در ديدار برگزيدگان مسابقات سراسري حفظ، قرائت و مفاهيم قرآن
مقام معظم رهبري: به فضاي جوان كشور بسيار خوشبين و اميدوار هستم
مقام معظم رهبري از سياه نمايي هايي كه در مورد خروج جوانان با استعداد از كشور صورت مي گيرد انتقاد كردند
|
|
تهران- خبرگزاري جمهوري اسلامي: رهبر معظم انقلاب اسلامي تأكيد كردند: فضاي جوان كشور و هوش و استعدادجوانان «دانشگاهي ، حوزوي » و ديگر جوانان ، آينده بسيار روشني را براي ايران نويد مي دهد.
حضرت آيت الله خامنه اي ، ظهر ديروز در ديدار «برگزيدگان دوازدهمين دوره مسابقات سراسري حفظ، قرائت و مفاهيم قرآن كريم » در سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان ، افزودند: با وجود ابراز نگراني برخي انسانهاي بدبين و برغم تلاشهاي دشمنان ، به فضاي جوان كشور بسيار خوشبين و اميدوار هستم و معتقدم درخشش استعدادهاي جوانان در آينده ، همه جهان را متوجه ملت ايران خواهد كرد.
ايشان با اشاره به حضور برجستگان ايراني در تاريخ علم بشر، افزودند:هوش و استعداد درخشان ايراني درتاريخ اين كشور، ريشه دارد وافتخارآفريني جوانان ما در المپيادهاي جهاني ، نشان مي دهد كه امروز، فضاي مناسبي براي بروز استعدادهاي جوانان بوجود آمده است .
رهبر معظم انقلاب اسلامي ، هوش و استعداد جوانان كشور را سرمايه اي ملي وبي بديل خواندند و خاطرنشان كردند: بايد از اين سرمايه نفيس ، مراقبت واز آن در جهت صحيح و براي پيشرفت همه جانبه ايران ، استفاده شود.
حضرت آيت الله خامنه اي ، ضمن توصيه به جوانان براي بهره مندي درست ازهوش وافر خود، خطاب به مسئولان نيز تأكيد كردند: بگونه اي برنامه ريزي وعمل كنيد كه جوانان براي بكارگيري استعدادهايشان و جبران عقب ماندگيهاي موجود، ميدان پيدا كنند.
ايشان با انتقاد از سياه نمايي هايي كه در مورد خروج جوانان با استعداداز كشور صورت مي گيرد، خاطرنشان كردند: مجموعه اي عظيم از جوانان خلاق ،فهيم ، با استعداد، با هوش و مبتكر در دانشگاهها، حوزه ها و ديگر بخشهاي جامعه وجود دارد كه باعث افتخار كشورند و حصارهاي مستحكم حفظ هويت ملي واسلامي محسوب مي شوند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به تربيت يك نسل جوان و فرزانه در حوزه هاي علميه خاطر نشان كردند: اين جوانان ، تفكرات اسلامي را با استواري تمام عرضه خواهند كرد.
حضرت آيت الله خامنه اي ، با اشاره به ظهور استعداد و نبوغ جوانان ايراني در عمليات پيچيده دفاع مقدس و نيز عرصه هاي علمي و دانشگاهي افزودند: جوان ايراني ، با اين ظرفيت و هوش فراوان خود، مي تواند الگوي جوامع اسلامي باشد.
ايشان ، همچنين با تشكر از مسئولان سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان ، دلبستگي و انس استعدادهاي درخشان با قرآن كريم را امري بسيار مبارك برشمردند و خاطر نشان كردند: به بركت انس طولاني با قرآن ، هدايت و سعادت دنيا و آخرت ، نصيب انسان خواهد شد.
در اين ديدار آقاي اژه اي ، رئيس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان اعلام كرد: در دوازدهمين دوره مسابقات حفظ، قرائت و مفاهيم قرآن كريم دراين سازمان ، ۱۴ هزار استعداد درخشان شركت داشتند كه سيصد نفر از آنان برگزيده شده اند.
|
|
رايزن بازرگاني ايران در عراق:
ايران آماده شروع فعاليت تجاري با عراق است
|
|
گروه سياسي:رايزن بازرگاني جمهوري اسلامي در عراق گفت : جمهوري اسلامي آمادگي دارد،فعاليتهاي تجاري با عراق را از طريق كردستان اين كشور آغاز كند.
به گزارش ايرنا «جانعلي حلوايي» ديروز افزود: جمهوري اسلامي با توجه به توانمنديهاي موجود به طور كامل قادر به تامين نيازهاي فني و صنعتي عراق ومناطق شمالي اين كشور (كردستان عراق) است .
وي افزود: جمهوري اسلامي از سالهاي گذشته اهميت خاصي براي روابط تجاري با كردستان عراق قائل بوده و حضور رايزن بازرگاني در نشستهاي هيات تجاري كرد عراقي و ايراني نشان دهنده اين اهميت است .
وي گفت : حضور اقتصادي ايران در عراق محدود به هيات اقتصادي كه به عراق اعزام مي شود نبوده و ايران در سالهاي گذشته نيز با عراق و كردستان اين كشور مبادلات اقتصادي داشته است .
حلوايي افزود: به عنوان تنظيم كننده روابط اقتصادي ايران و عراق اعلام مي كنم كه جمهوري اسلامي با اتكا به دانش فني ، صنعتي و مديريتي ، براي بازسازي عراق آمادگي كامل دارد.
وي اظهار اميدواري كرد كه با استقرار امنيت و آرامش در عراق مرزها شكل رسمي تري يافته و مبادلات تجاري قانونمندتر شود.
وي افزود: هيات بلند پايه اقتصادي ايران به دعوت «عبود الطفيلي » رئيس اتاق بازرگاني عراق و در چارچوب تفاهمنامه تجاري موجود قبل از سقوط رژيم بغداد در آينده نزديك راهي بغداد مي شود.
وي گفت : «فخري رشان» يكي از معاونان وزارت بازرگاني رژيم سابق عراق كه از امضاكنندگان اين تفاهمنامه بود، در حال حاضر سرپرستي وزارت بازرگاني عراق را به عهده دارد.
|
|
آمريكا: سفر به عراق بسيار خطرناك است
|
|
روزنامه «يواس اي تودي » ديروز نوشت : وزارت امور خارجه آمريكا تحريمهاي ۱۲ ساله سفر به عراق را لغو كرد اما سفر به اين كشور را بسيار خطرناك اعلام كرد.
به گزارش ايرنا از نيويورك اين روزنامه به نقل از مقامهاي آمريكايي نوشت : با درنظر گرفتن جوكنوني و حملات «تقريبا روزانه » عليه نيروهاي آمريكايي در عراق سفر به اين كشور بشدت خطرناك است .
يك مقام وزارت امور خارجه آمريكا گفت : ما تصميم گرفته ايم كه محدوديت ها را لغو كنيم اما فكر نمي كنيم كه رفتن به عراق در حال حاضر كار خوبي باشد.
يواس اي تودي نوشت : آمريكا از روز ۸ فوريه ۱۹۹۱ و به دنبال شروع جنگ خليج فارس هرگونه سفر به عراق را تا پايان آخرين دور مناقشه جنگ به رهبري آمريكا به عراق ممنوع كرده بود.
كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا با لغو بخشي از اين تحريمها در ماه مي (ارديبهشت ) به قانونگذاران آمريكايي و كاركنان آن اجازه ديدار از اين كشور را با گذرنامه هاي خود داده بود.
تا روز سه شنبه بجز روزنامه نگاران داراي مجوز كه به عراق اعزام شده بودند و كساني كه در اين كشور زندگي مي كردند، هرگونه سفر به عراق ممنوع بود.
بر اساس اين گزارش ، ليبي تنها كشور ديگري است كه تحت تحريم مشابهي قراردارد.
|
|
خاتمي هفته آينده به نامه ها پاسخ مي دهد
رئيس جمهوري به دو وزير دستور داد درباره دستگيري روزنامه نگاران پيگيري كنند
گروه سياسي: سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري اسلامي در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره نامه هاي سرگشاده اي كه اخيرا خطاب به وي ارسال شده است گفت: جمع بندي آن را هفته آينده اعلام خواهم كرد.
طي هفته اخير نامه هاي متعددي با امضاهاي جمعي و فردي و درخصوص مسائل مختلف كشور براي رئيس جمهوري ارسال شده است كه از جمله آن مي توان به نامه هاي محمدرضا خاتمي و عبدالكريم سروش اشاره كرد.
ايرنا: حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري در برابر نامه دادخواهي نسبت به توقيف يك روزنامه و بازداشت سردبير آن ، به وزراي دادگستري و اطلاعات دستور داد تا نحوه برخوردهايي را كه با روزنامه نگاران و ديگر شهروندان به عمل مي آيد، بررسي كنند.
خاتمي با اشاره به اينكه در يك جامعه متعادل و پويا هيچكس نمي تواند و نبايد در برابر اعمال قانون از جمله برخورد با متخلف ايستادگي و در درستي آن ترديد كند، تأكيد كرده است : رئيس جمهور همانگونه كه مسئول نسبت به مصالح و امنيت ملي است ، در برابر حقوق مسلم هموطنان عزيز و بخصوص اصحاب فكر و نظر مسئول است .
متن كامل دستور رئيس جمهوري به شرح زير است :
مع الاسف اين روزها - و پيش از آن هم - نحوه برخوردهايي با روزنامه نگاران و ديگر شهروندان به عمل مي آيد كه دست كم تأمل انگيز است .
طبيعي است كه در يك جامعه متعادل و پويا هيچ كس نمي تواند و نبايد در برابر اعمال قانون از جمله برخورد با متخلف ايستادگي و در درستي آن ترديد كند، البته قانون فقط در مورد شهروندان اجرا نمي گردد، در مورد ما حكمرانان در هر قوه هم كه باشيم بايد مراعات گردد.
به نظر مي رسد كه بسياري از روشها و شيوه ها در خور نقد باشد. بايد به صورت جدي بررسي كرد و اگر مساله اي است اگر هم ما توان و حق دخالت نداريم دست كم به دست اندركاران ذي ربط تذكر دهيم تا انشاءالله نه مصلحتي تقويت شود و نه حقي ضايع گردد.
ما همانگونه كه مسئول نسبت به مصالح و امنيت ملي هستيم ، در برابر حقوق مسلم هموطنان عزيز و بخصوص اصحاب فكر و نظر مسئوليم . سريعاً بررسي كنيد، ضمناً هيأت نظارت بر اجراي قانون اساسي نيز پيگيري كند.
|
|
سخنگوي دولت :
هيچ دولت خارجي حق اظهار نظر خاص در مورد درگذشت خانم كاظمي ندارد
ايرنا: معاون حقوقي و امورمجلس رئيس جمهوري روز چهارشنبه اعلام كرد كه در جلسه امروز هيات وزيران بحث مفصلي درباره خانم زهرا كاظمي مطرح شد و كميته اي كه مأمور بـررسي اين مساله شده ، تاكنون چندين جلسه در اين ارتباط تشكيل داده است . خبرنگاري پرسيد: «آيا اين ضربه حين ويا قبل از بازجويي به سر خانم زهراكاظمي وارد شده است ؟»
ابطحي در جواب گفت : اينها مسائلي است كه كميته بررسي ، درحال پيگيري است . علاوه بر اين ، پزشكان مختلفي نيز اين مساله را مورد بررسي قرار داده اندتا اطمينان كامل ايجاد شود.
مقصران احتمالي مرگ زهرا كاظمي را به دستگاه قضايي مي سپاريم
عبدالله رمضانزاده دبير و سخنگوي دولت نيز در همين زمينه، گفت : ما قطعاً كساني كه درجريان مرگ زهرا كاظمي مرتكب تخلف ، قصور و يا تقصير احتمالي شده باشند را به دستگاه قضايي معرفي خواهيم كرد. سخنگوي دولت ديروز پس از جلسه هيأت وزيران در جمع خبرنگاران گفت : در صورت محرز شدن تخلف بايد با متخلفين برخورد شود و اين خواسته دولت است .
وي در خصوص انتقال جسد زهرا كاظمي گفت : خانم كاظمي شهروند ايراني بوده است و در اين مورد ما مطابق خواست خانواده ايشان عمل خواهيم كرد.
رمضانزاده در خصوص اظهارنظر برخي مقامات خارجي در ارتباط با مرگ زهرا كاظمي اظهار داشت : از نظر ما هيچ دولت خارجي با توجه به تابعيت ايراني وي (خانم كاظمي ) حق اظهار نظر خاصي در اين مورد ندارد.
خبرنگاري پرسيد، نخست وزير كانادا اعلام كرده است كه درصورتيكه جسدخانم كاظمي به كانادا تحويل داده نشود، در روابط دو كشور تأثير خواهد داشت . نظرشما در اين باره چيست ؟سخنگوي دولت در پاسخ به اين پرسش گفت : به نظر مي رسد كه نخست وزيركانادا به اصول و قوانين بين الملل توجه نكرده است ، زيرا خانم كاظمي يك شهروند ايراني است و قوانين ايران در مورد ايشان حاكم است .
رمضانزاده اضافه كرد: نظر كميته تعيين شده از سوي رئيس جمهوري براي بررسي علت مرگ خانم زهرا كاظمي ، ملاك عمل خواهد بود. وي گفت كه ما به نتايج تحقيق اين كميته اميدواريم و بزودي نتيجه آن را به اطلاع افكار عمومي خواهيم رساند.
اظهار نظر وزير بهداشت
وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي روز چهارشنبه اعلام كرد كه زهراكاظمي يكي از خبرنگاران ايراني به دليل «خونريزي مغزي » فوت كرده است .
مسعود پزشكيان روز چهارشنبه پس از پايان جلسه هفتگي هيأت دولت به خبرنگاران گفت : روز گذشته يك بار ديگر جسد زهرا كاظمي را بازبيني كرده ايم و تيم پزشكي به اين نتيجه رسيد كه عامل مرگ ، خونريزي مغزي است . كاظمي ۵۴ساله ، دوم تيرماه درحين تهيه عكس ، در مقابل زندان اوين دستگير و بيستم تيرماه خبر مرگ وي اعلام شد.
وزير بهداشت خاطرنشان كرد: در جلسه اي كه امروز با پزشكان متخصص خواهيم داشت ، پرونده وي و گزارشهاي پزشكي قانوني را مورد بررسي بيشتر قرار مي دهيم تا علت اين خونريزي را دريابيم .
وي تأكيد كرد: هنوز در اين زمينه هيچ گزارش رسمي از طرف نهادهاي ذيربط منتشر نشده و گزارشي هم كه به هيات دولت داده شده است ، رسمي نيست .
پزشكيان در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا با درخواست پسر كاظمي مبني بر اعزام يك تيم متخصص پزشكي كانادا جهت كالبد شكافي جسد موافقت خواهد شد يا خير گفت : فكر مي كنم آنقدر سواد داريم كه خودمان در اين خصوص تحقيق كرده و بفهميم چه اتفاقي افتاده است . هر گاه نفهميديم از ديگران مي خواهيم كه بيايند و بررسي كنند . به گزارش خبرنگار گروه سياسي ايرنا، وي ادامه داد: پرونده بيماري ايشان را كاملا بررسي مي كنيم و بزودي نتيجه آن را به اطلاع دولت و مردم خواهيم رساند.
وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي در پايان شايعه وجود جراحاتي روي صورت زهرا كاظمي را رد كرد و افزود: هيچ گونه جراحتي روي صورت كاظمي نيست .
از سوي ديگر به گزارش خبرگزاري فرانسه دولت كانادا ضمن تقاضا براي استرداد پيكر زهرا كاظمي از ايران خواست دلايل واقعي مرگ وي را اعلام كند.
اظهار نظر وزير ارشاد
احمد مسجد جامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز پس از پايان جلسه هيأت دولت در گفت و گويي كوتاه با خبرنگاران در خصوص پرونده «زهرا كاظمي»گفت : هيأت رسيدگي به پرونده كاظمي تاكنون پنج جلسه در سطح وزرا و كارشناسان داشته است .
مسجد جامعي افزود: اين پرونده همچنان در دست بررسي است و گزارش آن را دكتر مسعود پزشكيان ، وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي به لحاظ وضعيت پزشكي زهرا كاظمي به كميته ويژه رئيس جمهور ي ارائه داده است .
وي اظهار داشت : ما با گروه هاي مختلف كارشناسي و پزشكي در حال بررسي موضوع هستيم و اميدواريم كه بتوانيم گزارش نهايي را هر چه زودتر ارائه دهيم .
كميسيون فرهنگي مجلس
موضوع درگذشت يك خبرنگار را بررسي مي كند
نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس نيز در اين زمينه گفت: كه اين كميسيون روز يكشنبه در جلسه اي با حضور «احمد مسجد جامعي » وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، چگونگي درگذشت زهرا كاظمي و نيز برخوردهاي اخير با برخي از روزنامه نگاران و ناشران را بررسي خواهد كرد.
ولي الله شجاع پوريان گفت: متأسفانه بروز چنين حوادث ناگواري در سطح كشور،تصوير غيرواقعي را از جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور ترسيم مي كند كه با نفس اطلاع رساني آزاد و انعكاس اخبار و رويدادها ناسازگار است .
در عصر اينترنت و ماهواره ، ارائه چنين تصويري از ايران ، موجب تخريب وجهه نظام خواهد شد.
وي گفت : گرچه تصميم رئيس جمهور براي تشكيل كميته ويژه بررسي و پيگيري اين حادثه را بايد ستود ولي متاسفانه چنين اقداماتي كمي ديرهنگام به نظر مي رسد.
تشريح مكاتبات كميسيون اصل ۹۰ براي بررسي وضعيت زهرا كاظمي
جميله كديور، مخبر كميسيون اصل ۹۰ مجلس نيز گفت كه اين كميسيون در پي شكايت اعضاي خانواده زهراكاظمي مكاتباتي را براي ملاقات با وي انجام داده بود ولي به دليل فوت او، اين تلاشها در عمل به نتيجه نرسيد. نماينده مردم تهران در مجلس روز چهارشنبه به ايرنا گفت : خانواده زهرا كاظمي كه اهل شيراز هستند، در نامه اي به هيأت رئيسه مجلس و كميسيون اصل ۹۰ نسبت به وضعيت فرزندشان اظهار نگراني كردند و نوشتند كه اميدي به زنده ماندن او ندارند. مخبر كميسيون اصل ۹۰ مجلس افزود: آقاي بهزاد نبوي پس از دريافت اين نامه از كميسيون خواست موضوع را پيگيري و صحت و سقم مفاد نامه را مشخص كنند.
به همين دليل ، آقاي انصاري راد رئيس كميسيون نامه اي به حجت الاسلام عليزاده رئيس كل دادگستري تهران نوشت .
وي اضافه كرد:آقاي عليزاده همان روز به كميسيون پاسخ داد كه اين موضوع در حوزه اختيارات وي نيست و بايد با دادستان تهران مكاتبه شود. لذا روز ۱۹تيرماه نامه اي به دادستان تهران نوشته و درخواست شد كه بنده ملاقاتي با خانم كاظمي داشته باشم .
كديور خاطرنشان كرد: روز گذشته ، يعني ۲۴ تيرماه ، پاسخ نامه به دستمان رسيد.
اين در حالي بود كه تاريخ پاسخ دادستان تهران در پايين نامه ، ۱۹ تيرماه عنوان شده است . مخبر كميسيون اصل ۹۰ مجلس گفت : در اين نامه ، دادستان تهران نوشته است كه با توجه به ملاقات خانواده خانم كاظمي با وي ، هيچ ممنوعيتي براي ملاقات نماينده كميسيون اصل ۹۰ با ايشان وجود ندارد و خانم كديور مي تواند بدون هماهنگي با دادستاني با او ملاقات كند. نماينده مردم تهران افزود: اگر نامه در تاريخ مقرر به دستمان مي رسيد، مي توانستيم با خانم كاظمي ملاقات كنيم و مطمئن شويم كه علت مرگ چه بوده است . اين ملاقات ، امكان رد يا اثبات ادعاي رسانه هاي بيگانه و گمانه زني هاي آنها در مورد علت مرگ خانم كاظمي را هم مشخص مي كرد. وي اظهار داشت : با توجه به اينكه پاسخ دادستان تهران ، پس از فوت خانم كاظمي به دستمان رسيده است ، عملا امكان پيگيري موضوع وجود ندارد.
كديور در مورد اقدامات آتي كميسيون اصل ۹۰ براي پيگيري اين مساله گفت : شكايت اوليه خانواده زهرا كاظمي ، بررسي وضعيت ايشان بوده است . بايد ديد كه آيا آنها در قالب شكايتي جديد، درخواست تازه اي از كميسيون مبني بر بررسي كل قضايا خواهند داشت يا نه .مخبر كميسيون اصل ۹۰ مجلس در عين حال گفت : مكاتباتي كه طي روزهاي اخير ميان رئيس كميسيون و برخي مقامات قضايي صورت گرفته ، صرفا رايزني هاي دوجانبه بوده كه در زمان تعطيلي تابستاني مجلس و در غياب اعضاي كميسيون اصل ۹۰ انجام شده است . حال ، بايد منتظر شروع به كار مجلس و تصميم گيري اعضاي كميسيون در اين باره شد.
|
|
موافقت وزارت منابع طبيعي روسيه با بازگرداندن سوخت مستعمل نيروگاه بوشهر
وزير انرژي اتمي روسيه ديروز از موافقت وزارت منابع طبيعي اين كشوردرباره بازگرداندن سوخت مستعمل از نيروگاه بوشهر به روسيه خبر داد.
به گزارش واحد مركزي خبر از مسكو، الكساندر روميانتسف ديروز در مصاحبه مطبوعاتي در مسكو با اعلام اين خبر افزود، به محض دريافت نتايج كارشناسي كه هفته گذشته به امضاي مسئولان وزارت منابع طبيعي رسيده است با هماهنگي وزرات امور خارجه روسيه مقدمات ديپلماتيكي براي امضاي نهايي موافقتنامه بازگرداندن سوخت مستعمل نيروگاه اتمي بوشهر فراهم خواهد شد.
الكساندر روميانتسف همچنين تصريح كرد، در قرارداد مربوط به احداث نخستين نيروگاه اتمي بوشهر تنها ارسال سوخت به يك واحد اين نيروگاه پيش بيني شده است . وي درادامه گفت ، براي تعيين قيمت سوخت براي مدت ۸ الي ۱۱سال با طرف ايراني بايد مذاكره شود وبه توافق برسيم .
وزير انرژي اتمي روسيه افزود، ايران مواد سوخت هسته اي را بعداز خريد از روسيه از آن خود مي داند لذا بايد در اين زمينه هم با طرف ايراني گفت وگو كنيم .
شركت هسته اي اكسپورت روسيه ، واحد اول نيروگاه اتمي بوشهر را در چارچوب موافقتنامه ۸۰۰ ميليون دلاري بين روسيه و ايران برعهده دارد.
|
|
مغرب، فشار عليه جمهوري اسلامي ايران را ناعادلانه خواند
عباس فاسي معاون نخست وزير كشور مغرب ، فشارهاي اعمال شده بين المللي عليه كشورمان را ناعادلانه خواند.
به گزارش ايرنا، عباس فاسي ديروز در ملاقات سفير ايران در مغرب اظهار داشت : ايراد فشارهاي بين المللي بويژه از سوي برخي كشورهاي قدرتمند به منظور ايجاد مشكلات براي ايران و منزوي كردن تهران ناعادلانه است .
معاون نخست وزير و رئيس حزب استقلال مغرب در اين ديدار كه در شهررباط پايتخت اين كشور برگزار شد همچنين افزود: ايران نه تنها قادر است برمشكلات ايجاد شده در مسير توسعه خود غلبه كند بلكه كشوري مطرح در عرصه بين المللي ، بويژه نزد كشورهاي اسلامي ، آفريقايي ، آسيايي و اروپايي است .
وي همچنين ضمن ارزشمند خواندن تحكيم و توسعه روابط تهران و رباط گفت : ايران و مغرب دو كشور مهم اسلامي در دورترين نقطه غرب و شرق جهان اسلام هستند كه توسعه روابط دوجانبه از اهميت بسياري برخوردار است .
معاون نخست وزير مغرب همچنين بر تمايل جدي كشور خود براي تداوم وگسترش هرچه بيشتر همكاري هاي دو كشور تأكيد كرد.
سفير جمهوري اسلامي ايران در مغرب نيز در اين ملاقات ضمن اعلام آمادگي كشورمان براي توسعه روابط دوجانبه ، نزديكي كشورهاي اسلامي را در شرايط فعلي بسيار مهم و مفيد خواند.
|
|
سيدمحسن حكيم اعلام كرد:
فعاليت مجلس اعلا در ايران متناسب با شرايط جديد
گروه سياسي: سيدمحسن حكيم خبر تعطيلي قريب الوقوع دفتر مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در تهران را تكذيب كرد.
وي در گفت و گو با ايسنا درخصوص خبر تعطيلي قريب الوقوع مجلس اعلا بنا به خواست اين مجلس، با اشاره به روابط خوب مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق با ملت ايران تأكيد كرد: دفتر مجلس اعلا تا چند ماه آينده فعاليت خود را متناسب با وضعيت جديد ادامه خواهد داد.
محسن حكيم درخصوص اخطار مجلس اعلا به كاركنانش در تهران براي خروج از ايران تا مرداد ماه با اعلام اين كه اين موضوع يك اخطار يا تهديد نبوده است، گفت: اين مسئله داخلي است و هيچ توجيهي براي درج آن در مطبوعات وجود ندارد.وي توضيح داد: به دليل اين كه فعاليت هاي مجلس اعلا اكنون در عراق متمركز است و در تهران نيست؛ از اعضا خواسته شده است كه براي تكميل كادر به عراق بروند.
وي افزود: با توجه به روابط خوب مجلس اعلا و ملت عراق با ملت ايران، فعاليت هاي اين دفتر پس از آن نيز ادامه خواهد داشت و تنها ممكن است در تعداد كاركنان آن تغييراتي ايجاد شود.
حكيم با اشاره به اظهارات رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي در ايران پس از سرنگوني رژيم صدام مبني بر بازگشت به عراق، تأكيد كرد: ما سعي مي كنيم هرچه سريع تر اعضاي مجلس اعلا به عراق منتقل شوند و تاكنون تعدادي از آنها به عراق منتقل شده اند و اميدواريم هرچه سريع تر سايرين نيز منتقل شوند تا بتوانند در راستاي خدمت رساني به ملت عراق به خوبي انجام وظيفه كنند.
|
|
سفير تركمنستان در ارمنستان به آمريكا پناهنده شد
تويلي قربانف سفير تركمنستان در ارمنستان به همراه خانواده خود خواستار پناهندگي سياسي به آمريكا شد. به گزارش ايرنا، يك منبع نزديك به سرويس امنيت ملي ارمنستان ديروز با اعلام اين خبر به خبرگزاري اينترفكس افزود: در همين حال مقامهاي ارمني از تاييداين اطلاعات خودداري مي ورزند. اين در حالي است كه مقامهاي رسمي در سفارت تركمنستان در ايروان اعلام كردند كه آنها هيچگونه اطلاعي از محل اقامت قربانف در اختيار ندارند.
|
|
يك مقام وزارت خارجه:
ايران به آمريكا پيشنهاد مذاكره نداده است
تهران- خبرگزاري جمهوري اسلامي: يك مقام مسئول در وزارت امور خارجه در پاسخ به خبرمنتشره در روزنامه «فايننشال تايمز» گفت: ايران هيچگاه پيشنهاد مذاكره به مقامات آمريكايي نداده است و تا زماني كه آمريكا در رفتار خود تجديدنظر نكند موضوع مذاكره در دستور كار ايران نمي تواند قرار گيرد.
به گزارش ايرنا اين مقام مسئول اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران همواره سياستهاي خود را در مورد انرژي هسته اي به صورت شفاف و علني بيان كرده است.
روزنامه «فايننشال تايمز» چاپ لندن روز سه شنبه مدعي شد كه آمريكا پيشنهاد ايران را براي مذاكره مستقيم درباره برنامه هاي هسته اي رد كرده است.
|
|
ديروز آغاز شد
سفر نماينده حقوق بشر آمريكا به افغانستان، عربستان سعودي و عراق
واشنگتن - خبرگزاري فرانسه: وزارت امورخارجه آمريكا روز سه شنبه اعلام كرد اين هفته در اقدامي براي وارد كردن فشار بر مقامات سه كشور افغانستان، عربستان سعودي و عراق به منظور بهبود شرايط براي شهروندانشان نماينده ارشد حقوق بشر خود را به اين كشورها مي فرستد.
وزارت خارجه آمريكا افزوده است، لورن كرانر، معاون حقوق بشر، دمكراسي و كار وزارت امور خارجه روز چهارشنبه سفر خود را به افغانستان آغاز خواهد كرد و تا روز جمعه در آنجا با مقامات افغاني رايزني خواهد نمود.
خانم جو - آنه پروكوپويچ، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا گفته است او مسائل مختلفي از جمله حقوق زنان و اقليت هاي مذهبي و قومي را مطرح خواهد كرد.وي افزود: آمريكا بدنبال تضمين اين امر است كه قانون اساسي جديد افغانستان - كه اكنون در حال تدوين است - در بردارنده حفظ حقوق مدني و سياسي همه افغانها باشد و اين مهمترين اولويت سفر كرانر خواهد بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا تصريح كرد: «او بر اين خواسته آمريكا كه قانون اساسي جديد افغانستان بيانگر خواسته و تمايلات مردم افغان باشد و در بردارنده معيارهاي حقوق بشر طبق تعهدات بين المللي افغانستان باشد، تأكيد خواهد كرد.»
سفر كرانر به افغانستان بلافاصله پس از سومين نشست شوراي زنان آمريكا - افغانستان كه سال گذشته به منظور بهبود شرايط زندگي زنان و دختران افغانستان كه سال ها زيرفشارهاي رژيم سرنگون شده طالبان قرار داشتند، تأسيس شد، آغاز گرديد.
اين نشست دو روزه كه به منظور بررسي وضعيت كمك آمريكا به زنان افغان در وزارت امور خارجه آمريكا برگزار شده بود، ديروز پايان يافت.
سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا افزود: كرانر از افغانستان به عربستان سعودي سفر خواهد كرد و طي روزهاي نوزدهم تا بيست و يكم ژوئيه (۲۸ تا ۳۰ تيرماه) در اين كشور به منظور تأكيد بر منافع آمريكا در اصلاحات گسترده سياسي، اقتصادي و اجتماعي كه در عربستان سعودي در جريان است با افراد مختلفي صحبت خواهد كرد.
وي افزود: «او قصد دارد ديدگاههاي مقامات دولتي، دانشگاهيان، روزنامه نگاران و ساير رهبران را به منظور انتقال علائق و منافع آمريكا در گسترش حقوق مدني و سياسي كه در حال حاضر در عربستان سعودي ملاحظه مي شود، بدست آورد!
پروكوپويچ گفت: «ما حركت به سمت اصلاحات اقتصادي و سياسي و حكومت بيشتر مشاركتي را تشويق مي كنيم و به مباحثات خود با سعودي ها و ساير مقامات منطقه به منظور پيشبرد اين اهداف ادامه خواهيم داد.»
وي افزود: اگر چه هنوز برنامه دقيق كرانر در عربستان سعودي مشخص نشده، اما طبق برنامه روز ۲۲ ژوئيه (۳۱ تيرماه) به عراق خواهد رسيد.
به گفته سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا، كرانر دو روز را در عراق صرف گفت وگو در خصوص تلاش هايي كه براي بررسي موارد نقض حقوق بشر كه در دوران حكومت سرنگون شده صدام رخ داده و همچنين تعقيب مجرمين انجام مي شود، خواهد كرد.
وي با اشاره به اين كه «كرانر» تلاش هايي براي تحقيق در خصوص جنايت هايي كه در دوران صدام صورت گرفته انجام خواهد داد، افزود: او با اعضاي شوراي موقت اداره عراق و نيز عراقي هاي دخيل در مسئله حقوق بشر و بازسازي سياسي اين كشور ديدار خواهد كرد.
|
|
معين
دليل پس گرفتن لايحه تغيير ساختار وزارت علوم را اعلام كرد
گروه سياسي: وزير علوم ، تحقيقات و فناوري درباره علت بازپس گيري لايحه تغيير درساختار وزارت علوم گفت : تغييراتي كه در كميته بررسي تداخل وظايف وزارت علوم ، تحقيقات و فن آوري و شوراي عالي انقلاب فرهنگي انجام شد، باعث شدحتي وظايف و اختيارات قانوني فعلي وزارت علوم هم مخدوش و محدودتر شود.
به گزارش ايرنا، دكتر مصطفي معين كه در پايان جلسه هيات وزيران با خبرنگاران گفتگو مي كرد، افزود: بسيار بد بود كه مجبور شويم به قانوني كه ۳۰ سال قبل در سال ۵۳ براي وزارت علوم آن زمان به تصويب رسيده بود، برگرديم .
همچنين در ادامه اين گفتگو وزير علوم كه پس از پايان جلسه هفتگي هيات دولت در جمع خبرنگاران سخن مي گفت ،از كم و كيف بازداشت هايي كه در حوزه دانشجويي صورت مي گيرد اظهار بي اطلاعي كرد.
معين با اشاره به اينكه «بيش از يك ميليون و هشتصد هزار دانشجودر كشور وجود دارند» گفت : اميدوارم مرز بين بدنه دانشجويي با معدودافرادي كه با افراطي گري و هتاكي شئون دانشجويي خود را زير پا مي گذارندتفكيك شود و در اولين فرصت شاهد آزادي دانشجويان عزيز و تبرئه آنها ازكليه اتهامات وارده باشيم .
وي افزود: ما در چارچوب ضوابط قانوني و مصالح ملي كشور خود را مدافع حقوق دانشجو و دانشگاهيان مي دانيم .
|
|
گفت وگوي تلفني وزيران خارجه ايران وكانادا
وزير امور خارجه كانادا در مكالمه تلفني ديروز خود با دكتر كمال خرازي درباره درگذشت خانم زهرا كاظمي ، عكاس ايراني گفت وگو كرد.
به گزارش ايرنا، وزير امور خارجه كانادا با قدرداني از اقدام رئيس جمهوري ايران براي تحقيق در اين باره اظهار اميدواري كرد تا باتوجه به خواست خانواده وي كه در كانادا هستند نتيجه كار هرچه سريعتر روشن شود.
دكتر خرازي با تأكيد بر اين كه جمهوري اسلامي ايران نسبت به سرنوشت اتباع كشور خود حساس و مقيد است گفت : بر اين اساس از سوي رئيس جمهور ايران كميته اي براي تحقيق در اين باره با حضور چند وزير تشكيل شده است تا هرچه سريع تر زواياي مختلف اين حادثه روشن شود.
دكتر خرازي گفت : بايد منتظر بود تا علت واقعي درگذشت خانم كاظمي روشن شود.
وزير امور خارجه كشورمان تأكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه بسيار جدي و قاطع عمل خواهد كرد.
|
|
خبرهاي كوتاه
* رئيس سازمان قضايي نيروهاي مسلح با دعوت مردم به حفظ هوشياري خويش؛ رهبري جمهوري اسلامي ايران را عامل وحدت مردم دانست و گفت: به خاطر وجود رهبري آگاه و مدبر است كه ايران آزاد و مستقل مانده و با عزت حرف خود را مي زند.
* محمد سلامتي دبيركل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با تأييد خبر احضار خود به شعبه ۱۰۸۳ دادگاه كيفري به ايسنا گفت: به من مهلت سه روزه داده اند و حداكثر تا امروز وقت دارم كه به دادگاه بروم.
* اسدالله بادامچيان رئيس مركز سياسي جمعيت مؤتلفه اسلامي در گفتگو با ايسنا در خصوص امنيت، ضمن تفكيك سه حوزه امنيت فردي، جمعي، اقتصادي، سياسي و قضايي گفت: در امنيت قضايي بايد حقوق افراد رعايت شود و قوه قضائيه بتواند احساس آرامش كند و از مجرمي كه دستگير مي كند حمايت نشود. وي گفت: امنيت همه جانبه تنها در يك نظام الهي اسلامي شكل پذير است.
* مصطفي خانزادي نماينده دماوند و فيروز كوه در مجلس از مجمع تشخيص مصلحت نظام خواست تا طرح« ابطال اسناد اراضي واگذار شده را كه طرحي در آنها اجرا نشده است» تصويب كند. وي گفت: متأسفانه هزاران هكتار از اراضي ملي در كشور به برخي واگذار شده است كه اين اراضي بايد به مردم و بيت المال برگشت داده شود.
* جميله كديور مخبر كميسيون اصل ۹۰ مجلس با بيان اينكه به نظر مي رسد يك سري عوامل دست به دست هم داده اند تا مطبوعات را اسير فضايي ناخواسته كنند، گفت: اگر مردم براي برآوردن نيازهاي اطلاعاتي خود به كانالهاي اطلاع رساني داخلي دسترسي نداشته باشند بدون ترديد نگاهشان به سمت رسانه هاي خارجي معطوف مي شود و تبليغات آنها براي مردم قابل كنترل نيست.
* احمد توكلي استاد دانشگاه شهيد بهشتي تهران گفت: آمريكا براي رسيدن به اهدافش در ايران در حال تقويت مخالفان حكومت ديني براي نفرت زدايي از افكار عمومي جامعه است.
|
|
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام:
رسانه ها، مرزها را شكسته اند طلاب به اطلاعات جديد مسلح شوند
گروه سياسي: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، گفت : حماسه هشت سال دفاع مقدس ، پيروزي عظيمي است كه بايد به عنوان يك افتخار ملي و دستاورد بزرگ غرورآميز براي آيندگان ، حفظ شود.
به گزارش ايرنا آيت الله هاشمي رفسنجاني ديروز در ديدار جمعي از طلاب بسيجي مدرسه علميه معصوميه قم ، افزود: اسناد بدست آمده پس از فروپاشي رژيم بعث ، نشان مي دهد در جنگ عراق عليه ايران ، كشورهاي بسياري ، پول ، سلاح و تبليغات و حتي مشاركت مستقيم نظامي در اختيار رژيم صدام قراردادند ولي نيروهاي انقلاب در مقابل اين هجوم مقاومت كرده و آنها را به زانو درآوردند.
وي خاطرنشان ساخت : به همين دليل دنيا مجبور شد پس از جنگ در سازمان ملل ، به حقانيت جمهوري اسلامي در مقابل عراق اعتراف كند و اين نمود پيروزي ديگري در عرصه سياسي براي ايران بود.
آيت الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به درگيري صدام و حاميانش با يكديگر گفت : آمريكا حكومت صدام را نابود كرد و خودش نيز در عراق روبه شكست است و اكنون شاهد هستيم هزينه هاي جنگ و عدم پذيرش سلطه آنها توسط مردم عراق ، آمريكا را با مشكلات عظيمي مواجه كرده است .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بااشاره به تحركات دشمنان ، ابزار تبليغات را براي دفاع از حقانيت نظام جمهوري اسلامي مهم ارزيابي كرده و ضمن توصيه به رسانه ها، مراكز تبليغاتي و روحانيون و طلاب براي استفاده از اين ابزار، گفت : رسانه هاي تبليغي با رشدي شتابان ، امروز مرزها را شكسته و حوزه حفاظت شده اي وجود ندارد.اطلاع رساني نبايد به سبك گذشته باشد بلكه بايد بازبان و دانش روز اطلاع رساني شود.
آيت الله هاشمي رفسنجاني ، مشاركت طلاب و روحانيون را در پيروزي انقلاب و جنگ به نسبت جمعيت بيش از ديگر اقشار جامعه ذكر و از آنان به عنوان ركن مهم حافظ انقلاب يادكرد و افزود: روحانيون بايد ضمن مطالعه متون قديم با دانش روز آشنا شوند و به بعد حكومتي اسلام توجه بيشتري داشته باشند.
وي همچنين خطاب به طلاب بسيجي ، اظهار داشت : نفس حضور بسيج آماده در عرصه هاي مختلف انقلاب موجب دلگرمي مردم و نظام و خوف و وحشت دشمنان انقلاب اسلامي است .
در اين ديدار احمدي از مسئولين مدرسه علميه معصوميه با اشاره به اهداف شكل گيري اين مدرسه ، گزارشي از روند فعاليت و اهداف آتي آن را به اطلاع رساند.
|