رويدادهاي انديشه
ايران كشور معنوي هانري كُربن
|
|
به مناسبت صدمين سالگرد تولد هانري كربن همايش بزرگي با عنوان «علامه طباطبايي و هانري كربن، ملاقات شرق و غرب» با حضور رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و جمعي از اساتيد ايراني و فرانسوي در انستيتو كاتوليك تولوز فرانسه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري «مهر» خانم «ماري كلود لوتران» معاون انستيتوي علوم ديني و الهيات فرانسه هدف از برگزاري اين همايش يك روزه را بيان خواست هانري كربن كه همانا ديالوگ بين اديان و فرهنگ ها بود اعلام كرد و گفت: به بركت ملاقات معنوي علامه طباطبايي و هانري كربن، كربن موفق شد فلسفه ايراني را بفهمد و آن را وارد حوزه هاي فلسفه غرب كند. حال سوال اين است كه آيا در آغاز قرن بيست و يكم اين دو شخصيت پاسخي براي مسايل جهان معاصر دارند؟ در پاسخ بايد گفت براي فهم مسايل فلسفي و ديني بايد قبل از هر چيز پذيراي فهم و درك حقيقت باشيم و در اين صورت است كه با ملاقات هاي معنوي به بلوغ فكري و معنوي خواهيم رسيد.
سيد صادق خرازي سفير جمهوري اسلامي ايران در فرانسه نيز در اين همايش با قدرداني از برگزاري اين همايش، مراودات و مكالمات فكري و فرهنگي اين دو شخصيت معنوي را در دو دنياي بزرگ ايران و فرانسه زبان تأثيرگذار دانسته و متذكر شد: اگر دنياي سياست فرصت و اجازه دهد مكاتبات علامه طباطبايي، هانري كربن و دكتر سيد حسين نصر را كه هم اكنون در دست من است منتشر خواهم كرد.
حجت الاسلام محمدي عراقي رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز در سخنراني خويش كه تحت عنوان «احياي سنت گفت وگو و لقاي علمي، الگوي موفق براي همكاري خردورزان» ايراد شد. مقام علامه طباطبايي و هانري كربن را آن چنان بزرگ دانست كه عنوان احياگر فلسفي شايسته آنان است. ما بيش از هر زمان ديگري به اين سنت حسنه نيازمنديم و روحيه تفاهم و تواضع علمي، بهترين راه ارتباط و همزيستي بين فرهنگ ها است.در ادامه همايش، پرفسور مانسلون استاد انستيتوي الهيات تولوز مقاله اي با عنوان«هانري كربن زائري كه از ايران مي آيد» به همايش ارائه كرد. وي ايران را كشور معنوي هانري كربن دانست و گفت: دنياي آرماني كربن، كه همان جست وجوي معنويت بود، در نقشه هاي جهان يافت نمي شود. ميهن او جهان مثال و دنياي فرشته ها بود.وي در ادامه اظهار داشت: هانري كربن در ايران يك جامعه خردمندانه قوي را تجربه كرد و خود به اهميت اين اجتماع و حضور علامه طباطبايي به عنوان استاد فلسفه سنتي در آخرين صفحات جلد دوم اسلام ايراني اشاره كرده است.
|