|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
مقتدي صدر و نيروهاي ائتلاف به توافق نرسيدند
|
|
شيخ «قيس الخزعلي» سخنگوي «مقتدي صدر» گفته است در گفت وگو با نيروهاي ائتلاف توافقي حاصل نشده است.
به گزارش شبكه تلويزيوني العربيه، وي در گفت وگو با اين شبكه خبري افزود: انجام مذاكرات با مقامات نيروهاي ائتلاف نتيجه اي نداشته و به هيچ راه حلي منجر نشده است.وي تصريح كرد: نيروهاي ائتلاف قصد دارند شوكت مسلمانان را از بين ببرند و شرايطي عنوان كرده اند كه باعث شده به توافق دست نيابيم.به گفته سخنگوي مقتدي صدر از جمله شروطي كه نيروهاي ائتلاف مطرح كردند، انحلال ارتش المهدي بود.
پخش تصوير گروگان آمريكايي از تلويزيون الجزيره
شبكه تلويزيوني الجزيره قطر، جمعه شب تصوير يك سرباز آمريكايي را كه توسط شورشيان در عراق به گروگان گرفته شده پخش كرد و گزارش داد كه اين گروگان از شرايط جسمي سالمي برخوردار است .
براساس اين گزارش ، نوار ويدئويي كه از شبكه الجزيره پخش شد تصوير سرباز آمريكايي را در حالي كه بر روي زمين نشسته و دو مرد مسلح كه چهره هايشان پوشيده بود در اطرافش قرار گرفته بودند از اين شبكه پخش شد و اين سرباز خود را «كيت ماتيو مائوپين » معرفي كرد.براساس اين گزارش ، در پي پخش تصوير اين سرباز از تلويزيون ماهواره اي الجزيره مقام هاي سرفرماندهي نظامي آمريكا در قطر خاطرنشان كردند بررسي هاي به عمل آمده براي پي بردن به هويت اين نظامي حاكي از آنست كه اين سرباز يكي از دو سرباز آمريكايي است كه هفته پيش در حمله به يك كاروان نظامي آمريكا در غرب بغداد ناپديد شده است .
از سوي ديگر فرماندهي نيروهاي آمريكايي مستقر در عراق اندكي پس از پخش نوار سرباز به گروگان گرفته شده آمريكايي از شبكه تلويزيوني الجزيره قطر اعلام كرد بررسي و مطالعه بر روي اين نوار شروع شده است . اين سرباز آمريكايي از يك هفته پيش مفقود شده بود.
۲گروگان ژاپني آزاد شدند
دولت ژاپن تاييد كرد كه دو خبرنگار ژاپني كه هفته گذشته در عراق ربوده شده بودند، ديروز آزاد شده اند.
شبكه خبري الجزيره خبر آزادي اين دو خبرنگار ربوده شده را اعلام كرد. اين دو خبرنگار ژاپني هنگام تهيه گزارش از بالگرد ساقط شده آمريكايي در نزديكي بغداد توسط شماري افراد مسلح ربوده شدند.
آمريكايي ها وارد نجف نشوند
به نوشته يك روزنامه لهستاني، مقامات نظامي اين كشور كه در عراق مستقر هستند از نيروهاي آمريكايي خواستند وارد نجف نشوند. به گزارش شبكه خبري العربيه لهستاني ها به آمريكا گفته اند ورود به نجف يك فاجعه است و باعث خواهد شد تا رهبران شيعه عليه ما تحريك شوند.
مذاكرات آتش بس در فلوجه
مذاكرات نمايندگان آمريكا با نمايندگاني از شهر فلوجه ديروز وارد دومين روز خود شد.
اين در حاليست كه رسانه هاي خبري اولين روز اين گفتگوهاي مستقيم را مثبت ارزيابي كرده اند. هنوز از جزئيات مذاكرات خبري منتشر نشده اما هدف نهايي مذاكرات، برقراري آتش بس در فلوجه اعلام شده است. بر پايه تازه ترين گزارشها ريچارد جونز نايب رئيس اداره غيرنظامي نيروهاي ائتلاف در عراق از بزرگان شهر فلوجه خواسته است به نيروهاي آمريكايي كمك كنند تا بتوانند براي ملاقات با مسئولان محلي ، وارد شهر شوند.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره ، «جونز» در پي ديدار با رهبران منطقه فلوجه گفت : نيروهاي آمريكايي مايلند براي بهبود شرايط زندگي مردم در اين شهر با مسئولان محلي ديدار كنند، البته بدون اينكه از حمله احتمالي نيروهاي مقاومت بيمناك باشند.
جونز افزود: هنوز آتش بس كامل برقرار نشده ولي از شدت درگيريها كاسته شده است . ما به گفت و گوهاي خود با نيروهاي مقاومت در شهر ادامه مي دهيم و به آنها وقت مي دهيم ، اما نمي توانيم منفعل بمانيم واجازه دهيم اوضاع به همين ترتيب پيش برود.
تقويت نيروهاي آمريكايي در مرز عراق و سوريه
يك مقام فرماندهي نيروهاي مركزي آمريكا روز جمعه گفت: افزايش تفنگداران دريايي آمريكا در غرب عراق در منطقه مرزي اين كشور با سوريه در هفته هاي اخير از نفوذ عوامل خارجي جلوگيري كرده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، ژنرال جان ساتلر مدير عملياتي فرماندهي مركزي آمريكا در دوحه در مصاحبه اي تلفني با خبرنگاران پنتاگون گفت، تقويت نيروها در ناحيه اي به نام خط موشها در منطقه القائم صورت گرفته است.
درخواست پاول از سوريه
كالين پاول وزير خارجه آمريكا در نامه اي به بشار اسد رئيس جمهور سوريه خواستار همكاري اين كشور با ارتش آمريكا براي برقراري ثبات و امنيت در عراق شد.
ريچارد بوچر سخنگوي وزارت خارجه آمريكا در نشست خبري روز جمعه گفت : پاول در اين نامه از اسد خواست كه با جامعه جهاني براي برقراري ثبات در عراق همكاري كند.
وي گفت : در اين نامه همچنين خاطرنشان شده است كه سوريه بايد مرزهاي خود را به روي تروريستها و حاميان شورشيان ببندد.
بوچر گفت : گرچه سوريه گام هايي برداشته اما آمريكا معتقد است اين كشور اقدامات بيشتري بايد در اين زمينه انجام دهد.
وي تأكيد كرد: برخي تروريست هاي خارجي مستقر در عراق شهروندان سوريه هستند.بوچر نسبت به اشاره اين نامه به تحريم هاي آمريكا عليه سوريه ابراز بي اطلاعي كرد.
حمايت بوش و بلر از حضور سازمان ملل در عراق
بوش روز جمعه در كاخ سفيد در يك مصاحبه مطبوعاتي به همراه توني بلر نخست وزير انگلستان ، اظهار داشت : طرحي كه تحت نظارت اخضر ابراهيمي ، براي انتخاب يك دولت انتقالي در عراق در دست تدوين است براي اكثريت مردم عراق قابل قبول است.
بوش اضافه كرد تاريخ انتقال قدرت سياسي در عراق به قوت خود باقي است و در تاريخ ۳۰ ژوئيه قدرت سياسي از دولت متحد به رهبري آمريكا به دولت انتقالي عراق منتقل خواهد شد.وي افزود: اما نيروهاي متحد كماكان در عراق باقي خواهند ماند تا در برقراري امنيت در عراق به دولت انتقالي كمك كنند.رئيس جمهور آمريكا گفت كه انتقال قدرت سياسي به عراقيها نشان مي دهد كه آمريكا قصد ادامه اشغال عراق را ندارد.
به گفته بوش ، ابراهيمي روشي را براي تشكيل يك دولت انتقالي انتخاب كرده و نيروهاي متحد ما نيز با سازمان ملل همكاري خواهند كرد تا شرايط لازم در عراق براي انتخاب يك دولت جديد در ماه ژانويه سال ۲۰۰۵ را به وجود آورند.
به گفته وي آمريكا و انگلستان از تعهداتي كه در زمينه برقراري امنيت و دموكراسي به مردم عراق داده اند هرگز شانه خالي نمي كنند.وي افزود: مردم عراق دو راه در پيش دارند، يا دموكراسي را انتخاب كنند يا به ديكتاتوري بازگردند.
|
|
|
كرزاي: افغانستان تا ۱۰ سال ديگر به سربازان خارجي نياز دارد
|
|
حامد كرزاي رئيس دولت انتقالي اسلامي افغانستان در مصاحبه اي كه در آخرين شماره هفته نامه آلماني اشپيگل منتشر شد اعلام كرد: افغانستان هنوز ۱۰ سال ديگر به حضور سربازان آمريكايي در خاك خود نياز خواهد داشت .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از برلين حامد كرزاي در پاسخ به اين پرسش كه جامعه بين المللي هنوز بايد تا چه زماني به افغانستان نيرو اعزام كندگفت : فكر مي كند تا حدود ۱۰ سال ديگر به اين كار نياز است .وي افزود: اين زماني است كه ما براي تشكيل ارتش و پليسي كاملا عملياتي به آن نياز خواهيم داشت .
كرزاي ادامه داد :ساختن دولتي مستقل و حرفه اي به مدتهاي زيادي يا دست كم حدود ۲۰ سال ديگر نياز خواهد داشت .
در همين حال ريچارد مايرز، رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا اعلام كـرد: تعداد نظاميان اين كشور مستقر در افغانستان تا شش ماه آينده كاهش خواهد يافت .وي كه از روز جمعه براي يك سفر رسمي در افغانستان به سر مي برد، جمعه شب در يك كنفرانس خبري در پايتخت افغانستان اظهار داشت : پس از برگزاري انتخابات رياست جمهوري و پارلماني در افغانستان ،تعداد نيروهاي آمريكايي نيز در اين كشور كاهش خواهد يافت .
|
|
|
انتقاد حزب الله لبنان از سكوت سران عرب در قبال حمايت بوش از طرح شارون
انتقادات از موضع تازه بوش در خصوص مسأله فلسطين ادامه دارد
انتقادات و اعتراض هاي جهاني از اقدام جورج دبليو بوش رئيس جمهور آمريكا از طرح عقب نشيني آريل شارون، نخست وزير رژيم صهيونيستي از نوار غزه كه موجب ناديده انگاشتن حق بازگشت فلسطيني ها به سرزمين مادري شان و مصادره بيش از ۵۰ درصد اراضي فلسطين اشغالي و انضمام آن به اسرائيل مي شود همچنان ادامه دارد.
جنبش حزب الله لبنان موضع اخير بوش را درس روشن و تلخ به تمام سازشكاران دانست و افزود: پندارهاي موهوم درباره امكان حل و فصل عادلانه وميانجيگري بي طرفانه سقوط كرد و توافقهايي كه از كنفرانس مادريد تا اوسلو امضا شد جز زيان نتيجه ديگري براي ملت فلسطين نداشت .
به گزارش واحدمركزي خبر از بيروت :حزب الله با صدور بيانيه اي اضافه كرد: اين موضع بيانگر طرفداري بي سابقه دولت آمريكا از اشغالگري ، شهرك سازي و تجاوزگري رژيم صهيونيستي است و با تثبيت ديوار حايل و شهركهاي صهيونيست نشين پيامدهاي خطرناكي برحقوق ملت و سرنوشت سرزمين فلسطين از جمله در زمينه هاي حق بازگشت آوارگان و مرز فلسطين دارد و پيامدهاي وخيمي براي تمام منطقه خواهدداشت .
اين بيانيه مي افزايد: اظهارات بوش تجاوزگري تازه به ملت فلسطين وملتهاي عرب و مسلمان است و بايد برهمين اساس با آن برخورد كرد.
بيانيه حزب الله با انتقاد از سكوت سران عرب افزود: تاسفبار وتوهين آميز است كه اين مواضع درحالي اعلام مي شود كه برخي از سران عرب در واشنگتن بسر مي برند و برخي ديگر براي ديدار از آن آماده مي شوند.اين بيانيه افزود: مقاومت تنها عاملي است كه مي تواند قدرت آمريكا و اسرائيل را درهم بشكند و ان شاءالله زمينه آزاد سازي و پيروزي رافراهم آورد.
همچنين كميته دفاع از حقوق پناهندگان فلسطيني با تقبيح توافق «بوش و شارون »در مورد حقوق فلسطينيان تأكيد كرد كه بازگشت فلسطينيان به سرزمين خود حق مشروع آنان است .
«احمد يوسف » دبير كميته دفاع از حقوق پناهندگان فلسطيني كه مركز آن درامان است ، در گفت و گو با خبرنگار «ايرنا» اظهار داشت : رهبران آمريكا باحمايت از طرح هاي توسعه طلبانه شارون ، خصومت خود را با مردم فلسطين به اثبات رساندند.
وي با اشاره به حضور بيش از يك ميليون و ۷۰۰ هزار پناهنده و ۱۷ اردوگاه ويژه پناهندگان فلسطيني در اردن ، تأكيد كرد كه طبق مصوبه هاي سازمان ملل اين افراد حق بازگشت به سرزمين خود را دارند.
به گفته يوسف ، تصميم رئيس جمهوري آمريكا در حمايت از طرح هاي شارون به منظور دلخوش كردن يهوديان آمريكا و جلب نظر آنان براي انتخابات آينده اين كشور است .
وي افزود: بوش بار ديگر به صهيونيست ها چراغ سبز نشان داد تا حملات خودرا عليه مردم فلسطين آغاز كنند.
دبيركميته دفاع از حقوق پناهندگان فلسطين پيش بيني كرد، منطقه خاورميانه درآينده نزديك شاهد تحولات پيچيده و خطرناكي خواهد بود كه بازهم فلسطينيان قرباني آن خواهند بود.
در همين حال گروه مدافعان حقوق بشرفلسطيني مستقر در «اوكلند» نيوزيلند، حمايت «جورج بوش » رئيس جمهور آمريكااز پيشنهاد «آريل شارون » نخست وزيررژيم صهيونيستي را محكوم كردند.
به نوشته روزنامه نيوزيلند هرالد، گروههاي فلسطيني درنيوزيلندبا انتشار بيانيه اي ضمن اعتراض به اقدام بوش گفتندكه حمايت وي از پيشنهاد شارون راههاي مذاكره براي حل مشكلات فلسطين - اسراييل را متوقف كرده است .
اين بيانيه مي افزايد: ناديده گرفتن حقوق مسلم فلسطيني ها در پيشنهاداخير شارون مبني بر ماندن در بخشي از اراضي اشغالي از يك سو امكان ادامه گفت و گو را با بن بست مواجه كرده و از سوي ديگر سبب افزايش خشم جهان اسلام نسبت به سياست هاي آمريكا خواهد شد.
گروههاي حقوق بشري فلسطيني اين اقدامات بوش رادر آستانه انتخابات رياست جمهوري آمريكا خوش آمد گويي به صاحبان قدرت و محافل صهيونيستي و تندروهاي مسيحي خواندند.
از سوي ديگر «صلاح صلاح » عضو مجلس ملي فلسطين گفت : حمايت «جرج بوش » رئيس جمهوري آمريكا از طرح جدايي يك جانبه «آريل شارون »نخست وزير رژيم صهيونيستي مهر« پايان » بر توافق هاي پيشين ميان مقام هاي حكومت خودگردان با مسئولان اين رژيم زد.
وي ديروز در گفت وگو با خبرنگار «ايرنا» افزود: حمايت دولت آمريكااز اسراييل براي اجراي طرح شارون اين حقيقت را به اثبات رساند كه كليه توافق هاي سياسي و امنيتي به عمل آمده فاقد ضمانت اجرايي و تنها با هدف فريب مردم فلسطين بوده است .
صلاح گفت : طرح «نقشه راه » نيز كه دولت آمريكا آن را به اسراييل و حكومت خودگردان پيشنهاد كرد و در برگيرنده تاسيس كشور فلسطين در سال ۲۰۰۵ ميلادي بود با اجراي طرح جدايي يكجانبه شارون منتفي شد.
وي تأكيد كرد: مخالفت با بازگشت پناهندگان فلسطيني به سرزمينشان ، تداوم ساخت ديوار حايل و بازنگشتن ارتش رژيم صهيونيستي به مرزهاي چهارم ژوئن سال ۱۹۶۷ ميلادي از مهمترين مفاد طرح شارون است كه مغاير تضمين هاي آمريكابه حكومت خودگردان و قطعنامه هاي بين المللي است .
در همين حال خبرگزاري شين هوا ديروز اعلام كرد دولت چين در واكنش به تصميم جرج دبليو بوش رئيس جمهور آمريكا درباره سياست اسرائيل در قبال كرانه باختري رود اردن ، اعلام كرده است هرگونه راه حل براي درگيريهاي خاور ميانه بايد از راه مذاكره بدست آيد.
به گزارش خبرگزاري آلمان از پكن ، سخنگوي وزارت امور خارجه اين كشور اعلام كرد :موضوع فلسطين در بطن رسيدگي به موضوع خاور ميانه قرار دارد وموضوعات ديگري نظير اراضي فلسطينيان ، وضع آوارگان و مرزهاهمگي مهم و قابل توجه هستند.
وي همچنين گفت : همه اين موضوعات بايد از راه مشورت سياسي و بر پايه قطعنامه هاي سازمان ملل متحد و اصل زمين در برابر صلح حل و فصل شود.وي در ادامه يادآور شد مذاكرات دوجانبه بين سوريه و اسرائيل وبين اسرائيل و لبنان نيز بخشهايي از روند صلح خاور ميانه هستندو دولت پكن اميدوار است هر دو مذاكرات به زودي براي برقراري صلح پايدار در منطقه خاور ميانه از سرگرفته شوند.
ديروز ياسر عرفات رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين با هيأتي از اتحاديه اروپا درشهر رام الله ديدار و گفتگو كرد.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره ، اين ديدار عرفات پس از اظهارات اخيرجورج بوش در ناديده گرفتن حق بازگشت فلسطيني ها برگزار شد.شبكه الجزيره به جزئيات ديدار عرفات و هيأت اروپايي ، اشاره نكرد. منابع سياسي رژيم صهيونيستي اعلام كردند درپي موضع اخير بوش شهركهاي صهيونيست نشين در اراضي كرانه باختري رود اردن توسعه خواهد يافت .
به گزارش واحدمركزي خبر از بيروت : اين منابع گفتند: اسرائيل تصميم به توسعه هرچه بيشتر شهركهاي صهيونيست نشين دارد و دولت بوش مخالفتي با اين امر ندارد.
اين منابع اضافه كردند: گسترش روند شهركسازي در كرانه باختري باهماهنگي با دولت آمريكا صورت خواهد گرفت .
رژيم صهيونيستي در ا قدام ديگري تهديد كرد در صورتي كه نتواند براي تحويل دادن شهركهاي صهيونيست نشين نوار غزه به آوارگان فلسطيني با يك سازمان بين المللي به توافق برسد خانه هاي شهرك نشينان را هنگام عقب نشيني از غزه تخريب خواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري رويترز از بيت المقدس ، يك مسئول بلندپايه اسرائيلي گفت : ما مايليم خانه هاي شهرك نشينان را به آوارگان فلسطيني تحويل دهيم و اگر اين خانه ها به آوارگان نرسد حق تخريب آنها را براي خود محفوظ مي دانيم .
|
|
|
توافق ۱۰ كشور اروپايي درباره مبارزه با جرايم سازمان يافته
۱۰ كشور اروپايي عصر روز جمعه در وين بر سر مبارزه با جرايم سازمان يافته از جمله تبهكاري و تروريسم توافق كردند.
به گزارش ايرنا از وين در اين كنفرانس يك روزه وزراي كشورهاي اتريش، فرانسه، ايتاليا، لهستان، اسلواكي، اسلووني، جمهوري چك و مجارستان حضور داشتند.
وزراي كشورهاي آلمان و انگليس، نمايندگان خود را به اين كنفرانس فرستادند اما از اسپانيا كسي در اين نشست شركت نداشت.
در كنفرانس مبارزه با تروريسم ۱۰ كشور اروپايي توافق كردند كه در چارچوب امكانات حقوقي هر كشور، اطلاعات دوجانبه اين كشورها مبادله شود.
از سوي ديگر در اين كنفرانس توافق شد كه پليس اتحاديه اروپا (اويروپل) تقويت و از مرزهاي خارجي جديد اتحاديه اروپا مشتركا محافظت شود.
«جوزپه پيسانو» وزير كشور ايتاليا در اين كنفرانس اظهار داشت: خطر تروريسم همه اروپا را تهديد مي كند و با اين دشمن سرسخت بايد با تمامي ابزار موجود مبارزه كرد.
«مونيكا لامپرت» وزير كشور مجارستان تأكيد كرد كه بايد از نهادهاي كنوني اتحاديه اروپا به شكل بسيار مؤثري استفاده نمود.
«استانيسلاو گروس» وزير كشور جمهوري چك، يكي ديگر از وزراي شركت كننده دراين كنفرانس نيز گفت: براي همه روشن است كه نمي توان صددرصد با تروريسم و تبهكاري مبارزه كرد اما همه تلاش خود را در اين راه به عمل مي آورند.
دومينيك دو ويلپن وزير كشور فرانسه در اين كنفرانس اظهار داشت كه مبارزه عليه تروريسم، مهاجران غيرقانوني و سازمان هاي تبهكاري بايد بطور مشترك از سوي همه كشورها انجام شود.
وي تأكيد كرد: برگزاري اين كنفرانس بيانگر آن است كه همكاري كشورها در اين راه بسيار مهم است.
وزير كشور فرانسه با اشاره به ارتباط تروريسم و تبهكاري بين المللي همچنين به حفاظت و كنترل مرزها تأكيد كرد.
وي درباره نوار صوتي اخير منتسب به اسامه بن لادن كه اعلام آتش بس با اروپا داده است، گفت: «هدف و بازي تروريسم آن است كه در بين كشورها شكاف ايجاد كند و تقويت همكاري ميان كشورها، تنها پاسخي است كه بايد به اين مانورها داد.»
«ولاديمير پالكو» وزير كشور اسلواكي نيز در اين كنفرانس آمادگي كشورش را براي قرارداد دو جانبه درباره تبادل اطلاعات اعلام كرد.
|
|
|
تركيه و اسرائيل به آذربايجان سلاح مي فروشند
روزنامه هاي «اخو» و «يني مساوات » به نقل از منابع خبري اسرائيلي نوشتند: تركيه و اسرائيل در صدد فروش سلاح به جمهوري آذربايجان هستند.
به گزارش ايرنا، «يني مساوات » به نقل از خبرگزاري منل با اشاره به اين كه در زمان حاضر آنكارا و تل آويو براي انعقاد قرارداد مذاكره مي كنند، اضافه كرد: اسرائيل و تركيه كارخانجات مشتركي براي توليد سلاح تاسيس كرده اند كه توليدات آن قرار است به جمهوري آذربايجان و كشورهاي آسياي ميانه فروخته شود.
به نوشته روزنامه روسي زبان اخو، يك خبرگزاري اسرائيلي اعلام كرد: توليدات مشترك اسرائيل و تركيه با واسطه گري آنكارا به بازار آسياي ميانه عرضه خواهد شد.
|
|
|
كوتاه از سياست جهان
دستگيري يك عربستاني به اتهام مشاركت در پخش نوار بن لادن
سعيد بن زعير استاد سابق علوم اطلاع رساني عربستان سعودي بامداد ديروز بازداشت و راهي زندان شد.خبرگزاري فرانسه به نقل از شبكه تلويزيوني الجزيره قطر از دوحه اعلام كرد عبدالله زعير فرزند سعيدبن زعير هنوز علت بازداشت پدرش را نمي داند اما به نظر مي رسد وي در ارتباط با نوار اخير اسامه بن لادن مظنون اصلي حوادث يازدهم سپتامبر كه اين شبكه روز پنجشنبه پخش كرده بازداشت شده است.وي با اشاره به اينكه اتهامي به پدرش وارد نشده است به انتقال پدرش به زندان الحائر اشاره كرد.سعيد بن زعير حدود يك سال پيش پس از سپري كردن ۸ سال و نيم زندان آزاد شده بود.هنوز گزارشي رسمي از بازداشت سعيد بن زعير منتشر نشده است.شبكه الجزيره هم دليل دستگيري بن زعير را مشاركت در پخش نوار بن لادن اعلام كرد.
انتقاد جمهوريخواهان از كميته تحقيق ۱۱ سپتامبر
دو عضو سرشناس جمهوريخواه كنگره آمريكا روز جمعه كميته اي را كه در مورد حملات ۱۱ سپتامبر تحقيق مي كند به درگير شدن در رقابتهاي بين حزبي به عوض بررسي مشكلاتي كه وقوع اين حملات را امكان پذير ساخت متهم كردند.
به گزارش خبرگزاري رويتر، تام ديلي رهبر اكثريت در مجلس نمايندگان در نامه اي به اين كميسيون اعلام كرد، نمايشهاي سيرك گونه و بازپرسي هاي غيرمنطقي ما را به حقيقت نزديكتر نخواهد كرد بلكه باعث دوري ما از نبرد جهاني با تروريسم خواهد شد.ديلي و سناتور جمهوريخواه ديگر اريك كانتور گفتند كميته تحقيق اعتبار خود را از دست داده است و تعدادي از اعضاي آن توجه خود را بيشتر بر ابراز عقيده معطوف كرده اند تا گرفتن اطلاعات.
پادشاه اردن: آمريكا مسئول درگيري ها در خاورميانه است
ملك عبدالله دوم تأكيد كرد، درگيري هاي اسرائيل با فلسطينيان و نيروهاي آمريكايي كه عراق را اشغال كرده اند، بيشترين خصومت و نفرتي كه تاكنون ديده شده را عليه آمريكا در جهان عرب به وجود آورده است.
به گزارش آسوشيتدپرس، ملك عبدالله دوم پادشاه اردن، معتقد است كه درگيري هاي درازمدت رژيم صهيونيستي با فلسطينيان، مساله اي است كه اكثر كشورهاي عربي را به نابودي كشانده است.وي گفت: آمريكايي ها درست يا غلط مسئول اين درگيري ها در خاورميانه هستند و اين امر زمينه را براي افراطي گري و تروريسم كه هم اكنون در خاورميانه شاهدش هستيم، فراهم كرده است.
عبدالله كه قرار است هفته جاري با جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا ديدار و درباره جنگ عراق و راه هاي از سرگيري روند صلح و طرح نقشه راه در خاورميانه به گفت وگو نشيند، از اظهارنظر درباره تأييد طرح جداسازي آريل شارون، نخست وزير رژيم صهيونيستي از سوي بوش، خودداري كرد.
شوارد نادزه مشاور دبير كل سازمان ملل مي شود
رئيس جمهور سابق گرجستان به پيشنهاد دبير كل سازمان ملل متحد مشاور وي در اين سازمان خواهد شد.به گزارش واحد مركزي خبر از مسكو، كول چاندرا مدير يونيسف كه از گرجستان ديدار مي كند پيشنهاد كوفي عنان را به شوارد نادزه رئيس جمهور سابق گرجستان ارائه كرده است.ادوارد شوارد نادزه در گفتگو با خبرنگاران از اين پيشنهاد دبير كل سازمان ملل متحد با رغبت استقبال كرده است.
درخواست پاول از قبرسي ها
كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا روز جمعه در مصاحبه با شبكه هاي تلويزيوني يونان و تركيه از شهروندان بخشهاي يوناني نشين و ترك نشين قبرس خواست در همه پرسي ۲۴ آوريل (۵ ارديبهشت) طرح وحدت جزيره قبرس را كه سازمان ملل پيشنهاد كرده است بپذيرند.به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن پاول به اين شبكه هاي تلويزيوني گفت: اكنون زمان آن فرا رسيده است كه جزيره قبرس اول ماه مه (۱۲ ارديبهشت) وارد اتحاديه اروپا شود.وي افزود: اگر پاسخ مردم دو بخش قبرس به اين همه پرسي منفي باشد فقط بخش يوناني نشين كشور قبرس كه مشروعيت بين المللي دارد به اتحاديه اروپا خواهد پيوست.
دو جامعه تركها و يوناني هاي قبرس قرار است بيست و چهارم آوريل در يك همه پرسي درباره طرح سازمان ملل براي وحدت قبرس شركت كنند.
براساس نظرسنجي ها بيشتر يوناني هاي قبرس با اين طرح مخالفند در حالي كه بيشتر ساكنان بخش ترك نشين خواستار اجراي طرح هستند.
آمادگي آمريكا براي همكاري با پارلمان جديد كره جنوبي
دولت آمريكا روز جمعه در واكنش به انتخابات اخير كره جنوبي اعلام كرد كه با پارلمان جديد اين كشور براي خاتمه دادن به بحران اتمي شبه جزيره كره همكاري خواهد كرد.در اين انتخابات كه روز پنجشنبه برگزار شد حزب اصلاح طلب كره جنوبي پس از چهار دهه توانست كنترل مجمع ملي را بدست گيرد.
ريچارد بوچر سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفت: آمريكا به همكاري هاي خود با دولت و پارلمان جديد كره جنوبي براي مقابله با برنامه هاي اتمي كره شمالي ادامه خواهد داد.وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا پارلمان جديد كره جنوبي گرايش سياسي به كره شمالي خواهد داشت يا نه گفت: اين مسأله اي است كه دولت و پارلمان كره جنوبي بايد درباره آن تصميم گيري نمايند.
بوچر گفت: دوستي آمريكا و كره جنوبي همواره برقرار بوده و انتظار مي رود در آينده نيز ادامه داشته باشد.
|
|
|
انتقاد مك نامارا از جنگ عراق
رابرت مك نامارا وزير دفاع اسبق آمريكا در زمان جنگ ويتنام روز جمعه در نيويورك يكجانبه گرايي جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا را در عراق محكوم كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيويورك مك نامارا كه در زمان رياست جمهوري كندي و جانسون از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۸ وزير دفاع آمريكا بوددر مصاحبه اي خبري گفت :ما قدرتمندترين ملت جهان هستيم اما نبايد هرگز به طور يكجانبه از اين قدرت استفاده كنيم .وي گفت :اگر ما از اين روش استفاده مي كرديم هرگز به ويتنام نمي رفتيم .
مك نامارا افزود: امروز بدون نقش گسترده سازمان ملل در عراق هيچ راه حلي براي اين كشور وجود ندارد.
وي از نبود درك و تفاهم در دولت آمريكا ابراز تاسف كرد و گفت : آيا ما در روابطمان مخالفان بالقوه مان را درك مي كنيم من گمان نمي كنم .وي با بيان اين كه اولويت بايد به مبارزه با گسترش سلاحهاي هسته اي داده شود گفت :سياست ما در خصوص مسئله هسته اي تقريبا از۴۰ سال پيش تغيير نكرده است و اين ديوانگي و غيرقانوني است .
وي افزود :ما امروز مسائل بدتري با كره شمالي داريم .آنجا ديگر جنگ پيشگيرانه و تغيير حكومت جواب نخواهد داد بنابر اين چه بايد كرد اين سئوال بي پاسخ مانده است اما ما بايد نگران اين موضوع باشيم .
مك نامارا در اين مصاحبه كه تئودور سورنسن مشاور ويژه اسبق كندي نيزدر آن حضور داشت گفت :بوش نياز به يك يادآوري دارد و آن اين است كه مانمي توانيم به تنهايي اقدام كنيم .وي افزود: يكي از مسائلي كه كميسيون تحقيق حوادث يازدهم سپتامبر به ماآموخت اين است كه هرگز ما نمي توانيم مطمئن باشيم . اطلاعات علمي نامطمئن است بنابر اين چگونه ما مي توانيم نظريه اي مبني بر جنگ پيشگيرانه يكجانبه داشته باشيم .
|
|
|
بازداشت جاسوسان اسرائيلي در زلاندنو
نخست وزير زلاندنو وعده داده است نسبت به موضوع تلاش دو شهروند اسرائيلي براي اخذ گذرنامه هاي جعلي آن كشور واكنش شديد نشان دهد.
به گزارش بي.بي.سي در پي بازداشت دو مرد اسرائيلي به اتهام توطئه براي دريافت گذرنامه هاي جعلي زلاندنو و ورود غيرقانوني به آن كشور با هدف مشاركت در فعاليت هاي سازمان يافته جنايت، هلن كلارك، نخست وزير زلاندنو، گفته است كه اين موضوع را بسيار جدي تلقي كرده و با جديت آن را دنبال خواهد كرد.
قرار است يوري زوشه كلمان و الي كارا، دو مرد اسرائيلي، در دادگاهي در اوكلند، پايتخت زلاندنو، حاضر شوند و به اين اتهامات پاسخ گويند. اين دو نفر اتهام تلاش براي اخذ گذرنامه جعلي به منظور اقدامات جنايي در زلاندنو را رد كرده اند.
بر اساس گزارش هاي رسانه هاي زلاندنو «الي كارا» عضو موساد - سازمان امنيت اسرائيل است اما وي اين گزارش ها را نيز تكذيب كرده است. خانم كلارك گفت كه مسأله مستقيماً با دولت اسرائيل مطرح خواهد شد.
به گزارش خبرنگاران اخيراً گذرنامه هاي زلاندنو متقاضيان فراواني در بازار سياه پيدا كرده است زيرا دارندگان اين گذرنامه ها مي تـوانند بدون اخذ رواديد به تعداد زيادي از كشورها، از جمله ايالات متحده، سفر كنند.
يك شهروند ديگر اسرائيل نيز كه ظاهراً با دو فرد بازداشت شده ارتباط داشته قبل از دستگيري توانست خاك زلاندنو را ترك كند.
|
|
|
صدراعظم آلمان:
فلسطيني ها بايد در تصميم گيري ها دخالت داده شوند
گرهارد شرودر صدراعظم آلمان پس از ديدار با حسني مبارك رييس جمهوري مصر در شهر هانوفر گفت: فلسطيني ها بايد در تصميم گيري هاي مربوط به بحران خاورميانه دخالت داده شوند.
صدراعظم آلمان از عقب نشيني رژيم نژادپرست اسرائيل از مناطق فلسطيني استقبال كرد و گفت: اين امر بايد در چارچوب طرح صلح بين المللي صورت گيرد.
|
|
|
انتقاد ارمنستان از موضع آمريكا
وارتان اسكانيان از موضع آمريكا در قبال تحولات داخلي روزهاي اخير اين كشور از جمله تظاهرات مخالفان دولت انتقاد كرد.
به گزارش ايرنا وي در گفت وگو با خبرگزاري ارمني «مديا مكس » نسبت به اظهار نظرهاي سطحي مقامهاي آمريكايي هشدار داد.وي در تفسير سخنان ريچارد بوچر سخنگوي وزارت امورخارجه آمريكا گفت :بوچر اگر چه تلاش كرد بيانيه متوازني در مورد وضعيت داخلي ارمنستان صادركند ولي محكوم ساختن درخواست مخالفان مبني بر اعمال خشونت را از يادبرد.
|
|
|