در آستانه اجلاس ژنو مطرح شد
دو شرط فرانسه براي همكاري با آمريكا در عراق
دو نظامي ديگر آمريكا در عراق كشته شدند
|
|
در حالي كه وزيران امور خارجه اعضاي دائم شوراي امنيت سازمان ملل براي رايزني درباره عراق آماده مي شوند، فرانسه هرگونه همكاري با آمريكا در عراق را به تحقق دو شرط موكول كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس دومينيك دو ويلپن وزير خارجه فرانسه در مقاله اي كه ديروز در روزنامه لوموند چاپ شد تاكيد كرد كه اگر آمريكا خواستار همكاري فرانسه است ابتدا بايد در عراق انتخابات سراسري برگزار كند و سپس بازسازي اين كشور را به سازمان ملل بسپارد.
قرار است كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا امروز در نشست وين ضمن تاكيدبر حفظ كنترل شديد آمريكا بر اقدامات بازسازي عراق ، خواستار ايفاي نقش فعالتر سازمان ملل در اين كشور جنگ زده شود.
پاول در اين نشست با همتاهاي ديگر خود از چهار كشور عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل: انگليس ، چين ،فرانسه و روسيه و همچنين كوفي عنان دبير كل سازمان ملل ديدار خواهدكرد.
بنا بر اين گزارش ، وزير امور خارجه آمريكا در اين نشست مي تواند بر حمايت انگليس ، نزديكترين متحد واشنگتن در حمله آمريكا به عراق حساب كند، ولي در عين حال با مخالفت شديد فرانسه و روسيه مواجه خواهد شد.
فرانسه و روسيه با حمايت چين اصلاحيه هايي را براي قطعنامه آمريكا مطرح كرده اند كه امتيازات اين كشور را كاهش مي دهد و بيشتر اقدامات آمريكا درعراق را متوجه سازمان ملل مي كند.
پيشنهادهاي متقابل فرانسه كه مشتركا توسط آلمان ، از اعضاي غير دائم شوراي امنيت سازمان ملل ، به همراه فرانسه ، روسيه و در مقياسي كوچكتر چين مطرح شده است ، به شدت مخالف جنگ بودند.
مقامات آمريكايي به منظور جلوگيري از گمان هايي مبني بر اينكه نشست امروز نشانه بازگشت به مشاجرات شديد پيش از جنگ خواهد بود، نتايج اين نشست را كم اهميت جلوه داده اند.
۲ آمريكايي ديگر كشته شدند
نيروهاي مسلح ناشناس عراقي در غرب بغداد با حمله به يك ستون نظاميان اشغالگر، خساراتي را به نيروهاي آمريكايي وارد كردند.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره نيروهاي مسلح ناشناس عراقي در جاده الخالديه واقع در ۹۰ كيلومتري غرب بغداد با آرپي جي ستون نظاميان آمريكايي را هدف قرار دادند كه بر اثر آن چند دستگاه خودروي نظامي اشغالگران منهدم شد. در اين حمله دست كم دو نظامي آمريكايي كشته و ۷ تن ديگر زخمي شدند. الجزيره همچنين بنقل از شاهدان عيني گزارش داد نيروهاي آمريكايي كه از بيم حملات نيروهاي عراقي در بيم و هراس بسر مي برند، بلافاصله پس از اين حمله منطقه را به محاصره كامل خود در آوردند و بي هدف به سوي خانه هاي مسكوني مردم اين منطقه تيراندازي كردند.
در حادثه ديگري نيروهاي آمريكايي صبح ديروز در جريان حمله اي در غرب بغداد، هشت تن از نيروهاي امنيتي عراق و سه سارق را به قتل رساندند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از فلوجه ، شاهدان عيني با اعلام اين خبر افزودند: نيروهاي آمريكايي افراد مزبور را با چريك هاي عراقي اشتباه گرفته بودند.
عاصم محمد ازافسران پليس عراق به خبرگزاري رويترز گفت : نيروي مشتركي متشكل از پليس عراق و نيروي امنيتي شهر فلوجه در حال تعقيب خودروي سارقان بودند كه نظاميان آمريكايي بر روي آنان آتش گشودند. بنا بر اين گزارش ، در جريان اين تيراندازي شش پليس و نگهبان عراقي نيزمجروح شدند.
ساير تحولات
*پل برمر حاكم آمريكايي عراق در ديدار با جلال طالباني رهبر اتحاديه ميهني كردستان عراق، اوضاع در كردستان عراق را مورد بررسي قرار داد.
پل برمر روز پنجشنبه به همراه سفير انگليس در عراق وارد سليمانيه شد.
به گزارش شبكه الجزيره برمر و طالباني، درباره نگراني تركمن ها و وضعيت كردهاي شمال عراق به بحث و تبادل نظر پرداختند. براساس اين گزارش، مساله استقرار نيروهاي كرد در شمال عراق و نيز حساسيت اكراد نسبت به تركيه همچنين نگراني تركيه از وضعيت شمال عراق و اهداف آمريكا براي تلاش نسبت به اعزام نيروهاي تركيه به عراق همچنان در هاله اي از ابهام قرار داد.
* عدنان پاچه چي از اعضاي شوراي حكومت موقت عراق از ايفاي نقش سياسي بيشتر سازمان ملل در كشورش حمايت كرد.
پاچه چي پس از ديدار با كوفي عنان دبيركل سازمان ملل در ژنو در گفت وگو با خبرنگاران بر ادامه نقش امنيتي آمريكا در عراق صحه گذاشت.
وي افزود: فكر مي كنم ايفاي نقش مهمتر سازمان ملل مشروعيت بيشتري بر اوضاع عمومي خواهد بخشيد و موجب پذيرش بيشتر از سوي عراق مي شود.
* احمد چلبي ، رييس شوراي حكومت انتقالي عراق ، با اعزام نيروي نظامي يكجانبه كشورهاي خارجي به عراق مخالفت كرد.
به گزارش خبرگزاري آناتولي چلبي ، اين مطلب را پنجشنبه شب ، در پايان ديدارهاي دوجانبه خود با رجب طيب اردوغان نخست وزير و عبدالله گل وزير امور خارجه تركيه در آنكارا عنوان كرد. وي گفت : شوراي انتقالي حكومت عراق قصد دعوت از تركيه و ديگر كشورهاي جهان براي اعزام نيرو به عراق را ندارد و اگر قرار است نيرويي اعزام شود اين امر بايد با تصويب سازمان ملل انجام گيرد.
* هيات هاي سياسي، نظامي و امنيتي تركيه و آمريكا، براي گفتگو پيرامون چگونگي مقابله با نيروهاي مسلح كا د ك، (پ ك ك سابق) در شمال عراق، ديروز در آنكارا مذاكره كردند.
|