|
|
|
|
|
|
|
|
|
رئيس سازمان زندان ها:
زندان هاي انفرادي به جاي سلول هاي انفرادي ساخته مي شود
گروه اجتماعي: رئيس سازمان زندان ها و اقدامات امنيتي و تربيتي كشور، از تاسيس زندان هاي انفرادي به جاي سلول هاي انفرادي در كشور خبر داد.
مرتضي بختياري در حاشيه مراسم تخريب زندان قصر به خبرنگار ايرنا گفت : يكي از برنامه هاي قوه قضاييه ، اصلاحات در زندان ها است ، انفرادي هايي كه ما در زندان ها داريم مربوط به پيش از انقلاب است كه فضاي فيزيكي آن نياز به توسعه دارد.
وي افزود: در ديگر شهرهاي كشور نيز تخريب سلول هاي انفرادي آغاز و طراحي و اعتبارات لازم براي آن پيش بيني شده و تا پايان سال بازسازي اين زندان ها انجام مي شود.
وي توضيح داد: براي احداث سوييت هاي تك نفره در زندان ها از برنامه هاي اصلاحي خودمان الگو گرفته ايم ، زندان انفرادي به معناي سلول انفرادي نيست .
بختياري تصريح كرد: در اين طراحي تأكيد شده است كه محل نگهداري زنداني هاي انفرادي مناسب باشد تا معناي واقعي مجازات در زندان ها رعايت شود.
به گفته اين مقام مسئول ، در طراحي زندان هاي انفرادي ، به جاي سلول هاي ۲ در ۵/۱ و ۲ در ۳ فعلي ، فضايي حداقل ۱۳ مترمربعي با تمامي امكانات پيش بيني شده است .
رئيس سازمان زندان هاي كشور افزود: نگهداري افراد هم با توجه به پرونده هاي قضايي خواهد بود، اين محل ها براي باندهاي خلافكار و قاچاق است كه براساس راي قضايي ، اعضاي باند بايد انفرادي مجازات شوند.
وي خاطر نشان كرد: ما در ساختار اين بندها بحث كرامت انساني را پيش بيني كرده ايم ، تجهيزات بكار گرفته شده در راستاي برنامه هاي فرهنگي است تا در زمان مجازات زنداني ، وي كاملا تحول يابد.
وي در خصوص بحث خروج زندان ها از شهر توضيح داد: اين طرح در مجلس شوراي اسلامي تصويب و آيين نامه بند هشت آن نيز تدوين شده است كه هنوز در دولت تصويب نشده است .
به گفته وي ، پيشنهاد وزير مسكن ، رئيس دادگستري و سازمان زندان ها در اين طرح هم اكنون در دست دولت است ، جابه جايي زندان قصر نيز بر مبناي اين لايحه نيست و بر اساس توافق ميان شهرداري و سازمان زندان ها انجام شد.
بختياري گفت : در اين لايحه مشخص شده كه در مدت ۱۰ سال چه تعداد زندان از شهرها خارج خواهد شد.
|
|
|
شيرين عبادي: ليدر زنان نيستم
مشكل بزرگ حقوق زن در ايران و به طور كلي در مشرق زمين نگاه مردانه و فرهنگ مردسالار است.
شيرين عبادي در گفت وگو با ايرنا ضمن اعلام اين مطلب گفت: بر اين اعتقادم كه آنچه موجب ستم بر زن مي شود، فرهنگ مردسالار است و نه چيز ديگر. وقتي مي گويم فرهنگ مردسالار خطاب به جنس مذكر نيست، زيرا زنان، هر چند خود قربانيان اين فرهنگ هستند، اما در باز توليد اين فرهنگ نقش مؤثري دارند.
بسياري از مردان را ديده ام كه آزاديخواه هستند اما زنان بسياري هستند كه مردسالارانه فكر مي كنند.
عبادي افزود: من به حقوق زن از ديدگاه حقوق بشر نگاه مي كنم.
اعلاميه جهاني حقوق بشر بعد از اينكه به تصويب مجمع عمومي سازمان ملل رسيد، براي اينكه ضمانت اجرايي بيابد، در تبيين و تفسيرش، دو ميثاق معروف يعني «ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي» و «ميثاق حقوق اقتصادي و اجتماعي» تدوين شد.
دولت ايران در سال ۱۳۵۴ به اين دو ميثاق پيوست و متعهد به اجراي آن شد و اين امر به تصويب مجلس قانونگذاري وقت هم رسيد.
عبادي در مورد پيشبرد حقوق زنان گفت: پيشبرد مساله زنان چيزي نيست كه از عهده يك نفر و يا يك انجمن برآيد، زنان ايران خوشبختانه به فرهيختگي رسيده اند و وقتي كه ۶۳ درصد ازدانشجويان ما را زنان تشكيل مي دهند، اين نشان از تحولات عميقي در جامعه دارد.زنان ايران در هر لباس و مقام در پي احياي حقوق خود هستند.
اين نهضت ، نهضتي است فراگير و رهبر نمي خواهد، زيرا خود زنان همگي پيشقراول و همگي خواهان تساوي در حقوق هستند.بنابراين از من نخواهيد كه براي افرادي كه حتي صلاحيتشان بيشتر از من باشد، نطق كنم و بگويم كه چه بكنند و چه نكنند.من ليدر زنان نيستم .
|
|
|
رفع نقص از سيستم روشنايي تونل هاي وانا و تكاور در محور هراز
به منظور رفع نقص سيستم روشنايي تونل هاي وانا و تكاور در كيلومترهاي ۶۱ و ۸۷ محور هراز اين تونل ها به صورت مقطعي مسدود مي شوند.
به گزارش ديروز مركز اطلاعات راه هاي وزارت راه و ترابري، اين تونل ها از روز شنبه ۲۴ تا روز چهارشنبه ۲۸ آبان ماه جاري بين ساعات هفت صبح تا ۱۷ بعدازظهر به صورت مقطعي مسدود خواهند شد.
رانندگان وسايط نقليه عبوري از اين محور براي حفظ ايمني تردد بايد با احتياط بيشتر و رعايت نكات ايمني رانندگان و در زمان انسداد موقت تونل ها با عوامل اجرايي همكاري و به توصيه هاي آنها
توجه كنند.
|
|
|
۶ هزار زنداني بدهكار از سال ۷۷ تاكنون آزاد شدند
رئيس ستاد ديه كشور گفت: از زمان آغاز به كار اين ستاد در سال ۷۷ تاكنون شش هزار و ۴۱۷ زنداني بدهكار از زندان هاي كشور آزاد شده اند.
«محمد ساري» در همايش ستاد ديه رشت افزود: در اين مدت بيش از ۲۹ ميليارد و ۹۸۱ ميليون ريال كمك مردمي براي آزادي زندانيان بدهكار كشور جمع آوري شده است.
وي اظهار كرد: اين كار خداپسندانه در سطح كشور از استقبال خوب مردم خير برخوردار شده و گيلان نيز از استان هاي پيشتاز در اين زمينه و در رتبه هاي اول قرار دارد.وي، خواستار ترويج فرهنگ كمك به ديگران و همچنين آزادسازي زندانيان بدهكار و نيازمند شد.
در اين مراسم حجت الاسلام صادقي مدير كل دادگستري گيلان نيز با اشاره به نقش ستاد ديه در آزادي زندانيان نيازمند در سال هاي اخير اين اقدام را بسيار مفيد دانست.
|
|
|
تشكيل وزارت رفاه وتأمين اجتماعي در مجلس مورد بررسي قرار گرفت
گروه اجتماعي:با تشكيل وزارت رفاه و تامين اجتماعي ساختار نظام تامين اجتماعي در كشور سامان مي گيرد.
نورالدين پيرموذن، نماينده مردم اردبيل در خانه ملت در گفت وگو با ايسنا، با بيان اين مطلب افزود: پس از سه سال بحث در مورد ساختار نظام تامين اجتماعي در كميسيون هاي مختلف مجلس و دولت، در نهايت بحث لايحه تشكيل وزارت رفاه و تامين اجتماعي در مجلس آغاز شد. وي افزود: يكي از ضروريات و مطالبات مردم در تمام جوامع وجود نظام تامين اجتماعي و يكي از وظايف اصلي دولت ها نيز تامين رفاه اجتماعي مردم است، كه اين مسئله در اصل ۲۹ قانون اساسي و به دنبال آن در ماده ۴۲ قانون برنامه توسعه سوم آمده است.
همه ساله قريب به ۱۳۰ هزار ميليارد ريال در فصل تامين اجتماعي در بودجه ساليانه اعتبار گذاشته مي شود كه به علت وجود نزديك به ۲۸ دستگاه، نهاد، ارگان و سازمان موازي خدمات مؤثر و كارآمدي به مردم ارائه نمي شود.
مخبر كميسيون بهداشت و درمان مجلس تصريح كرد: با تشكيل وزارت رفاه و تامين اجتماعي از هزينه هاي زايد و تشكيلات اضافي كاسته خواهد شد و با ارائه خدمات مؤثرتر و كارآمدتر، همه كساني كه در اين كشور زندگي مي كنند تحت پوشش چتر حمايتي اين وزارتخانه قرار خواهند گرفت.
|
|
|
گلايه وزير بهداشت از عدم پرداخت بودجه خدمات بيمارستانها
مسعود پزشكيان در حاشيه جلسه هيئت وزيران گفت نظام بهداشت كشور هم اكنون با پايين بودن تعرفه ها و پرداخت ديرهنگام بيمه ها تحت فشار قرار گرفته است .
وي افزود در سال جاري بيمه هاي درماني با ۶ ماه تاخير مبالغ خدمات ارايه شده كادر پزشكي را پرداخت كرده اند.
پزشكيان گفت حداقل دستمزد براي كادر پزشكي در نظر گرفته شده است واين حداقل هم با تاخير زياد به آنها داده مي شود و تحت چنين شرايطي كاركردن فداكاري است .
وزير بهداشت افزود براساس قانون بيمه هاي تجاري ، بايد پول مجروحان تصادفي را بپردازند و اين در حاليست كه تاكنون ۱ ريال هم پرداخت نشده است .
وي گفت روزانه ۳۰۰۰ بيمار اعم از سوانحي و تصادفي در بخش اورژانس كشور تحت عمل جراحي قرار مي گيرند و۳۵۰۰ بيمار نيز مداوا مي شونداما طرفهاي مالي اين بيماران به تعهدات خود عمل نمي كنند.
پزشكيان تأكيد كرد با اصلاح تعرفه ها و پرداخت به موقع وجوه خدمات پزشكي بخش مهمي از مشكلات نظام بهداشتي كشور حل شود.
|
|
|
صاعقه در كوهدشت لرستان خسارت به بار آورد
رعد و برق هاي پي در پي ، خساراتي را به برخي اماكن و تجهيزات اداره ها و سازمان هاي دولتي شهرستان كوهدشت وارد كرد.
در اين حادثه كه از عصر روز سه شنبه تا صبح ديروز ادامه داشت خساراتي به سيستم هاي رايانه اي ، برقي و مخابراتي برخي ادارات و همچنين وسايل خانگي منازل مسكوني اين شهرستان وارد شد.
همچنين بارندگي هاي روز گذشته موجب آبگرفتگي درسطح خيابان هاي شهر الشترمركزشهرستان سلسله لرستان شده و مشكلاتي را براي شهروندان به وجود آورد.
هم اكنون تردد وسايط نقليه در سطح شهر الشتر به كندي صورت گرفته و نيروهاي شهرداري و جمعيت هلال احمر مشغول بازگشايي معابر هستند.
كارشناس ستاد حوادث غير مترقبه لرستان با تاييد اين خبر گفت : از ميزان خسارت هاي وارده اطلاع دقيقي در دست نيست و كارشناسان مشغول بررسي ميزان خسارت ها هستند.علي سيف در گفت و گو با ايرنا افزود: بر اثر اين بارندگي ها خسارات فراواني به شهرستان هاي پلدختر و نورآباد نيز وارد شده است .
|
|
|
بازداشت خبرنگاران توسط آمريكا جلوگيري از اطلاع رساني است
گروه اجتماعي: مستندسازان ايراني آزاد شده از اسارت نيروهاي آمريكايي با شركت در كنفرانس خبري به سئوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
به گزارش اداره كل روابط عمومي سازمان صدا و سيما سعيد ابوطالب و سهيل كريمي دو مستندساز ايراني آزاد شده از اسارت نيروهاي اشغالگر آمريكايي با حضور در نشست خبري كه ديروز تشكيل شد به سئوالات خبرنگاران نشريات و شبكه هاي مختلف تلويزيوني داخلي و خارجي پاسخ گفتند.
در اين كنفرانس خبري كريمي و ابوطالب ضمن قدرداني از پيگيريها و حمايت هاي مداوم مردمي و مسئولان نظام در آزادسازيشان، نحوه و شرايط اسارت خود را تشريح كردند.
آنها در پاسخ به سئوالات خبرنگار شبكه العالم درمورد علت اسارتشان به رعب و وحشت موجود در عراق، اشاره كردند و گفتند: ما مثل هر خبرنگار ديگري كه در جريان بحران عراق اطلاع رساني مي كردند، كارت و مجوز رسمي تهيه خبر داشتيم ولي نيروهاي آمريكايي بدون توجه به اين موضوع و به بهانه هاي واهي ما را بازداشت و وسايل كارمان را توقيف كردند.
كريمي و ابوطالب همچنين موضع آمريكايي ها در مورد نحوه اطلاع رساني خبرنگاران ايراني را خصمانه توصيف كرده و گفتند: بازداشت و نگهداري خبرنگاران و مستندسازان از اقدامات آمريكايي ها براي جلوگيري از اطلاع رساني صحيح بود.
|
|
|