دبير شوراي عالي اطلاع رساني :
۷ ميليون ايراني به اينترنت دسترسي دارند
گروه اجتماعي: «نصرالله جهانگرد» دبير شوراي عالي اطلاع رساني ، ميزان دسترسي جامعه به اينترنت را حدود ۱۰ درصد جمعيت كشور برشمرد و گفت : ايران در بين كشورهاي منطقه بيشترين شتاب و رشد را در دسترسي به اينترنت دارد.
وي كه ديروز در دومين همايش «ميان منطقه اي كشورهاي آسياي مركزي -غربي و جامعه اطلاعاتي » سخن مي گفت ، افزود: كاربران ايراني كه بطور منظم به اينترنت مراجعه مي كنند، سه ميليون نفر هستند و اين رقم براي كاربراني كه بطور نامنظم به اينترنت مراجعه مي كنند، بيش از هفت ميليون نفر برآورد شده است .
جهانگرد تأكيد كرد: از چهار سال گذشته توسعه و رشد دسترسي به ارتباطات در ايران شكل نويني پيدا كرده به گونه اي كه اين كشور در منطقه خاورميانه در اين حوزه ، مقام نخست را كسب كرده است .
دبير شوراي عالي اطلاع رساني كشور ادامه داد: حذف فرهنگها و زبانهاي كشورهاي در حال توسعه يكي از مهمترين دغدغه هايي است كه اين كشورها در عصر اطلاعات با آن مواجه هستند.
وي به تلاشهاي ايران در جهت ورود به جامعه جهاني اطلاعاتي اشاره كرد و گفت : تصويب قانون تجارت الكترونيكي و اجراي قوانين مربوط به جرايم اينترنتي از جمله اين تلاشها است .
جهانگرد افزود: از برنامه هاي اجرايي اجلاس سران جهان درباره جامعه اطلاعاتي كه در آذرماه امسال برگزار مي شود، اتصال همه روستاها، دانشگاهها،مدارس و بيمارستانهاي جهان تا سال ۲۰۱۵ ميلادي به شبكه اطلاعاتي است .
وي افزود: ارايه ديدگاه مشترك از جامعه اطلاعاتي براي مردم از اهميت بسزايي برخوردار است و سازمان ملل بر دسترسي اطلاعات و دانش براي همه و استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات به عنوان وسيله اي براي صلح و رفاه بيشتر و نيز احترام به ارزشهاي اجتماعي تأكيد دارد.
دبير شوراي عالي اطلاع رساني كشور ادامه داد: مهمترين نكته در عصر اطلاعات در دسترسي به شبكه جهاني اطلاعات ، حق برابر دسترسي و استفاده از دانش و اطلاعات بدون توجه به زبان ، فرهنگ و موقعيت جغرافيايي است .
وي نظرات و ديدگاههاي ايران براي ورود به حوزه اطلاعاتي جهاني را متنوع و نوين دانست و گفت : حركت از جامعه اطلاعاتي به سمت جامعه دانش محوري ، رعايت اصول اخلاقي ، توجه به هويت و حاكميت ملي ، رعايت تنوع زبان و فرهنگ ، برابري فرصت در دسترسي به اطلاعات و عدم سلطه در اثر شكاف ديجيتال از جمله اين نظرات است .
«آرمان ماتلار» استاد علوم ارتباطات دانشگاه پاريس نيز در اين همايش كه با عنوان «جامعه اطلاعاتي و نظم نوين جهاني » سخنراني مي كرد، گفت : امروزه مفهوم «جامعه اطلاعاتي » جنبه اي بديهي پيدا كرده است .
اين استاد دانشگاه افزود: يونسكو تلاش دارد در چهارچوب رعايت اخلاق اطلاع رساني و احترام به تنوع فرهنگي و زباني ، مانع از آن شود كه «جهاني سازي اقتصادي » شكل فرهنگي فقرآور، غيرمنصفانه و ناعادلانه به خود بگيرد.
ماتلار، دستيابي به حق اطلاع رساني و اطلاع يابي را از نمودهاي فلسفه جديد اقدام جمعي براي اداره ميراث مشترك بشريت خواند و گفت : خدمات عمومي و ميراث خارق العاده فرهنگي بايد بر ساز و كارهاي بازار اولويت و ارجحيت داشته باشند.
|