كاخ نياوران از جمله مراكز فرهنگي پركار در زمينه موسيقي ايراني و خارجي بوده است.
اجراي، برگزاري كنسرت حسين عليزاده و بتا گاسپاريان، اجراي كنسرت گروه كامكارها از جمله قابل اعتناترين كنسرتهايي بود كه در اين مكان برگزار شد.
البته اين كنسرتها به مدد جمعي از جوانان خوش فكر و با بصيرت و شناخت موسيقي ميسر شد كه در قالب انجمن دوستداران موسيقي گرد هم آمدند تا در اين آشفته بازار موسيقي فضايي متفاوت و فرهنگي را در اين عرصه تجربه كنند.
اينك و پس از استراحتي چند ماهه همين انجمن قرار است در روزهاي آخر دي ماه در كاخ نياوران كنسرت گروه زهي «پارسيان» را به اجرا گذارد.
در اين كوئينتت كلاسيك آثاري از «مندلسون» و «برامس» اجرا مي شود.
در اين گروه «مازيار ظهيرالديني» كه سرپرستي هنري گروه «پارسيان» را به عهده دارد، «آيدين احمدي نژاد»، «نسيم سعد»، «لاله فلاح پسند»، «ميثم مروستي» و «نيما زاهدي» به اجراي قطعات مي پردازند.
همچنين خبري از همسايه كاخ نياوران، يعني فرهنگسراي نياوران شنيديم كه قرار است در روزهاي ۱۱ و ۱۲ دي ماه كنسرتي را در اين فرهنگسرا اجرا كنند.
در اين كنسرت قرار است آيين احمدي نژاد به اتفاق «آلوارو سندويا» نوازنده پيانو به اجراي قطعات موسيقي كلاسيك و موسيقي اسپانيايي بپردازند.
در اين رسيتال قطعاتي از «بتهوون»، «كاسادو»، «پياتزولا»، «گيناسترا» و قطعه «شور» براي ويولنسل و پيانو كه توسط آقاي «ناصحي» آهنگسازي شده است، اجرا مي شود.
ناصر نظر و همچنان فعال و پر انرژي
ناصر نظر را اهل موسيقي به خصوص آنهايي كه در حيطه موسيقي كودك فعاليت مي كنند، به خوبي مي شناسند و مي دانند كه اين چهره زحمتكش عرصه موسيقي كودك تا چه پايه و مايه در زمينه آموزش مباني درست موسيقي كودك تلاش و جد وجهد مي كند و در سرپا نگه داشتن اركستر بزرگ پاس چه انرژي از خود صرف كرده و مي كند.
نظر اين روزها در پي ايجاد اركستري چهار نفره از بر و بچه هاي اركستر بزرگ پارس است.
رهبر اركستر بزرگ جوانان پارس ضمن اعلام اين خبر كه گروه كوارتت چهار نفره در دل اركستر بزرگ پارس شكل خواهد گرفت، گفته است كه هر دوي اين اركسترها در پنجمين جشنواره موسيقي جوان، كه امسال به گروه نوازي اختصاص خواهد داشت، شركت خواهند كرد و هر كدام به طور جداگانه، اجراي برنامه خواهند داشت.
وي همچنين برگزاري اين دوره از جشنواره جوان را كه به صورت گروه نوازي در نظر گرفته شده است براي ارائه كارهاي اركستري مطلوب و حائز اهميت فراوان دانست.
خشايار اعتمادي و آرزوي تكرار گذشته
خشايار اعتمادي، كه در چند سال اخير نتوانست همانند دوران آغاز خوانندگي خود روندي رو به رشد را تجربه كند، در آينده نزديك قرار است كنسرتي را در سالن ميلاد برگزار كند تا شايد بتواند بخشي از گذشته با شكوه خود را تكرار كند.
وي در گفت و گو با ايسنا گفته است كه در روزهاي ۵ تا ۸ آذرماه، تازه ترين كارهاي موسيقايي خود را با نام «كنسرت استثنايي» در سالن ميلاد به روي سن مي برد.
اين خواننده موسيقي پاپ در باره ويژگيهاي كار تازه اش گفته است: ۱۸ رپرتوار را به صورت پاپ و پاپ كلاسيك در طول اين ۳ شب اجرا خواهم كرد.
اعتمادي افزود: در ميان اين اجراها، ۸ ترانه جديد هستند كه تاكنون روي سن اجرا نشده اند. بقيه آهنگ ها و قطعات هم كه درگذشته اجرا شده اند، اين بار با تنظيم و فرم هاي تازه اجرا مي شوند.
به گزارش ايسنا، اعتمادي در پايان، تعداد نوازندگان اركستر خود را ۱۸ نفر ذكر كرد كه دراجراي اخير ۹ نوازنده ميهمان نيز به اركستر اضافه خواهند شد.
باز هم چكناوريان اين بار با خسوف
ركوييم خسوف كه به غلط از آن با عنوان سمفوني «خسوف» ياد مي شود قرار است با رهبري چكناوريان و اجراي اركستر سمفونيك تهران در كشور روماني اجرا شود.
اين كار از ساخته هاي «محمد سعيد شريفيان» است كه هنگام اجرايش در تالار وحدت و به دليل اعتراض منوچهر صهبايي مورد توجه اهل موسيقي قرار گرفت.
البته در زمان اجراي اين اثر در تالار وحدت حدود پنجاه نوازنده و خواننده رومانيايي نيز به ايران آمده بودند و در اجراي اركستر سمفونيك مشاركت ورزيدند.
به همين دليل به نظر مي رسد همين افراد و اهل موسيقي، كه قطعات مختلف اين ركوييم را به مدت شش ماه تمرين كرده اند در ديار خود هم به مدد اركستر سمفونيك تهران بيايند.
البته اين نكته را هم ناگفته نگذاريم كه اركستر سمفونيك تهران علاوه بر اجراي «خسوف» در كشور روماني اين اثر را در شهرهاي آنكارا و استانبول و همچنين در كشورهاي بلغارستان و مجارستان نيز اجرا خواهد كرد.
گفته مي شود كه يكي از خوانندگان مطرح نيز قرار است اين اركستر را همراهي كند.
رهبري اركستر را در طول اين سفر «لوريس چكناواريان» به عهده خواهد داشت كه همچنان مرد بي رقيب عرصه موسيقي كلاسيك ايران به شمار مي آيد.
گله مندي يك خواننده
از ناهماهنگي ترانه هاي تيتراژ پاياني برخي مجموعه هاي تلويزيوني
افراط در پخش ترانه هاي تيتراژ پاياني برخي از سريالها و فيلمهاي تلويزيوني سر وصداي برخي از خوانندگاني كه پيش از اين چند كار موفق در اين عرصه خوانده بودند را در آورده است.
از جمله اين خوانندگان امير تاجيك ،خواننده تيتراژ پاياني زير آسمان شهر يك است كه در گفت وگويي از ناهمرنگي موسيقي هاي پخش شده در تيتراژ پاياني سريال ها و فيلم ها، با ساختار فيلم ها ،ابراز گله مندي كرده است.
تاجيك در گفت وگو با ايسنا گفته است: يك موسيقي كه قرار است بر روي تصوير كار شود بايد داراي پارامترهاي موسيقي تصويري باشد، چون مخاطب سريال هم فيلم را مي بيند و هم يك ملودي را مي شنود پس بدون تعامل اين دو، تاثير خوبي در مخاطب تلويزيون ايجاد نمي شود.
وي همچنين با تفكيك قائل شدن ميان موسيقي فيلم و موسيقي ترانه گفت كه به دليل عدم رعايت تكنيك هاي لازم ، موسيقي سريال ها چندان از كارآيي لازم برخوردار نيستند.
تاثير فيلم خوب و قوي با تكنيك بالا بر موسيقي ترانه و فيلم ديگر نكته اي بود كه تاجيك در اين گفت وگو به آن اشاره كرد .
وي به ايسنا گفت: به عنوان نمونه، ما در سريال زير آسمان شهر به حركات ريز و نوع سازبندي در ترانه ي تيتراژ پاياني توجه خاصي نشان داديم تا اين موسيقي حركتي - تصويري از آب درآيد كه همين امر منجر شد تا جذابيت خاصي پديدار شود.
تاجيك در پايان افزود: يك ترانه كه قرار است براي فيلم و سريال توليد شود، بايد چكيده اي از داستان يك فيلم باشد تا مخاطب با شنيدن آن، كل داستان را تداعي كند.
توافق دو شركت از بزرگترين شركت هاي ضبط موسيقي براي ادغام با يكديگر
شركت ژاپني سوني و شركت آلماني برتلزمن قرار است شاخه هاي خود در زمينه توليد موسيقي را در يك سرمايه گذاري مشترك و برابر ادغام كنند.
اين شركت ها نيز مانند ساير دست اندركاران صنعت موسيقي، براي مقابله با افت فروش محصولات خود مانند سي دي و نوار صوتي كه تا حدودي ناشي از موج فزاينده تكثير غيرمجاز است به تكاپو افتاده اند.
از يك سو شركت بي ام جي، از زيرمجموعه هاي برتلزمن، آهنگ هاي خواننده هاي پرفروشي مانند بريتني اسپيرز و پينك را ضبط و عرضه مي كند.
از سوي ديگر شركت سوني نيز آثار مايكل جكسون و بيانس نولز را عرضه مي كند.
اين دو شركت در اصول موافقت كرده اند يك گروه مشترك كه شركت يونيورسال ميوزيك، بزرگ ترين مارك ضبط آهنگ دنيا را احيا خواهد كرد ايجاد كنند.
اين گروه تازه، يك چهارم فروش آثار مجاز موسيقي در جهان را به خود اختصاص خواهد داد.
ناظران صنايع در انتظار ادغام ميان دو شركت بودند، اما نه ميان سوني و برتلزمن.
توجه ناظران بر مجموعه گفتگوهاي ديگري ميان اي ام اي و شركت وارنر ميوزيك كه هنوز به توافق نرسيده اند متمركز بود.
به گزارش بي. بي. سي شركت هاي بزرگ توليد محصولات موسيقي كه با پديده رو به گسترش ضبط غيرمجاز آهنگ روبرو هستند، براي متحد كردن قواي خود تمايل نشان مي دهند.
اين پديده درآمد و سود اين شركت ها را به شدت كاهش داده است.
مشكل اين صنايع اين است كه مصرف كنندگان بيش از پيش بدون پرداخت پول آهنگ هاي مورد علاقه خود را از اينترنت پياده مي كنند.
در بخش هايي از آسيا سي دي هايي كه به صورت غيرمجاز تكثير شده است حدود ۹۰ درصد كل فروش اين محصولات را تشكيل مي دهد.
معامله ميان سوني و بي ام جي در حال حاضر غيرتعهدآميز توصيف مي شود، و جزئيات آن تا چند هفته ديگر نهايي خواهد شد.
اين معامله سپس بايد از سوي دولت هاي آمريكا و اروپايي تاييد شود.