صدراعظم آلمان با افزايش حقوق خود و اعضاي كابينه مخالفت كرد
صدراعظم آلمان با افزايش حقوق خود و اعضاي كابينه اين كشور مخالفت كرد.
به گزارش ايسنا از برلين، درحالي كه معمولا در آلمان حقوق صدراعظم و اعضاي دولت معادل درصد تعيين شده از سوي نمايندگان، كارفرمايان و سنديكاها افزايش مي يابد، در دو سال گذشته درآمد اعضاي دولت آلمان ثابت بوده است.
گرهارد شرودر، صدراعظم آلمان همچنان با افزايش حقوق خود و همكارانش و نيز پرداخت مابه التفاوت هاي دو سال پيش مخالفت مي كند. در سال هاي ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ هريك از اعضاي كابينه به طور متوسط از حدود ده هزار يورو افزايش حقوق صرف نظر كرده اند.
پيش از اين روزنامه جنجالي بيلد از افزايش حقوق ماهانه اعضاي دولت به ميزان ۶۳۰ يورو خبر داده بود كه اين امر اعتراض سياستمداران مخالف و نيز برخي از اعضاي حزب حاكم سوسيال دموكرات را درپي داشت.
|
|
تنش در روابط سودان و آلمان بر سر بحران دارفور
|
|
وزير امور خارجه آلمان بر وضع تحريم عليه سودان تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري ايلنا، يوشكا فيشر، وزير امور خارجه آلمان، بر وضع تحريم عليه كشور درگير جنگ داخلي سودان تاكيد كرد.
فيشر روز سه شنبه در برلين گفت: چنانچه خارطوم به كشتار مردم در دارفور پايان ندهد و قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل را به اجرا نگذارد، جوامع بين المللي نيز موضع خصمانه خواهند گرفت. سودان موظف است اين فاجعه انساني را حل كند. موضع آلمان نسبت به سودان غيرقابل تغيير است.
از سوي ديگر مصطفي عثمان اسماعيل، وزير امور خارجه سودان، آلمان را به حمايت از شورشيان منطقه متشنج دارفور متهم كرد.
اسماعيل گفت: آلمان، فشار به سودان يك طرفه وارد مي كند ولي اين موضوع را كه جنگ در دارفور از سوي شورشيان آغاز شده، فراموش كرده است.وي از دولت برلين خواست، موضع خصمانه خود را نسبت به دولت خارطوم تغيير دهد.
به گزارش خبرگزاري آلمان، وزير امورخارجه سودان همچنين، پيشنهاد انگليس را مبني بر اعزام ۱۵ هزار سرباز به سودان، رد كرد و گفت: سودان، كشوري مستقل است.
ما احتياج به حضور نيروهاي بيگانه در كشورمان نداريم، اگر انگليس درباره اعزام نيرو به سودان برنامه اي دارد، بايد مستقيما با دولت خارطوم مذاكره كند، نه اين كه در رسانه ها اعلام موضع نمايد.
اسماعيل همچنين، از برنامه دولتش، مبني بر خلع سلاح كردن شبه نظاميان عرب موسوم به شبه نظاميان جنجاويد در دارفور خبر داد و گفت: در حال حاضر بيش از ۱۰۰ ناظر اتحاديه آفريقا در دارفور حضور دارند.
وي همچنين ادعاي بسياري از خبرنگاران مبني بر بسته بودن راه هاي ورود به دارفور براي اعزام و ارسال كمك هاي انساني را تكذيب كرد و گفت: تمامي راه هاي منتهي به دارفور باز هستند و درحال حاضر نيز، حدود ۸۰۰ كارمند سازمان هاي كمك رساني و ۳۰ الي۴۰نماينده بين المللي و نيز رسانه هاي بين المللي در دارفور مستقر هستند.
از سوي ديگر، منابع ديپلماتيك روز سه شنبه در نيويورك اعلام كردند آمريكا پيش نويس قطعنامه پيشنهادي خود را درباره منطقه آشوب زده دارفور واقع در غرب سودان ، كه بار ديگر مورد تجديد نظر قرار گرفته است ، به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارائه مي كند و انتظار دارد كه اين پيش نويس تا پايان اين هفته به تصويب اعضاي شوراي امنيت برسد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيويورك، احتمال مي رود نظرات ساير اعضاي دائم شوراي امنيت در پيش نويس جديد تأمين شده باشد.
به گفته يكي از منابع ديپلماتيك در مقر سازمان ملل متحد در نيويورك، پيشنهادهاي مهم مطرح شده در پيش نويس قبلي اين قطعنامه در پيش نويس جديد همچنان به چشم مي خورد.
تحريم تسليحاتي شورشيان و شبه نظاميان درمنطقه دارفور،ضرورت اقدام دولت سودان براي خلع سلاح شبه نظاميان هوادار خود، درخواست از كوفي عنان دبيركل سازمان ملل متحد براي ارائه گزارش ماهانه دولت سودان درباره خلع سلاح شبه نظاميان به شوراي امنيت وتهديد به اعمال تحريم بر ضد سودان در صورت عدم حصول پيشرفت در اين زمينه از پيشنهادهاي واشنگتن در اين قطعنامه است .
|
|
جان كري: در استفاده از قدرت عليه دشمنان آمريكا ترديد نخواهيم كرد
|
|
جان كري رقيب اصلي جورج بوش در انتخابات رياست جمهوري آمريكا با انتقاد شديد از سياست خارجه واشنگتن اعلام كرد: من هيچ ترديدي در حمله به دشمنان آمريكا نخواهم داشت.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي المحيط، جان كري كه در ايالت فيلادلفيا سخن مي گفت، اظهار داشت: در صورت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري آمريكا، در زمينه اعمال قدرت عليه دشمنان آمريكا ترديد نخواهم كرد.
كري تصريح كرد، يكي ديگر از سياست هاي وي در صورت پيروزي در انتخابات آينده آمريكا تلاش براي جذب تعداد بيشتري از كشورهاي جهان جهت همراهي با واشنگتن در جنگ با تروريسم جهاني خواهد بود.
از سوي ديگر ديك چني، معاون بوش با حمايت از سياست هاي دولت فعلي آمريكا تصريح كرد: واشنگتن در حال حاضر با پديده تروريسم در عراق و افغانستان در حال جنگ است. وي افزود: آمريكا با پديده تروريسم در عراق و افغانستان مي جنگد تا بدين وسيله از انتشار درگيري هاي تروريستي در خيابان هاي آمريكا جلوگيري به عمل آيد.
در همين حال براساس تازه ترين نظرسنجي اكثر رأي دهندگان آمريكايي چيز زيادي درباره جان كري نمي دانند و از وي مي خواهند موضع شفاف تري در رابطه با مسايل كليدي نظير اقتصاد، عراق و جنگ با تروريسم اتخاذ كند.
به گزارش ايسنا در اين نظرسنجي كه توسط شبكه خبري اي.بي.سي انجام شده، نشان داده شد كه ۵۴ درصد از رأي دهندگان با مواضع اين سناتور دموكرات آشنايي ندارند و ۲۵ درصد افراد نيز فكر مي كنند كه مواضع او نظير جورج بوش است.
در آخرين نظرسنجي انجام شده قبل از برگزاري كنوانسيون دموكرات ها در بوستون معلوم شده بود كري مزيت هاي به دست آورده اش را به عنوان يك نامزد، يعني يك فرد صادق و كسي كه درك بيشتري از مشكلات مردم دارد، از دست داده است. حتي ۴۶ درصد دموكرات ها مي گويند كه از موضع دقيق كري اطلاعي ندارند.
در همين حال تعداد كساني كه كري را فردي بسيار ليبرال مي دانند، افزايش يافته و از ۳۶ درصد به ۴۰ درصد رسيده است.
همچنين در اين نظرسنجي بوش براي امن نگهداشتن آمريكا واجد شرايط تر از كري تشخيص داده شده و ۵۴ درصد از مردم به بوش در اين زمينه اعتماد كرده اند.
|
|
سفارت اسرائيل در آرژانتين تهديد شد
سفارت اسرائيل در بوينس آيرس تهديد به بمب گذاري شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بوينس آيرس، يك فرد ناشناس روز سه شنبه در تماس تلفني با سفارت اسرائيل در بوينس آيرس اعلام كرد يك بمب در ساختمان سفارت كار گذاشته شده است.
برپايه اين گزارش، يك واحد خنثي كننده بمب آرژانتيني بلافاصله در محل سفارت حاضر شدند اما پس از جستجوي فراوان موفق به يافتن هيچ ماده منفجره اي نشدند.
در پي دريافت اين تهديد، سفارت اسرائيل تخليه نشد و كاركنان اين سفارت با ترس و نگراني به كار خود ادامه دادند.سفارت اسرائيل پيش از اين در مارس ۱۹۹۲ هدف بمبگذاري قرار گرفت كه در نتيجه آن ۲۹ نفر كشته و ۲۰۰ نفر زخمي شدند.
|
|
عقب نشيني اسرائيل از ادعاي حمله نظامي عليه ايران
رژيم صهيونيستي در تازه ترين موضعگيري خود در قبال برنامه هسته اي ايران با عقب نشيني از مواضع پيشين خود، راهكارهاي ديپلماتيك بين المللي را براي اين امر كارساز اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس اسرائيل پيش از اين تنها راه براي توقف فعاليت هاي هسته اي ايران را حمله نظامي و نابودي تاسيسات هسته اي ايران اعلام كرده بود اما رئيس ستاد مشترك ارتش اين رژيم روز دوشنبه خواستار راهكارهاي ديپلماتيك و فشارهاي بين المللي براي جلوگيري ايران از دستيابي به توانايي هاي هسته اي شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بيت المقدس، موشه يعالون به تلويزيون اسرائيل گفت: براي جلوگيري ايران از دستيابي به توانايي هاي هسته اي ضرورتي ندارد كه حتما اقدام نظامي بر ضد اين كشور صورت گيرد و اگر ما ليبي را در اين زمينه در نظر بگيريم، مي بينيم فشار بين المللي مي تواند كارساز باشد.
وي افزود: اسرائيل امكان دستيابي ايران به توانايي هسته اي را جدي گرفته است.
|
|
كوتاه از سياست جهان
۷۵ درصد مردم تركيه، اسرائيل و آمريكا را مانع اصلي برقراري صلح
در خاورميانه مي دانند
بر اساس نتايج يك نظرسنجي، اكثريت مردم تركيه، آمريكا و رژيم صهيونيستي را مانع اصلي برقراري صلح در منطقه خاورميانه مي دانند.
به گزارش خبرگزاري فارس روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ لندن ديروز اعلام كرد، نظرسنجي كه توسط موسسه پژوهشي «پول ورك» با همكاري دانشگاه خاورميانه اي تركيه صورت گرفت، نشان مي دهد ۷۵ درصد مردم تركيه از همكاري اين كشور با اسرائيل مخالفند و خواهان سطح كاهش اين همكاري ها بويژه همكاري هاي نظامي با اين رژيم هستند.
بر اساس اين نظرسنجي، بيشتر مردم تركيه براين باورند كه اسرائيل از تجزيه عراق حمايت مي كند.
از سوي ديگر اين نظرسنجي نشان مي دهد اكثريت مردم تركيه طرح «خاورميانه بزرگ» آمريكا را نامشروع مي دانند و از آن حمايت نمي كنند زيرا آمريكا را در تحكيم دمكراسي در منطقه خاورميانه صادق نمي بينند.
دادگاه حقوق بشر اروپا، تركيه را محكوم كرد
دادگاه حقوق بشر اروپا روز سه شنبه تركيه را به علت قتل يك زنداني كرد و شكنجه كردن يك زنداني كرد ديگر محكوم كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از استراسبورگ دادگاه حقوق بشر اروپا تركيه را به علت قتل يك مبارز عضو يك گروه جدايي طلب كرد بعد از دستگيري وي در نوامبر سال ۱۹۹۳ محكوم كرد.
در پرونده دوم، يك مبارز كرد ديگر كه در زندان دولت تركيه به سر مي برد در زندان به دار آويخته شده بود. دادگاه حقوق بشر اروپا دولت تركيه را به شكنجه اين فرد متهم نكرد ولي دولت آنكارا را مسئول زخم ها و جراحاتي معرفي كرد كه بر بدن اين فرد مشاهده شده است. تر كيه خواستار پيوستن به اتحاديه اروپاست؛ ولي اين اتحاديه بهبود وضع حقوق بشر در تر كيه را به عنوان پيش شرط پيوستن آنكارا به اتحاديه اروپا عنوان كرده است .
آمريكا يك سازمان خيريه اسلامي را به كمك مالي به حماس متهم كرد
به گفته جان اشكرافت وزير دادگستري آمريكا، يك سازمان خيريه اسلامي در ايالت تگزاس به ارايه كمك هاي مالي غيرقانوني به جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس ) متهم شده است و هفت نفر از اعضاي اين سازمان دستگير شدند.
خبرگزاري فرانسه ديروز از واشنگتن گزارش داد: «بنياد زمين مقدس براي كمك و توسعه » يكي از سازمان هاي اصلي خيريه اسلامي در آمريكا به پرداخت ۱۲ ميليون و ۴۰۰ هزار دلار به حماس در سالهاي ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۱ ميلادي متهم شده است . آمريكا جنبش حماس را يك گروه تروريستي مي داند.
دولت آمريكا دفاتر اين سازمان خيريه را بست و دارايي هاي آن را در دسامبر سال ۲۰۰۱ ميلادي مسدود كرد.هفت نفر از جمله «شكري ابوبكر» رئيس سابق اين بنياد بخصوص به دسيسه چيني ، حمايت از يك سازمان تروريستي خارجي ، پول شويي و اختلاس متهم هستند.در كل ، اين هفت نفر بايد به ۴۲ اتهام اصلي پاسخگو باشند.وزير دادگستري آمريكا در يك كنفرانس مطبوعاتي گفت : چهار نفر از اين افراد روز سه شنبه در آمريكا دستگير شدند و دو نفر ديگر احتمالا خاك اين كشور را ترك كردند و فراري محسوب مي شوند.
«غسان الاشي » رئيس بنياد نيز كه نفر هفتم به شمار مي رود، به جرم فروش غيرقانوني تجهيزات رايانه به ليبي و سوريه اكنون در زندان به سر مي برد.
آمريكا اين دو كشور را متهم به حمايت از تروريسم كرده است .
نظر سنجي ها از احتما ل پيروزي چاوز در همه پرسي خبر مي دهند
براساس نظرسنجي هاي صورت گرفته احتمالا هوگو چاوز در همه پرسي ماه آينده ميلادي پيروز مي شود و اكثر راي دهندگان معتقدند كه وي كارش را به خوبي انجام داده است.به گزارش خبرگزاري رويتر، در نظرسنجي كه به سفارش يك واحد شركت ملي نفت ونزوئلا صورت گرفته، مشخص شد كه ۴۹ درصد از راي دهندگاني كه تاكنون ثبت نام كرده اند، مخالف بركناري هوگو چاوز، رئيس جمهور ونزوئلا و ۴۱ درصد حامي بركناري وي مي باشند.
اين نظرسنجي كه از سوي يك شركت آمريكايي و يك شركت ونزوئلايي صورت گرفته، جديدترين نظرسنجي صورت گرفته در آستانه همه پرسي۱۵ اوت مي باشد.
در اين همه پرسي مشخص خواهد شد كه آيا چاوز به كارش ادامه مي دهد يا نه؟ اكثر نظرسنجي هاي صورت گرفته حاكي از شكست چاوز بود، اما نظر سنجي هاي اخير بيانگر وجود رقابتي شديد در همه پرسي است.
در يكي از اين نظرسنجي ها مشخص شد كه ميزان حاميان چاوز به۵۱ درصد افزايش يافته و مخالفان وي تنها ۴۳ درصد حامي داشته اند. مخالفان براي پيروزي بايد به آرا بيشتري دست يابند. تاكنون ۹/۱۳ ميليون تن براي شركت در همه پرسي ثبت نام كرده اند.
سياست آمريكا در گرجستان مانع گسترش روابط واشنگتن و مسكو است
يك عضو شوراي سياست خارجي وزارت دفاع روسيه ، گفت : فعاليت هاي نظاميان آمريكا در گرجستان مي تواند باعث ايجاد مشكلات متعددي در فرايند گسترش روابط ميان اين كشور و فدراسيون روسيه گردد.
به گزارش ايرنا،وي در مصاحبه با آژانس خبري «اينترفاكس » همچنين به همكاري هاي فعال و گسترده آمريكا و گرجستان در بخش نظامي اشاره كرد.
پايگاه اينترنتي «اخبار روسيه» به نقل از اين سياستمدار روسي نوشت : نيروهاي نظامي ويژه گرجستان كه دوره تخصصي نظامي را زير نظر مربيان آمريكايي گذرانده اند، داراي نقش فعالي در وخيم ساختن اوضاع در منطقه مناقشه ميان اوستياي جنوبي و گرجستان مي باشند.به گفته وي ، در حال حاضر گرجستان بر خلاف توافق هاي به امضا رسيده ميان مقامات اين كشور و جمهور خود خوانده اوستياي جنوبي ، به افزايش نيروهاي نظامي خود در منطقه مذكور ادامه مي دهد.
|
|
سي. ان. ان اعلام كرد:
گروگان مصري در مقابل پول كلان آزاد شد
يك مقام مصري پرداخت مبلغ كلان از سوي دولت اين كشور به شورشيان عراقي را براي آزادي يكي از ديپلمات هاي مصري كه در عراق به گروگان گرفته شده بود، تكذيب كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه ، يك مقام وزارت خارجه مصر كه خواست نامش فاش نشود، در گفت وگو با خبرگزاري فرانسه خاطرنشان ساخت ، هيچ پولي براي آزادي محمد ممدوح كتب ديپلمات مصري كه در عراق به گروگان گرفته شده بود، از سوي دولت متبوعش به گروگانگيران پرداخت نشده است .
شبكه تلويزيوني سي. ان. ان پيشتر به نقل از يك منبع امنيتي در عراق كه نامش ذكر نشده است ، اعلام كرده بود كه دولت مصر صدها هزار دلار براي آزادي محمد ممدوح كتب مقام سوم هيات ديپلماتيك مصر در بغداد، به شورشيان عراقي پرداخت كرده است . اين ديپلمات ، دوشنبه شب گذشته (۵ مرداد) پس ازسه روز اسارت در دست شبه نظاميان اسلام گراي عراقي ، آزاد شد.
از سوي ديگر شبكه ماهواره اي الجزيره گزارش داد ، شبه نظاميان اسلام گراي عراقي مبلغ پيشنهادي مصر را براي آزادي ديپلمات به گروگان گرفته شده رد كرده و متذكر شده اند كه آزادي محمد ممدوح كتب به خاطر شخصيت و منش اسلامي اش صورت گرفته است .
سخنگوي رياست جمهوري مصر پيشتر اعلام كرده بود كه دولت اين كشور از هيچ اقدامي براي آزادي محمد علي صنعاد راننده مصري كه در عراق به گروگان گرفته شده است فروگذار نخواهد كرد و به تلاش هايش در اين زمينه ادامه مي دهد.
ماجد عبدالفتاح سخنگوي رياست جمهوري مصر در گفت وگو با خبرنگاران همچنين گفت : دولت مصر مصمم است كه به تلاش هايش براي تضمين آزادي محمد علي صنعاد راننده مصري كه در عراق به گروگان گرفته شده است ، ادامه دهد و تماس خود را با تمام طرف هاي ذيربط در عراق و خارج از عراق براي آزادي اين راننده مصري ، حفظ كند.
|
|
درگيري هاي انتخاباتي در مكزيك ۱۵ كشته و زخمي برجاي گذاشت
در درگيري هاي انتخاباتي در مكزيك يك تن كشته و ۱۴ تن ديگر زخمي شدند.
به گزارش خبرگزاري آلمان، اين درگيري در جنوب مكزيكوسيتي، پايتخت مكزيك روي داد و علت آن تنش هاي سياسي ميان دو گروه پي.آر، آي و پي.آر.دي در شهر اوآكساكا اعلام شد.
قرار است روز يكشنبه آينده انتخابات فرماندار در اين شهر برگزار شود.
|
|
به دليل استفاده از اورانيوم در مهمات ايجاد شده است:
سرطان ۱۴۰ هزار عراقي در اثر حمله آمريكا
وزارت بهداشت عراق اعلام كرد: در اثر اورانيوم به كار رفته در حمله آمريكا به اين كشور، بين ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار عراقي به بيماري سرطان مبتلا شده اند.
به گزارش پايگاه اينترنتي اسلام اون لاين ، در حال حاضر به دليل گسترش بيماري سرطان درميان عراقي ها، اين بيماري به عنوان آنفلوانزاي جديد شناخته مي شود.
جنگنده هاي آمريكا در آخرين دهه قرن بيستم ميلادي در حدود ۱۰۰ هزار تن بمب و موشك بر سر عراقي ها ريختند كه به كارگيري برخي ازآنها به دليل داشتن اورانيوم اشباع شده بر اساس قوانين بين الملل ممنوع است .
اشعه ناشي از اورانيوم داراي تاثير منفي بر محيط زيست و انسان است .
تجاوز آمريكا به عراق در اوايل قرن بيست و يكم نيز نسل جديدي از بيمارهاي خطرناك را براي عراقي ها به همراه داشته است .
دكتر كاظم مقدادي متخصص محيط زيست در عراق مي گويد: تاثيرات ناشي از جنگ افزارهاي ياد شده تا ۴ هزار سال باقي مي ماند.
عبدالحميد خليفه پژوهشگر عراقي و متخصص در بيماري سرطان نيز در اين باره گفت : تحريم دارويي و غذايي عراق پس از جنگ دوم خليج (فارس ) كه بيش از۱۳ سال طول كشيد، مشكل ناشي از شيوع بيماري سرطان را به يك فاجعه مبدل كرد.
|
|
سياست خارجي كري در مقابل بوش: اشتراك در هدف، تفاوت در شيوه
هفته گذشته همزمان با انتشار گزارش كميته ۱۱ سپتامبر، جان كري قول داد به عنوان بخشي از استراتژي خود براي امن تر كردن آمريكا در داخل و معتبر كردن آن در خارج، سرويس اطلاعاتي اين كشور را تقويت كند.
جيمز روبين سخنگوي سابق وزارت خارجه آمريكا كه اكنون مشاور ارشد سياست خارجي تيم انتخاباتي كري و ادواردز است درباره سياست خارجي آمريكا در دولت احتمالي كري با نيوزويك گفت و گويي انجام داده است كه مي خوانيد:
* انتظار اين است كه سياست خارجي آمريكا در صورت رئيس جمهور شدن جان كري تغيير كند، اما به نظر مي رسد اهدافي چون مبارزه با تروريسم و امن تر كردن آمريكا از اهداف دو طرف است و از اين نظر تفاوتي وجود ندارد. تفاوت در شيوه است يا در نحوه اجرا؟
- تفاوت بزرگ و مهم اين است كه به نظر من جان كري از نظر تجربه، شخصيت و خردمندي در مبارزه با القاعده و تروريست هاي تندرو به اندازه جورج بوش سرسخت است وشدت عمل به خرج مي دهد اما او در جلب كمك و حمايت ديگر كشورها براي دستيابي به اين اهداف بسيار باهوش تر است و مستقيماً به سراغ مشكل مي رود. بنابراين اگر انتخاب شود با رهبران كشورهاي اصلي دوست و متحد ما در دنيا مي نشيند و انجام اقدام موثر را طلب مي كند. اما طوري اين كار را مي كند كه درك نظرات ديگران هم در آن لحاظ شده باشد، شنيدن و هدايت كردن را به راندن ديگران ترجيح مي دهد، به فرهنگ و ارزش هاي ديگران احترام مي گذارد. در دولت كري از قلدرمابي دولت بوش ديگر خبري نيست.
* در سال هاي رياست جمهوري كلينتون فشار زيادي به پاكستان به طور ويژه براي برخورد با طالبان و بن لادن فشار وارد مي شد. چه چيز باعث شد فكر كنيد متقاعد كردن و درك فرهنگ ها اكنون كارساز خواهد بود اما در گذشته نبوده است؟
- خوب ۱۱ سپتامبر خيلي چيزها را تغيير داد. كشورهايي مثل پاكستان كه تمايلي به قطع روابط با طالبان و سركوب القاعده نداشتند، بعد از اين حملات دريافتند كه اگر شيوه خود را تغيير ندهند، آينده اشان را در دنياي متمدن به خطر خواهند انداخت. بنابراين دنيا براي اولين بار در طول تاريخ متحد شد.
قدرت هاي بزرگ يعني هند، پاكستان، اروپا، آسيا، روسيه، چين و ژاپن براي شكست طالبان و سرنگوني اين دولت متحد شدند و دولتي در افغانستان به وجود آوردند كه از القاعده حمايت نمي كند. ماه ها و هفته هاي بعد از ۱۱ سپتامبر لحظات بزرگي بود ولي از دست رفت. جان كري براي احياي دوباره آن وحدت و جلب حمايتي كه از دست رفت، تلاش خواهد كرد.
* يكي از مسائلي كه كميته ۱۱ سپتامبر مطرح كرد موضوع ايران بود. روابط ايران و آمريكا ۲۵ سال است كه قطع شده است. جان كري چطور مي خواهد اين وضعيت را تغيير دهد؟
- درباره اين موضوع، كري استراتژي چند وجهي دارد كه واقع بينانه تر از استراتژي دولت بوش است. يك بخش همكاري در چارچوب حقوق بين المللي براي كنترل تسليحاتي است كه نيروي بيشتري به قدرت هاي بزرگ در مقابله با نقض كنندگان اين چارچوب مي دهد. دوم اينكه او به جامع ترين شيوه، برنامه اي براي تضمين امنيت مواد هسته اي در سراسر دنيا به ويژه در جمهوري هاي شوروي سابق ارائه كرده است. هدف از آن جلوگيري از دسترسي ايران به چنين موادي است. سوم اينكه او پيشنهاد كرده به جاي انگليس، فرانسه و آلمان به تنهايي اين كار را كنند، همه با هم در روشن شدن اين ادعاي ايران كه مي گويد به علت نياز به انرژي به دنبال دانش هسته اي است، تلاش كنيم. بياييم به آنها بگوييم كه خوب ما سوختي را كه نياز داريد در اختيارتان مي گذاريم. شركت در چنين ابتكار عمل ديپلماتيكي موثرتر از حمايت نيمه جان آمريكا از ابتكار اروپايي هاست.
* درباره عراق بسياري از ديپلمات هاي اروپايي مي گويند كه خواستار سياست خارجي متفاوتي هستند و عراق آنقدر خطرناك است كه نمي توانند به آنجا نيروي بيشتري بفرستند. جان كري از تغيير فضا صحبت كرده است اما اگر فضا واقعاً نخواهد تغيير كند چه؟
- چنين اظهار نظراتي را نفي نمي كنم. من هم اينها را شنيده ام. اما موضوع اين است كه اگر رئيس جمهوري داشتيم كه براي متقاعد كردن كشورهاي ديگر درباره منافعشان در جايگاه بهتري قرار داشت، رئيس جمهوري كه ابزارهاي مشخص سياسي براي تشويق و ترغيب ديگر كشورها به مشاركت را استفاده مي كرد، ما شانس بهتري در جلب حمايت ديگر كشورهاي دنيا براي موفقيت در عراق داشتيم. مثلاً سهم بيشتري در بازسازي عراق به آنها مي داديم و به ويژه همسايگان عراق را در ابتكارات ديپلماتيك منطقه اي به مشاركت مي گرفتيم تا از نفوذ مهاجمان از مرزها جلوگيري مي كرديم. يا يك كميسيونر بين المللي قرار مي داديم كه بتواند با دولت موقت عراق همكاري كند و در هماهنگي كمك هاي خارجي به بازسازي عراق نقش داشته باشد، تا به اين ترتيب كشورهاي بيشتري مشاركت كنند.
همه اين كارها به اروپايي ها و ديگر قدرت ها در رسيدن به موفقيت سهمي مي داد و آنها مشاركت مي كردند؛ نه اينكه به آنها بگوييم: «خوب ما تصميممان را گرفته ايم، آيا شما كمك مي كنيد؟»
اما بزرگترين تفاوت اتفاقي است كه اكنون روي داده است، غم انگيز است اما واقعيت دارد. همكاري با آمريكا براي دولت هاي غربي و سراسر دنيا اكنون هزينه سياسي دارد. تا همين چند وقت پيش دولت ها در كشورهاي ميانه روي اسلامي يا غربي، همكاري وهمراهي با آمريكا را يك امتياز مثبت سياسي در داخل مي دانستند. اكنون اين همراهي هزينه سياسي دارد.
اين هزينه تغيير مي كند چرا كه كري پيام وحدت و عزم قوي در مقابل اين خطرات در عراق و نقاط ديگر خواهد فرستاد كه موقعيت سياسي اين دولت ها را تغيير مي دهد. اينكه آيا اين راه مطمئني است يا نه، بايد بگوييم كه هيچ چيز قطعي نيست.
* خارج از بحث ترور و جنگ، آيا شاهد بازگشت به بعضي اصول و ملاحظات درباره تجارت و جهاني شدن خواهيم بود؟
- جهاني شدن يك پديده است نه يك سياست. و يكي از ناكامي هاي دولت بوش عدم درك اين حقيقت است كه بازيگران دولتي و غيردولتي چقدر مي توانند براي آمريكا و دنيا هم فرصت ايجاد كنند و هم تهديد. پيش از ۱۱ سپتامبر، تروريسم، جنايت بين المللي، مواد مخدر، بيماري و محيط زيست بجاي واقعيت هاي پيش روي دنيا، موضوعات غيرمهم خوانده مي شدند. در دولت كري همه اين واقعيات مهم مورد توجه قرار مي گيرد.
مترجم: نيلوفر قديري
|
|
پايان بحران گروگانگيري در كاستاريكا
يك نيروي امنيتي كاستاريكايي كه شامگاه سه شنبه ۹ نفر را در سفارت شيلي در كاستاريكا گروگان گرفته بود، ابتدا سه تن از گروگان ها و سپس خود را كشت.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از كاستاريكا، «روجليو راموس» وزير امنيت كاستاريكا ديروز گفت: «هنگامي كه وارد ساختمان شديم مشاهده كرديم چهار نفر ازجمله خود گروگانگير كشته شده اند.»
وي افزود: «كنسول سفارت شيلي نيز در اين ماجرا كشته شده است.»
|
|
آسوشيتدپرس:
اعضاي القاعده با استفاده از گذرنامه هاي آفريقاي جنوبي در اروپا مسافرت مي كنند
خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد: شبه نظاميان القاعده و ديگر تروريست ها كه از طريق اروپا مسافرت مي كنند، گذرنامه هاي آفريقاي جنوبي را دريافت كرده اند و مقامات معتقدند كه تروريست ها اين پاسپورت ها را از طريق سنديكاهاي داخل دولت به دست آورده اند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا اين خبرگزاري اعلام كرد: پس از آن كه يك مقام ارشد پليس گفت كه تعداد زيادي سند در لندن كشف شده است، دستيابي غير قانوني به گذرنامه ها موجي از شگفتي را در آفريقاي جنوبي موجب شد. تروريست ها با اين گذرنامه ها مي توانسته اند به بسياري از كشورهاي آفريقايي و انگليس بدون ارايه رواديد سفر كنند.
يك مقام بلند پايه آفريقاي جنوبي اظهار داشت: تعدادي گذرنامه آفريقاي جنوبي در دستان مظنونين القاعده يا همكاران آنها در اروپا پيدا شده است.
وي در ادامه افزود كه وزارت كشور آفريقاي جنوبي به شدت به دنبال برخورد با اين تهديد است و اين كشور نمي خواهد به بهشت تروريست ها تبديل شود.
مقامات آفريقاي جنوبي اعلام كردند: سنديكاهاي جنايت در داخل وزارت كشور، سالهاست كه اوراق هويت كشور وگذرنامه را به بهاي اندك ۷۷ دلار مي فروشند. اين گذرنامه ها اكثرا به مهاجريني فروخته مي شود كه گمان مي كنند با گذرنامه آفريقاي جنوبي راحت تر مي توانند به كشورهاي اروپايي يا آمريكا سفر كنند. در يكي از موارد، يكي از مظنونين به عضويت در القاعده كه تونسي است، به بازرسان آلماني گفته بود كه تعدادي گذرنامه آفريقاي جنوبي در اختيار داشته است.
|