* در گزارش دبيركل سازمان ملل از آمريكا و انگليس خواسته شده است قدرت را در عراق به مردم آن كشور بسپارند
* آمريكا درصدد ارائه طرحي براي سپردن فرماندهي نيروهاي ائتلاف به سازمان ملل است
* يك آمريكايي ديگر در عراق كشته شد
كوفي عنان دبير كل سازمان ملل در گزارشي كه قرار است طي روزهاي آينده در شوراي امنيت سازمان ملل قرائت شود، خواستار واگذاري حاكميت در عراق به مردم عراق و پايان دادن به اشغال نظامي اين كشور از سوي آمريكا شده است.
به گزارش شبكه خبري بي .بي .سي كه نسخه اي از اين گزارش را بدست آورده، دبير كل سازمان ملل با اشاره به ضرورت فوري سپردن قدرت به مردم عراق خواستار پايان اشغال نظامي عراق شده است.
در همين حال خبرگزاري رويتر ديروز گزارش داد، عنان در اين گزارش با استقبال از اقدام پل برمر در تشكيل شوراي حكومتي ۲۵ نفره عراق گفته است، مردم عراق دسته دسته به نماينده سازمان ملل مي گويند كه نگراني اصلي آنها ايجاد فوري يك دولت موقت است.
عنان به فهرستي از وظايفي كه سازمان ملل قصد انجام آن را در عراق دارد اشاره كرده و گفته است، اين اهداف و وظايف شامل بازسازي اقتصادي و ارائه كمك هاي بشردوستانه، توسعه رسانه هاي عراقي و همچنين برنامه ريزي براي انتخابات است. وي گفته است، ۳۰۰ كارمند بين المللي و محلي در اين عمليات سازمان ملل كه او آن را هيأت كمك سازمان ملل براي عراق (يونامي) خوانده فعاليت دارند.
عنان گفته است، اگرچه دولت هاي بسياري پيشنهاد اعزام نيروي پليس به عراق را داده اند اما اين كار بايد به آمريكا و انگليس سپرده شود زيرا در غير اين صورت نظام هاي موازي ايجاد مي شود.
در اين گزارش همچنين آمده است دمكراسي نبايد از خارج به عراق تحميل شود بلكه بايد از درون آن به وجود آيد. عنان در اين گزارش كه نخستين گزارش او از عراق بعد از صدام است اضافه كرده است عراقي ها بايد يك جدول زماني روشن براي احياء كامل حاكميت مستقل در كشور داشته باشند.
در همين حال روزنامه نيويورك تايمز ديروز نوشت: آمريكا كه با بي ميلي برخي كشورها براي اعزام نيرو به عراق مواجه شده قصد دارد براي متقاعد كردن اين كشورها در شريك شدن در هزينه اداره عراق (۴ ميليارد دلار در ماه) و تعداد نيروهاي مستقر در اين كشور به سازمان ملل روي بياورد.
با اين حال ديپلمات ها مي گويند: كسي نمي داند چه نوع قطعنامه اي، كشورها را به اعزام نيرو متقاعد مي كند.
نيويورك تايمز نوشت: مقامات دولت بوش با اين موضوع موافق هستند اما برخي از سياستگذاران به شدت از سازمان ملل انتقاد دارند و روي آوردن به آن را تحقيرآميز مي دانند.
وقتي روسيه اعلام كرد تنها در چارچوب مأموريت سازمان ملل نيروي حافظ صلح به عراق مي فرستد، اين موضوع بار ديگر مورد بحث قرار گرفت.
اين تصميم دولت بوش نتيجه مذاكرات بوش با كوفي عنان، گفتگوهاي كاندوليزا رايس با ديپلمات هاي سازمان ملل و نشست كالين پاول با همتاي آلماني اش بوده است.
ادامه حملات
به نيروهاي آمريكايي
همزمان با ديدار غيرمنتظره پل وولفووتيز معاون وزير دفاع آمريكا و از طراحان حمله نظامي به عراق، از بغداد و ديگرهاي شهرهاي اين كشور، ديروز نيز حملات به نيروهاي آمريكايي ادامه داشت و يك سرباز لشكر يك زرهي اين كشور بر اثر تيراندازي كشته شد.
۴۰۰ لهستاني در بابل
چهارصد سرباز لهستاني به شهر تاريخي بابل در عراق اعزام شدند.
شبكه تلويزيوني الجزيره قطر ديروز با اعلام اين خبر افزود: هدف از اعزام اين نيروها آماده سازي يكي از پادگان هاي متعلق به نيروي دريايي آمريكا براي تحويل آن به نيروهاي چند مليتي در روز اول ماه سپتامبر آينده است.
به گفته الجزيره پيش بيني مي شود حدود دو هزار سرباز لهستاني نيز نيمه ماه آينده وارد پادگان «حلّه» شوند.
نيروهاي لهستاني، بخشي از نيروهاي بين المللي متشكل از ده هزار سرباز از ۱۸ كشور مختلف هستند.
برخي از كشورهاي تشكيل دهنده اين نيروهاي چند مليتي عبارتند از، لهستان، اوكراين، اسپانيا، بلغارستان، مجارستان، روماني، اسلواكي و كشورهاي حوزه بالتيك. به گفته اين شبكه تلويزيوني احتمال مي رود كشورهاي فيليپين، تايلند، مغولستان و فيجي نيز به اين نيروها ملحق شوند.