مرور كتاب
فيلمنامه گروگانگيري در سفارت ايران در لندن
|
|
اتاق نشيمن سيمون هريس- شب- داخلي
كادر پنجره اتاق، بيرون شبحي از برج ساعت لندن بر زمينه آبي تيره آسمان ديده مي شود. پايين تر، چراغ هاي نئون تبليغاتي با رنگ ها و ريتم هاي گوناگون روشن و خاموش مي شوند. صداي گوينده اي كه تند صحبت مي كند. كلام نامفهومش گاه به گاه با موسيقي كوتاه و سريعي در مي آميزد و جوي پر از تبليغات بي وقفه را تداعي مي كند.
گوينده:« ماجرايي كه خواهيد ديد، واقعه اي است مستند در ارديبهشت ماه هزار و سيصد و پنجاه و نه (۱۳۵۹) از حادثه گروگان گيري اعضاي سفارت جمهوري اسلامي ايران در لندن...» اين جملات بخشي از فيلمنامه «سفارت» نوشته مجيد امامي است كه توسط انتشارات سوره منتشر شده است.
«سفارت» يك نمونه از فيلمنامه هايي است كه بر مبناي يك حادثه واقعي و مستند شكل مي گيرند: حادثه تصرف سفارت جمهوري اسلامي ايران در لندن در اولين سال هاي پيروزي انقلاب، به فاصله چند روز پس از حمله نظامي آمريكايي ها در طبس كه با توفان شن نافرجام ماند. در اين ماجرا كه با گروگان گيري و باج خواهي همراه بود، شش جوان عرب مطالباتي از دولت ايران داشتند مبني بر خودمختاري خوزستان و تغيير شرايط حكومتي در منطقه عرب نشين كشور.
«سفارت» ششمين اثر از يك مجموعه چند جلدي است كه توسط مدرسه كارگاهي فيلمنامه نويسي حوزه هنري تهيه شده است. در اين مجموعه فيلمنامه هايي همچون لاله و پونه نوشته مجيد مجيدي، قتل در استانبول نوشته علي شاه حاتمي، آشيانه بر باد نوشته محمدرضا هنرمند، آن روزها نوشته احمد مرادپور و... به چشم مي خورد.
فيلمنامه سفارت در ۱۶۷ صفحه با قيمت ۱۰۰۰ تومان در ۲۲۰۰ نسخه به بازار كتاب عرضه شده است.
|