زندگي در آپارتمان، بايدها و نبايدها - (بخش پاياني)
همچون يك شهر كوچك
|
|
اشاره: در بخش نخست اين نوشتار، ضمن بررسي روند شكل گيري آپارتمان نشيني در ايران، برخي قواعد و مقررات آپارتمان نشيني ذكر شده بود. در اين شماره و در بخش پاياني نكات ديگري از مقررات آپارتمان نشيني را با زباني ساده از نظرتان مي گذرانيم.
* * *
* انبار آپارتمان ها مختص نگهداري وسايل شخصي ساكنين مي باشد. استفاده تجاري و اجاره آن به غير ممنوع مي باشد مگر به ساكنين همان مجتمع و با اطلاع مديريت.
* هرگونه دستكاري تجهيزات كه به صورت مشترك مورد استفاده قرار مي گيرند و در خارج از بخش هاي اختصاصي قرار دارند بدون اطلاع مديريت ممنوع مي باشد.
* در مجتمع هاي فاقد نگهبان باز و بسته كردن در ورودي محوطه يا ساختمان با كنترل هاي از راه دور مانند اف- اف مي بايد توسط افراد بالغ، پس از شناسايي انجام پذيرد.
گاهي ديده مي شود بچه ها دكمه اف- اف را حتي پس از ورود دوباره فشار مي دهند و در نتيجه در باز مي ماند.
* بازي كردن بچه ها در قسمت هاي مشترك در صورت تأييد هيأت مديره فقط در ساعات تعيين شده و در محل هاي مقرر مجاز مي باشد.
اينجانب با بازي بچه ها به طور كلي در داخل مجتمع ها بخصوص مجتمع هاي كوچك مخالف مي باشم. زيرا در اغلب مجتمع ها درصد كمي از خانواده ها داراي فرزند مي باشند كه نياز به بازي داشته و آن تعداد كم مي توانند سر و صداي زيادي ايجاد نموده و در نهايت موجب ترك ساكنين آرام و محتاط مجتمع شوند كه جايگزين نمودن آنها بسيار مشكل مي باشد.
در مجتمع هاي بزرگ بهتر است مديريت ساختمان محل بازي بچه ها را در حداكثر فاصله از محل سكونت ساكنين پيش بيني كند. عدم توجه به اين نكته در يكي از مجتمع هاي بزرگ و خوب غرب تهران موجب سلب آسايش و كاهش قيمت آپارتمان هاي مستقر تا طبقه چهارم آن مجتمع گرديده است.
* اولياء مسئول حركات و اعمال فرزندان خود مي باشند و در قبال هر گونه عمل خلاف آنها مي بايد جوابگو باشند.
* برگزاري مراسم آييني، جشن و سوگواري مي بايد در سالن اجتماعات مجتمع و در صورت عدم وجود سالن اجتماعات در داخل آپارتمان و با حداقل سر و صدا بدون نصب بلندگو و زدن چادر در ساعت ۱۵ تا حداكثر ۲۲ با اجازه مديريت و اطلاع به همسايگان مجاور انجام پذيرد. هرگونه پخت و پز در قسمت هاي مشترك ممنوع مي باشد و در داخل بخش هاي اختصاصي فقط در حد معقول مجاز است.
* سروصداي مهماني در حد معقول (موجب آزار ديگر ساكنين نشود) در ايام هفته تا ساعت حداكثر ۲۳ و در شب هاي تعطيل و آخر هفته حداكثر تا ساعت ۲۴ مجاز مي باشد. مراسم خداحافظي و بدرقه نيز مي بايد در داخل آپارتمان و نه در راه پله و يا هال عمومي انجام شود. از مهمان ها نيز درخواست گردد در حين عبور از راه پله و محل هاي مشترك رعايت آرامش ديگران را نموده و از دويدن بچه ها و سروصداي بلند جداً خودداري نمايند.
* استفاده از وسايل گازي و نفتي براي افراد جوانتر از ۱۲ سال و افراد مسن تر از ۷۰ سال و يا با معلوليت هاي جسمي و ذهني كه به صورت انفرادي زندگي نموده و يا در اكثر ساعات روز و يا شب تنها مي باشند ممنوع مي باشد.
تعبيه كپسول هاي اطفاء حريق ضروري بوده و نحوه استفاده از آن مي بايد به ساكنين آموزش داده شود.
توجه گردد در كشورهاي پيشرفته در مجتمع ها فقط استفاده از وسايل برقي براي كليه ساكنين مجتمع ها مجاز مي باشد و استفاده از وسايل گازي و نفتي ممنوع است .گرچه هزينه برق نيز خيلي بالاتر از هزينه گاز در كشور ما مي باشد و اصولاً شركت هاي بيمه از بيمه نمودن ساختمان هاي فاقد ايمني لازم خودداري مي نمايند.
* ساكنين مي بايد از كثيف كردن فضاي عمومي خودداري نموده و در حفظ تميزي آن كوشا باشند.
* اتومبيل، موتورسيكلت و يا دوچرخه ساكنين مي بايد فقط در محل هاي از پيش تعيين شده پارك گردد. ورود هر گونه وسيله نقليه مهمان، شستشو، تعمير و تعويض روغن وسائط نقليه در داخل مجتمع ممنوع مي باشد.
به خاطر دارم در موردي مواجه با مستأجر محترمي شدم كه در نمايشگاه ماشين شاغل بود و هر چند وقت يك بار يك ماشين شيك جديد خريده و در داخل مجتمع كليه وسائل داخل ماشين را خارج نموده و با جارو برقي داخل آن را تميز كرده كه منظره زشتي در محوطه ايجاد مي نمود و پس از شستشوي خارج آن، آشغال و كف صابون حاصله را به داخل باغچه هدايت مي كرد.مشاهده گرديده در بعضي از مجتمع ها سكونت افراد مختلف بسياري در يك آپارتمان علاوه بر تحميل هزينه هاي اضافي بر ديگران موجب كاهش امنيت مجتمع گرديده و در نهايت موجب ترك افراد خوب مجتمع و افت آن گرديده است.
* در مجتمع هاي فاقد نگهبان درهاي ورودي به مجتمع مي بايد پس از ورود و يا خروج از ساعت ۲۲ به بعد قفل گردد. كليد ورودي به مجتمع، پاركينگ و تراس نبايد به افراد غير داده شود.
* رعايت شئون اسلامي در بخش هاي مشترك مجتمع الزامي است و حضور آقايان با پيژامه و زيرپيراهن در خارج از بخش اختصاصي ممنوع مي باشد.
مهندس محمد معيني پور
|