مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي:
دستمزد ۱۸ فعاليت صنفي مشخص شد
دستمزد دقيق شاغلان ۱۸ فعاليت صنفي مشخص شد.
|
|
به گزارش نشريه اصناف ايران، مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي ضمن بيان اين مطلب افزود: به منظور مشخص شدن وضعيت دريافت حق بيمه كارگران اصناف و جلوگيري از سوءاستفاده از دستمزد آنها براي ۱۸ فعاليت صنفي تعيين دستمزد شده است.
محمدحسين شريف زادگان ادامه داد: تاكنون، شغل ۶۹ هزار نفر از سوي كميته هاي استاني زيان آور شناخته شده و اسامي آنها جهت رسيدگي پرونده ها و سوابق و تشخيص انطباق حرفه با قانون مشاغل سخت و زيان آور به سازمان تأمين اجتماعي آمده است.
او تعداد افرادي كه مي توانند از قانون بازنشستگي پيش از موعد مشاغل سخت و زيان آور استفاده كنند را ۲۴ هزار و ۵۰۰ نفر از ۶۹ هزار نفر دانست و اضافه كرد: تاكنون ۱۶ هزار نفر از مجموع پرونده هاي رسيدگي شده بازنشسته شده اند كه البته علت تأخير مابقي اين افراد اختلافشان با كارفرمايان يا در مورد حق سنوات و عدم اعلام بازنشستگي كارگران از سوي كارفرماها بوده است.
شريف زادگان با اشاره به قانون مشاغل سخت و زيان آور افزود: بنابر قانون، مسؤوليت تشخيص زيان آور بودن يك شغل برعهده وزارت كار و كميته هاي استاني تحت نظر اين وزارتخانه است كه در اين كميته ها سازمان تأمين اجتماعي نيز عضويت دارد.
او گفت: در صورت زيان آور شناخته شدن يك شغل افراد و كارگران داراي ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بيمه ممتد يا ۲۵ سال متناوب، بدون محدوديت سني مي توانند از مزاياي خاص مشاغل سخت و زيان آور و بازنشستگي پيش از موعد بهره مند شوند.
او ضمن بيان اين كه تقاضا براي بازنشستگي پيش از موعد در سال ۱۳۸۱ نسبت به ۱۳۸۰ بيش از ۴۰ درصد افزايش يافت ادامه داد: گسترش اين امر خسارات زيادي را به سازمان وارد مي سازد.
شريف زادگان با اشاره به اين كه بار مالي حق مستمري ۱۶ هزار بازنشسته پيش از موعد مشاغل سخت و زيان آور در سال جاري بالغ بر ۳۰ ميليارد ريال خواهد بود، افزود: طبق برآوردهاي صورت گرفته در سازمان بار مالي اين ۱۶ هزار نفر در طول دوره بازنشستگي بالغ بر ۶۴۰ ميليارد تومان است.
او ادامه داد: كارفرمايان مشاغل سخت و زيان آور تاكنون در قبال پرداخت ۴ درصد مضاعف حق بيمه
علاوه بر ۴ درصد اصلي حق بيمه ۳۹ ميليون تومان به سازمان تأمين اجتماعي بدهكارند.
او گفت: براين اساس از زمان شروع طرح تاكنون كارفرمايان ۴ درصد حق بيمه مضاعف مشاغل سخت و زيان آور را نپرداخته اند كه همين امر موجب شده تا هزينه هاي بازنشستگي پيش از موعد اين مشاغل را از صندوق تأمين اجتماعي بپردازيم.
او با انتقاد از وزارت كار درخصوص بازرسي از كارگاه ها گفت: طبق قانون كارفرمايان مشاغل سخت و زيان آور بايد شرايط محيط كار خود را با استانداردها طي زمان دو ساله تطابق دهند اما متأسفانه به دليل عدم نظارت وزارت كار به عنوان متولي و ناظر اين امر تا به حال كارگاه ها و كارفرمايان مكلف به اجراي اين قانون نشده اند.
او تأكيد كرد: سازمان تأمين اجتماعي نمي تواند سرمايه موجود در صندوق كه متعلق به تمام بيمه شدگان است را براي رفع مشكلات و كاستي هاي اقتصادي كارخانه ها از طريق بازنشستگي پيش از موعد صرف كند.
مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي همچنين با اشاره به افزايش حداقل دستمزد بيمه شدگان اين سازمان از ۷۰ هزار تومان به ۸۵ هزار تومان در سال جاري افزود: متوسط پرداختي به بازنشستگان از ۱۱۰ هزار تومان به ۱۳۰ هزار تومان و حداكثر مستمري و بازنشستگي نيز از ۳۰۰ هزار تومان در سال گذشته به ۴۰۰ هزار تومان در سال جاري افزايش يافته است.
او ضمن بيان اين كه در لايحه بودجه سال ۸۲ پرداخت ۵۰ ميليارد تومان بودجه به اين سازمان پيش بيني شده است ، گفت: در سال جاري جهت كاهش مشكلات كارفرمايان و پوشش بيشتر افراد متقاضي بيكاري مدت پرداخت بيمه بيكاري از ۵۰ ماه به ۲۴ ماه تغيير خواهد يافت.
او در پايان، بودجه سازمان تأمين اجتماعي را در سال جديد دو ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان ذكر كرد و افزود: ۷۰۰ ميليون تومان آن براي درمان اختصاص مي يابد.
|