مديران نقابدار
فرار هزاران مدير صنعتي كه كارخانه هاي تحت مديريت آنها پس از انقلاب، ملي يا مصادره شدند، موجب خلأ مديريتي شد. در سالهاي اول انقلاب، وفاداري به جمهوري اسلامي و نزديكي به مردان اصلي تصميم گير در كشور تنها شرط براي مدير شدن بود. اين وضعيت با كمي ضعف و برخي ملاحظات از جمله وفاداري به رئيس بالاتر، هنوز شرط احراز مديريت در واحدهاي صنعتي است. محمدحسين نصرالله رئيس سازمان مديريت صنعتي گفته است، هنوز هم مديران بدون ضوابط علمي برگزيده مي شوند و تأكيد كرده است نظارت بر كارنامه مديران در كشور دچار اغتشاش است و تصريح كرده است از نظارت دل خوشي ندارند و برخي از گروههاي مديريتي برجسته، از حوزه هاي نظارتي مي گريزند. اين مسئول تربيت مدير صنعتي كساني را كه انتصاب آنها حتي در بخش خصوصي توسط مديران منتصب انجام مي شود بخش هاي نقابدار نام گذاشته است.
مسابقه «گاز فروشي»
دكتر مسعود درخشان، اقتصاددان ايراني و همكار مركز پژوهش هاي مجلس در مقاله اي به نام «منافع ملي و سياست هاي بهره برداري از منابع نفت و گاز» كه در نشريه «مجلس و پژوهش» درج شده نوشته است: مي دانيم كه قطر طرحهاي عظيم خود را براي توليد گاز طبيعي مايع شده و صدور آن آغاز كرده و در پي توسعه آن است. اگر تحولات سياسي و نظامي در خليج فارس منجر به حضور محسوس تر آمريكا در عراق شود، فرصتهاي مناسبتري براي بازاريابي و صادرات گاز قطر ايجاد خواهد شد. برداشت بيشتر از ذخاير «گنبد شمالي» در قطر كه با ميدان پارس جنوبي ايران مشترك است قطعا منافع ملي ما را تهديد مي كند. در اين صورت مجبور خواهيم شد «مسابقه صادرات گاز» را با قطر آغاز كنيم، مسابقه اي كه نتيجه آن چيزي جز گاز طبيعي ارزان و تخليه مخازن كشور نيست. اگر قرن بيستم، قرن نفت خام ارزان براي توسعه صنعتي غرب بود، قرن بيست ويكم دوران گاز طبيعي ارزان براي استمرار توسعه كشورهاي پيشرفته صنعتي خواهد بود. اگر چنين باشد، از تجربه هاي ۹۵ ساله نفت چيزي نياموخته ايم.
وزير بازرگاني زير تيغ مؤتلفه
رفتار محمد شريعتمداري وزير بازرگاني دولت خاتمي خشم برخي از طيف هاي سياسي راستگراي كشور را برانگيخته است.
دفاع وي از كارنامه اقتصادي دولت و ضعف خاموشي و يارانش در اتاق بازرگاني براي جلب آراي منتخبان، شايد اصلي ترين دلايل انتقاد قسمتي از جناح راستگراي كشور از وزير بازرگاني باشد. مقالات نويسندگان روزنامه رسالت از جمله سرمقاله اي كه عباس درويش توانگر نوشت، مصاحبه خاموشي با ايرنا و حمله شديد حبيب الله عسگر اولادي مسلمان در يك روز به وزير بازرگاني نشانه هاي خشم آنها از عملكرد وي است. شديدترين انتقاد از شريعتمداري را عسگراولادي انجام داد.
وي وزير بازرگاني را متهم كرده است درصدد دولتي كردن اتاق بازرگاني است.به نظر اين منتقدان رضا بهزاديان معاون سابق وزير كشور با حمايت مستقيم و غير مستقيم مديران دولتي و وزارت بازرگاني توانست در انتخابات رياست اتاق بازرگاني استان تهران خاموشي را پشت سر بگذارد.
پرونده صندوق پنبه خاك مي خورد
صندوق پنبه از جمله نهادهاي عجيبي است كه در شرايط خاصي تاسيس شد و كارنامه آن نيز تاكنون در اختيار كسي قرار نگرفته است. دبير انجمن صنايع نساجي ايران در تازه ترين سخنان خود در نشريه متعلق به اين انجمن اعلام كرده است از اين صندوق به ديوان عدالت شكايت كرده است.
جمشيد بصيري گفته است:صندوق پنبه در سال گذشته و در سخت ترين شرايط صنايع نساجي سو ءاستفاده كرد و اقدام به فروش ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن پنبه با قيمت هاي به مراتب بيشتر به كارخانه هاي نساجي كرد و كارخانه ها ناچار شدند پنبه را با قيمت هاي بالاتر خريداري كنند. چند ماه پيش انجمن صنايع نساجي از صندوق پنبه به ديوان عدالت اداري شكايت كرد.
پرونده اين شكايت در ديوان عدالت اداري خاك مي خورد و هيچ پاسخي به انجمن صنايع نساجي در اين زمينه ارجاع نشده است.