قاره اقيانوسيه سهميه مستقيم براي جام جهاني مي گيرد
قاره اقيانوسيه چند سالي است تلاش مي كند تا براي مسابقات جام جهاني فوتبال براي خود يك سهميه مستقيم بگيرد. نمايندگان اين قاره هميشه در مرحله پايان ورود به جام جهاني در سد كشورهاي آمريكاي جنوبي يا اروپايي متوقف شده اند و يك بار نيز ايران براي جام جهاني ۱۹۹۸ آنها را ناكام كرد.
قرار است محبت هاي فيفا و جناب سپ بلاتر شامل حال اين قاره شود، در واقع قاره پنجم كره خاكي يك نماينده به جام جهاني بفرستد، البته از سال ۲۰۱۰ به بعد.
سپ بلاتر تأكيد دارد كه اين اتفاق به وقوع بپيوندد. اما ديگر مسئولان فيفا معتقدند كه قاره اقيانوسيه هنوز به آن درجه از رشد نرسيده كه بتواند يك نماينده در جام جهاني داشته باشد. بلاتر با توجيه موقعيت قاره اقيانوسيه بويژه استراليا از سال ۲۰۱۰ از اين طرح دفاع كرده است. قابل توجه كنفدراسيون فوتبال آسيا كه با اين جمعيت و اين تعداد تيم هنوز نتوانسته چهار سهميه كامل براي جام جهاني بگيرد.
حكايت پرورش اندام
يكي از مشكلات عمده اي كه ورزش ما با آن روبروست اين است كه بعضي از رشته هاي ورزشي با آنكه موجوديت و حياتي واقعي دارند، اما صاحب و باعث و باني دلسوزي را كنار خود نمي بينند. هستند اما به چشم نمي آيند و آنچه كه باقي است ثمره دلسوزي و علاقمندي عده معدودي است كه عشق واقعي خود را در چنين ورزش هايي مي بينند و به دلايلي اين چنين داراي مشكلات و گرفتاري هايي هستند.
يكي از اين ورزش ها پرورش اندام است. علي الظاهر اين رشته يكي از زيرمجموعه هاي فدراسيون وزنه برداري است. البته بي جيره و مواجب و متولي و صاحب.
اين رشته جذاب طرفداران بي شماري در دنيا دارد ولي در ايران داراي تعريف خاصي است. هنوز هم قريب به اكثريت طرفداران ورزش فكر مي كنند كساني كه در اين رشته مشغول فعاليت اند دوپينگي اند و حتي بعضي ها معتقدند كه داروهاي نيروزا و خطرناك تقويت عضلات را اين افراد وارد ايران كرده اند و شايد هم به همين دليل نگاه سالمي در رابطه با اين دسته از ورزشكاران وجود ندارد و بالطبع نمي توان كه جايگاه سالمي هم براي آن پيدا كرد.
البته جناب علي مرادي رياست محترم فدراسيون وزنه برداري در تازه ترين اظهارات خود در رابطه با پرورش اندام گفته است كه ما به دنبال آن هستيم تا پرورش اندام راهي براي ورود به بازي هاي المپيك پيدا كند.
حال بايد از آقاي مرادي پرسيد چگونه ورزشي كه هنوز نتوانسته است در كشور ما جايگاه واقعي و سالم خود را پيدا كند مي خواهيد آن را به المپيك بكشانيد.
باور كنيد اصلا امكان چنين چيزي وجود ندارد. حال بخوانيد تازه ترين دسته گلي كه ورزشكاران اين رشته آن را به آب داده اند.
در جريان برگزاري مسابقه هاي قهرماني كشور پرورش اندام در كرمان يك شركت كننده خراساني به نام مهدي شفيعي بعد از آنكه در مكان سوم قرار مي گيرد به يكباره جايگاه خود را مناسب ندانسته و حقي چون مقام اول را در خود مي بيند. اعتراض مي كند و در پي آن هم همراهش به ميز داوران حمله كرده و درگيري ايجاد مي كند. ماموران انتظامي دخالت مي كنند و جو موقتا آرام مي شود. اما همين داستان در بيرون از سالن مسابقه در سطح وسيع تري تكرار مي شود و اين بار عده بيشتري از اعضاي تيم خراسان اعتراض خود را با شكستن چند شيشه و درگيري با تماشاگران نشان مي دهند كه در اين مرحله نيز نيروي انتظامي جدي تر وارد عمل شده و موضوع را فيصله مي دهد.
راستش را بخواهيد ما هم كمي جدي تر از هميشه داريم به اين نتيجه مي رسيم كه شايد بي اهميت جلوه دادن ورزش هايي مثل پرورش اندام تا اندازه اي به مصلحت باشد. حتي اگر موضوع دوپينگ هم زياد جدي نباشد بايد باور كنيم كه اگر همراه با رشد عضلات بدن، رشد فكري و مغزي متوقف بماند، عايدي حاصل از آن چيزي جز حادثه كرمان نمي تواند باشد.
براي «نناد» بايد صبور بود
بسكتبال در اول راه دچار برداشت هاي دو گانه شده است. نتايج غيرقابل تصور جوانان ما در مسابقات قهرماني جهان كه به طور جداگانه جاي بحث فراوان دارد باعث شد تا مسئولين فدراسيون بسكتبال در يك اقدام غيرمنتظره «نناد ترايگوويچ» را از مقام سرمربيگري تيم ملي يك درجه پايين تر قرار دهد.
«نناد» بايد زير نظر مهران شاهين و مصطفي هاشمي تنها نقش يك تمرين دهنده را بازي كند. دلايلي كه منجر به اين تصميم گيري شده است روشن است. اما به نظر مي رسد نتايج بسيار ضعيف «نناد» با تيم جوانان باعث اين تصميم عجولانه شده است، در حالي كه مربي با ويژگي «نناد» مي تواند در درازمدت جواب دهد. مسئولين فدراسيون بسكتبال كمي بايد صبورتر باشند و به آينده بسكتبال فكر كنند. آن همه تعريف از نناد قبل از مسابقات جوانان چه شد؟! اشتباه نكرده ايد، فرصت بدهيد.