پيام كوفي عنان به مناسبت روز جهاني مهاجرت
مهاجران موتور رشد اقتصادي جهان هستند
گروه اجتماعي: كوفي عنان دبير كل سازمان ملل متحد در پيامي به مناسبت روز جهاني مهاجرت، مهاجران را موتور رشد اقتصادي و پويايي اجتماعي در كشورهاي توسعه يافته و فقير جهان خواند. بنابراين گزارش در بخشي از اين پيام آمده است: بدون ترديد جوامع اروپايي نيازمند مهاجران هستند. طول عمر اروپايي ها افزايش يافته و فرزندان كمتري دارند. بدون مهاجرت ميزان جمعيت اتحاديه اروپا كه در آينده نزديك ۲۵ كشور عضو آن خواهند بود كم مي شود و از رقم ۴۵۰ ميليون نفر فعلي به رقم ۴۰۰ ميليون نفر در سال ۲۰۵۰ كاهش خواهد يافت.
اتحاديه اروپا در اين پديده تنها نيست. ژاپن، فدراسيون روسيه و كره جنوبي در ميان سايريني خواهند بود كه با آينده اي اين چنين مواجه هستند. يعني مشاغل بدون متصدي خواهند ماند و خدمات ارائه نخواهد شد و در پي آن اقتصادها افت مي كنند و جوامع به بن بست مي رسند. مهاجرت به تنهايي اين مشكلات را حل نخواهد كرد ولي بخش مهمي از هرگونه راه حل است . حتي در كشورهايي كه اين مشكلات جمعيتي را ندارند ، مهاجران مي توانند موتور رشد اقتصادي و عوامل پويايي اجتماعي باشند.
مي توان مطمئن بود كه تمايل مردم به ورود و زندگي در كشورهاي توسعه يافته ادامه خواهد داشت. در جهان نابرابر فعلي تعداد كثيري از آسيايي ها، آفريقايي ها و آمريكاي لاتين فاقد فرصتها براي بهبود وضعيت خود هستند، فرصتهايي كه در كشورهاي ثروتمند بديهي پنداشته مي شوند. مهاجران آرزوي زندگي نوين در سرزمين فرصتها را دارند، درست به همان گونه كه امكانات بالقوه نو (قاره آمريكا) يك بار ده ها ميليون اروپايي فقير اما جسور را به خود جلب نمود.
دبيركل سازمان ملل در اين پيام همچنين آورده است: مهاجرت غيرقانوني مشكلي واقعي است و كشورها نيازمند همكاري در تلاش هاي خود جهت متوقف كردن آن هستند به ويژه منهدم كردن قاچاقچيان كه شبكه جنايت سازماندهي شده آنها از افراد آسيب پذير سوءاستفاده كرده و موجب براندازي حكومت قانون مي گردد. اما مبارزه با مهاجرت غيرقانوني بايد بخشي از خط مشي گسترده باشد. كشورها بايد مجاري حقيقي براي مهاجرت قانوني ارائه دهند و از منافع آن بهره مند گردند در حالي كه از حقوق بشر بنيادين مهاجران حفاظت مي نمايند.
وي مي افزايد: كشورهاي فقير نيز مي توانند از مهاجرت بهره ببرند. مهاجران در سال ۲۰۰۲، ۸۸ ميليارد دلار به كشورهاي در حال توسعه حواله نموده اند يعني ۵۴ درصد بيش از مبلغ ۵۷ ميليارد دلاري كه اين كشورها به عنوان كمك هاي عمراني دريافت كرده اند.
بنابراين، مهاجرت مسئله اي است كه در آن تمامي كشورها منافعي دارند و همكاري بيشتر بين المللي را طلب مي نمايد.مديريت مهاجرت تنها در گشودن دربها و پيوستن دستها به گونه اي بين المللي خلاصه نمي شود بلكه نيازمند اين است كه هر كشوري اقدام بيشتر در زمينه ادغام تازه واردها انجام دهد. مهاجران بايد خود را منطبق با جوامع جديد نمايند و جوامع نيز بايد خود را تطبيق دهند.كشورها فقط با استراتژي خلاق براي ادغام مهاجران، مي توانند جامعه ميزبان را غني نمايند بيش از اينكه آن را بر هم زنند.
|