مهلت ۴۵ روزه
جمهوري اسلامي مي بايست براي تحقق خواسته ها و شرايط خود كه در نشست تهران با ۳ وزير اروپايي به توافق رسيد، يك مهلت زماني تعيين كند.
محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفت وگو با «بازتاب» ضمن بيان مطلب فوق افزود: با توجه به تداوم اظهارات ترديد آميز مسئولان اروپايي كه به ثبات سياسي و اقتصادي ايران لطمه مي زند و عدول آنها از تعهداتي كه در نشست سعدآباد مورد توافق چهارجانبه قرار گرفت، ايران بايد براي انجام تعهدات متقابل اروپا يك مهلت زماني معين- مثلاً ۴۵ روز- تعيين كند تا در صورت عدم اجراي تعهدات اروپا، جمهوري اسلامي نيز همكاري هاي جديد خود را كه در بيانيه نشست تهران و همچنين اظهارات رئيس جمهور و نمايندگان ايشان بيان گرديد، متوقف نمايد.
رضايي افزود: متأسفانه مسئولان اروپايي در اظهاراتي يكسويه هرگونه توجه به خواست هاي ايران را به اتمام انجام تعهدات ايران موكول مي كنند و اين به معناي يكجانبه گرايي كامل و بر خلاف مذاكرات تهران مي باشد.
وي گفت: همان گونه كه ما براي اثبات حسن نيت خود به افكار عمومي و دولت هاي جهان برخي تعهدات را در نشست تهران پذيرفتيم، اروپا نيز بايد از مرحله تعارف هاي ديپلماتيك خارج شود و تعهدات خود را در عرصه عمل برآورده كند.
رضايي ضمن خودداري از ارائه توضيحات بيشتر، با اشاره به ضعف ديپلماسي كشور در مذاكرات مربوط به چالش هسته اي افزود: در فرصتي مناسب، نظرات خود را درباره اين موضوع اعلام خواهم كرد.
تحريك اسرائيل پاسخ آلمان
يوشكا فيشر وزير امور خارجه آلمان به تحريكات اسرائيل عليه ايران پاسخ منفي داد.
به گزارش راديو آمريكا فيشر كه مدت زمان كوتاهي پس از ديدار از ايران به اسرائيل رفته بود در گفتگو با سيلوان شالوم وزير خارجه اسرائيل، وي را از نتيجه مذاكراتش در تهران مطلع كرد.
در اين گفتگوها شالوم بر خطر ايران تاكيد كرد و گفت: ايران خواهان نابودي اسرائيل است و پيشرفت برنامه هاي اتمي ايران كه از ترور و تروريسم حمايت مي كند، خطري عظيم براي اسرائيل به شمار مي رود و هدف اصلي برنامه هاي اتمي ايران نابودي اسرائيل است اما برخلاف انتظار شالوم يوشكا فيشر در عين حال كه با نظر همتاي اسرائيلي در مورد مبارزه با ترور و تروريسم موافقت داشت و تنها راه رسيدن به صلح در خاورميانه را طرح نقشه راه مي دانست، اما در عين حال تاكيد كرد كه به گفت وگوي خود با مقامات جمهوري اسلامي ايران خوشبين است.
راديو آمريكا گزارش در اين باره را به شرح زير ادامه داد: پس از مراجعت يوشكا فيشر از ايران، گفت وگوها و اظهارنظرها در مورد نتايج اين سفر و دست آوردهاي آن همچنان ادامه دارد و گروه هاي بسياري از سياستمداران اين كشور معتقدند سفر يوشكا فيشر به تهران به همراه وزيران خارجه انگليس و فرانسه و اعلام موافقت تهران براي امضاي پروتكل الحاقي يكي از بزرگترين موفقيت هاي سياسي وزير امور خارجه آلمان بوده است.
اما در مقابل گروه ديگري كه به سياستهاي مقامات جمهوري اسلامي ايران با شك و ترديد مي نگرند، اعلام موافقت براي امضاي پروتكل الحاقي از طرف مقامات ايراني را باور ندارند و تلاش وزيران خارجه سه كشور آلمان، انگليس و فرانسه و موافقت مقامات جمهوري اسلامي ايران با امضاي پروتكل الحاقي را يك بازي سياسي بيش نمي دانند.
آنها معتقدند آنچه كه حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران در سخناني كه يك روز پس از بازگشت وزيران خارجه سه كشور اروپايي از ايران بيان داشت و اعلام كرد كه ايران خواهان گرفتن امتيازاتي در مقابل امضاي پروتكل الحاقي است و همچنين تظاهراتي كه پس از گذشت دو روز از اعلام موافقت جمهوري اسلامي ايران، در جهت مخالفت با امضاي اين الحاقيه برگزار شد، نشان از متزلزل بودن تعهدات مقامات جمهوري اسلامي ايران به وزيران خارجه سه كشور اروپايي و نيز جامعه بين المللي دارد .