تأكيد بر استفاده از محصولا ت داخلي در غذاهاي جديد
چند مدتي است رويكرد شهروندان از غذاي سنتي به غذاي آماده، بيش از پيش محسوس مي شود. گرچه اين امر به خودي خود نامطلوب نيست و نتيجه گسترش روند شهرنشيني به شمار مي رود، اما نظارت دقيق را از سوي مسئولا ن چه از نظر اقتصادي و چه از نظر بهداشتي مي طلبد. در همين راستا، از چندي پيش پيشنهاد تأسيس سازمان غذا و دارو در كشور مطرح شده است.
كريم فتاح پور، نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلا مي در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به روي آوردن مردم ايران از غذاي سنتي به غذاي آماده گفت: در بحث برنامه غذايي بايد استراتژي مشخصي وجود داشته باشد و اطلا ع رساني در اين خصوص از اهميت زيادي برخوردار است. در واقع مردم بايد از معايب و مزاياي غذاي جديد و غذاي سنتي آگاهي داشته باشند.
وي افزود: همچنين فرهنگ سازي در امر تغذيه مي تواند مشكلا ت زيادي را برطرف كند. با توجه به توليدات كشاورزي داخل كشور بايد برنامه ريزيها به گونه اي باشد كه از محصولا ت كشاورزي داخلي براي تهيه غذاهاي جديد و مورد طبع مردم استفاده كرد. طبيعي است كه در اين راستا بحث برنامه ريزي در زمينه توليدات كشاورزي و نيز توجه به تغذيه مردم از سوي وزارت بهداشت و درمان و دانشگاههاي علوم پزشكي بويژه رشته تغذيه مي تواند بسيار مو‡ثر باشد.
نماينده اروميه نقش كارشناسان تغذيه را در استفاده درست مردم از مواد غذايي يك نقش محوري دانست و ادامه داد: در اين رابطه همچنين تشكيل سازمان غذا و دارو يكي از ضروريات اساسي و نيازهاي مهم است و نبود آن در كشور يك خلا ِ‡ محسوب مي شود. مدتهاي زيادي است كه دولت و نمايندگان مجلس در فكر تأسيس سازماني هستند كه بتواند در اين راستا فعاليت كند. يعني سازماني كه وابسته به رياست جمهوري باشد كه يكي از اهداف مهم آن توجه به تغذيه مردم بوده و در نهايت براي ارتقاي سلا متي مردم و جلوگيري از سوءتغذيه و بيماريهاي ناشي از مشكلا ت غذايي آنها اقدام نمايد.
وي تصريح كرد: اين سازمان مي تواند اهداف ديگري مانند اطلا ع رساني در مورد فوايد تغذيه و انواع غذاها و نحوه درست كردن آنها و نظارت بر توليد غذا از مرحله فرآورده هاي اوليه تا زمان مصرف را نيز مورد توجه قرار دهد. اميد است كه دولت و مجلس به كمك يكديگر در زمينه برنامه ريزي براي تشكيل چنين سازماني كه از نيازهاي به روز جامعه ماست تلا ش بيشتري كنند و اميدواريم كه مجلس ششم در پايان كار شاهد تأسيس سازمان غذا و دارو باشد.
عضو كميسيون اصل نود نقش تبليغات و اطلا ع رساني در زمينه تغذيه و استفاده از مواد غذايي را انكارناپذير دانست و افزود: طبيعي است كه تبليغات تصويري و ديداري مي تواند در اين زمينه تأثيرگذار باشد. البته با توجه به فراگيري برنامه هاي صدا و سيما تأثير اين مسأله بيشتر خواهد بود. در واقع اطلا ع رساني و پوشش خبري اين سازمان مي تواند در استفاده درست مردم از موادغذايي بسيار مؤثر باشد.
وي اظهار كرد: براي آنكه در برنامه توسعه شاهد تشكيل سازمان غذا و دارو باشيم، بايد نحوه اطلا ع رساني دستگاههايي كه اين امر را برعهده دارند مشخص شود و اين كار تنها نبايد در قالب يك برنامه صورت گيرد، بلكه بايد يك سري آئين نامه و قوانين مصوب در اين رابطه نوشته شود تا در عمل نيز كارآيي بالا يي حاصل آيد.
|