ايران ۴ - كره جنوبي ۳
گل ها: علي كريمي (۱۱ ، ۲۰ و ۷۶) و پارك جين سوب مدافع كره اي براي ايران و سئول كي هيون (۱۵)، لي دونگ گوك (۲۴) و كيم نام ايل (۶۷) براي كره
داور: سعيد كميل (كويت)
تماشاگر: بيش از چهل هزار نفر
گروه ورزشي: همه خوب بودند، آفرين به بازيكنان پرانگيزه تيم ايران، آفرين به مربيان ايران، آفرين به تمامي كادر تيم ملي فوتبال ايران. نه هراسي از نام كره داشتيم، نه از مقام چهارم اين تيم در جام جهاني ترسيديم و نه از ناهمواري هاي راه و فضاي حاكم در چين. تيم ما خوب بود، هماهنگ، با تعادل، با اراده و همه آگاه به وظايف فردي و گروهي خود. اين تيم ايران با برنامه، با تاكتيك و سنجيده بر يكي از قدرت هاي بزرگ فوتبال حرفه اي آسيا و جهان پيروز شد.
اين موفقيت ارزش هاي خاص خود را دارد و به آساني نمي توان از كنار آن گذشت. تيم ما از نظر آمادگي جسماني، كارتاكتيكي، حركات فردي و كار همگاني (تيم ورك) بي نظير بود. تيم ايران در بازي حمايتي و آنچه مربي برنامه ريزي كرده بود نيز فوق العاده بود. دوندگي، سرعت، انتقال صحيح و استقرار همسان بازيكنان ايران نيز مثال زدني بود. علي كريمي سه گل زد و سرآمد بازيكنان ما بود، او با تاكتيك حساب شده برانكو، زماني كه تيم ايران صاحب توپ مي شد جلوتر از دايي به دروازه حريف نزديك مي شد و دايي دو مدافع مياني كره چويي جين چول و لي مين سونگ را با خود تا روي خط محوطه جريمه پيش مي برد تا فضا براي حركت كريمي و مهدوي كيا فراهم شود. علي دايي در اين بازي يكي از مؤثرترين مهره هاي ايران بود، چون ده بازيكن ديگر كه از تمامي توان و قدرت خود استفاده كردند و حداكثر استفاده را از قدرت ذخيره خود بردند. جو بونفرر سرمربي تيم كره جنوبي بسيار هوشمندانه تيم خود را براي اين بازي آرايش داده بود. در واقع براي اين بازي حساس از تمام بازيكنان با تجربه و حاضر در جام جهاني بهره برده بود. لي وون جائه دروازه بان پرسابقه و محبوب كره اي ها درون دروازه بود و در جلوي او چهار مدافع پرآوازه كره (لي پينگ ليون، چوبي جين چول، لي مين سونگ و پارك جي سون) قرار داشتند. بونفرر از چهار بازيكن در خط مياني استفاده كرد، پارك جين سون، كيم جين يو، لي دونگ گوك و كيم نام ايل تمام تلاش خود را به كار بردند، اما در اكثر زمان بازي به دليل آرايش صحيح تيم ما مغلوب شش بازيكن خط مياني ما شدند.
|
|
سئول كي هيون و چادوري در خط حمله كره به بازي هوشمندانه خط دفاعي ما باختند. كره كه در سه بازي قبلي خود گلي نخورده بود، در اين بازي به تنهايي چهارگل دريافت كرد. از آغاز بازي تيم ايران به گونه اي شروع كرد كه نشان مي داد تيم برتر ميدان است. در پنج دقيقه نخست سه بار مردان تكنيكي ما در پشت محوطه جريمه حريف پيش تاختند. كريمي، دايي و مهدوي كيا كه نتيجه نداد. اما در دقيقه يازدهم بازي پاس كعبي اين جوان خوش آتيه را علي كريمي با تيز هوشي و پرشي بلند به گل اول ايران تبديل كرد.
ابراهيم تقي پور كه تا دقيقه ۱۵ بازي يكي از بهترين مدافعان ما بود، طي يك برخورد با سئول كي هيون از ناحيه جمجمه آسيب ديد و يكسره به بيمارستان منتقل شد. با وجود محروميت رحمان رضايي، علي بداوي و نصرتي، برانكو به ناچار مبعلي را به خط مياني آورد و علوي به دفاع رفت. در فاصله اي كه تقي پور به بيرون از زمين انتقال مي يافت كره اي ها توسط كي هيون به گل تساوي دست يافتند. اما از آنجا كه سازمان تيمي ما روي اصول بنا شده بود، بازيكنان ايران با خونسردي تمام بازي را دنبال و در دقيقه ۲۰ دوباره روي خلاقيت كريمي و تاكتيك تيمي به گل دوم رسيدند. اما چهار دقيقه بعد لي
د ونگ گوك بازي را مساوي كرد. از اين لحظه اين ديدار به يكي از زيباترين بازي هاي جام تبديل شد. برخورد قدرت، سرعت، حركات تكنيكي و رعايت موازنه اي كه كره اي ها دوست داشتند آن را تا پايان نود دقيقه حفظ كنند.
در دقيقه ۵۰ روي فرار مهدوي كيا و فشاري كه روي خط دفاعي كره وارد شد، ضربه مهدوي كيا را مدافع كره پارك جين سوب وارد دروازه خودي كرد تا ايران از حريف قدرتمند خود پيش بيفتد. كره اي ها ۱۷ دقيقه دويدند تا توانستند توسط كيم نام ايل و روي عكس العمل ضعيف ميرزا پور به گل مساوي برسند.اما از آنجا كه بازيكنان ايران براي پيروزي در اين بازي تصميم خود را گرفته بودند با يورش هاي بي امان بالاخره در دقيقه ۷۶ با ضربه علي كريمي به گل چهارم و پيروزي دست يافتند تا كريمي بهترين بازيكن ميدان و ايران بهترين تيم در اين مرحله شود. سه شنبه در پكن به ديدار چين بزرگ مي رويم تا راه فينال را هموار كنيم.
برنامه بازي هاي نيمه نهايي
سه شنبه ۱۳ مرداد
بحرين - ژاپن ساعت ۳۰/۱۴ در جينان
ايران - چين ساعت ۳۰/۱۷ در پكن