حراج كفش ملي
گروه كارخانه هاي كفش ملي يكي از بزرگترين واحدهاي صنعتي توليد كفش در خاورميانه بود كه پس از انقلاب مصادره شد. اين واحد صنعتي اكنون روزگار ناخوشي دارد. سايت بازتاب نوشته است: شركت كفش ملي در آگهي تبليغاتي خود كه در روزنامه «ايران» به چاپ رسيده- حدود ۶۰ ملك خود را به حراج گذاشته است. در اين رپرتاژ آگهي، سرقفلي، حق كسب و پيشه نيز به فروش گذاشته شده است!
با وجود وضعيت نابسامان مالي در شركت مذكور، تا به حال مسئولان آن به ورشكستگي خود اعتراف نكرده اند.
پس از ۲۷ سال زير ۲۰ درصد
اقتصاد تركيه در ۲۷ سال گذشته يكي از بالاترين نرخهاي تورم را تجربه كرده است. نرخ تورم در تركيه حتي به بالاتراز ۲ برابر در يك سال نسبت به سال پيش رسيده است. اما در سالهاي اخير و به توصيه بانك جهاني و صندوق بين المللي پول، نرخ تورم در تركيه در
كانون توجه سياستگزاران اقتصادي قرار گرفت و پس از ۲۷ سال در سال جاري به كمتر از ۲۰ درصد رسيده است. به گزارش موسسه آمار دولتي تركيه ميزان تورم در اين كشور از سپتامبر ۲۰۰۲ تا سپتامبر ۲۰۰۳ در بخش عمده فروشي ۱/۱۹ درصد و در بخش خرده فروشي ۲۳ درصد بوده است. بدين ترتيب از سال ۱۹۷۶ تا سپتامبر ۲۰۰۳ نخستين بار است كه ميزان تورم در تركيه به كمتر از ۲۰ درصد رسيده است. براساس اين گزارش تورم در تركيه در سپتامبر ۲۰۰۱ به ميزان ۹/۴۰ درصد و در سپتامبر ۲۰۰۲ نيز ۳۷ درصد بوده است.
احزاب بدون تفكر اقتصادي
خبرگزاري ايسنا در گفت وگوهايي كه با كارشناسان اقتصادي انجام داده نظر آنها را درباره خط مشي اقتصادي احزاب پرسيده است. دكتر مسعود نيلي كارشناس ارشد اقتصادي كشورمان به ايسنا گفته است: نداشتن خط مشي اقتصادي روشن و مشخص بزرگترين ضعف احزاب سياسي كشور است و به همين دليل اين احزاب مخاطب مشخصي غير از حوزه هاي دانشجويي و فرهنگي ندارند. نيلي افزود: به دليل مشخص نبودن مخاطب احزاب سياسي، تامين مالي آنها به طور مشخص و روشن انجام نمي شود و در نتيجه اين احزاب امكان توسعه و گسترش و ايجاد امكانات لازم براي مطالعه و تفكر را ندارند. وي ادامه داد: در صورتي كه احزاب سياسي داراي خط مشي هاي مشخص و روشني باشند مي توانند در زمان هايي كه قدرت تصميم گيري پيدا مي كنند تاثير زيادي را بر عملكرد كشور بگذارند.
نيلي وجود مخاطبان مشخص و شايسته را لازمه توسعه و گسترش احزاب سياسي كشور دانست و گفت: احزاب سياسي كشور فعاليت هاي خود را در اوقات فراغت اعضا انجام مي دهند و اين يكي از موانع بزرگ توسعه اين احزاب محسوب مي شود.
وي ادامه داد: در اكثر كشورها احزاب سياسي براساس نوع نگاه خود به اهداف بلند مدت اقتصادي از يكديگر متمايز مي شوند كه در اين صورت اهداف سياسي و اقتصادي نه تنها تضادي با يكديگر ندارند بلكه هماهنگي به معني تاثيرپذيري اهداف سياسي از اقتصادي نيز ايجاد خواهد شد.
نيلي با بيان اينكه در ايران اهداف سياسي تا حد زيادي مستقل از اهداف اقتصادي دنبال مي شود، گفت: در اين وضعيت به آثار و پيامدهاي مسائل سياسي در اقتصاد كشور بسيار كم توجه مي شود و به همين دليل تصميم گيري مديران اقتصادي در تعيين عملكرد اقتصادي بسيار محدود است.
ميلياردها تومان ضايعات فيبرنوري
خريدهاي خارجي شركت مخابرات دردسر سازشده است و هر روز بحث تازه اي در اين باره مطرح مي شود. علي ظفرزاده نماينده مردم مشهد در مجلس نيز در گفت وگو با فارس گفته است: «ميلياردها تومان سرمايه كشور به دليل سهل انگاري و بي توجهي مخابرات در طرح فيبرنوري هدر رفته است.»
وي در گفت وگو با خبرگزاري فارس افزود: حيف و ميلهاي صورت گرفته درباره طرح ايجاد فيبرنوري تهران - مشهد و تهران - تبريز قابل گذشت و اغماض نيست. نماينده مردم مشهد گفت: با توجه به سهل انگاريهاي صورت گرفته طرح فوق به هيچ وجه قابل استفاده نيست. مشكلات طرح فوق آنقدر زياد است كه كارشناسان امر بايد نظر دقيق و علمي ارائه دهند.
عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس اظهار داشت: جاي تأسف دارد كه چگونه دست اندركاران اجازه مي دهند سرمايه هاي ملي و بيت المال اينگونه حيف و ميل شود. پرونده فوق بعد از طرح در صحن علني مجلس به مراجع ذيصلاح ارجاع داده خواهد شد تا در مورد آن قانون تصميم گيري كند.