مشاركت زنان در جيتكس ۲۰۰۴ افزايش مي يابد
ايسنا: در نمايشگاه جيتكس ۲۰۰۴ اكثر شركت هاي كامپيوتري شركت كننده از جمله سوني، فوجيتسو، نوكيا و HP سعي مي كنند مشاركت زنان در امور ICT و ميزان تكنولوژي مربوط به زنان را افزايش دهند.
هر ساله بر تعداد زناني كه به نوعي به ساخت محصولات يا افزايش بازديد از فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات به اين نمايشگاه توجه مي كنند افزوده مي شود و در نمايشگاه سال ۲۰۰۴ نيز زمينه هاي بيشتري براي رشد اين استعداد در نظر گرفته شده است.
يكي از مهمترين قسمت هايي كه امسال در نمايشگاه جيتكس بر آن تاكيد شده توسعه فناوري هايي خواهد بود كه امور زنان را در زندگي روزمره تعديل و تسهيل مي كند، همچنين ارايه امكاناتي كه زنان را در انجام امور زندگي خود تامين مي كند يكي ديگر از نوآوري هايي خواهد بود كه در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته مي شود.
اين شركت ها سعي بر اين دارند كه پاسخ سوال IT چه خدمتي مي تواند به زنان بكند را بيابند از اين رو در اين دوره از نمايشگاه محصولاتي مانند كامپيوترهاي لب تاپ، دوربين هاي اينترنتي، كامپيوترها، نرم افزارهاي ويژه و موبايل هاي ويژه زنان را به نمايش خواهند گذاشت، همچنين اعلام شده است در اين دوره فناوري هاي مربوط به زنان خانه دار در اولويت خواهد بود.
بي ام تاكاني يكي از مسؤولان نمايشگاه جيتكس نيز در اين باره گفت: مسؤولان نمايشگاه جيتكس به طور جدي تصميم گرفته اند، تا در اين دوره مشاركت زنان را در هر مرحله اي كه ممكن است به حداكثر برسانند.
بر اساس آمار سال گذشته اعلام شده است كه در جيتكس سال ۲۰۰۳ ، ۵۸ درصد زنان به وسايل الكترونيكي و ۲۰ درصد به كامپيوترهاي لب تاپ علاقمند شده بودند.
چين بازار سيستم قدرتمند چيپ را در اختيار مي گيرد
موج: چين تلاش خود را براي در دست گرفتن بازار سيستم هاي پرقدرت چيپ آغاز مي كند. چين اولين سري از چيپ هاي پرقدرت سيستم را كه در تلفن هاي همراه و ديگر لوازم الكترونيكي كاربرد دارد جهت به انحصار در آوردن بازار چندمليتي اين محصولات در چين، معرفي مي كند.
اين چيپ با نام چيپ سيستم COMIP معرفي مي شود و به هدف به انحصار درآوردن بازار محصولات ارتباط از راه دور چين كه در حال حاضر در اختيار شركت هاي خارجي است عرضه مي شود.
نائب رئيس بخش علوم و تكنولوژي چين گفت: تكنولوژي بالايي در مركز پردازش اين چيپ بكار رفته است و علائم ديجيتالي ريزپردازنده ها در درون اين چيپ مورد استفاده قرار گرفته است كه پردازش بيش از ۵۰۰ زيرساختار را در هر ثانيه ممكن مي سازد.
وي ادامه داد، سايت اين چيپ پيشرفتي مهم در راستاي توسعه بخش الكترونيك و ارتباط از راه دور كشور چين است.
نمي توان جلوي خصوصي سازي IT را گرفت
موج: خصوصي سازي IT از خانه ها شكل مي گيرد و نمي توان جلوي آن را گرفت.
رشيدي مدير عامل شركت ارتباطات داده ها (ديتا)، با اعلام اين مطلب گفت: با توجه به تغييرات در لايحه برنامه چهارم توسعه خصوصي سازي نسبت به سال گذشته كمي كمرنگ تر شده است.
وي افزود: بحث هاي خصوصي سازي در شبكه ديتا انجام شده و در حال حاضر ۶۶۰ شركت ISP در كشور داريم كه بعيد هم مي دانم كسي بخواهد جلوي فعاليت هاي ما و آنها را بگيرد.
وي گفت: هيچ دغدغه و نگراني براي خصوصي سازي در IT نداريم چرا كه ما در حال بسترسازي براي ايجاد شبكه مي باشيم و در روي اين شبكه هر كسي از هر جايي حتي منزل مي تواند در روي اين شبكه اطلاعاتش را توليد و براي ديگران بفرستد.
رشيدي گفت :بحث هاي خصوصي سازي عطف به ماسبق نمي شود و بخش خصوصي در IT شكل گرفته و در حال كار است.
وي اظهار داشت: دولت نيز بايد زمينه فعاليت قشر جوان را در زمينه نرم افزار فراهم سازد و جوانها را به سمتي سوق دهد كه آنها به توسعه خدمات بازار در ايران و جهان كمك كنند.