شرايط نقل و انتقال دانشجويان اعلام شد
مديركل امور دانشجويان داخل كشور وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري شرايط جابجايي ، انتقال يا مهمان شدن دانشجويان را اعلام كرد.
علي محدث ديروز در گفت وگو با ايرنا افزود: طبق مصوبه سال ۱۳۶۹ مجلس شوراي اسلامي ، دو دانشجو از دو دانشگاه مختلف مي توانند دانشگاه خود را در صورت داشتن شرايط لازم عوض كنند. وي با بيان اين مطلب كه جابجايي تنها در بدو ورود دانشجويان به دانشگاه صورت مي گيرد، گفت : پس از توافق دو دانشجو ابتدا دانشگاه مبدا و مقصد بايد با جابجايي آنان موافقت كند. وي افزود: اگر دو دانشگاه مبدا و مقصد هم سطح باشند، معمولا مشكلي بوجود نمي آيد و از آنجايي كه يكي از مشكلات دانشگاه ها اسكان دانشجويان غيربومي است ، دانشگاه ها از اين مورد استقبال مي كنند.
محدث گفت : اگر اين جابجايي از يك دانشگاه در حال توسعه به يك دانشگاه مادر باشد، معمولا دانشگاه مادر از آنجايي كه تمايلي به از دست دادن دانشجوي خود ندارد، به راحتي با اين مساله موافقت نمي كند.
وي ادامه داد: جابجايي از دانشگاه در حال توسعه به دانشگاه مادر بسيار محدود و اندك است .
محدث با بيان اين مطلب كه جابجايي تنها در مقطع كارشناسي صورت مي گيرد، افزود: دانشگاه هاي مبدا و مقصد براي جابجايي از دانشجو شهريه دريافت نمي كنند.
وي در مورد پرداخت مبالغ زياد از سوي دانشجويان به يكديگر براي جابجايي گفت : دانشجويي كه متقاضي جابجايي است معمولا مبالغ زيادي به دانشجوي طرف مقابل پرداخت مي كند كه اين مساله امري شخصي است و هيچ ارتباطي با وزارت علوم و دانشگاه ها ندارد.
محدث در مورد ديگر موارد انتقال يا مهمان شدن دانشجو گفت : طبق آيين نامه انتقال دانشجوي وزارت علوم اگر انتقال از يك شهرستان به شهرستاني ديگر و در مقطع كارشناسي باشد، در صورت موافقت دانشگاه هاي مبدا و مقصد بدون هيچ مشكلي انجام مي شود.
وي افزود: انتقال دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد با توجه به اين كه تعداد دانشجويان به ظرفيت آموزشي دانشكده ها بستگي دارد، به سختي انجام مي شود.
وي گفت : انتقال از شهرستان به تهران طبق اين آيين نامه به استثنا موارد خاص مانند زنان متاهل ، پسراني كه كفيل خانواده خود هستند و يا دانشجويان بيماري كه در تهران بايد معالجه شوند، ممنوع است . محدث تصريح كرد: در صورت وجود شرايط خاص براي دانشجويان ، كميسيون موارد خاص مستقر در دانشگاه ها در اين مورد تصميم گيري مي كند. وي گفت : مجوز انتقال دانشجو از شهرستان به تهران از دو سال پيش در اختيار دانشگاه ها قرار داده شده است و پيش از آن اين مجوز در اختيار كميسيون موارد خاص مركز، مستقر در وزارت علوم بوده است . وي در مورد اخذ شهريه از دانشجويان انتقالي و مهمان گفت : با توجه به اين كه انتقال و يا مهمان شدن دانشجو هزينه اي مازاد بر هزينه هاي تعيين شده به دانشگاه تحميل مي كند، دانشگاه به صورت توافقي مبلغي را به عنوان شهريه از دانشجو طلب مي كند. وي گفت : ميزان اين شهريه ها مشخص نيست و هيچ قانون يا معيار خاصي براي آن تعيين نشده ، و دانشگاه ها بصورت توافق با دانشجو مبلغي را به عنوان شهريه دريافت مي كنند.
|