دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۸۲- سا ل يازدهم - شماره ۳۱۸۷ - Oct.6, 2003
سياسي
Front Page

رئيس مجلس ،نيروي انتظامي و رسانه هارا
به ايجاد فضاي آرام در آستانه انتخابات دعوت كرد
016426.jpg
رئيس مجلس شوراي اسلامي ديروز طي دو سخنراني جداگانه به مسئله انتخابات مجلس از زواياي مختلف پرداخت و در صحبت هايش تأكيد به ايجاد فضاي آرام و بدون تنش در دوران نزديك به هفتمين انتخابات مجلس داشت.
به گزارش خبرنگار همشهري مهدي كروبي ديروز در نشست علني مجلس با تقدير از تلاشهاي نيروي انتظامي از آنان خواست تا با نزديك شدن به شروع فعاليت هاي انتخاباتي، اجازه ندهند حوادثي براي سخنراني افراد در جوامع مختلف بوجود آيد.
رئيس مجلس گفت : فعاليت هاي  انتخاباتي  كم  و بيش  شروع  شده  و به  همين  خاطر برخي افراد به  شهرستانها مسافرت  مي كنند و سخنراني هايي  خواهند داشت . از اين روي از نيروي  انتظامي مي خواهم  مدبرانه  وقويتر از گذشته  مواظب  باشد تا حوادثي  براي  آنهايي  كه  به  شهرستان  مي روند،اعم  از آنكه  نماينده  مجلس  هستند يا نماينده  نيستند، بوجود نيايد.
وي  در ادامه با تقدير ازتلاشهاي  نيروي  انتظامي ، خاطرنشان  كرد كه  شيوه  مديريت  نيروي  انتظامي درگذشته  نيز اينگونه  بوده  است  كه  سعي  كرده  تا از حوادثي  كه  بوسيله  برخي افراد پيش  مي آيد، جلوگيري  كند.
رئيس  مجلس  شوراي  اسلامي در خاتمه با قدرداني  از زحمات  سردار «محمدباقر قاليباف» فرمانده  نيروي  انتظامي و نيز حمايتهاي  فرمانده  كل  قوا از اين  نيرو گفت : اگر چه  در راه  تجهيز نيروي  انتظامي ، گامهاي  خوبي  برداشته  شده  است ، امااين  نيرو بايد خود را بيش  از پيش  به  ابزار علمي و فني  مجهز كند.
مهدي كروبي همچنين، روز گذشته در جمع خبرنگاران پارلماني با اشاره به نزديك بودن زمان انتخابات مجلس هفتم، از آنان خواست تا در پخش اخبار و گزارشهاي مربوط به كانديداها رعايت تقوا و حيثيت افراد را بكنند.
به گزارش خبرنگار همشهري در اين نشست كه به مناسبت بازگشت خبرنگاران از سفر حج عمره و تشكر از رئيس مجلس برگزار شد كروبي وجود گرايش و سليقه هاي سياسي و فكري در خبرنگاران در رسانه هاي گروهي كشور را طبيعي دانست و گفت: خبرنگاران كه اكثراً جوان هستند بايد به گونه اي عمل كنند كه به هنگام بالا رفتن سنشان نسبت به گذشته خود پشيمان نبوده و از آن راضي باشند. رئيس مجلس در ادامه اين نشست با اشاره به رفتار برخي افراد در انتخابات مجلس ششم گفت: بعضي ها رفتارهايي داشتند كه بعداً پشيمان شده و اكنون از افراد حلاليت مي طلبند.
مهدي كروبي همچنين در راهروهاي مجلس در پاسخ يكي از خبرنگاران راجع به ابراز نگراني نسبت به وضعيت زندانيان سياسي گفت: هيچ نگراني در مورد آنها وجود ندارد.
رئيس مجلس از پيگيريهاي نمايندگان درخصوص وضعيت زندانيان سياسي خبر داد ولي از ارائه توضيحات بيشتر در مورد پيگيريهاي صورت گرفته خودداري كرد.

در پي تهاجم به پناهندگان فلسطيني در نزديكي دمشق صورت گرفت
اعتراض جهاني به تهاجم هوايي اسرائيل به خاك سوريه
دمشق خواستار بررسي تجاوز اسرائيل در شوراي امنيت شد
اتحاديه عرب جلسه اضطراري تشكيل داد
016460.jpg

در پي تجاوز اسرائيل به خاك سوريه كشورهاي عربي، كشورهاي بزرگ اروپايي، ايران و شماري ديگر از كشورهاي جهان اين حمله را محكوم كرده و آن را موجب تشديد بحران خاورميانه خواندند.
به گزارش خبرگزاريها از قاهره گرهارد شرودر صدراعظم آلمان كه ديروز همزمان با حمله، در مصر بود به همراه حسني مبارك رئيس جمهوري مصر، تجاوز اسرائيل را محكوم كرد.
دومينيك ويلپن وزير امور خارجه فرانسه نيز حمله را غيرقابل قبول و ناقض قواعد بين المللي توصيف كرد. وزارت خارجه انگليس نيز اعلام كرد: اسرائيل حق دارد از خود در برابر حملات تروريستي دفاع كند اما اين دفاع مي بايست در چارچوب قوانين بين المللي باشد. كشورهاي عربي نيز با تاكيد حق حاكميت سوريه حمله اسرائيل را بر هم زننده صلح و زير پاگذاشتن قوانين بين المللي خواندند. اتحاديه عرب نيز براي بررسي موضوع ديشب جلسه اضطراري تشكيل داد.
فاروق الشرع وزير امورخارجه سوريه نيز از شوراي امنيت سازمان ملل خواست براي بررسي موضوع تشكيل جلسه دهد.
رئيس شوراي حكومت انتقالي عراق و وزير امور خارجه ايران نيز حمله را محكوم كردند. اما با وجود محكوميت گسترده جهاني سخنگوي آريل شارون نخست وزير اسرائيل گفت ممكن است بار ديگر به سوريه حمله شود. وي مدعي شد كه «پايگاه تروريست ها در سوريه» است و مادام كه اين گروهها از سوريه اخراج نشده اند، احتمال حملات بيشتر وجود دارد.
اين در حالي است كه جهاد اسلامي فلسطين با پذيرفتن مسئوليت حمله اعلام كرد كه هيچ پايگاهي در سوريه ندارد.
016456.jpg

جنگنده هاي اسرائيلي سحرگاه يكشنبه براي اولين بار در سال هاي اخير به عمق خاك سوريه حمله كردند و مكاني را كه ادعا مي شود يك پايگاه آموزشي جهاد اسلامي فلسطين در سوريه است در نزديكي دمشق بمباران كردند. اين حمله در پي انفجارهاي روز شنبه رستوراني در حيفا صورت گرفت كه طي آن ۲۰ اسرائيلي كشته و ۵۰ تن ديگر مجروح شدند. يك زن ۲۹ ساله فلسطيني با منهدم كردن مواد منفجره همراه خود موجب اين انفجار شد. جهاد اسلامي مسئوليت اين حمله را پذيرفته است.
بعد از اين حمله مقامات اسرائيلي در سخنان شديداللحني تهديد به اقدام تلافي جويانه شديد كردند و برخي از آنها از «ضرورت نابودي همه امكانات فلسطيني ها» خبر دادند. نخستين اقدام آنها شليك چند موشك و تهاجم گسترده به نوار غزه و هدف قرار دادن منازل مبارزان فلسطيني بود.
بعد از نشست كابينه امنيتي اسرائيل كه گفته مي شود در آن شائول موفاز وزير دفاع اسرائيل با شديدترين واكنش به انفجار حيفا موافقت كرده است، جنگنده هاي اسرائيلي به خاك سوريه حمله كردند.
بعد از اين حمله مقامات جهاداسلامي به شبكه الجزيره گفتند كه هيچ پايگاه  آموزشي در نزديكي دمشق نداشته اند و ادعاي تل آويو كذب است.
تلويزيون الجزيره به نقل از يك منبع سوري گفت كه مكان بمباران شده هيچگونه ارتباطي با جهاداسلامي ندارد و متعلق به آوارگان فلسطيني است. منابع نظامي اسرائيلي ديروز تهديد كردند كه اين رژيم در سطح گسترده به حملات نظامي عليه سازمان ها و گروه هاي فلسطيني حتي در خارج از سرزمين هاي اشغالي فلسطين دست خواهد زد. راديو ارتش اسرائيل ديروز به نقل از اين منابع گزارش داد، ارتش اسرائيل به عمليات ترور فعالان فلسطيني شدت مي بخشد و بخشي از اين عمليات در خارج از مناطق فلسطيني انجام خواهد شد.
016458.jpg

در پي حمله به خاك سوريه نيز سخنگوي نخست وزير اسرائيل گفت، اگر«سوريه به پناه دادن به سازمان هاي تروريستي كه آماده حملات ضداسرائيلي مي شوند، ادامه دهد»، شاهد حملات جديد خواهد بود.وي حمله اخير را اخطاري با اين پيام براي دمشق خواند كه «حاميان تروريسم ديگر هيچ جا مصونيت ندارند.» نظاميان اسرائيلي همچنين ديروز با حمله به شرق جنين در شمال كرانه باختري منزل خانواده «هنادي جرادات» زن فلسطيني عامل انفجار حيفا كه خود نيز به شهادت رسيده است را تخريب كردند. از سوي ديگر هشت  جنگنده  جاسوسي  رژيم  صهيونيستي  ديروز به حريم  هوايي  لبنان  تجاوزكردند. جنگندهاي  رژيم  صهيونيستي  بامداد ديروز بر فراز مناطق  واقع  در خط ساحلي  ناقوره  در منطقه  مرزي  لبنان  با فلسطين  اشغالي  شهرهاي  صور، صيدا واردوگاه هاي  پناهندگان  فلسطيني  در جنوب  اين  كشور ظاهر شدند و حريم  هوايي لبنان  را مورد تجاوز قرار دادند.
فرماندهي  ارتش  لبنان  ديروز با صدور بيانيه اي  با تاييد اين  خبر اعلام  كرد كه  هشت  هواپيماي  جاسوسي  رژيم  صهيونيستي  در ساعتهاي  ۳۰/۴ تا ۳۰/۵ دقيقه بامداد بر فراز مناطقي  از لبنان  به  پرواز درآمدند.
در اين  بيانيه  آمده  است ، جنگنده هاي  رژيم  صهيونيستي  به  مناطق  شكا و بترون  در ۵۰ كيلومتري  شمال  بيروت  و بعلبك  در شرق  لبنان  و منطقه  ناقوره  در نقطه  مرزي  لبنان  با فلسطين  اشغالي  تجاوز كردند. در همين حال يك مقام بلندپايه اسرائيلي كه نخواست نامش فاش شود ديروز به خبرگزاري فرانسه گفت، تل آويو قصد ندارد بلافاصله عرفات را اخراج كند اما شمارش معكوس براي اين كار آغاز شده است. اين مقام اسرائيلي در پاسخ به اين سئوال كه چرا اسرائيل اكنون عرفات را اخراج نمي كند گفت، چون جامعه جهاني مخالف اين تصميم است.

سخنگوي وزارت خارجه:
مذاكرات با آژانس بين المللي انرژي اتمي به خوبي پيش مي رود
016422.jpg
سخنگوي وزارت خارجه گفت: مذاكره با آژانس بين المللي انرژي اتمي يك بحث فني است و در جو و فضاي خوبي پيش رفته است.
حميدرضا آصفي ديروز در مصاحبه هفتگي با خبرنگاران با بيان اين خبر افزود: ما مشكل اساسي با آژانس نداريم و اگر روح حاكم بر مذاكرات رفع شبهات ما باشد هيچ مشكلي در ميان نيست و مثل گذشته همكاري مي كنيم.
به گزارش ايرنا، وي در اين گفت وگو خبر مربوط به تشكيل كميته پنج نفري براي پيگيري مسئله موضوع ايران در قبال پروتكل را نادرست خواند. آصفي درباره اظهارات علي اكبر صالحي نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي كه از توافق كامل ايران با آژانس خبر داده بود گفت: گزارش دقيقي دريافت نكرده ام و وزارت خارجه اطلاع دقيق از مذاكرات ندارد.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سؤالي در مورد درخواست آژانس براي بازديد از شركت كالا الكتريك گفت: اينها بحث هاي فني است و من امروز در صدد ارايه جزئيات در اين زمينه نيستم. آسوشيتدپرس اخيرا به نقل از مقام هاي آژانس اعلام كرده بود كه در اين شركت آثار اورانيوم غني شده يافت شده است. ايران اين ادعا را تكذيب كرد.
آصفي در پاسخ به اظهارات اخير كالين پاول وزير امورخارجه آمريكا و استقبال وي درخصوص آنچه كه از آن به عنوان رويكرد ايران در قبال مسايل هسته اي نام برده بود گفت: اگر آمريكا از رويكرد منفي خود دست بردارد طبيعي است كه از رويكرد مثبت او استقبال خواهيم كرد. اما هنوز رسما چيزي از آمريكا دريافت نكرده ايم.
سخنگوي  وزارت  امور خارجه  در بخش ديگري از اين مصاحبه هرگونه  پيشنهاد ميانجيگري  ميان  آرژانتين  و ايران  را غير قابل  قبول  دانست  و تأكيد كرد كه  در زمان  حاضر صحت  اظهارات جمهوري  اسلامي  و خوش  خدمتي  دستگاه  قضائي  آرژانتين  به  رژيم  اسراييل  آشكارشده  است . وي افزود: ما از ابتدا اعلام  كرديم  كه  اين  يك  موضوع  سياسي  و نه  قضائي است  و افرادي  كه  متهم  شده اند از جمله  آقاي  سليمانپور بي گناه  هستند.
آصفي  اظهار داشت : مشخص  شده  است  كه  پرونده  ماجراي  انفجار آرژانتين  بدون  پايه  و مبناي  حقوقي  بوده  است  و اصولا مدركي  دال  بر محكوميت  ايران وجود ندارد.
فكر مي كنيم  بهتر است  كه  قاضي  پرونده  به  سروسامان  دادن  به دستگاه  قضائي  بپردازد كه  چنين  افتضاحي  به  بار آورده  است .
سخنگوي  وزارت  امور خارجه  همچنين  گزارش  برخي  رسانه ها مبني  بر پيشنهاد ميانجيگري  مغرب  ميان  تهران  و بوئنوس  آيرس  را رد كرد و اظهار داشت : به هيچ وجه  ما چنين  درخواست  و پيشنهادي  را قبول  نكرديم .وي  در مورد مذاكرات  ايران  و آمريكا در ژنو براي  بازسازي  عراق  نيز اظهارداشت : مذاكرات  ژنو در مورد بازسازي  عراق  آغاز نشده ، البته  از جمهوري اسلامي  دعوت  شده  در اجلاس  اسپانيا شركت  كند كه  در حال  بررسي  هستيم .
سخنگوي  وزارت  امور خارجه  ادامه  مذاكرات  ميان  ايران  و اتحاديه  اروپا را تاييد كرد و گفت : مذاكرات  نزديك  ميان  ايران  و اتحاديه  اروپا درجريان  است  تا كميته هاي  مختلف  تشكيل  شود .ما با مسئولان  مختلف  اتحاديه  اروپا در بروكسل  در حال  رايزني  هستيم .
وي  در مورد دستگيري  عاملان  حمله  به  سفارت  انگليس  در تهران  گفت : اين پرونده  در وزارت  اطلاعات  دنبال  مي شود و بر اساس  قانون  با عاملان  برخوردخواهد شد.
خبرنگاري  در مورد چگونگي  مناقصه  بين المللي  ميدان  گازي  آرش  و روندمذاكرات  مقامات  ايراني  و كويتي  پيرامون  اين  حوزه  مشترك  سئوال  كرد. آصفي  پاسخ  داد: مذاكرات  ميان  ايران  وكويت  در جريان  است. بايد حدود و ثغور و حيطه  هر كشوري  مشخص  شود و مذاكرات  هرچه  سريع  تر به  پايان  برسد تا امكان  برداشتن  گام هاي  بعدي  فراهم  شود.
يكي  از خبرنگاران  نظر سخنگوي  وزارت  امور خارجه  را در مورد گزارش  روزنامه  اسراييلي  هاآرتص  مبني  بر حمله  الكترونيكي  ايران  به  يكي  از نيروگاه هاي  هسته اي  اين  رژيم  را جويا شد.
آصفي در پاسخ گفت: اين  از  مواردي  است  كه  ازجمله  حملات  تبليغي  رژيم  صهيونيستي  عليه  جمهوري  اسلامي  ايران  محسوب  مي شود و چنين  ادعاهاي  بي اساسي  در آينده  هم  تكرار خواهد شد.

نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي:
مذاكرات ايران با آژانس ارتباطي به موضوع پروتكل الحاقي ندارد
ايران با بازرسي هاي پيش بيني نشده مخالف است
016424.jpg
علي اكبر صالحي نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي ضمن ابراز رضايت از گفت وگوهاي اخير مقامات كشور با مسئولان آژانس گفت: در اين مذاكرات موضوع پروتكل الحاقي به بررسي و گفت وگو گذاشته شد.
صالحي كه با الوطن چاپ عربستان گفت وگو مي كرد تصريح كرد: در گفت وگوهايي كه با معاون البرادعي انجام شد ايران در خصوص تمام نكات مبهم درباره طرح هاي هسته اي اش توضيحات لازم را داد و موافقت خود را با بازرسي از اماكن مختلف كه ارتباط مستقيم يا غيرمستقيمي با فعاليت هاي هسته اي اش دارد، اعلام داشت. وي در عين حال افزود: اما ايران با بازرسي  پيش بيني نشده مخالف است. وي گفت:  با توجه به بازرسي هاي دايمي و دوربين هاي مدار بسته موجود در نيروگاههاي هسته اي ديگر نيازي به اينگونه بازرسي ها نيست.
ايسنا كه اين مصاحبه را ترجمه و مخابره كرده است از قول صالحي مي افزايد: ديدار نمايندگان آژانس از ايران هيچ ارتباطي به موضوع پروتكل الحاقي ندارد. وي افزود: اما سخن گفتن از تفاهم هاي بدست آمده در رسانه هاي خبري صلاح نيست. اما موضوع بررسي اماكني كه ايران با بازرسي آنها توسط بازرسان آژانس موافقت خواهد كرد طي اين گفت وگوها به بررسي گذاشته شد. وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا اماكن سياسي، امنيتي و ديني از بازرسي مستثني شده اند گفت: مطمئنا اعضاي آژانس در درخواست هاي بازرسي كه از ما خواهند داشت، منطق را در نظر خواهند گرفت و درخواست هاي آنها منطقي خواهد بود. نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي افزود: عمليات بازرسي از اماكني كه هيچ ارتباطي با فعاليت هاي هسته اي ندارند انجام نخواهد گرفت و در اين زمينه ميان ما و آژانس توافقي وجود دارد.
وي در ادامه اين مصاحبه درباره تجهيزات هسته اي ايران گفت: ايران قطعات سانتريفيوژهاي گازي را كه از خارج وارد ساخته است، به همراه نام كشورهايي كه اين قطعات از سوي آنها وارد شده به آژانس بين المللي انرژي اتمي تحويل خواهد داد تا آژانس درباره آن تحقيق كند. اما اين قطعات از طريق بازار سياه با برخي واسطه ها وارد ايران شده و هيچ ارتباطي با حكومت هاي اين كشورها ندارد.
وي در خاتمه اين مصاحبه در پاسخ به سئوالي با اين مضمون كه آيا نتايج مثبتي براي بسترسازي جهت امضاي پروتكل الحاقي بدست آمده است، گفت: پروتكل الحاقي موضوع ديگري است و ما بايد گفت وگو كنيم و در حال حاضر نيز در گفت وگوهاي مستمر بسر مي بريم اما اين موضوع به معناي حتمي بودن امضاي پروتكل نيست و مقامات مسئول بايد چنين تصميمي بگيرند.
صالحي با رد اين موضوع كه ايران به امضاي پروتكل الحاقي نزديك شده است به الوطن گفت: من چنين چيزي را نشنيده ام.

ايران حمله هوايي رژيم صهيونيستي به سوريه را محكوم كرد
كمال  خرازي  وزير امورخارجه  ايران  حمله  جنگنده هاي  رژيم  صهيونيستي  به خاك  سوريه  را به  شدت  محكوم  و اين  اقدام  را به  مثابه  شعله ور ساختن  تشنج و درگيري  در منطقه  توصيف  كرد.
به گزارش ايرنا، وزير امورخارجه  اظهارداشت : اين  حمله  تجاوز آشكار و نقض  تماميت  ارضي و حاكميت  كشور سوريه  است  كه  با هدف  فرافكني  و فرار از واقعيت ها و مشكلات ناشي  از اشغال  و دفاع  مشروع  ملت  فلسطين  از هويت  و موجوديت  خود است .
وزير امورخارجه  گفت : جمهوري  اسلامي  ايران  از جامعه  بين المللي  وتمامي  كشورهاي  منطقه  و جهان  انتظار دارد با موضع گيري  آشكار و اقدامات  خود در قبال  توسعه طلبي  و اقدامات  تجاوزگرانه  اسرائيل ، مانع  ادامه  استمرار تجاوزات  رژيم  اشغالگر قدس  شوند كه  ثبات  و امنيت  منطقه اي  و جهان  را تهديد مي  كند.

قائم مقام دبير شوراي نگهبان:
تاكنون هيچ كسي به دليل ديدگاههاي سياسي رد صلاحيت نشده است
قائم  مقام  دبير شوراي  نگهبان  با بيان اينكه اين  شورا تاكنون  حتي  در يك  مورد نيز صلاحيت  افراد را بخاطر ديدگاههاي  سياسي  و باندي تاييد و يا رد نكرده است، گفت: معيار هيأت  نظارت  بر انتخابات ، براي  تاييد يا رد صلاحيت  نامزدهاي  انتخاباتي ،قانون  است .
به گزارش ايرنا سيدرضا زواره اي افزود: در قانون  انتخابات  دو دسته  صفات  «اثباتي » و «سلبي » براي  نامزدهاي  انتخاباتي  عنوان  شده  و اين  افراد بايد داراي  صفات  اثباتي  بوده  و فاقد صفات  سلبي  باشند. طبيعي  است  كه  چنانچه  داوطلبي  داراي  صفات  سلبي  باشد، صلاحيت  او تاييد نخواهد شد.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگاري كه پرسيد برخي  از فعالان  سياسي  مي گويند كه دفاتر نظارتي  شوراي  نگهبان  فهرست  داوطلبان  ردصلاحيت  شده  دوره  هفتم  مجلس  را آماده  كرده اند؟ گفت چه  كسي  مي داند كه  چه فردي  در انتخابات بعدي  مجلس  شركت  مي كند.
برخي ها چنان  به  اين  موضوع  اهميت  مي دهند كه  براي ثبت  نام ، آخرين  زمان  را انتخاب  مي كنند و حتي  نزديك ترين  افراد نيز از تصميم  آنان  براي  شركت  در انتخابات  مطلع  نمي شوند.وي  اظهار داشت : در چنين  شرايطي  چگونه  از هم اكنون  دفاتر نظارتي  صلاحيت ها را بررسي  كرده  باشد.آيا طرح  چنين  ادعاهايي  غيرمنطقي  نيست .

خبرهاي كوتاه
* مدير روابط عمومي دادسراي عمومي و انقلاب تهران به ايسنا گفت: سعيد عسگر در ادامه تحقيقات مربوط به پرونده اخيرش بازداشت شد.
* سردار سرتيپ حجازي فرمانده نيروي مقاومت بسيج گفت: كشور در شرايط كنوني با تهديدات و زياده خواهي هاي دشمن مواجه است و تنها راه مقابله با آن توجه به افزايش سطح توان ملي است.
* مهدي دانش يزدي سفير و معاون نمايندگي دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل ديروز پيش از عزيمت به محل ماموريت خود با سيد محمد خاتمي رييس جمهوري ديدار كرد.

رئيس قوه قضائيه:
زنداني كردن به شيوه كنوني ظلم به خانواده مجرم است
رئيس  قوه  قضائيه ، ديروز  گفت  كه  زنداني  كردن  به  شيوه  كنوني ، بيشترين  ظلم  را به  خانواده  مجرم  وارد مي كند و خانواده  اين  افراد را در معرض  انواع  آسيب ها قرار مي دهد.
به گزارش  ايرنا، آيت الله هاشمي شاهرودي در مراسم  آغاز سال  تحصيلي  دانشجويان  دانشگاه  علوم  قضايي ، بر استفاده  از مجازات هاي  جايگزين  بجاي  حبس  تأكيد كرد. وي ، گفت  كه  در اسلام  مجازات ها بيشتر برروي  شخص  مجرم  متمركز شده  و از واردكردن  خسارت  به  خانواده  وي  جلوگيري  شده  است .
وي  افزود: در سالهاي  اخير مجازات ها به  سمت  زندان  سوق  يافته  است  درحالي كه  مجازات هاي  جايگزين  زندان  آسيب هاي  كمتري  به  دنبال  دارد.
آيت الله  شاهرودي  با بيان  اينكه  در نظام  اسلامي  فقط براي  چيزي  كه  معصيت  است ، كيفر در نظر گرفته  شده  است ، اظهار داشت  در نظام  قضايي  نيز نبايد سياست  جرم  انگاري  را دنبال  كنيم . وي  تصريح  كرد كه  نبايد هر ممنوعيتي  را جرم  تلقي  كنيم . وي  با اشاره  به  بحث  ديات  گفت : بحث  ديات  كه  امروزه  كيفري  شده ، در واقع مسئوليت  مدني  و جبران  خسارت  است .
رئيس  قوه  قضائيه  خواستار بازنگري ، تدوين  و انطباق  سياست هاي  كلان  قضايي و كيفري  بر مبناي  فقه  اسلامي  شد.
رئيس قوه قضائيه در ادامه نقش  دانشكده  علوم  قضايي  را در تامين  قضات مهم  ارزيابي  و بر ارتقاي  اين  دانشكده  به  دانشگاه  تأكيد كرد.

نخستين بار پس از شهادت آيت الله حكيم
عبدالعزيز حكيم به تهران آمد
سيد عبدالعزيز حكيم رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق و عضو شوراي حكومت انتقالي اين كشور عصر ديروز وارد تهران شد.
سيد محسن حكيم مشاور سياسي رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در تماس با ايرنا اين مطلب را اعلام كرد.
عبدالعزيز حكيم پس از شهادت آيت الله سيد محمد باقر حكيم رئيس فقيد مجلس انقلاب اسلامي عراق به عنوان رئيس اين مجلس انتخاب شد.
اين اولين سفر عبدالعزيز حكيم به ايران پس از شهادت آيت الله محمد باقر حكيم است.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    آموزشي    |    انديشه    |    خارجي    |    سياسي    |
|   شهري    |    علمي فرهنگي    |    محيط زيست    |    ورزش    |    ورزش جهان    |    يادداشت    |
|   صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |