خبرنگار همشهري:فوتبال نوجوانان آسيا يا زير هفده ساله هاي اين قاره از سال ۱۹۸۴ به طور جدي و پيگير آغاز شد و از همان سالهاي اول، كشورهاي عربي اين بازيها را با برنامه ريزي و خواسته قهرماني شكل دادند. در سال ۱۹۸۴ كه بازيها در دوحه قطر برگزار شد، تيم عربستان موفق شد ميزبان بازيها (قطر) را (۳-۴) شكست دهد و جام را براي اولين بار به عربستان ببرد. حال بيست سال از آن تاريخ گذشته است، نوجوانان ما غافل از اين جام كه اساس و پايه فوتبال هر كشور را مي سازد به مرحله نيمه نهايي دهمين دوره اين بازيها رسيدند و...
حتماً اطلاع داريد كه بازيهاي قهرماني آسيا در رده سني زير ۱۷ سال هر دو سال يك بار انجام مي شود. نوجوانان ايران ابتدا بازيهاي خود را در زير گروه با تيمهاي تاجيكستان و تركمنستان انجام داد و با يك پيروزي (۲-۴) مقابل نوجوانان تركمنستان و يك تساوي (۱-۱) با تاجيكستان به عنوان تيم اول گروه پنجم به مرحله مقدماتي راه پيدا كرد. چهارده تيم ديگر به اتفاق ايران به مرحله نهايي آمدند كه به اتفاق ژاپن ميزبان بازيها در چهار گروه قرار گرفتند و ايران با نوجوانان كويت، هندوستان و مالزي در گروه C قرار گرفت.
نوجوانان ايران با اقتدار در هر سه بازي خود كه در ژاپن برگزار مي شد به پيروزي رسيد. نوجوانان ما ابتدا هندوستان را يك بر صفر، سپس مالزي را پنج بر صفر و در بازي آخر كويت را سه بر يك شكست داد و به عنوان تيم اول گروه C به مرحله يك چهارم راه پيدا كرد.
از گروه A نوجوانان چين و كره شمالي، از گروه B نوجوانان كره و عمان و از گروه D نوجوانان قطر و عراق صعود نمودند كه ايران به عنوان تيم قهرمان گروه C با تيم دوم گروه D(عراق) روبه رو شد و طي يك بازي توفاني (۰-۳) بر عراق پيروز و خود را به مرحله نيمه نهايي رساند. چين بر عمان پيروز شد و قطر نيز كويت را شكست داد و در نهايت قطر با كره شمالي و ايران با چين روبه رو مي شوند.
نوجوانان ايران دو سال پيش نيز كه بازيها در ويتنام انجام مي شد راه يافته بود كه يك بر صفر در مقابل نوجوانان عمان شكست خورد و به مقام دوم رسيد.
در يازدهمين دوره مسابقات نوجوانان آسيا كلاً ۳۹ تيم شركت داشتند كه قهرمان آن، روز شنبه ۲۸ شهريور معرفي مي شود.