• دولتي ها بر مجلسي ها اولويت دارند
روزنامه «آفتاب يزد» در يادداشتي پيرامون موضوع «استعفا» موضع نمايندگان مجلس و اعضاي كابينه را در اين زمينه مورد بررسي قرار داده است. اين روزنامه نزديك به «مهدي كروبي» نوشت: «اگر كسي به دليل ناتواني خود، كارشكني ديگران و يا مشكلات ساختاري امكان انجام وظيفه نداشته باشد، يكي از راه ها استعفا و كناره گيري است. اما بايد اين دوستان توضيح دهند كه چه اتفاق جديدي افتاده كه امروز به ياد استعفا افتاده اند؟ به نظر مي رسد اشكالاتي كه امروز به آن اشاره مي شود، حداقل از دو سال پيش مشخص شده بود و لذا برخي نمايندگان مي توانستند با استعفا از مسئوليت خود، اولاً مردم را در جريان شرايط قرار دهند و ثانياً راه را براي كساني باز كنند كه معتقد بودند در همين شرايط مي توان كار كرد. قطعاً ميزان حضور مردم در پاي صندوق هاي رأي و نوع انتخاب آنان پيام روشني به دستگاه هاي حكومتي مي داد كه مردم كدام ديدگاه را بيشتر قبول دارند. »
اين روزنامه درباره رويكرد مسئولان دولتي به قضيه «استعفا» نوشته است: «شرايط براي مسئولان دولتي نسبت به نمايندگان مجلس متفاوت است. چند ماه پيش، برخي مسئولان دولتي اعلام كردند كه لوايح پيشنهادي رئيس جمهور حداقل هاي مورد نياز براي انجام وظايف دولت است و لذا اين مسئولان مي توانند ادعا كنند رد لوايح شرايط جديدي پيش پاي آنان قرار داده است. »
«آفتاب يزد» تأكيد كرده كه «اگر بنا بر استعفا باشد، مسئولان اجرايي انتخابات و برخي شخصيت هاي ديگر دولتي كه وظيفه آنان به نحوي مرتبط با اين لوايح است، در اولويت نخست استعفا هستند. . . و نگه داشتن كشور در شرايط بلاتكليفي و تكرار ادعاهاي استعفا نيز مشكلي را حل نمي كند. »
ستون «حاشيه ايران» يادداشت «آفتاب يزد» را از آن رو به شكل تقريباً كامل درج كرد كه با توجه به نزديكي اين روزنامه به كروبي و مجمع روحانيون، آن را داراي اهميت مي داند. به ويژه آنكه رئيس مجلس اواخر هفته گذشته، اعلام كرده بود كه به زودي در اين باره سخنراني مهمي خواهد داشت. محافل آگاه پارلماني به خبرنگار «همشهري» گفته اند: «گرچه كروبي از مخالفان استعفا است اما پيش بيني مي شود كه او به شكل توصيه اي و نه مخالفت جدي با برنامه نمايندگان طرفدار استعفا سخن خواهد گفت. » رويكردي كه در يادداشت «آفتاب يزد» هم به چشم مي خورد.
• «استعفا» از چي؟
«حبيب الله عسگراولادي» دبير كل موتلفه هفته گذشته در پايان نشست شوراي مركزي اين حزب درباره موضوع «استعفا» گفته: «قهر با كي؟ استعفا از چي؟ مگر مي توان با مردم قهر كرد؟ مگر مي شود سوگندي كه براي خدمت خورده اند، نقض شود. » «اسدالله بادامچيان» معاون عسگراولادي هم به نمايندگان توصيه كرده كه «استعفا ندهند، از اين حرف ها هم نزنند و تسليم قانون باشند. »
• نامه دوم خردادي ها به مقام معظم رهبري
سايت خبري «رويداد» وابسته به جبهه مشاركت به نقل از يك منبع پارلماني خبر داده كه نامه اي سرگشاده از سوي نمايندگان دوم خردادي مجلس خطاب به مقام معظم رهبري تهيه شده است. در اين نامه با تحليل شرايط منطقه و ضرورت اعتمادسازي مردم به نظام گفته شده كه ضروري است بين دو گزينه «ادامه وضعيت موجود و تشديد خطرهاي خارجي» و يا «كمك به اعتمادسازي مردم و حل مشكلات موجود بين نيروهاي نظام» يكي انتخاب شود.
• گزارش مجلس، كتاب صدا و سيما
سازمان صدا و سيما در پاسخ گزارش تحقيق و تفحص مجلس اقدام به انتشار كتابي كرده كه در آن به جزءجزء موارد آن پاسخ داده است. عنوان اين كتاب «تحقيق يا غوغا» است و توسط «معاونت اداري و مالي» سازمان صدا و سيما منتشر شده است.
• تسخير يا تروريسم
وكلاي ۵۲ ديپلمات آمريكايي كه از ۱۳ آبان ۵۸ به مدت ۴۴۴ روز در سفارت اين كشور در تهران گروگان بودند، با ارسال درخواستي به دادگاه تجديدنظر فدرال آمريكا خواستار «تروريست» شناخته شدن اين اقدام كرده اند. اين درخواست پس از تصويب قانون ويژه اي در سناي آمريكا صورت مي گيرد كه مطابق آن، به گروگان ها اجازه داده مي شود تا دعواهاي آنها به حالت اوليه بازگردد. دادگاه بدوي، اقدام گروگان گيري ايراني را تروريستي ندانسته بود.
• آزادي اولين وكيل زنداني
محكوميت اولين وكيل از جمع وكلاي زنداني، اين هفته پايان مي يابد. «عبدالفتاح سلطاني» كه وكالت جمعي از متهمان پرونده ملي ـ مذهبي را عهده دار بود، به خاطر شكايت قاضي پرونده به چهار ماه حبس محكوم شده بود كه اين محكوميت آخر ارديبهشت پايان مي گيرد. «محمدعلي دادخواه» وكيل متهمان نهضت آزادي نيز احتمالاً تا اواخر تابستان آزاد مي شود. اما محكوميت طولاني «ناصر زرافشان» وكيل خانواده قربانيان قتل هاي زنجيره اي تا ۴ سال ديگر ادامه دارد. دادخواه و سلطاني كه از سوي دادگاه بدوي به ۵ سال محروميت از شغل وكالت نيز محكوم شده بودند، در دادگاه تجديدنظر از اين مجازات مبرا شدند تا پس از آزادي بتوانند به فعاليت حرفه اي خود ادامه دهند.