انقلاب ۱۳۵۷ براي حفظ قدرت خريد مردم پرداخت يارانه نان را به مثابه يك استراتژي تغيير ناپذير در دستور كار قرار داده و هنوز نيز بر اين اصرار دارند. به طوري كه يارانه گندم و نان در بودجه امسال تقريباً ۱۰۰۰ ميليارد تومان پيش بيني شده است. اما شرايط حاكم بر عرضه و تقاضاي گندم، آرد و نان گونه اي است كه سالانه رقمي معادل ۳۰۰ ميليون دلار ضايعات نان به يك امر عادي تبديل شده است. فرايند توليد گندم، تبديل آن به آرد و پخت نان و عرضه آن در شرايط حاضر گونه اي است كه دورريختن نان هرگز نه يك عمل غيراخلاقي و نه يك عمل غيراقتصادي است. براساس اسناد و گفته هاي موجود تنظيم بازار نان و سوق دادن اين فرايند به سمت منطقي شدن بيش از ده سال است كه به صورت حرف، دستور عملي، برگزاري همايش و... در دستور كار است. آيا «حيف نان» نيست كه به هر دليل و به ويژه بيم از ناشناخته ها تصميمي درباره اين وضعيت گرفته نمي شود؟
|
|
تخليه و بارگيري بيش از ۳۵ ميليون تن كالا
بيش از ۳۵ ميليون تن كالا توسط كشتيراني جمهوري اسلامي ايران در سال ۸۱ بارگيري و تخليه شد.
از اين مقدار حدود ۱۱ ميليون و ۷۱۱ هزار و ۶۲۶ تن كالا با همكاري امور عمليات فله غذايي، ۱۲ ميليون و ۶۵۴ هزار و ۲۲۸ تن كالا توسط امور عمليات فله صنعتي، ۳ ميليون و ۲۹۶ هزار و ۸۰۰ تن كالا با همكاري خط خاور، ۳ ميليون و ۲۷۵ هزار و ۹ تن كالا توسط خط باختر، ۲ ميليون و ۹۶۰ هزار و ۲۰۰ تن كالا با همكاري كانتينر آسيا و يك ميليون و ۶۴۹ هزار و ۳۶۰ تن كالا توسط كانتينر اروپا و از طريق ناوگان اقيانوس پيماي كشتيراني جمهوري اسلامي ايران بارگيري و تخليه شده است.
|
|
آغاز برداشت برگ سبز چاي
برداشت برگ سبز چاي به صورت پراكنده از باغهاي چاي كشور آغاز شده است. با مساعد شدن شرايط آب و هوا برخي از چايكاران برداشت برگ سبز چاي را به صورت پراكنده در مناطق چاي خيز شهرستان لاهيجان آغاز كرده اند. هم اكنون چند كارخانه چايسازي در لاهيجان هر كيلو برگ سبز چاي را به نرخ سه هزار و ششصد و پنجاه ريال از چايكاران خريداري مي كنند.
|
|
وام خريد شناور و سردرگمي متقاضيان
گروه اقتصادي: مدتهاست خبر اعطاي وام براي نوسازي ناوگان كشتيراني كشور از سوي سازمان بنادر و كشتيراني در محافل كشتي سازي و حمل و نقل دريايي به گوش مي رسد. اين خبر اميد بخش بوده و هست، اما ظاهراً پس از دو سال هيچ فرد حقيقي و يا حقوقي موفق نشده است از اين اعتبار استفاده كند.نشريه مهندسي دريا وابسته به انجمن مهندسي دريا در شماره ارديبهشت خود ضمن درج مطالب بالا آورده است: اگرچه شايع شده كه در اسفندماه گذشته گويا وامي پرداخت شده اما هنوز از بانك چيزي بيرون نيامده است.
اكثر متقاضيان كه از تلاش هاي خود و سنگ اندازي بانك ها خسته شده اند و كشتي سازهايي كه در رؤيا به سر مي بردند هنوز منتظرند مسير باز و هموار شود. اما بسياري از مالكان لنج هاي قديمي با اين نگراني كه در آينده نزديك شناورهاي آنها كارآمدي خود را از دست مي دهند هنوز به دنبال يافتن چاره هستند.
|
|
يارانه پرداختي بيشتر نصيب قشر مرفه مي شود
تهران- خبرگزاري جمهوري اسلامي: عضو كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت : پرداخت يارانه به اقشار كم درآمد هدفمند و ساماندهي مي شود و براي تحقق هرچه سريعتر آن ، اين افراد شناسايي مي شوند.
«غلام محمد جهانديده » افزود: اجراي اين طرح زمان بر و قرار است يارانه ها به صورت نقدي در دو نوبت در سال به اقشار كم درآمد جامعه پرداخت شود.وي با اشاره به اينكه پس از تصويب اين طرح در مجلس آئين نامه اجرايي آن در اختيار سازمان هاي ذيربط قرار مي گيرد، تصريح كرد: ارگان هاي مختلفي نظير وزارت بازرگاني ، رياست جمهوري ، سازمان مديريت و برنامه ريزي و... در اجراي اين طرح دخيل هستند.
نماينده سراوان از واقعي شدن قيمت سوخت و ساير كالاهاي اساسي نظير نان خبر داد و افزود: ۲۰۰ نماينده مجلس با امضاي طوماري با اين طرح موافقت كرده و آنرا اقدامي در جهت حمايت از اقشار ضعيف مي دانند.وي با تأكيد بر اينكه در اين طرح يارانه ها پس از شناسايي به افراد مستحق تعلق مي گيرد، ادامه داد: با اجراي اين طرح افرادي كه جزء طبقات غني جامعه محسوب مي شوند، يارانه اي به صورت مستقيم دريافت نخواهند كرد.
جهانديده با يادآوري اينكه در حال حاضر قشر مرفه جامعه از يارانه بيشتري نسبت به اقشار ضعيف استفاده مي كنند، گفت : افرادي كه فاقد وسيله نقليه مي باشند، اكنون از يارانه هاي دولت در بخش بنزين استفاده نمي كنند،ولي با اجراي اين طرح ، يارانه ها به طور عادلانه تري توزيع خواهند شد.اين نماينده مجلس تصريح كرد: براساس اين طرح يارانه ها بطور مستقيم دراختيار اقشار كم درآمد قرار مي گيرد.وي در پايان تأكيد كرد، بيشترين تلاش مجلس در اين است كه منافع افراد كم درآمد و مستضعف جامعه با اجراي اين طرح در نظر گرفته شود.
|
|
دولت سهام شركتهاي كوچك و متوسط را امسال عرضه مي كند
گروه اقتصادي: هيأت دولت به سازمان خصوصي سازي اجازه داد امسال عرضه سهام زمانبندي شده و عمليات واگذاري آنها تا سال ۸۱ به پايان نرسيده را ادامه دهد.
به گزارش روابط عمومي وزارت امور اقتصادي و دارايي مصوبه بالا بنا به پيشنهاد اين وزارتخانه و به استناد بند «الف» ماده ۱۴ قانون برنامه سوم توسعه به تصويب هيأت دولت رسيده است.
مطابق بند يادشده فهرست اسامي شركت هاي قابل فروش، انحلال و ادغام پس از اعلام اسامي مزبور كه از سوي وزارتخانه ذيربط و يا وزارت امور اقتصادي و دارايي كه متضمن برنامه زمانبندي موردنظر و مشخص، حسب مورد و اعلام روش فروش با توجه به وضعيت بازار هستند جهت تصويب و به هيأت وزيران ارائه مي شوند.
يك مسئول سازمان خصوصي سازي در اين باره گفت: بخش عمده اي از سهام در اختيار اين سازمان كه مي بايست در سالهاي ۸۰ و ۸۱ واگذار مي شد و عملاً به خاطر اجبار در رعايت اولويت هاي آمده در ماده ۱۶ قانون برنامه سوم توسعه متوقف مانده بود، با اصلاح ماده بالا و تصويب اين مجوز در سال جاري ارائه خواهد شد.وي همچنين از تدوين آئين نامه نحوه واگذاري شركت هاي مشمول ماده ۱۶ اصلاحي در سازمان خصوصي سازي خبر داد.
|
|
بورس
|
تغيير قيمت
|
آخرين قيمت
|
تعدادسهام معامله شده
|
نام شركت
|
۱۵۷۰
|
۳۲۹۸۵
|
۱۷۲۸۶۸
|
خدمات انفورماتيك
|
۶۵
|
۱۳۷۷
|
۷۸۸۲۷۶
|
توسعه معادن روي ايران
|
۱۰-
|
۳۴۸۸
|
۱۰۸۱۱
|
شهد ايران
|
۱۲۰
|
۲۵۳۵
|
۶۰۰۰۰
|
دشت مرغاب
|
۲۵
|
۲۶۵۳
|
۱۰۰۶۲
|
روغن نباتي پارس
|
۳۰
|
۱۶۸۰
|
۳۶۶۳
|
قند بيستون
|
۵۰-
|
۵۷۵۰
|
۱۳۴۹۰
|
قند پيرانشهر
|
۱۰۲
|
۴۷۰۰
|
۵۶۲۶۹
|
توليدي مهرام
|
۲۳۹-
|
۸۰۰۰
|
۱۵۲۹۴
|
ساسان
|
۲۳۳-
|
۲۶۳۹۵
|
۱۱۴۶۰
|
نفت پارس
|
۲۲۴
|
۳۲۶۳۵
|
۱۱۴۶۵
|
صنايع شيميايي ايران
|
۱۹۲
|
۱۷۸۹۲
|
۳۸۷۹۶
|
پتروشيمي اصفهان
|
۴۸-
|
۴۱۵۰
|
۸۶۸۴۱
|
پتروشيمي اراك
|
۱۵۰-
|
۷۷۵۰
|
۵۳۶۷۱
|
كيميدارو
|
۳
|
۲۰۳۴۶
|
۲۵۷۵۷
|
دارويي رازك
|
۱۶۰-
|
۱۶۱۹۰
|
۳۶۶۹۱
|
داروساي كوثر
|
۳۴-
|
۱۷۸۹۹
|
۲۱۲۳۶
|
داروسازي فارابي
|
۲۷-
|
۷۶۲۰
|
۲۰۷۰۰
|
كارخانجات داروپخش
|
۲۰۳
|
۲۰۵۸۸
|
۱۱۳۶۹۳
|
داروسازي سبحان
|
۹۹-
|
۲۷۰۰
|
۸۸۰۸۳
|
كف
|
۱۴۲-
|
۳۶۵۰
|
۱۰۰۰۱
|
پاكسان
|
۵۶
|
۲۳۱۷
|
۹۰۹۸۴
|
ايران تاير
|
۶۰۲-
|
۱۱۹۹۴
|
۵۸۸۲۳
|
صنايع لاستيكي سهند
|
۹۱
|
۴۱۹۹
|
۹۶۸۸
|
كاشي تكسرام
|
۳۴۲
|
۳۴۵۹۸
|
۲۸۱۰۲
|
سيمان تهران
|
۴۴۲
|
۴۴۷۲۳
|
۵۲۸۰۸
|
سيمان كرمان
|
۱۷۹
|
۱۸۱۲۸
|
۱۵۹۶۵
|
سيمان فارس و خوزستان
|
۱۵۷-
|
۱۵۵۸۸
|
۱۵۱۱۳۰
|
سيمان شرق
|
۳
|
۳۶۹۹
|
۳۳۰۰۰
|
ايرانيت
|
۱۹۷
|
۴۳۵۰
|
۱۱۵۷۰۷
|
نورد و قطعات فولادي
|
۵۰
|
۲۶۰۰
|
۶۷۳۴۱
|
حق تقدم نورد آلومينيوم
|
۲۱۸
|
۵۵۳۸
|
۲۰۸۸۷۹
|
حق تقدم صنايع آذرآب
|
۳
|
۲۶۰۳
|
۳۱۶۶۸
|
آبسال
|
۱۵۴
|
۳۴۰۳
|
۱۲۷۸۰
|
سرماآفرين
|
۴۶-
|
۴۵۷۴
|
۱۸۵۷۹۹
|
تراكتورسازي ايران
|
۶
|
۳۵۶۰
|
۳۶۳۲۴
|
لوازم خانگي پارس
|
۱۱-
|
۱۰۶۹
|
۳۸۵۵
|
صنعتي بوتان
|
۳۳۰-
|
۱۴۱۲۰
|
۷۱۰۰۱
|
كابل البرز
|
۵۹۱
|
۱۲۴۱۱
|
۶۲۳۷
|
كابلسازي ايران
|
۱۰۰
|
۳۰۰۰
|
۵۱۳۲۷
|
صنايع مخابراتي راه دور ايران
|
۱۴-
|
۲۶۸۶
|
۷۱۸۴۲
|
گروه بهمن
|
۳۸۶
|
۶۸۶۶
|
۱۷۹۱۴۵
|
سايپا ديزل
|
۱-
|
۲۱۵۰
|
۲۵۶۹۹
|
نيرومحركه
|
۲۰-
|
۲۲۸۰
|
۲۴۵۳۲۸
|
محورسازان ايران خودرو
|
۱۰۰-
|
۵۸۰۰
|
۱۲۶۴۸
|
آهنگري تراكتورسازي ايران
|
۱۷۹
|
۱۸۰۸۹
|
۱۳۰۷۸۱
|
صنعتي دريايي ايران
|
۶-
|
۱۷۰۹۴
|
۱۷۶۱۴۹۵
|
حق تقدم صنعتي دريايي ايران
|
۱۶
|
۳۸۳۱
|
۱۷۶۰۴
|
سرمايه گذاري البرز
|
۲۱
|
۲۴۶۱
|
۸۸۸۱۹
|
توسعه صنايع بهشهر
|
۱۵-
|
۲۲۰۰
|
۳۰۸۳۵۰
|
سرمايه گذاري ملي ايران
|
۴۳-
|
۱۵۵۰
|
۱۵۳۵۳۱
|
سرمايه گذاري پتروشيمي
|
۲۱-
|
۱۱۵۰
|
۵۵۳۸۸
|
سرمايه گذاري ملت
|
۴۳
|
۲۸۶۸
|
۴۲۵۰۶
|
سرمايه گذاري بانك ملي
|
۱۷
|
۱۹۲۵
|
۶۴۰۹۱
|
سرمايه گذاري رنا
|
۱۱
|
۱۹۳۱
|
۲۰۲۷۸
|
سرمايه گذاري ساختمان ايران
|
۱۰
|
۳۳۲۰
|
۴۹۷۸۷
|
سرمايه گذاري صنعت و معدن
|
۳۰
|
۱۸۳۰
|
۴۱۳۰۰
|
سرمايه گذاري توسعه معادن و فلزات
|
۵۰۰-
|
۱۷۴۹۰
|
۵۹۹۶۱
|
سرمايه گذاري داروپخش
|
|
|
|
|
|
|
|
|
۳۹۱-
|
۷۴۳۸
|
۵۳۳۵
|
قند نقش جهان
|
۴۲
|
۸۸۶
|
۳۴۱۹۸۱
|
پارسيلون
|
۱۸۷۱
|
۳۹۲۹۵
|
۶۵۰۹
|
سيمان قائن
|
۱۰-
|
۵۰۹۰
|
۱۲۴۶۶
|
سپنتا
|
۱۴۰
|
۳۰۱۵
|
۳۴۰۴۵
|
جام دارو
|
۶۶
|
۷۳۱
|
۲۵۶۱۰۴
|
ايران پويا
|
۳-
|
۸۷۱۳
|
۱۰۰۰
|
صنايع ريخته گري ايران
|
۱
|
۱۰۰۱
|
۱۳۰۶۹
|
ايران دوچرخ
|
۱
|
۱۰۱۰
|
۷۸۱۳۱۱
|
سرمايه گذاري توسعه صنعتي ايران
|
۱۰۲
|
۲۱۵۷
|
۲۱۲۷۴
|
سرمايه گذاري توكافولاد
|
۸۲/۷
|
۳۲/۵۶۰۰
|
-
|
شاخص كل قيمت سهام
|
|
|
|
قيمت طلا و ارز
|
نوع قيمت فروش (ريال)
يك بهار آزادي ۸۵۵۰۰۰
نيم بهار آزادي ۳۶۰۰۰۰
ربع بهار آزادي ۲۳۵۰۰۰
يك گرم طلاي ۱۸ عيار (ساخته نشده)۶۷۵۰۰
يك دلار آمريكا (بازار غيررسمي)۸۱۹۰
يك دلار آمريكا (نرخ رسمي بانك مركزي) ۸۱۵۲
يك يورو (نرخ رسمي بانك مركزي)۸۹۹۵
|
|
|