چين نمونه اي موفق در كاهش فقر
با توجه به كاهش چند ميليوني تعداد فقرا در چين، اين كشور از سوي بانك جهاني به عنوان موفق ترين كشور در مهار فقر در سراسر جهان شناخته شد.
شين هوا از قول نماينده بانك جهاني با اعلام اين مطلب اضافه كرد: تعداد افراد فقير چين در آغاز اصلاحات و در ابتداي سال ۱۹۷۸ معادل ۲۵۰ ميليون نفر بود كه با اجراي برنامه هاي موفق اقتصادي اين تعداد در سال ۱۹۹۳ به ۸۰ ميليون نفر و در سال ۲۰۰۱ به ۲۹ ميليون و ۲۷۰ هزار نفر رسيد.
يكي از مسؤولان محلي بانك جهاني درچين با اشاره به موفقيت آميز بودن سياست فقرزدايي اين كشور گفت: دولت چين يك برنامه جامع براي مبارزه با فقر را در دو دهه گذشته طراحي كرده و به اين منظور تمامي ابزارهاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي را بسيج كرده است.
در حالي كه در سال هاي اخير افزايش سرمايه گذاري و همين طور رشد توليد شرايط زندگي را در مناطق محروم كاملاً تغيير داده، دولتمردان اين كشور توجه ويژه اي نيز به مسائل زيست محيطي و اهميت توسعه پايدار مبذول داشته اند. در همين راه كارشناسان چيني نيز با مطالعه تجربيات ديگر كشورها در مبارزه با فقر و همين طور كمك گرفتن از سازمان هاي بين المللي تا حد ممكن از آزمودن خطاهاي ديگران پرهيز كرده اند.
بانك جهاني نيز كه مهمترين نهاد بين المللي شريك چين در مبارزه با فقر است در ۲۰ سال گذشته بيش از ۳۵ ميليارد دلار براي ۲۲۰ پروژه فقرزدايي در اين كشور هزينه كرده است.
به عنوان مثال پروژه مشترك بانك جهاني و چين به ارزش ۶۱۰ ميليون دلار در ۹ استان جنوبي اين كشور بيش از ۸ ميليون نفر را از خط فقر جدا كرده است.
نماينده بانك جهاني با اشاره به ادامه همكاري هاي نزديك اين ارگان بين المللي با چين، اعلام كرد كه چين با دريافت سالانه يك تا ۵/۱ ميليارد دلار كمك از اين سازمان به عنوان بزرگترين دريافت كننده بانك جهاني مطرح است.
|