از برخورد تا گفت وگو
(مقالاتي درباره مناسبات اسلام و مسيحيت)
مجموعه مقالات/ ترجمه: حميدرضا شريعتمداري/ ناشر: انتشارات لوح فكر و مؤسسه گفت وگوي اديان، چاپ اول، بهار ۱۳۸۳/ قطع رقعي/ قيمت: ۲۲۰۰ تومان، ۲۵۸ صفحه
كتاب، مجموعه اي است از مقالات و فصول برگزيده برخي از منابعي كه عرب ها در اين زمينه به دست داده اند. عرب ها، به ويژه در كشورهايي چون لبنان و مصر، قرن هاست كه با تنوع ديني و مذهبي خو گرفته اند و از اين رهگذر، تجربه هاي ارزنده اي را فراچنگ آورده اند. اشتراكات ديني و تاريخي ما و عرب ها مي طلبد كه به تجربيات و برداشت هاي اين همسايگان هم سرشت و هم سرنوشت خود توجه افزون تري كنيم.
مقالات كتاب ياد شده عبارتند از: اسلام و مسيحيت؛ از ذهنيت برخورد تا گفت وگوي حيات بخش (سيد محمد حسين فضل الله)، وجوه اشتراك اسلام و مسيحيت (موريس يورمانس)، نگرش مسلمانان به مسيحيت در قرون ميانه (رضوان السيد)، اسلام و مسيحيت؛ از برخورد تا گفت وگو (سعد غراب)، ميراث كهن مسيحيان عرب و تعامل آن با انديشه عربي- اسلامي (سمير جليل اليسوعي)، اسلام و گفت وگو (تاملاتي درباره يكي از دغدغه هاي روزگار جديد) (محمد طالبي)، نگاهي به مجادلات مسلمانان و مسيحيان (رضوان السيد).
عارفان بزرگ ايران در بلنداي فكر انساني
پژوهش و نگارش: عبدالرفيع حقيقت/ ناشر: نشر كومش، چاپ اول/ بهار ۱۳۸۳/ قطع وزيري، گالينگور با روكش/ قيمت: ۶۸۰۰ تومان.
عبدالرفيع حقيقت هر سال به طور متوسط دو تا سه كتاب تدوين مي كند. عمده آثاري كه وي به تدوين آنها دست مي يازد در حوزه تاريخ و فرهنگ ايران و اسلام است. كتاب «عارفان بزرگ ايراني...» نيز از جمله اين آثار است كه در آن بزرگاني چون مولانا، خواجه عبدالله انصاري، حلاج و... به اختصار معرفي شده اند. نوشته هاي حقيقت تحقيقات جدي نيست، اما با نثر روان و راحت ،خوانندگان علاقه مند اين گونه آثار را به كار مي آيد و مفيد فايده است. كتاب حاضر يك نقص دارد و آن حروفچيني بسيار درشت آن است و اينكه تعمدي در كار بوده كه حجم كتاب قطورتر شود. به نظر مي رسد كه اين كتاب حدوداً ۶۰۰ صفحه اي با حروفچيني معمول اين گونه آثار، براي نمونه كتاب پرمايه جناب دكتر حلبي در اين زمينه، شايد به ۴۰۰ يا نصف صفحات كنوني كاهش مي يافت.
فلسفه اخلاق
نويسنده: ويليام كي. فرانكنا/ مترجم: هادي صادقي/ مقدمه: مصطفي ملكيان/ ناشر: نشر طه، چاپ دوم بهار ۱۳۸۳/ قطع رقعي/ قيمت: ۱۷۰۰ تومان، ۲۷۲ صفحه.
كتاب «فلسفه اخلاق فرانكنا» از جمله آثار شاخص در حوزه فلسفه اخلاق است و درواقع هم مدخلي كوتاه است بر فلسفه اخلاق كه در آن نظرگاههاي شخصي مصنف هم ملحوظ شده است. نظري اجمالي به فهرست كتاب نشان مي دهد كه اختصار نوشته، جامعيت آن را دستخوش نقصاني فاحش نكرده است؛ و مطالعه دقيق خود كتاب معلوم مي دارد كه ديدگاه شخص نويسنده، كه نوعي سودگري تعديل يافته است، نه باعث تغافل از ديدگاههاي حريفان و مخالفان شده و نه سبب شده است كه، در سه مرحله نقل، تحليل و نقد آراء و نظرات ديگران، جانب حق و عدالت رعايت نشود. به همين جهت و بنابه گفته دكتر مصطفي ملكيان در مقدمه اي كه بر كتاب نگاشته، نخواهيم كتاب را بختيارترين و پرآوازه ترين كتابي كه در اين زمينه منتشر شده است، بناميم اين قدر هست كه، در جهت نيل به دو غرضي كه مصنف از نگارش آن داشته بسيار موفق بوده است.
نكته اي را بايد درباره انتشارات طه اضافه كنيم كه در چند سال گذشته از جمله ناشران پركار و البته كيفي كار در حوزه هاي مختلف فلسفه، چون فلسفه دين، كلام جديد، منطق جديد، فلسفه اخلاق و... بوده است. اين مؤسسه براي تأمين بخشي از نيازهاي علاقه مندان به مباحث تازه در حوزه هاي مختلف فكر و فلسفه ،ترجمه نوشته و گروهي از فيلسوفان بزرگ و بنام را در دستور كار انتشاراتي خود قرار داده است. هدف از مجموعه مباني فلسفه، آن است كه برخي از مسائل اصلي را در زمينه هاي مختلف فلسفه، آن گونه كه در اين مرحله از تاريخ فلسفه مطرح است، ارائه كند.
مجموعه مباني فلسفه در كل ۱۹ جلد را شامل مي شود كه هر يك به خودي خود كامل و در عين حال مكمل ديگري است.
لحظه هايي كه رفت
«لحظه هايي كه رفت»، مجموعه شعري است از ندا حسيني كه اولين ويژگي اش را مي توان در زبان راحت آن ديد. زباني كه هيچ دشواري براي خواندن و فهم آن وجود ندارد. اين زبان، زماني كه با شاعرانگي گره بخورد، زيبايي خاصي پديد مي آورد «كوتاهي عمر/ براي ما مايه خوشبختي است/ وقتي نمي دانيم/ حتي از خود چه مي خواهيم...» اين كتاب را انتشارات شرح در ۱۰۰ صفحه منتشر كرده است.