شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۲
سال يازدهم - شماره ۳۰۴۵
بانك و بورس
Front Page

بررسي لايحه پولشويي  در دستور كار صحن علني مجلس قرار گرفت
گردش مالي يك بانك كوچك مرزي از بزرگترين بانك هاي تهران بيشتر است
گزارش نهايي كميسيون ويژه بررسي لايحه پولشويي به هيأت رئيسه مجلس ارائه شد.
به گزارش خبرنگار ما در پي ارائه اين گزارش به هيأت رئيسه مجلس، بررسي اين لايحه در دستور كار صحن علني مجلس قرار گرفت.
كميسيون ويژه بررسي لايحه پولشويي كه با حضور نمايندگاني از كميسيون اقتصادي مجلس، كميسيون حقوقي و قضايي و... تشكيل جلسه مي داد بدون هيچ گونه تغييري لايحه ارائه شده از سوي دولت را به تصويب رساند.
ابوالفضل رضوي نماينده مردم نائين و رئيس كميسيون مشترك مبارزه با پولشويي در اين خصوص گفت: تصويب قانون پولشويي مشاركت  ما را در پيوستن به قانون تجارت جهاني آسان مي كند.
او افزود: ايران طبق معاهده بين المللي كه وجود دارد كنوانسيون ۱۹۹۸ را پذيرفته و ما براساس آن بايد قانون مبارزه با پولشويي را در كشور به تصويب برسانيم البته در قانون مبارزه با پولشويي نكاتي وجود دارد كه در لايحه دولت به آنها توجه نشده و ما نيز اعتقاد داشتيم بايد اين قانون تصويب شود.
او گفت:  اولين نقص لايحه پولشويي، تعريف جرم پولشويي است. طبق اين تعريف هرگونه تبديل، تغيير، نقل و انتقال يا پذيرش و تملك دارايي با منشأ غيرقانوني به طور عمدي و باعلم به آن، براي قانوني جلوه دادن دارايي پولشويي است.
او ادامه داد: با توجه به اصل ۴۹ قانون اساسي دولت موظف است ثروت هاي ناشي از ربا، رشوه،
اختلاس، سرقت، قمار و سوءاستفاده از موقوفات و ساير موارد را گرفته و به صاحب حق رد كند و در صورت معلوم نبودن او به بيت المال بدهد.
او افزود: ما در مبارزه با پولشويي مي خواهيم راهكارهايي را انتخاب كنيم كه چنين جرايمي اتفاق نيفتد. متأسفانه در كشور ما طبق آمار رسمي و غيررسمي، در سال نزديك به ۴ تا ۶ ميليارد كالاي قاچاق رد و بدل مي شود كه اين يكي از بزرگترين و مهمترين مشكلات ماست.
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه گفت: مسأله قاچاق در حقيقت يكي از ضربات مهلكي است كه بر اقتصاد كشور وارد مي شود و روش امروز دنيا مبارزه فيزيكي با آن نيست بلكه مبارزه نرم افزاري است.
او تأكيد كرد: اصل مبارزه با پولشويي بايد حتماً قانون شود و مجلس آن را تصويب كند. اين مسأله به سود كشور است زيرا به اقتصاد ما و به مسائل اجتماعي ما نظم مي دهد و ترديدها را از بين مي برد. او گفت: طبق آمارهايي كه در اختيار ما قرار گرفته، گردش پولي يكي از بانك هاي كوچك شهرهاي مرزي كشور بسيار بيشتر از گردش پولي مهمترين بانك هاي تهران است. سؤال اين است كه اين پول چگونه بايد گردش كند؟ درواقع در اين مسأله ميزان مهم نيست بلكه نفس وجود اين قبيل قضايا در اقتصاد كشور و اثرات نامطلوب آنها بايد مورد توجه قرار گيرد.
او گفت: مهم اين است كه ما به دليل ورود كالاي قاچاق در حال فروپاشي اقتصادي هستيم. كساني كه پول كثيف دارند از خارج كالا وارد مي كنند و آن را به وسيله افراد توزيع كننده به دست مصرف كننده مي رسانند و آن را به پول تبديل مي كند.
او ادامه داد: اين پول به صورت كالاي فروخته شده به پول تطهير شده تبديل مي شود و اثرات نامطلوبي بر اقتصاد به جاي مي  گذارد.
همچنين سعيد شيركوند معاون اقتصادي وزير امور اقتصادي و دارايي نيز در اين خصوص گفت: مسلماً امروز كساني كه در ايران با منشأ غيرقانوني، پول كسب كنند مي توانند آن را وارد چرخه اقتصاد كنند چون قانوني براي جلوگيري از بروز اين مشكل نداريم.
او كه در حاشيه ميزگرد بررسي لايحه پولشويي سخن مي گفت ادامه داد: حلقه هاي قبلي مبارزه با مفاسد اقتصادي نه تنها كارآ نبوده بلكه موجب تنش و به هم خوردن امنيت شده است. به نظر مي رسد مجريان از قوانين براي برخورد با فعاليت هاي مجرمانه به گونه اي استفاده كرده اند كه نه تنها فضا را براي افراد فعال سالم اقتصادي امن نكرده اند بلكه با اقداماتي فضا را ناامن تر از گذشته نيز ساخته اند. اگر برخورد با مفاسد و پول كثيف با نيت حمايت از پول تميز صورت گيرد، صاحب پول تميز به امنيت و ثبات مي رسد.
او گفت: توجه به اين نكته كه قوانين قبلي در برخورد با مفاسد اقتصادي تا چه اندازه توانسته ما را به اهداف موردنظر برساند سؤالي است كه همه دغدغه  آن را دارند و درست است كه در كشور وضع قوانين درست ضروري است منتهي اجراي آن كه ما را به اهدافمان برساند، مهمتر است.
او افزود: نگراني هايي در مورد تنظيم مواد قانون و چگونگي اجراي آن وجود دارد اما آيا در شرايط فعلي اقتصادي نيازمند تدوين قانوني در رابطه با پولشويي با مفهوم موجود در ذهن هستيم؟ همچنين چگونه قانون بنويسيم كه جامع و مانع باشد و مانع سوءاستفاده افراد نشود.
براساس گزارش هاي ارائه شده از سوي سازمان ملل ۵۰ درصد اقتصاد ايران در اختيار فعاليت هاي زيرزميني است كه همين امر لزوم تصويب هرچه سريع تر قانون مبارزه با پولشويي را آشكار مي كند.

بورس نفت طرحي براي انجام نشدن
تأسيس بورس نفت مي تواندنشان دهنده ظرفيت هاي بالفعل ايران و افزايش سرمايه گذاري در كشور باشد
001975.jpg
به رغم هياهوي بسياري كه به وجود آمده  به نظر مي رسد طرح تأسيس بورس نفت پس از دو سال و نيم مسكوت ماندن هنوز در دستور كار نهادهاي اجرايي قرار نگرفته است.
به گزارش خبرنگار ما سيداحمد ميرمطهري در اين باره گفت: تقريباً دو سال و نيم است كه اين موضوع از نظر كارشناسي مطرح شده و گزارش هاي لازم نيز پس از تهيه در اختيار وزارت نفت قرار گرفته است.
وي افزود: درهمان زمان دكتر حسين كاظم پور اردبيلي مسؤوليت رسيدگي و بررسي طرح ايجاد بورس نفت را برعهده گرفت، هرچند به نظر مي رسيد جذابيت بورس نفت براي وزارت نفت به عاملي شتاب دهنده در اين باب تبديل شود اما هنوز هيچ كار اجرايي كه منجر به تهيه يك برنامه مناسب و پويا شود از سوي اين وزارتخانه انجام نشده است.
براساس اين گزارش به تازگي مسؤولان منطقه آزاد كيش آمادگي خود را براي استقرار بورس نفت در اين جزيره اعلام كرده اند. نايب رئيس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين موضوع گفت: با تأسيس بورس نفت در كيش توجه صاحبان صنايع نفتي و سرمايه گذاران به ايران بيشتر شده و سرمايه ها راحت تر به كشور سرازير مي شود.
احمد عظيمي افزود: در شرايط كنوني برخي كشورها از جمله انگلستان و سنگاپور به ايجاد چنين بورسي اقدام كرده و تمام دادوستدهاي نفتي خود را آنجا انجام مي دهند.
وي ادامه داد: درحال حاضر كه حجم عظيمي از معاملات نفتي دنيا در خليج فارس صورت مي گيرد تأسيس بورس نفت در كيش بسيار عاقلانه است.
احمد عظيمي خاطرنشان كرد: تأسيس بورس نفت ابتدا به ساكن نيازي به جذب سرمايه گذاري ندارد آنچه بسيار مهم به نظر مي رسد فراهم ساختن زيرساخت هايي چون مسائل ارتباطي و ساختماني است.
نايب رئيس كميسيون انرژي گفت: با اين كه شرايط عمومي براي اين كار در ايران فراهم است اما نبايد تحولات سياسي جهان را از نظر دور داشت.
وي ادامه داد: تأسيس اين بورس نمي تواند بر افزايش يا كاهش نوسانات قيمت نفت تأثيري داشته باشد اما مي تواند به نوعي نشان دهنده ظرفيت هاي بالفعل ايران و افزايش سرمايه گذاري در كشور شود.
عظيمي در پايان تأكيد كرد: هنوز هيچ اقدامي در خصوص تأسيس بورس نفت در كيش صورت نگرفته و براي اجراي اين اقدام تجاري اقتصادي به مصوبه دولت نياز است.

اين هفته
سهامداران ۱۴ شركت بورس به مجمع مي روند
سهامداران ۱۴ شركت پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، اين هفته مجامع عمومي خود را برگزار مي كنند.
به گزارش خبرنگار ما امروز دو شركت لاستيك البرز و آذريت به ترتيب در مجمع عمومي عادي سالانه و مجمع عادي 
به طور فوق العاده خود صورت هاي 
مالي شان را به تصويب مي رسانند و اعضاي هيأت مديره خود را انتخاب مي كنند.
سهامداران لاستيك البرز با شركت در مجمع عمومي از ميزان سود نقدي قابل تقسيم 
به ازاي هر سهم مطلع مي شوند. در روزهاي يكشنبه  و دوشنبه نيز ابتدا پشمبافي توس با برگزاري مجمع عادي به طور فوق العاده اعضاي هيأت مديره را برمي گزيند، سهامداران قند پارس هم بازرس قانوني و حسابرس خود را انتخاب مي كنند.
تصويب صورت هاي مالي و تصميم گيري در مورد سود نقدي قابل تقسيم بين سهامداران نيز در دستور كار مجمع عمومي عادي سالانه چرخشگر قرار گرفته است.
داروسازي جابربن حيان، سيمان اروميه و لاستيك دنا سه شركتي هستند كه طي روزهاي ۲۴ و ۲۵ ارديبهشت ماه در مجامع عمومي عادي سالانه خود در مورد صورت هاي مالي سال گذشته تصميم مي گيرند. در حاشيه مجمع عمومي لاستيك دنا، سهامداران آن با تشكيل مجمع عمومي فوق العاده افزايش سرمايه پيشنهادي هيأت مديره را به تصويب مي رسانند.
سهامداران معادن بافق نيز در جريان مجمع عمومي عادي به طور فوق العاده، اعضاي هيأت مديره جديد خود را براي دو سال آينده انتخاب مي كنند.
تصويب صورت هاي مالي سال گذشته و سود نقدي قابل تقسيم مهمترين دستور كار مجامع عمومي عادي سالانه شركت هاي خوراك دام پارس، معدني دماوند، صنايع نساجي ايران و ماشين سازي نيرومحركه اعلام شده است.
سهامداران پارسيلون هم با شركت در مجمع عمومي فوق العاده در مورد افزايش سرمايه تصميم مي گيرند.

|  آب و كشاورزي  |   اقتصاد  |   انرژي  |   بانك و بورس  |   بين الملل  |   رويداد  |
|  گزارش  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |