۷۳ درصد از جوانان به ماهواره دسترسي دارند
بر اساس تحقيقات سازمان صدا و سيما ۷۳ درصد از جوانان مراكز استانها به ماهواره دسترسي دارند و ۶۶ درصد از آنان از ماهواره استفاده مي كنند.
رئيس سازمان ملي جوانان با بيان اين مطلب در جمع جوانان استان گلستان همچنين اظهار داشت: در دو دهه اخير كشور با پديده گسترش وضعيت كمي و ميل به تحصيل در بين جوانان روبرو شده است به گونه اي كه ۹۵ درصد از جوانان بر اساس تحقيقات اصرار به ادامه تحصيل در دانشگاه را دارند و از اين منظر نهادهاي مرتبط با امور جوانان مي بايست از اين فرصت با شيوه هاي نوين و جلب مشاركت جوانان استفاده كنند، رئيس سازمان ملي جوانان در ادامه اظهار داشت: بر خلاف گذشته امروزه مسئوليت امور جوانان به جاي خانواده به نهادهاي واسطه واگذار شده است و افزايش جمعيت و مسأله جواني باعث شده است كه اين دو جريان مؤثر بر ساختار اصلي جامعه اثرگذار باشند، به طوري كه امروزه اختلاف فكري جوانان نسبت به بزرگسالان بويژه خانواده به عنوان چالش اساسي مشهود است.
وضعيت كودكان مناطق بحراني
يونيسف گزارشي از كودكان در جنگ هاي فراموش شده و جنگ هاي در حال جريان را در ۲۲۱ صفحه با عنوان «وضعيت كودكان مناطق بحراني سال ۲۰۰۴» منتشر كرده است.
بنابراين گزارش، يونيسف هميشه ارقام تكان دهنده اي را اعلام كرده و از مرگ صدها ميليون كودك در اثر گرسنگي، فقر، جنگ و استثمار خبر مي دهد.
به گزارش پايگاه هاي اينترنتي از نظر اين سازمان، دو مشكل اساسي در مسير مبارزه با اين فاجعه وجود دارد، اول اينكه تعداد كشورهايي كه روز به روز به لحاظ اقتصادي در وضعيت خراب تري قرار مي گيرند در حال رشد است و دوم اينكه سازمان يونيسف به تنهايي قادر نيست در مقابل موج عظيم اين فاجعه آنچنان كه بايد ساعي باشد.
واقعيت هاي تكان دهنده در اين گزارش اين است كه در ۱۱ كشوري كه به طرز بسيار وخيمي به آنان بي توجهي شده است و به طور عمده در آفريقا قرار دارند، سالانه يك و نيم ميليون كودك زير پنج سال در شرايط بسيار اسفناكي قرار مي گيرند.
در اين كشورها پيشگيري هاي لازم پزشكي عليه بيماري هايي چون آبله، سرخك، بيماري هاي روده، بيماري هاي تنفسي و مالاريا بسيار بسيار پائين است.
۵۳۰ هزار كودك در جمهوري دمكراتيك كنگو، ۱۸۱ هزار كودك در آنگولا و ۱۱۲ هزار كودك در سومالي جان خود را از دست داده اند، ده ها هزار كودك به اجبار به سربازي فرستاده شده اند و هزاران دختر خردسال توسط قاچاقچيان ربوده شده و به آنان تجاوز جنسي صورت گرفته است.
در افغانستان از هر دو كودك يك نفر دچار سوء تغذيه بوده و قرباني شكلي از ترور مي باشند.
فرصت ازدواج دختران، به دليل توقعات زياد از دست مي رود
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: بررسي موانع ازدواج دختران شهر تهران بيانگر اين واقعيت است كه افزايش سطح توقع و انتظارات دختران تهراني از همسر آينده خود و به طبع آن پيدا نكردن فرد مناسب از نظر تحصيلات و شغل، مهمترين مانع ازدواج و افزايش سن دختران تهراني طي سالهاي اخير است.
دكتر اشرف موسوي در گفتگو با خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب گفت: بر اساس يافته هاي يك پژوهش كه با هدف بررسي موانع ازدواج دختران شهر تهران در رابطه با تحصيلات و اشتغال آنها طي ۸ جلسه و با حضور دختران تحصيلكرده و شاغل، دختران ديپلمه و شاغل، دختران تحصيلكرده و غير شاغل و دختران ديپلمه و غير شاغل با همكاري معاونت پژوهشي دانشگاه علوم بهزيستي صورت گرفته،اكثر اين دختران با موانع مشابهي شامل داشتن توقعات بيش از حد در زمينه تحصيلات، شغل همسر آينده خود و در نتيجه پيدا نكردن فرد مناسب داراي اين شرايط، مخالفت و سختگيري خانواده با خواستگاران و يا فرد مورد نظر دختر، داشتن تجربه شكست در رابطه قبلي چه به صورت عقد، نامزدي و يا دوستي در امر ازدواج مواجه هستند.
وي با بيان اينكه زناني كه از زندگي مشترك خود ناراضي هستند، مانع مهم ديگري در امر ازدواج دختران دم بخت به شمار مي روند، افزود: زنان ناراضي كه در زندگي خود احساس خوشبختي نمي كنند به هيچ وجه الگوي مناسبي براي دختران دم بخت نبوده و به نوعي نگرش دختران در خصوص ازدواج را به نحو قابل توجهي تحت تأثير قرار مي دهند.
دكتر موسوي در ادامه اظهار داشت: متأسفانه طي سالهاي اخير انتظار جوانان از ازدواج تغييركرده ولي در مقابل راهكار مناسبي براي رسيدن به ازدواج موفق توسط خانواده و جامعه به نسل جوان ارائه نشده كه ناهماهنگي در اين امربه ايجاد مانعي براي ازدواج وهمچنين ازدواج هاي ناپايدار ختم مي شود.