تهران آلوده است، خيلي آلوده؛ هم زمين و هم آسمانش. ديگر جاي هيچ عذر و بهانه اي براي توجيه كردن تقصيرات ما در ايجاد اين آلودگي باقي نمانده است. ترافيك هاي طولاني، جوي هاي كثيف و پر از زباله، تردد عابرين پياده درست در كنار پل عابر از وسط چهارراه ها، نگه داشتن سواري ها وسط خيابان، دور زدن در جايي كه ممنوع است و ايستادن و توقف كردن در جايي كه بايد حركت كرد و بي توجهي به چراغ هاي راهنمايي و خط كشي هاي وسط خيابان، كيسه هاي پر از زباله كه تا چهار بعدازظهر وسط كوچه ها و... اين است حال و هواي شهر ما.
چندبار اين حرف ها را خوانده يا شنيده ايد! مسلماً بارها و به كرات، اما چندبار براي رفع اين مشكلات كه تنها توسط شما حل شدني هستند كمك كرده ايد؟ متاسفيم. ما قصور كرده ايم، اما فرزندان ما هنوز فرصت دارند. تنفس هواي پاك، راه رفتن روي زمين تميز و نگاه كردن به منظره كوچه ها و خيابان هاي زيبا حق آنهاست، پس آنها را با مسئوليت شان در برابر نظافت و زيبايي جايي كه در آن زندگي مي كنند، آشنا كنيم. اين كار با گره زدن سر يك كيسه زباله از همين امشب، بعد از ساعت ۹ شب آغاز خواهد شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان آموزش و پرورش حوزه هنري روز شنبه، سوم آبان ماه اتفاق فرخنده اي افتاد، شهرداري منطقه ۱۰ تهران، با كمك ستاد تشكل هاي مردمي آن منطقه و همكاري خانه آموزش هنر سوره حوزه هنري و آموزش و پرورش منطقه ۱۰ جشنواره اي به نام «چهره هاي آسماني» را به منظور «رشد و شكوفايي خلاقيت هاي پنهان كودكان و نوجوانان، مشاركت آنان در فرآيند تصميم سازي و برنامه ريزي هاي كلان شهري، انتقال آموخته هاي مرتبط با مسايل شهري در سطح خانه، مدرسه و اجتماع و حفظ، احيا و توسعه محله هاي شهري» ترتيب داد كه در آن هم كودكان و هم مديران، كارشناسان و مشاورين شهرداري منطقه مذكور، حضور داشتند.
سيدمحمود حسيني ـ شهردار منطقه ۱۰ تهران ـ در نخستين جشنواره «چهره هاي آسماني» كه با حضور دكتر كبيري ـ رييس مركز تشكل هاي مردمي منطقه ۱۰ ـ دكتر علوي ـ رييس درمانگاه سلامت و مشاور فرهنگي شهرداري منطقه ـ و جمعي از خانواده هاي ساكن منطقه مذكور همراه بود، با اشاره به اين كه تفكيك زباله هاي قابل بازيافت از ساير زباله ها برعهده خانواده ها است، گفت: «وظايف خانواده ها و شهرداري متاسفانه از هم تفكيك نشده و خانواده ها، آنچه را كه در حيطه وظايف خودشان است به گردن شهرداري مي اندازند.»
وي با تاكيد بر ضرورت آشناسازي كودكان با مسئوليتي كه در برابر زيبايي و نظافت محيط زيست، محله و خيابان محل سكونت خود دارند، اظهار داشت: «تمام اميد ما به بچه ها است. تهران زماني از نظر شهرنشيني به كمال خواهد رسيد كه فرهنگ شهرنشيني و آپارتمان نشيني را از همين حالا به كودكان آموزش بدهيم، به اين صورت كه هر كودكي شهرداري خانواده اش باشد و در مهدكودك ها، با ضوابط شهرنشيني آشنا بشود.»
شهردار منطقه ۱۰ تهران، در پايان سخنان خود با اشاره به اين كه ريشه تمامي ناملايمات اجتماعي در عدم آشنايي با ضوابط و مقررات است، خواستار مطالعه ضوابط شهرداري توسط خانواده ها شد و يادآوري كرد: منطقه ۱۰، آلوده ترين و پرجمعيت ترين منطقه شهر تهران است. لازم است كه احساس مسئوليت در برابر زيستگاه و محله مان را در بچه ها تقويت كنيم.
در ادامه اين نشست، دكتر كبيري ـ رييس مركز تشكل هاي مردمي منطقه ـ پيرامون چهار محور آشنايي كودكان ۱۲ ـ ۴ سال با خدمات شهري و شهروندي، ايجاد شبكه اطلاع رساني محلي با كمك فناوري اطلاعات، كشف استعداد و خلاقيت كودكان در حوزه خدمات شهري و ارتقاي كيفيت زندگي با آموزش همگاني، به بحث پرداخت و شاخص هاي انتخاب «شهرداران خانواده» را برشمرد.
سپس دكتر علوي ـ مشاور فرهنگي شهرداري منطقه ۱۰ و رييس درمانگاه سلامت ـ به بيان ويژگي هاي خلاقيت پرداخت و افزود: در كشورهاي جهان، به كودك روش هاي حل مسئله و قدرت تصميم گيري در روابط اجتماعي آموزش داده مي شود، در حالي كه مشكل كودكان كشور ما در تفكر خلاق، نحوه شناسايي مسايل و قدرت تصميم گيري است.
علوي اظهار داشت: اولين خصوصيت ذهن خلاق، سيال بودن آن است. يعني بتواند جواب هاي متعدد و متنوعي را در پاسخ دادن به يك سؤال طرح كند. خصوصيت ديگر، انعطاف پذيري ذهن خلاق و ديگر شاخص خلاقيت، تازگي داشتن تفكر خلاق است.
رييس درمانگاه سلامت، با تاكيد بر بالا بردن ميزان خلاقيت در كودكان يادآور شد: «خلاقيت يعني اين كه فرد بتواند مشكلات را احساس كند، خلاء موجود را ببيند و براي حل مشكلات و پر كردن آن خلاء فرضيه هايي ارايه كند، آن فرضيه ها را آزمايش كند و بهترينشان را انتخاب و اجرا كند.»
وي در پايان سخنانش تصريح كرد: «كودكان خلاق به نظم و ترتيب بسيار علاقه مند هستند، قدرت ابراز وجود دارند، بسيار كنجكاوند، مستقل هستند و از قدرت تاثيرگذاري بر ديگران برخوردارند.»
گفتني است كه در بخش جنبي اين جشنواره، سه كارگاه نقاشي در نظر گرفته شده بود كه كودكان مهد آموزش هنر سوره ـ كه نزديك به ۱۰۰ نفر بودند ـ نظرات خود را از طريق نقاشي، در رابطه با مسايل شهري و زيباسازي شهر و تفكيك زباله ها در آن كارگاه ها اعلام مي كردند.
در پايان اين جشنواره از شهرداران برگزيده خانواده ها، با اهداي لوح توسط شهردار منطقه ۱۰ تقدير به عمل آمد و «پونه رمضان پور» چهارساله، به عنوان شايد كوچك ترين شهردار جهان انتخاب شد.