به گفته مدير اداره مامايي وزارت بهداشت:
فارغ التحصيلا ن مامايي بيكار مي مانند
گزارش
پيش تر سخن از بيكاري پزشكان رفته و اين كه قشر بسيار معدودي از آنان، در پي سالها تلا ش و كوشش طاقت فرسا و مطالعات مستمر به حق توشه اي براي خود اندوخته اند. اما در شرايط فعلي، وضعيت مالي پزشكان - و در نگاهي موشكافانه تر، ماماها - به هيچ وجه مثل داستان ها و فيلم هايي كه خوانده و ديده ايم نيست و آنها هم پس از سالها تلا ش و كوشش مستمر، پس از صرف عمري براي آموختن دانش، مجبورند زندگي را بدون داشتن كار سر كنند يا با حقوق بسيار اندك، كمتر از آنچه بتوان تصورش را كرد، ناچار به فعاليت هستند.
شايد مشكل اصلي را بتوان در برنامه ريزي هاي وزارت علوم يافت كه بي توجه به نياز جامعه، اقدام به پذيرش دانشجو مي كند. دانشجوياني كه دولت ناچار به پرداخت هزينه هاي هنگفتي براي ادامه تحصيل شان است؛ اما آنها - برخلا ف ميل خود - چنان كه بايد و شايد فرصت خدمت پيدا نمي كنند.
شايد اگر وقت، انرژي و سرمايه اي كه اين گروه دانشجويان صرف تحصيل كرده اند را در رده اي ديگر - رشته اي كه واقعاً به آن علاقه مند بودند و يا نياز كشور آن را طلب مي كرد - به كار مي گرفتند، هم وضع معيشتي شان بهتر مي بود و هم برخي كاستي هاي جامعه زدوده مي شود و در نهايت، حسرتي بر جاي نمي ماند.
معصومه شاه محمدي، مدير اداره مامايي وزارت بهداشت گفت: بيكاري از جمله مشكلا ت مهم قشر ماما در كشور است و براساس آمارهاي موجود گروه مامايي پس از پزشكان عمومي بيشترين گروه بيكار فارغ التحصيل را تشكيل داده است.
وي گفت: متأسفانه از ۳۳ هزار فارغ التحصيل رشته هاي مامايي فقط يك سوم جذب كار مي شوند و بقيه يا بيكار هستند و يا در مراكز غيردولتي كار مي كنند.
شاه محمدي، مدير اداره مامايي وزارت بهداشت ادامه داد: در دانشگاه هاي دولتي ظرفيت پذيرش محدود است و سهميه خاصي را براي پذيرش دانشجويان در رشته مامايي در نظر گرفته اند؛ اما در دانشگاه هاي غيردولتي به اين صورت نيست و تعداد زياد پذيرش دانشجو سبب بيكار ماندن بسياري از فارغ التحصيلان شده است.
از آنجا كه ميزان جذب مقطع كارداني رشته هاي مامايي بسيار كم است بنابراين درصدد هستيم كه پذيرش در اين مقطع را كم كرده و امكان ادامه تحصيل را به مقاطع كارشناسي زياد كنيم.
شاه محمدي گفت: متأسفانه با اين كه دانشگاه هاي دولتي در رشته مامايي تعداد بسيار كمي پذيرش دارند؛ اما همين ميزان كمتر جذب كار نمي شوند، به همين علت برخي از آنها براي كار به خارج از كشور اعزام مي شوند چون با افزايش تعداد دانشجويان اين رشته امكان اشتغال براي آنها وجود دارند به علت پايين بودن تعرفه هاي ماماها قادر به ادامه كار در مطب هاي خصوصي خود نخواهند بود.
وي گفت: تعرفه ماماها ۷۰ درصد تعرفه هاي پزشكان عمومي است در صورتي كه هزينه براي هر بيمار براي پزشك عمومي و ماما هيچ تفاوتي ندارد و از آنجا كه گفته مي شود تعرفه هاي پزشكان عمومي غيرواقعي است تعرفه هاي مامايي كه ۳۰ درصد كمتر از آن است را بايد چه ناميد.
|