ديدگاه هاي اروپايي سياست فرهنگي
مؤلفان: كريستوفرگوردن- سايمون ماندي/ مترجم: هادي غبرائي/ ناشر: دفتر پژوهش هاي فرهنگي/ با همكاري مركز گفت وگوي تمدن ها/ چاپ اول، ۱۳۸۳/ ۱۱۶ صفحه، وزيري/ ۱۸۰۰ تومان.
ضرورت برون كشيدن فرهنگ «از حاشيه به متن» و قرار دادن آن در قلب سياست گذاري، به ويژه در متن توسعه، يونسكو را بر آن داشته است كه فعاليت هاي خود را در عرصه سياست فرهنگي تجديد كند.
مهم ترين حركت در اين جهت از سوي كميسيون جهاني فرهنگ و توسعه صورت گرفت، اين كميسيون جهاني در گزارش خود با عنوان تنوع خلاق ما (۱۹۹۵) فصل جداگانه اي را به موضوع سياست هاي فرهنگي اختصاص داده و شماري از چالش ها را برشمرده است.
در اين كتاب سعي شده است كه تجربه هاي اخير سياست فرهنگي در اروپا گردآوري شود.يونسكو در فرآيند اين تجربيات با كارشناساني همكاري كرده است كه در بازنگري سياست فرهنگي شوراي اروپا شركت داشته اند. كريستوفر كوردن و سايمون ماندي از اين دسته افراد هستند.
كريستوفر گوردن در مقاله اول با عنوان «تأملاتي كلي و روش شناختي درباره برنامه بازنگري شوراي اروپا در كشورهاي عضو (۹۹-۱۹۸۵)» به خاستگاه هاي اين برنامه، تعاريف و مرزها، داده هاي ملي، بازرسي برنامه، بازنگري و نتيجه گيري پرداخته است. سايمون ماندي در مقاله دوم «شرايط سياست فرهنگي پايدار در اروپاي غربي، آمريكاي شمالي و استراليا» به خصلت هاي سياست فرهنگي، سياست هاي نوخاسته و الزامات براي سياست گذاران پرداخته است.
سيري در انديشه شريعتي (شريعتي؛ از شك تا يقين)
مؤلف: احمد راسخي لنگرودي/ ناشر: قصيده سرا/ چاپ اول، ۱۳۸۳/ ۹۶ صفحه، رقعي/ ۹۰۰ تومان.
در بخشي از مقدمه كتاب آمده است: «... آنچه اينك در اين مجموعه به اختصار و در قالب مجموعه مقالات پراكنده گرد آمده است و به نظرخوانندگان گرامي مي رسد، كوششي است در راستاي بازخواني برخي افكار و انديشه هاي او كه در لابه لاي مجموعه آثار وي خودنمايي مي كند. تمامي مقالات ارائه شده در اين مجموعه در طول دهه هفتاد به مناسبت سالمرگ او- ۲۹ خرداد- در پاره اي از مطبوعات داخلي به چاپ رسيده است.»
اربابان پشت پرده المپيك
نوشته ويوسيمسون- آندرو جنينگز/ ترجمه: پرويز ختايي/ نشر قطره/ چاپ اول، ۸۲/ شمارگان: ۳۳۰۰ نسخه/ ۳۰۰۰ تومان.
اربابان پشت پرده المپيك نوشته دو خبرنگار انگليسي است كه اسرار
مسابقه ها و نيرنگ هاي پشت پرده اين بازي ها را برملا مي سازند. آنها در قالب اين كتاب با اسناد و مدارك تلاش كرده اند تا حقايق ناگفته المپيك را بازگو كنند.
اين دو خبرنگار در مقدمه كتاب شان آورده اند، اين كتاب حقايق ناگفته اي است كه در تلويزيون يا مطبوعات حتي كلمه اي راجع به آنها گفته نمي شود. به همين خاطر در چهار سال گذشته تلاش كرديم كه كشف كنيم چه كسي دنياي مسابقه هاي ورزشي را اداره مي كند و درآمدهاي كلان آن به كجا مي رود و چرا چيزي كه تا يك دهه پيش سرچشمه پاكي و زيبايي به شمار مي آمد اينك زشت و بدقواره شده است.
صدام، ابن غريقه عرب
نويسنده و محقق: عبدالله رفيعي/ ناشر: امير محمد/ چاپ اول، ۱۳۸۲/ ۵۸۴ صفحه، وزيري/ با جلد سلفون/ ۳۰۰۰ تومان.
نويسنده در مقدمه گونه كتاب آورده است: «در پي سپري شدن سال هاي پرالتهاب انقلاب و جنگ تحميلي توسط صدام و صداميان به ايران اسلامي، دوره اي ايجاد شد كه رزمندگان ديروز و نويسندگان امروز، ابعاد ارزشي دفاع مقدس را با حركت جوهر قلم به صحنه نبرد كاغذ سفيد ببرند تا اين كه ناگفته هاي دوران حماسه و ايثار از هر ديدگاه و نظري به نسل هاي آينده ايران زمين انتقال دهند.
شايد باوركردني نباشد، جنگ تحميلي عراق بر ايران اسلامي، پس از جنگ چهار هزار روزه ويتنام از نظر زماني، به مدت ۲۸۸۸ روز در رتبه دوم جنگ هاي قرن بيستم قرار دارد. دوران دفاع جانانه ملت شريف و شهير ايران، حتي از جنگ هاي جهاني اول به مدت ۱۸۸۵ روز و جنگ جهاني دوم به مدت ۲۱۹۱ روز طولاني تر است.
دفاع مقدس سلحشوران روز، زاهدان شب، داراي ويژگي خاص خود بوده و شايد در دوره تاريخي منازعات بشري تاكنون سابقه نداشته است كه در يك نزاع تمام عيار، يكي از طرفين برخوردار از همه تسهيلات گوناگون غربي و شرقي باشد و ديگري از تمام مزاياي بين المللي و جهاني بي بهره باشد...»
از سرهنگ زرهي ستاد، عبدالله رفيعي كه خود از رزمندگان دفاع مقدس است تاكنون دو عنوان كتاب در ارتباط با عراق و دفاع مقدس به نام هاي« ارتش ذوالفقار ولايت»، «بحران افغانستان»، «دولتها و افكار عمومي»، «از كابل تا بغداد» يا تغيير ژئوپلتيك در خاورميانه، «بستان در جنگ» و ده ها مقاله در نشريات مختلف به چاپ رسيده است.
در فصول پانزده گانه اين كتاب به موضوعاتي مانند: عراق را دوباره بشناسيم/ صدام چگونه صدام و صداميان شد/ صدام در نظام حكومتي عراق، صدام، ويروس جنگ، نقش دين در حكومت صدام/ خانواده صدام، حكومت هاي وحشت/ تحليل شخصيتي صدام/ چهل دزد يا هزاران دزد در بغداد و... پرداخته شده است.