ثروتمندان را نترسانيد
علي عبدالعلي زاده وزيرمسكن و شهرسازي ايران از جمله وزيران خاتمي است كه در دوره دوم دولت وي نيز اين سمت را برعهده گرفته است. وي همچون عيسي كلانتري وزير اسبق كشاورزي (جهاد كشاورزي) در گفتن برخي واقعيات ها بي باكي خاصي دارد. عبدالعلي زاده در اردبيل از كساني كه موجب مخفي شدن سرمايه داران مي شود انتقاد كرده است.وي گفته است: چرا كاري مي كنيم كه در اين كشور افراد، ثروتمند بودن خود را مخفي كرده و سعي مي كنند خود را فقير نشان دهند.
وي با انتقاد از كساني كه انبوه سازان را زير سؤال مي برند گفت : آنها دانسته و يا ندانسته به ضرر اقتصاد كشور عمل مي كنند.
وي افزود: اين كه مي آيند و همه اش برج ساز را به انحا مختلف زير سؤال مي برند آيا مي دانند در چه جهتي حركت مي كنند؟
به گفته وي عده اي همه اش از برج ساز انتقاد مي كنند اما خود اينها وقتي ميهماني از خارج برايشان مي آيد با افتخار برجها و ساختمانهاي بزرگ تهران را به آنها نشان مي دهند.
او گفت: چرا اينها ميهمانشان را به جنوب شهر تهران نمي برند و مقصدشان شمال شهر و كنار همان برجهاست ؟
عبدالعلي زاده تصريح كرد: همين برج هاي ساخته شده كه سازندگان آنها مورد تهمت و توهين قرار مي گيرند علاوه بر رونق اقتصادي ، حافظ جان خانواده ها هستند زيرا اين ساختمانها با اصول فني ساخته شده اند.وزير مسكن و شهرسازي گفت: اين كه يك كسي از راه قانوني ثروتمند شود و از ثروت خود براي ساختن مملكت و ايجاد اشتغال استفاده كند اين خود بزرگترين عبادت است و اينگونه افراد زينت جامعه اند.به گفته وي انبوه سازان به عنوان قشري تلاشگر در بخش مسكن شايد بين ۱۰تا ۲۰ درصد سود كسب كنند اما آنها علاوه بر ايجاد اشتغال به رونق گرفتن صنايع كشور نيز كمك مي كنند.اين سخنان وزير مسكن با سخنان وي در سالهاي ۷۶ و ۷۷ تفاوت دارد.
رشوه ندهيد
پرداخت مبلغي بابت حق التسريع در كارها و يا استفاده از برخي اطلاعات و دستيابي به برخي مجوزها در بازرگاني كشور به دليل انحصارها و قدرت زياد ديوانسالاران دولتي سالها در كشور انجام مي شد كه معناي دقيق آن رشوه است.
وزير بازرگاني گفته است : اجازه نمي دهم احدي در تشكيلات اين وزارتخانه در ازاي انجام وظايف محوله خود رشوه دريافت كند.
محمد شريعتمداري در نشست تجار و دست اندركاران صادرات و واردات كالا در منطقه آزاد تجاري و صنعتي چابهار بر ضرورت برخورد قاطعانه با دريافت كنندگان رشوه در بخشهاي مرتبط با تجارت اعم از دستگاههاي اجرايي ذيربط مانند تشكيلات آن وزارتخانه ، عوامل انتظامي و غيره تأكيد كرد.
وي افزود: مسئولان امر بايد با افرادي كه با سوءاستفاده از شغل و يا موقعيت خود در قبال دريافت رشوه به ايفاي وظايف قانوني خود در امر تجارت مي پردازند و با اين كار خود آبروي نظام را در معرض خطر قرار مي دهند، قاطعانه برخورد كنند.شريعتمداري افزود: امتناع بازرگانان و فعالان اقتصادي نيز از پرداخت رشوه براي تسريع در ارسال كالاهاي خود بايد نهادينه شود و از مبادرت به اين عمل پرهيز كنند.
وزير بازرگاني گفت : هم اكنون صادرات و واردات و ترانزيت كالا در كشورمان مشمول هشت مورد ضوابط و مقررات جداگانه اعم از مناطق آزاد، تعاوني هاي مرزنشين ، بازارچه هاي مرزي و غيره است .
وي افزود: اين تعدد ضوابط و مقررات اجرايي ، مهمترين مانع فراروي پيوستن ايران به تجارت جهاني است و ضروري است در اين خصوص تجديد نظر شود.
توليدات پتروشيمي كجا مي رود
تنظيم بازار فرآورده هاي پتروشيمي در داخل به دليل قيمت گذاري و كنترل هاي شديد سازمان هاي نظارتي همواره مشكل ساز بوده است. تفاوت معنا دار قيمت هاي داخلي و قيمت صادراتي به زيان قيمت هاي صادراتي موجب شده است تنظيم بازار داخل با تنگنا مواجه شده است.
برخي توليد كنندگان شيرازي از عملكرد پتروشيمي ايران در تأمين و توزيع مواد اوليه واحدهاي صنعتي انتقاد كردند. به گزارش ايسنا از شيراز، سيدمحمود قريشي مديرعامل شركت «قطعات مهندسي پارس» يكي از توليد كنندگان لوازم نقشه كشي، گفت: «پتروشيمي بايد ماهيانه حداقل ۵۰ تن مواد اوليه به اين واحد توليدي تحويل دهد در حالي كه در سال جاري تاكنون فقط ۴۰ تن مواد اوليه دريافت كرده ايم.»
وي گفت: «هر كيلو مواد اوليه را از پتروشيمي ۷۰۰ تومان مي خريم و كالاي توليدي به ازاء هر كيلو مصرف مواد اوليه پنج هزار تومان به فروش مي رسانيم، يعني چهار هزار و ۳۰۰ تومان ارزش افزوده براي توليدات ايراني حاصل مي شود.»
وي گفت: «مسئولان بايد مشخص كنند توليدات پتروشيمي كشور با وجود نياز كشور به كجا مي رود؟» بيات گفت: «متانول از مواد اوليه مورد نياز اين كارخانه است كه تنها و به صورت انحصاري توسط پتروشيمي كشور توليد مي شود.»
وي اضافه كرد: «در حال حاضر از نظر تأمين متانول به عنوان ماده اوليه در مضيقه هستيم و رايزني ها با شركت پتروشيمي ايران هم هيچ نتيجه اي نداشته است و به دليل كمبود مواد اوليه ۱۰ روز كارخانه تعطيل شد و نتوانستيم به تعهدات خود عمل كنيم.»
مديرعامل شركت صنايع شيميايي سينا، نياز اين واحد صنعتي را ۱۶ هزار تن متانول در پنج ماهه اول سال اعلام كرد و گفت:«تاكنون فقط هشت هزار تن متانول توسط پتروشيمي تحويل سينا شده است.»وي گفت: «وقتي با محدوديت مواد اوليه روبه رو مي شويم، صادرات هم تحت تأثير قرار مي گيرد و مشتري خارجي بي اعتماد مي شود.»
اتهام رشوه خواري به حيدر علي اف و پسرش
حيدر علي اف و فرزندش الهام علي اف به رشوه خواري در جريان خصوصي سازي شركت دولتي نفت اين كشور متهم شده اند.
ادعانامه اي كه عليه اين دو در دادگاهي در نيويورك ارائه شده است يك بانك سوئيسي و يك شركت سرمايه گذاري در نيويورك را نيز متهم كرده است.
اين ماجرا زماني روي مي دهد كه حيدر علي اف در يكي از بيمارستان هاي آمريكا بستري است و پسرش الهام علي اف كه اخيرا به عنوان نخست وزير منصوب شده است در تدارك شركت در انتخابات رياست جمهوري ماه آينده براي جانشيني اوست.
براساس دادخواست ارائه شده هانس بودمر يك وكيل سوئيسي ميليون ها دلار به عنوان رشوه به سه مقام آذري از سال ۱۹۹۷ پرداخت كرده است تا در طرح خصوصي سازي شركت دولتي نفت اين كشور به نفع يك شركت سرمايه گذار خارجي مداخله كنند.