انجمن كتاب امور فوق برنامه و فرهنگي دانشگاه علوم پزشكي شيراز موضوع «هرمنوتيك مدرن» را با حضور چند نفر از استادان دانشگاه، به نقد و بررسي گذاشت.
به گزارش ايسنا، در جلسه ياد شده كه از ساعت ۱۵ روز پنجشنبه نهم مهرماه برگزار شد، كتابهاي ساختار هرمنوتيك (بابك احمدي)، انديشه هاي فلسفي در پايان هزاره دوم(مجموعه مصاحبه هايي با دكتر ضيمران) و ساختار تأويل متن (بابك احمدي)، به بوته نقد و بررسي گذاشته شد.
قدرداني تركمن ها از انتشار ترجمه روسي آثار ابن سينا
رئيس انستيتوي فلسفه و حقوق آكادمي علوم و مدير بخش ترجمه و تهيه آثار فلسفي و حقوقي پژوهشگاه فلسفه و حقوق فرهنگستان علوم تاجيكستان، با ارسال نامه هاي جداگانه اي به رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در كشور تركمنستان، نسبت به چاپ آثار ابن سينا، تشكر و قدرداني كردند.
به گزارش ايسنا، در نامه «موسي دينار شايوف»، رئيس پژوهشگاه فلسفه و حقوق فرهنگستان علوم تاجيكستان به غلامحسين زاده، رايزن فرهنگي كشورمان در تركمنستان، آمده است: ما از گام خير و فرهنگي رايزني جمهوري اسلامي ايران در كشور تركمنستان در چاپ اثرهاي گرانبهاي شيخ الرئيس ابن سينا به زبان روسي كمال تشكر را داريم.
همچنين در اين نامه، اظهار اميدواري شده است، روابط علمي و فرهنگي دو كشور برادر ايران و تاجيكستان در آينده از راه ترجمه، تهيه و طبع و نشر آثار نياكان بيشتر گسترش پيدا كند.
دكتر سيد رحمان سليماني، مدير بخش ترجمه و تهيه آثار فلسفي و حقوقي پژوهشگاه فلسفه و حقوق فرهنگستان علوم تاجيكستان، نيز در نامه خود خطاب به رايزن فرهنگي ايران در تركمنستان، ضمن سپاسگزاري از اين اقدام مثبت در ترجمه آثار ابن سينا به زبان روسي، ابراز اميدواري كرده است روابط و پيوندهاي علمي و فرهنگي دو كشور همزبان و هم فرهنگ ايران و تاجيكستان بيش از پيش در رشته هاي فلسفه و فرهنگ توسعه يابد.
شرح و تفسير رساله الطير ابن سينا
شرح و تفسير «رساله الطير» ابن سينا تأليف دكتر شكوفه تقي توسط نشر مركز منتشر مي شود.
به گزارش ايلنا، دكتر تقي در اين كتاب كه «دو بال خرد» نام دارد، به مفاهيم فلسفي و عرفاني مطرح شده در «رساله الطير» ابن سينا پرداخته و به سابقه اين مفاهيم در قرآن، ادبيات متون و فرهنگ گذشته اشاره كرده و نيز رابطه آن را با ساير آثار ابن سينا نشان داده است.
گفتني است «رساله الطير» يك اثر كوتاه عرفاني و نمادين از ابن سينا است كه از متون فلسفه اشراق محسوب مي شود.
همچنين كتابهاي «ساختار و تأويل متن» تأليف بابك احمدي و «چراغها را من خاموش مي كنم» نوشته زويا پيرزاد از سوي نشر مركز به چاپ ششم و يازدهم رسيدند.
برنامه هاي نشست هاي كتاب ماه در مهرماه
كتاب ماه ادبيات و فلسفه پس از جشن صدمين نشست خود كه روز شنبه ۵ مهرماه، برگزار شد، در ماه جاري چهار نشست را ترتيب داده است.
به گزارش ايلنا در تاريخ سه شنبه ۱۵ مهرماه دكتر محمدعلي اسلامي ندوشن در نشستي سخنان خود را با عنوان «معماي حافظ» ايراد كرد.
برنامه بعدي خانه كتاب در تاريخ ۲۲ مهرماه به نقد و بررسي «كارنامه يك شاعر: منصور اوجي» اختصاص دارد كه در آن دكتر احمد ابومحبوب، عمران صلاحي و كاميار عابدي به سخنراني خواهند پرداخت.
«ترجمه از ديدگاه والتر بنيامين و ژاك دريدا» آخرين نشست مهرماه كتاب ماه ادبيات و فلسفه است كه در تاريخ ۲۹ مهر در آن دكتر امير علي نجوميان سخنراني خواهد كرد.
همه اين نشست ها ساعت ۱۷ تاريخ هاي مذكور در خانه كتاب ايران واقع در خيابان انقلاب، بين خيابان فلسطين و صباي جنوبي پلاك ۱۱۷۸ برگزار مي شود.