«تورنتواستار» يكي از مهم ترين روزنامه هاي چاپ كاناداست كه در ۱۸۹۲ توسط بيست وپنج چاپچي كه در جريان ناآرامي هاي كـارگري كارشان را از دست داده بـودنـد، به عنوان روزنامه عـصر و با نام (Evening Star) آغاز به كار كرد.
به نوشته كتاب «روي دكه هاي جهان» چاپ موسسه فرهنگي مطبوعاتي جام جم، اين روزنامه چهار صفحه اي در طول سال هاي نخستين، چندين بار دست به دست شد تا اين كه عده اي از سرشناسان شهر در سال ۱۸۹۹ روزنامه را خريدند و «ژوزف آتكينسن» مديريت آن را بر عهده گرفت.
متعاقب اين اقدام روزنامه به تورنتو ديلي استار (Toronto Daily Star) تغيير نام داد و صبح ها با تعداد ورق هاي بيشتر و حال و هوايي متفاوت تر ادامه انتشار يافت.
درج اخبار مختلف، تنوع مطالب و بهره گيري از ژورناليسم آمريكايي باعث شد كه تورنتواستار بتواند در خلال تنها پنج سال فعاليت، شمارگان خود را از ۷ هزار نسخه در روز به ۴۰ هزار نسخه در روز برساند.
رويه ليبرالي تورنتواستار در برخورد با مسايل روز جامعه، صميميت و اعتماد مخاطبان را جلب كرد به گونه اي كه در مدت كوتاهي تيراژ نشريه به رقم ۸۰ هزار نسخه در روز رسيد.
تورنتو استار در اوايل دهه بيستم به روزنامه منادي مبارزه با بيكاري و مشوق طرح بيمه بيكاري در كانادا بدل شد. پرداخت به موضوعات اجتماعي و همچنين انعكاس و پيگيري موضوعات رفاهي و اجتماعي روز جمعه از قبيل عدالت اجتماعي و پانسيون هاي سالمندان باعث محبوبيت هر چه بيشتر روزنامه در سطح كانادا شد.
همچنين توجه جامعه بين الملل نيز به اين روزنامه جلب شد.تقويت انگيزه هاي ملي در ميان همه اقوام مختلف كانادا با درج مقالات مختلف در اين خصوص همچنين تاسيس ايستگاه راديويي CFCA در سال ۱۹۲۲ به همين منظور از جمله اقدامات قابل توجه اين روزنامه بود.
وقايع و رويدادهاي بين الملل موضوعي بود كه با پايان جنگ اول جهاني مورد توجه دست اندركاران اين روزنامه قرار گرفت و اين روزنامه با ارايه تحليل هايي در سطح بين المللي هر چه بيشتر خود را در عرصه جهاني مطرح ساخت به گونه اي كه دولت نازي آلمان تورنتواستار را به عنوان اولين روزنامه آمريكاي شمالي تحريم كرد.
تورنتواستار در حال حاضر يكي از بهترين نشريات است كه با بهره گيري از ژورناليسم و گرافيك مطبوعات جذاب خود توانسته است توجه مخاطبان محلي و بومي همچنين بين الملل را به خود جلب كند و به عنوان پرتيراژترين روزنامه كانادا همچنين روزنامه ملي اين كشور مطرح باشد. تورنتواستار صفحات خود را به عناوين گوناگوني از جمله بين الملل، سياسي، اجتماعي، ورزشي و سرگرمي اختصاص داده است.اين نشريه در قطع بلند (كانادايي) و به صورت چهار رنگ با تيراژ نيم ميليون نسخه در روز منتشر مي شود.
جروز الم پست
جروزالم (اورشليم) پست روزنامه انگليسي زبان دولت اشغالگر قدس است كه صبح ها منتشر شده و يكي از منابع براي دسترسي به اخبار روز و وقايع سرزمين اشغالي به شمار مي رود.
جروزالم پست در حقيقت پايه هاي خود را بر روي روزنامه فلسطيني (Palestine Post) كه در سال ۱۹۳۲ تاسيس شده بود، بنا كرد كه متعاقب اشغال فلسطين توسط اسراييل و تثبيت اشغال اين روزنامه در سال ۱۹۵۰ به جروزالم پست تغيير نام داد.اين روزنامه صبح كه پرخواننده ترين روزنامه اسراييل در خارج از مرزهاي اشغالي است، در تمام روزهاي هفته به جز شنبه (سبت)، تعطيل عمومي يهوديان منتشر مي شود كه نسخه جمعه آن معمولاً حجيم تر و شامل ضمايم مختلف است.يكي از ضمايم نسخه جمعه جروز الم پست توزيع بين المللي دارد. هفته نـامه ضميمه جروز الم با نام (Jerusalem Post Weekly) است كه در آن تحليل ها و نقدهاي مختلف و نظرات كارشناسان را در امور سياسي و بين المللي مي توان يافت.جروزالم پست به صورت سنتي به روي اخبار خارجي تكيه مي كند در حالي كه همواره توجه ويژه اي به روابط اعراب و اسراييل نشان مي دهد.
علي رغم اين كه تحريريه جروزالم پست ادعا مي كند كه مستقل است و وابستگي جناحي ندارد اما مي توان رگه هايي از گرايش اين روزنامه به احزاب دست چپي اسراييل را يافت.
سرمقاله هاي اين روزنامه عمدتاً ليبرال مآبانه و منتقدانه نوشته مي شود و حال آن كه تيترها و عناوين جروزالم پست به گونه اي انتخاب مي شوند كه در عين اختصار، اطلاعات مندرج در متن را تا حد ممكن در خود داشته باشند.
صفحه هاي اين نشريه با وسواس خاصي چه به لحاظ گرافيكي و چه به لحاظ تنوع موضوعات بسته مي شود و حال آن كه وسواس ويرايشي تقريباً در تمام صفحات اين روزنامه ديده مي شود. مطالعه روزنامه در اسراييل چندان زياد نيست و بدين لحاظ، تيراژ اين روزنامه بين ۶۰ تا ۱۰۰ هزار نسخه در روز متغير است و تنها در روزهاي جمعه كه اين نشريه توزيع بين المللي دارد، تيراژ آن به حدود ۱۴۸ هزار نسخه مي رسد.
تعداد صفحات اين روزنامه در اغلب اوقات ثابت است و مقوله اي به نام آگهي، چندان در آن ديده نمي شود به طوري كه مي توان تعداد محدود آگهي در اين نشريه را از ويژگي هاي آن دانست.