چين ۵ - ايران ۴ (در ضربات پنالتي)
گل ها: شائو جيابي در دقيقه ۱۸ براي چين و سيدمحمد علوي در دقيقه ۳۷ براي ايران
داور: طلعت نجم از لبنان به كمك هاي فاتح ارباتي از اردن و الابرديف از ازبكستان
خبرنگار همشهري :افسوس براي تيمي كه لياقت و شايستگي فيناليست شدن را داشت، افسوس براي اخراج زارع و اشتباه بزرگي كه اين بازيكن در لحظه اي حساس مرتكب شد. افسوس براي مرد باتجربه اي كه انتظار مي رفت ضربه پنالتي را بدون ژست هاي معمول و غيرمنطقي بزند.
افسوس براي تيمي كه هشتاد دقيقه
ده نفره در مقابل ميزبان مسابقات ايستادگي كرد. اين شكست در ضربات پنالتي چيزي از ارزش هاي تيم ملي فوتبال كم نكرد، اگر اين حوادث تلخ و شيرين نبود، امروزه پديده اي به نام فوتبال اين همه جذابيت را با خود به پنج قاره جهان نمي برد.
نتيجه را باختيم اما روي رفتار و كرداري كه از فرهنگ ورزشي نشأت مي گيرد، شكست سخت تري خورديم. زارع نوعي بايد كاملا براي اين ديدار حساس توجيه مي شد، زماني كه از خطاهاي كوچك مي گذريم و سعي مي كنيم آنها را ناديده بگيريم، بايد گرفتار چنين تنبيه كمرشكني شويم. تيم چين هرگز در يك ميدان برابر قادر نبود ما را شكست بدهد، تيم ما در طي روند بازي مي توانست اين تيم را به راحتي مغلوب كرده و به فينال برسد، افسوس براي آن رفتاري كه شكست را باعث شد و تأسف براي كارشناسان فوتبال و داوري كه به دليل عدم احاطه به مسائل فوتبال و مقررات اعلام مي كنند، اين خطا اخراج نداشت. نه آقايان مردم را به اشتباه نبريد، خطاي زارع اخراج داشت. اصلا زارع چكاره است كه بخواهد در زماني كه بازي در جريان نيست با دست بازيكن حريف را پس بزند، قانون اين اجاره را به او و هيچكس ديگر نمي دهد. چرا جناب دكتر سيار مي گويد اين حركت اخراج ندارد!؟ چين با تمام نفرات اصلي خود به ميدان آمد، آري هان مربي چين دو مهره اصلي ديگر خود را براي ميانه هاي بازي روي نيمكت نشاند.
سان جيان، لي ژيا پنگ و يان سونگ را كه به موقع و دقيقا زماني كه تيم ايران ده نفره بود با آوردن لي ژياپنگ و يان سونگ فشار مضاعف بر دفاع ايران وارد كرد تا در نود دقيقه وقت قانوني بازي را تمام كند. اما آمادگي جسماني، جسارت و بازي حساب شده بازيكنان ايران اجازه نداد، آري هان به خواسته هاي خود برسد. «هان» كمي با احتياط بازي را آغاز كرد. دو مدافع آخر (ژانگ يائوكان و شائو جيايي) و سه مدافع در جلوي آنها، كاملا ضريب اطمينان دفاعي چين را بالا برد و در بخش دوم تيم چين، ژنگ يين، ژائو جان ژه، هايدونگ و لي جين او به شدت به دروازه ما تاختند، اما پس از ۱۲۰ دقيقه كه هشتاد دقيقه آن را ده نفره بوديم، روي ضربات پنالتي چيني ها پيروز شدند. تيم ايران را برانكو خوب چيده بود. دقيقا يازده بازيكن برتر، آماده، باتجربه به ميدان آمدند و تا زماني كه يازده نفره بوديم بسيار منطقي و حساب شده بازي كرديم، اما با اخراج زارع، برانكو بهترين تصميم را گرفت، آوردن بداوي و بيرون بردن علوي، اين تعويض شاهكار بود و چاره اي جز اين نيز وجود نداشت. خط دفاعي ايران مركب از گل محمدي، كاملي مفرد و رحمان رضايي روز خوبي داشتند و حسين كعبي و بداوي نيز بي نظير بودند. نكونام، علوي، كريمي، مهدوي كيا و دايي نيز در حد عالي بودند. خوب دويدند، خوب
|
|
جنگيدند و به بهترين شكل دفاع كردند. اين تيم يكي از بهترين تيم هاي ايران بود، كه صادقانه آنچه داشت در طبق اخلاص گذاشت اما اتفاق و حادثه اي مهم در فوتبال نقش دارند و بالاخره يكي بايد اشتباه كند تا تيم ديگر پيروز شود. بايد كمي هم از داور لبناني طلعت نجم نيز گله مند باشيم كه خطاي شائوجيابي را روي علي كريمي با يك كارت زرد فيصله داد، درحالي كه اين خطا يك كارت قرمز و اخراج داشت و به دنبال آن روشن نبود چه خواهد شد.
بحث فني اين بازي را براي روزهاي آينده وعده مي دهيم تا تيم ايران لااقل بتواند با پيروزي در مقابل بحرين در روز جمعه به مقام سوم برسد. حيف از آن همه استعداد نهفته در تيم ايران كه بايد براي رده بندي به ميدان برود.به هر جهت ايران و بحرين بايد بازي رده بندي و چين و ژاپن بازي قهرماني را انجام دهند. يكي در روز جمعه و ديگري در روز شنبه.