... و پرسپوليس
من يك تماشاگر قديمي پرسپوليس هستم.نه از آن دسته كه با شاهين آمده باشند. ۲۷ سال پيش به تيم پرسپوليس گرايش پيدا كردم. عامل و باعث آن هم معلم ورزش ما بود كه در تيم جوانان پرسپوليس آن زمان تمرين مي كرد و هيچگاه بازيكن ثابت اين تيم هم نشد. فعلا ۴۱ سال دارم و هميشه همراه پرسپوليس بوده ام. گاه اتفاق مي افتد كه به شهرستانها نيز مي روم. از آن دسته تماشاگران متعصب هم نيستم، اما دوستانم مي گويند تو تماشاگر افراطي هستي. كارم بد نيست. كابينت آشپزخانه مي سازم. دو پسر دارم كه هر دو چون پدرشان براي پرسپوليس فرياد مي كشند. هر پنج شنبه و جمعه كه پرسپوليس بازي داشته باشد، شال و كلاه مي كنيم و مادر بچه ها نيز كتلت و سالاد الويه آماده مي كند و سه تا شيشه آب و كمي هم تخمه و ميوه. جاي ما هم هميشه مشخص است سمت چپ جايگاه. از شما چه پنهان باجناق اينجانب نيز طرفدار پرسپوليس است و اتفاقاً اين نقطه مشترك باعث شده تا در فاميل، ما دو نفر را به عنوان دوستان جداناپذير بنامند.
اين مقدمه چيني براي مطلب مهمتري بود كه يك هفته است قلبم را به درد آورده است. پرسپوليس در مقابل پاس مغلوب شد، داور هم كمك كرد تا اين اتفاق بيفتد، تحمل شكست براي ما طرفداران چندان سخت نيست، اما آنچه تماشاگران پرسپوليس يا لااقل من دلسوخته را خيلي اذيت كرد، نقش آقاي پروين در اين ماجرا بود.
پروين هر اندازه، كه با باشگاه اختلاف داشته باشد، نبايد در اين شرايط به باشگاه مخالف برود و دو روز قبل از بازي با مسئولين باشگاه پاس به مذاكره و گفت وگو و ... بنشيند. اسم اين عمل را چه بناميم. دوست ندارم از واژه هاي غير معمول و اين جور چيزها استفاده كنم، اما شما بگوييد نام اين حركت پروين را چه بگذاريم. پروين به باشگاهي كه سي سال در آن خاك خورده بود، نارو زد؟ پروين اسرار باشگاه را به رقيب داد؟ پروين در حساس ترين لحظه به اردوگاه حريف رفت؟ پروين با باشگاه اختلاف دارد، پروين بالاخره به پرسپوليس بازمي گردد. نمي دانم اين حركت او را به چه چيز تشبيه كنم.اما مطمئن هستم او پرسپوليس را دوست دارد.
اما ما طرفداران پرسپوليس دوست داشتيم در اين چنين شرايط حساسي پروين اين حركت را انجام نمي داد. باشگاه را در مقابل خود قرار داد. من در مقابل باشگاه و در نهايت وسيله قرار گرفتن او در يك بازي حساس. پرسپوليس باخت، اما فكر مي كنم پروين بيشتر از هميشه باخت!
ح - طبائيان تماشاگر پرسپوليسي
مسعود مرادي و جنجال داوري
رضا غياثي، ازكارشناسان داوري فوتبال با ارزيابي قضاوت ديدار دو تيم پرسپوليس و پاس، افزود: كميته داوران بايد دليل اصلي انتخاب داور براي اين بازي را مشخص كند، چرا كه «مسعود مرادي» از داوران پركاري است كه هم در ليگ دسته يك و هم در ليگ برتر سوت مي زند و قضاوت هاي پشت سر هم، كيفيت داوري اش را كاهش داده است.
وي افزود: «مرادي» نشاط گذشته را ندارد و با حالت ديگري در زمين قضاوت مي كند، شايد قضاوت در جام كنفدراسيون ها و جام ملت هاي آسيا (AFC) به وي اين احساس را داده است كه تافته جدا بافته شده و نبايد به مطالعه قوانين داوري و آمادگي جسماني اهميتي قائل شود.
غياثي، حساسيت و حاشيه هاي بازي را از عواملي دانست كه قضاوت داور را تحت تاثير قرار داده است.
وي تصريح كرد: مرادي قضاوت موفقي نداشت و سياست خوبي را براي قضاوت اتخاذ نكرد. در بازي پيروزي و استقلال، داور پرتغالي حتي خطاهاي كوچك را نيز سوت مي زد و آوانتاژ نمي داد، ولي متاسفانه «مرادي» چنين سياستي را پياده نكرد، آوانتاژ دقيقه ۱۰ بازي، امكان روي آوردن بازيكنان به بازي خشن را فراهم مي كرد.
غياثي افزود: اوج مماشت داوري در دقيقه ۳۴ و خطاي ابوالقاسم پور (بازيكن پاس) بود، چرا كه وقتي وي با كف دست توپ را لمس مي كند، «مرادي» فقط به تذكر دادن اكتفا مي كند.
ابوالقاسم پور بايد اخطار گرفته و اخراج مي شد، لذا عدم برخورد او، موجب ايجاد جنگ رواني بين بازيكنان و حاشيه نشينان بازي شد.
وي در مورد اخراج «نكونام» از پاس و «محمدوند» از پيروزي گفت: نكونام در دقيقه ۶۳ بر روي محمدوند خطا كرد و در ادامه با كف وي را شارژ كرد، البته در تلويزيون عكس العملي از محمدوند، نديديم كه اگر همه چيز بر همين منوال ادامه يافته باشد، نكونام بايد اخطار مي گرفت، ولي داور پس از اعلام خطا به توصيه كمك داور دوم (مرتضي كريمي) محمدوند و نكونام را اخراج كرد كه، حداكثر بايد كارت زرد مي گرفتند.
غياثي با اشاره به موقعيت تك به تك «بياتي نيا» بازيكن پاس با دروازه بان پيروزي (ساشا ايليچ) در دقيقه ۸۳ بازي، اضافه كرد: در اين صحنه هر دو بازيكن پا را براي زدن توپ بالا آوردند كه پاي «ايليچ» در بيرون محوطه به ران «بياتي نيا» خورد كه اگر بخواهيم براساس اصول داوري بررسي كنيم، دروازه بان پيروزي براي اين خطا كه جلوگيري از به ثمر رسيدن يك گل مسلم حساب مي شود، مستحق اخراج بود.
وي همچنين، پنالتي دقيقه ۸۴ كه به نفع تيم پاس گرفته شد را صحيح دانست و افزود: اين خطا از به ثمر رسيدن يك گل مسلم و واضح جلوگيري كرد كه داور تنها به وي اخطار داد، در حالي كه بازيكن خاطي بايد اخراج مي شد.