نقش باران در جلوگيري از انتشار ويروس ها
دكتر حميدالله بهادر متخصص بيماري هاي عفوني و واگيردار گفت: بارش باران باعث حذف ذرات آلوده كننده معلق موجود در هواي شهرهاي آلوده مي شود و از انتشار بيماري هاي ويروسي ميان افراد جلوگيري مي كند.
دكتر بهادر در گفت و گو با ايرنا افزود: با بارش باران، ذرات معلق در هوا كه حاوي ذرات بيماري زا هستند، جذب قطرات باران شده و انتقال و سرايت بيماري هاي ويروسي مهار مي شود.
وي با اشاره به تأثير نزولا ت آسماني دركنترل شرايط جوي ادامه داد: باران دماي هواي محيط را در حد متعادل نگه مي دارد و از وارونگي و تشديد آلودگي هوا جلوگيري مي كند. اين كارشناس بهداشت محيط گفت: باران هوا را مرطوب نگه داشته و قطرات آب موجود در هوا ذرات آلوده كننده هوا را جذب مي كنند و به نحو مو‡ثري در كاهش آلودگي هوا تأثير دارند.بهادر افزود: اگر بارش به صورت برف باشد با كاهش شديد دما به ايجاد وارونگي هوا و تشديد آلودگي هوا مي انجامد.وي ادامه داد: وقتي دماي هوا با بارش برف كاهش مي يابد، با تغيير دماي محيط به صورت خارج از تحمل بدن، بيماري ها نيز گسترش مي يابند. وي گفت: بارش باران به همراه وزش باد به نحو چشمگيري در تخليه بار آلودگي هواي شهر مو‡ثر است و آن را تميز نگه مي دارد.
|