دستور العمل تعيين قيمت تمام شده كالا و خدمات دولتي ابلا غ شد
به موجب مصوبه هيأت دولت وزارتخانه ها و مؤسسات دولتي مجوز دارند با رعايت مفاد پيش بيني شده در ماده ۵ قانون برنامه سوم توسعه نسبت به تعيين قيمت خدمات خود براساس كميت و كيفيت توليد اقدام كنند.
به گزارش خبرنگار ما، تعيين قيمت تمام شده توليد كالا و خدمات دستگاه ها و شركت هاي دولتي با هدف ارتقاي كيفيت ارائه خدمات به مردم و فراهم آوردن زمينه استانداردسازي خدمات دستگاه هاي دولتي صورت مي گيرد.
همچنين افزايش انگيزه كاركنان و مديران انجام دهنده فعاليت و استفاده بهينه از منابع و ظرفيت هاي موجود و زمينه سازي اصلاح ساختار بودجه ريزي و اجراي بودجه و اعطاي امتيازات لازم به مديران جهت ارائه خدمات كيفي و كنترل نتايج فعاليت ها و خدمات به جاي كنترل مراحل انجام كار از ديگر اهداف اجرايي شدن اين طرح است.
مقرر است ترتيبي اتخاذ شود تا نسبت به احصاي حداقل ۱۰ درصد از فعاليت ها و خدمات مربوط با اولويت خدمات قابل ارائه به مردم و شناسايي مديران و مسؤولان واجد شرايط جهت تحقق آن اقدام لازم صورت پذيرفته و پيشنهادهاي اجرايي را حسب مورد به سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و استان اعلام كنند.
براساس اين گزارش وزارتخانه ها و مؤسسات دولتي موظف هستند حداقل ۱۰ درصد از ميزان فعاليت ها و خدمات قابل ارائه خود را به قيمت تمام شده ارائه دهند.
دولت نحوه محاسبه قيمت تمام شده كالاها و خدمات را نيز مشخص و اعلام كرده است. هزينه هاي پرسنلي از طريق ميزان پرداخت حقوق و مزاياي پرسنلي كه به طور مستقيم در انجام فعاليت (يا واحد فعاليت) براساس احكام قانوني شركت دارند، محاسبه مي شود. براساس كارسنجي به عمل آمده توسط دستگاه اجرايي، متناسب با انجام يك يا چند فعاليت مشابه تعداد كاركنان مناسب مورد نياز تعيين مي شود تا قيمت تمام شده توليد كالا و خدمات كاهش يابد.
مقرر است تعداد كاركنان متناسب با فعاليت احصا شده در سال اول از ۸۰ درصد وضع موجود كمتر و از ۱۰۰ درصد وضع موجود بيشتر نباشد.
حقوق و مزاياي سال ۱۳۸۲ مبناي محاسبه پرداخت حقوق و مزاياي هر نفر و مجموع كاركنان است.
ميزان هزينه ملزومات مصرفي، لوازم اداري، آب، برق، سوخت و... حداكثر به ميزان ۱۱۰ درصد هزينه انجام شده سال قبل به استناد اسناد هزينه تعيين مي شود. بر اين اساس براي اولين بار هزينه تمام شده توليد هر كالا يا خدمات در شهرها، روستاها و استان هاي متفاوت مشخص خواهد شد كه اين اقدام امكان برنامه ريزي براي كاهش قيمت تمام شده توليد را فراهم مي كند.
|