قوانين طبيعت و فناوري بشر
تازه ترين پژوهش دانشمندان، راز هاي شگفت انگيز از نقش قوانين طبيعت در حفظ آب و خاك را بر ملا كرده است . اخيراً پژوهشگران در زلاندنو دريافته اند كه قوانين طبيعت با شكل دادن قانونمند به پوشش گياهي درمناطق مختلف و تحت تاثير اقليم هاي گوناگون آب را در هر كجا كه لازم است ذخيره مي كنند. اين رفتار شگفت انگيز طبيعت در برخي از مناطقي كه بياباني هستند نيز نمودار شده است. حبس شدن آب در اعماق زمين كه بيشتر در مناطق كويري و صحرا ها ، به صورت يك فعل و انفعال طبيعي انجام مي شود يكي از اين رفتار هاي قانونمند است. در گزارش نهايي پژوهشگران زلاندنو خاطر نشان شده است كه هنوز پيشرفته ترين روش هاي فني آبخيزداري توسط انسان در مقابل رفتار هاي قانونمند طبيعت كه به ذخيره طبيعي آب مي انجامد ، بسيار اندك است به خصوص كه روش هاي فني كه توسط انسان به اجرا در مي آيد پيامد هاي منفي هم به همراه دارد.
فوك هاي تانزانيا
اسير در تور ماهيگيران
گروه زيست محيطي صندوق حيات وحش جهان، اعلام كرده است : فوك هاي ويژه سواحل تانزانيا ، كه پستانداراني دريايي و علف خوار هستند در خطر انقراض قرار دارند زيرا بسياري از آنها در تورهاي ماهيگيري گرفتار شده و مي ميرند .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نايروبي به نقل از سخنگوي صندوق حيات وحش خاطر نشان كرده است كه نسل فوك ها در تانزانيا در خطر است و بدون كوشش هاي هماهنگ فوري ، اين گونه كمياب در آينده نزديك منقرض مي شود .
از ژانويه (دي ماه) سال ۲۰۰۰ تاكنون فوك هاي سواحل تانزانيا بار ها به علت اسير شدن در دام و يا تور ماهيگيري تلف شده اند. اين فوك ها از نسل جانوراني هستند كه از ۵۵ ميليون سال پيش در تالاب ها گردش مي كردند.
طول آنها به ۵/۳ متر مي رسد و وزن آنها به ۴۰۰ كيلو گرم بالغ مي شود.
تغييرات اقليمي ، فراتر از مرزها
تغييرات اقليمي جهان دست كم به اندازه يك سلاح كشتار جمعي هسته اي ، شيميايي يا زيست شناختي (بيولوژيكي ) خطر ناك است. «جان ها فتون» اقليم شناس معروف انگليسي هشدار داده است كه اثرات گرمايش زمين طوري است كه با توجه به دامنه تخريب و پيامد هاي آن تنها با يك سلاح كشتار جمعي قابل مقايسه است.
اين سلاح مرز نمي شناسد و ظرف يك دهه، بسياري از كشورهاي جهان بر اثر پيامد هاي آن به صورت خشكسالي هاي پي درپي ، قحطي، توفان و سيل آسيب هاي هولناك ديده اند. تنها ايالات متحده آمريكا در بهار امسال با ۵۶۲ گرد باد ويرانگر كه ناشي از تغييرات اقليمي است ، روبه رو بوده است. در جريان اين گرد بادها ۴۱ تن جان باختند .
تغييرات اقليمي جهان بر اثر انباشته شدن گازهاي گلخانه اي در جو و افزايش دماي زمين پيش آمده است. در پديد آمدن اين تغييرات ، كشورهاي صنعتي جهان و بيشتر از همه ايالات متحده آمريكا دخيل بوده اند.
خطر در خشكي مردن...!
وقوع خشكسالي در استراليا ، وضعيت رودخانه هاي اين سرزمين بسيار پهناور را بحراني تر كرده است به صورتي كه به گفته كارشناسان بيش از يك چهارم از رودهاي اين قاره با خطر خشك شدن روبه رو هستند.
مصرف روزافزون آب در بخش كشاورزي استراليا سبب شده كه بسياري از رودخانه هاي اين كشور پيش از آن كه در بستر خود نيمي از مسير طبيعي را طي كنند به شدت كم آب و خشك شوند. مصرف آب در استراليا در سال ۱۹۹۷ ميلادي با يك افزايش ۶۵ درصدي در مقايسه با سال ۱۹۸۵ به ۲۴۰۵۸ گيگا ليتر رسيد و ميزان آب مصرف شده در بخش كشاورزي نيز ۷۶ درصد افزايش يافت.
همچنين زمين هاي شوره زار و كويري استراليا گستره اي معادل ۶ ميليون هكتار دارد. با توجه به مصرف روز افزون آب در بخش كشاورزي استراليا ، فدراسيون ملي كشاورزان استراليا در صدد است با مصرف بهينه آب كه در قالب يك طرح ملي قابل اجرا است ، مانع از نابودي رودخانه هاي اين كشور شود . اين برنامه ملي بر مبناي پيش بيني هاي يك دهه و در چار چوب توسعه پايدار - ارائه خواهد شد.