گروه اجتماعي: فرصت هاي از دست رفته براي حل مسايل جوانان زياد است بحث هاي كلان كلامي را جامه عمل بپوشانيم چون جوانان ديگر حوصله شنيدن شعار را ندارند.
به گزارش خبرنگار ما، رحيم عبادي مشاور رئيس جمهوري و رئيس سازمان ملي جوانان روز گذشته در جمع خبرنگاران ضمن بيان مطلب فوق افزود: تغيير در رشد جمعيت همچنين جوان بودن آن باعث تغييرات اساسي در ساختار اجتماعي جامعه گرديده است لذا توسعه شهرنشيني، گسترش سواد، ارتباطات و تعاملات بين المللي باعث شده كه دوره جواني يك دوره متفاوتي باشد و افزايش اين قشر جوان دخالت آنها را براي سرنوشت جامعه مضاعف مي سازد.
مشاور رئيس جمهوري تأكيد كرد: اگر جامعه به آنها اعتماد كند و مشاركت آنها را فراهم كند و جوانان در تعريف آينده نقش داشته باشند فرصت هاي بي نظيري فراهم خواهد شد و آن جايگاهي را كه شايسته آنهاست در اختيارشان قرار خواهد گرفت ولي اگر ادغام اجتماعي صورت نگيرد جوانان در جامعه حاشيه نشين خواهند شد و بيم آن مي رود كه بعضاً به عنوان تهديدهاي اجتماعي تلقي شوند. وي افزود: مسايل جوانان ملي است و نگاه ملي و اراده ملي را مي طلبد و مسايل جوانان بايد فارغ از نگاه جناحي بررسي شود.
دكتر عبادي خاطرنشان كرد: بر اساس آخرين آمارگيري سال ۸۲، ۲۲ ميليون و ۵۸۴ هزار نفر در گروه سني ۱۵ تا ۲۹ سال هستند و انتظار مي رود تا سال ۸۵ جمعيت جوان كشور به ۲۵ ميليون نفر برسد.
وي گفت: جوانان منتقد و معترض هستند ولي معتقدند و اگرچه به آينده ابهاماتي دارند ولي اميدوارند. آنها مشاركت جو هستند ولي سرگردانند دغدغه اصلي اين قشر، صنفي، شغلي، تحصيلي است تناقضات فرهنگي و سياسي موجود هم به اين نگراني دامن زده است.
وي اضافه كرد: مهمترين راهبرد دولت، بايد بحث اعتماد در مقام عمل باشد تا اين اعتماد نهادينه شود و اين نسل را باور كنيم و حقوق و شخصيت اجتماعي آنها را به رسميت بشناسيم و براي جلب مشاركت واقعي و عملي آنها مسئوليت هايي را به آنها واگذار كنيم كه اين امر همراهي نهادها، خانواده ها و برنامه ريزان را مي طلبد.
رئيس سازمان ملي جوانان چهار وظيفه مهم سازمان را اينگونه تشريح نمودند: شناخت علمي متعادل و دقيق مسايل جوانان، تنظيم برنامه ملي، بسترسازي و عملياتي كردن برنامه ها و همچنين مديريت مسايل جوانان به صورت هماهنگي، برنامه ريزي، نظارت و ارزشيابي.
دكتر عبادي اولويت هاي كاري سازمان را به چهاربخش بحث اوقات فراغت جوانان، توانمندسازي تشكل هاي غيردولتي، فعال كردن دستگاه هاي اجرايي در حوزه جوانان و جلب همكاري همه افراد شخصيتها و تشكلها تقسيم بندي و تأكيد نمود: پرداختن به مسايل دختران جوان هم در بخش مطالعات نياز به بررسي دقيق هم از لحاظ كمي و هم كيفي دارد كه اين هم در برنامه هاي كاري ما گنجانده شده است.